HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#2191 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 12. 12:45

Idézet: Drag - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 14:25

Sziasztok!

DLINK 380T Modemem van érdemes ráteni az uj firmwaret? A dlink.hu ftp-jén találtam decemberit . csak nem tom az német nyelvű vagy angol mert ha német lesz angol helyett onantól barkoba lesz mit állítok  :)

üdv. Drag

Megnézegettem a D-LINK FTP-ket - ftp.dlink.com, ftp.dlink.co.uk, ftp.dlink.de, ftp.dlink.hu . Csak az utolsó kettőn találtam 380T-s cuccokat.

ftp://ftp.dlink.hu/dsl/dsl-380t/driver_so...de_20060718.zip
A legújabb firmware úgy tűnik ez a 2006. júliusi, de CSAK NÉMET van belőle! :(

Idézet

Changes:
- updated ADSL software
- German UI
- default connection type = Bridge

Az angol nyelvű 2006. januári: ftp://ftp.dlink.hu/dsl/dsl-380t/driver_so...ng_20060126.zip . Nem túl kedves dolog tőlük, hogy az angolt nem frissítik.
Mindenesetre ha valaki bátor, én is várom a tapasztalatokat a német firmware-el kapcsolatban, jó lenne a szakadásokkal kezdeni valamit. Az is zavar, hogy nem tudok betelnetezni a modembe simán, miközben megy a net.

Egy érdekesebb dolog: úgy tűnik a német FTP-n fent van a firmware készítő forráskódja:
ftp://ftp.dlink.de/dsl/dsl-380t/driver_so...0T_GPL_code.tgz
Szóval neki lehet esni bugokat keresni. A legjobb eszközök firmware-je sokszor össznépi munka eredménye, lásd OpenWRT, vagy New Age szuper firmwarejei Yamada DVD lejátszókhoz. :)

Szerkesztette: sweetsour 2007. 01. 12. 12:51 -kor

#2192 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 17:33

Idézet: trec - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 19:54

Meg ugye a "nagylelkű" telefonelőfizetés nélküli ADSL, aminek a részleteiről még semmit nem tudni... :(

De tudni..., ha jók az infók, akkor, majd abban a hónapban, amelyiknek az első napja a legviccesebb az egész évben.

#2193 Felhasználó inaktív   mfund 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 12. 18:33

Sziasztok!

Van már valakinek Zuglóban a Füredin Pantel 24 Max mûködô nete?
És ha igen, akkor hogy megy neki?

köszi!

#2194 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 19:34

Idézet: Insider_info - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 18:33

De tudni..., ha jók az infók, akkor, majd abban a hónapban, amelyiknek az első napja a legviccesebb az egész évben.

Köszi......... :D

Amúgy gratula az új szerzeményhez ! (Invitel) ;)
Esetleg tudsz valamit a Hungaroteles területekről ?Lesz ott is sávszélemelés meg csupasz ADSL ? A hírek szerint ott is változások készülnek........

Szerkesztette: trec 2007. 01. 12. 19:37 -kor

#2195 Felhasználó inaktív   Ronin86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 01:30

Üdv!

Nekem tegnap óta van Pantel 4megás netem, előtte T-online 1megás volt.
Elsőre nagyon tetszett a dolog, mert tényleg jól jön a cucc, tudja az 512K-t lefelé.
Sajnos az első problémák ma jöttek elő. Torrent tegnap óta megy láttam már a a statisztikán, hogy néha egy egy pillanatra szakad, de nem érdekelt.
Szoktam viszont online játszani - COD2 - és ma felmentem egy szerverre kicsit lövöldözni, és nagyon megörültem, hogy a pingem jó alacsony, de ez az öröm csak kb 5 percig tartott mert jött az első connection interrupted...
Szal viszonylag sűrűn megszakad játék közben, és ugye nem kell ecsetelnem ez mennyire idegesítő...

Az lenne a kérdésem, hogy ezért a Pantel a hibás - mármint ezekért a szakadozásokért, vagy esteleg mivel  nagyon alacsony a pingem kb 15-20 ezért ugye nagyon gyorsan kommunikál a gépem a játékszerverrel és lehet hogy ezt nem bírja a vonalam?

Szerintetek hívjam az ügyfélszolgálatot? - 2 nap után :D

előre is kösz

#2196 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 11:36

Idézet: Ronin86 - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 1:30

Üdv!

Nekem tegnap óta van Pantel 4megás netem, előtte T-online 1megás volt.
Elsőre nagyon tetszett a dolog, mert tényleg jól jön a cucc, tudja az 512K-t lefelé.
Sajnos az első problémák ma jöttek elő. Torrent tegnap óta megy láttam már a a statisztikán, hogy néha egy egy pillanatra szakad, de nem érdekelt.
Szoktam viszont online játszani - COD2 - és ma felmentem egy szerverre kicsit lövöldözni, és nagyon megörültem, hogy a pingem jó alacsony, de ez az öröm csak kb 5 percig tartott mert jött az első connection interrupted...
Szal viszonylag sűrűn megszakad játék közben, és ugye nem kell ecsetelnem ez mennyire idegesítő...

Az lenne a kérdésem, hogy ezért a Pantel a hibás - mármint ezekért a szakadozásokért, vagy esteleg mivel  nagyon alacsony a pingem kb 15-20 ezért ugye nagyon gyorsan kommunikál a gépem a játékszerverrel és lehet hogy ezt nem bírja a vonalam?

Szerintetek hívjam az ügyfélszolgálatot? - 2 nap után :D

előre is kösz

Hívd fel igen! Mindenki, aki hibát érzékel, legyen szíves jelentse be a hibabejelentőn.

#2197 Felhasználó inaktív   exbow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 11:57

Ha nincsen vonalas telefonom (volt csak lemondtam, inaktív hurok), akkot a Panteltől milyen ADSL-t rendelhetek? Vagy mindenképp kell egy T-Comos vonal? És ha rendelek (nyilván 1 éves hűséggel), akkor csak a hagyományos 1-2-3 megásat rendelhetem meg?

#2198 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 13:38

Ezt hova jelentsem???

193.239.149.1 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 315, fogadott = 284, elveszett = 31 (9% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
    minimum = 13ms, maximum = 32ms, átlag = 13ms
ez mostani friss mérés, ide is alig tudtam belépni, hogy ezt leirjam
Csak azért kérdezem, mert már jeleztem, de ezek szerint eddig semmi változás benne!!!

Szerkesztette: murex 2007. 01. 15. 13:42 -kor

#2199 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 13:46

Nalunk is gondok vannak, lassusag, kapcsolodasi hibak.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2200 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 13:48

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 13:46

Nalunk is gondok vannak, lassusag, kapcsolodasi hibak.

Krinyo

Folyamatosan kihagy, már vagy 30 perce pingelek, és van amikor 5-6 ping is kiesik!

#2201 Felhasználó inaktív   Ronin86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 19:37

Idézet: Insider_info - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 11:36

Hívd fel igen! Mindenki, aki hibát érzékel, legyen szíves jelentse be a hibabejelentőn.

Ok akkor hívom őket, de mi a tapasztalat, ez a hiba meg fog oldódni? Amúgy délelőtt pl szinte egyszer sem szakadt meg, álatalában ilyenkor este, most az előbb is játszottam, és kb 5 percenként megszakadt, remélem ha beszólok, akkor meg tudjákl oldani a problémát.

#2202 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 21:54

Idézet: Ronin86 - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 1:30

fuj de hulye vagy,szar a pantel, cumtad ennyiért szart kaptál  :p

#2203 Felhasználó inaktív   Ronin86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 22:19

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 21:54

fuj de hulye vagy,szar a pantel, cumtad ennyiért szart kaptál  :p

nem hülye vagyok, csak kérdeztem, mert van olyan hogy pl a nagy sávszéleket, nem bírja a vonal, és nem tudom az enyém milyen.
Azt meg nem tudtam, hogy a Pantel miatt fog szakadozni, még nem mondanám azt hogy szar, majd bejelentem a hibát tán megcsinálják, mert ezeken szakadásokon kívül jó a net.

#2204 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 22:51

Idézet: Ronin86 - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 22:19

nem hülye vagyok, csak kérdeztem, mert van olyan hogy pl a nagy sávszéleket, nem bírja a vonal, és nem tudom az enyém milyen.
Azt meg nem tudtam, hogy a Pantel miatt fog szakadozni, még nem mondanám azt hogy szar, majd bejelentem a hibát tán megcsinálják, mert ezeken szakadásokon kívül jó a net.

Szerintem minnél előbb jelentsd be! Egyik nap én is észrevettem, hogy 10-15 percenként szakadozik, két nap múlva be is jelentettem. Kb. a negyedik napra meg is javult. Azóta nem szakadozik és a sávszéleket sem csökkentették, tehát nem a vonallal lehetett a gond.

Érdekességképpen két napja azt vettem észre, hogy napjában egyszer szakad, óramű pontossággal este 8-kor. Ez viszont nem zavar, mert kiszámítható. Nem ekkor fogok voip telefonálni.  ;)

IP cím váltás mikor van? Nekem december 7. óta ugyan az.

#2205 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 23:49

pm ment :)

Szerkesztette: CyberLord 2007. 01. 15. 23:50 -kor

#2206 Felhasználó inaktív   Topi bácsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 11:13

Sziasztok!

Valszeg láma a kérdésem, de nem vagyok otthon a témában:

A garantált sávszél pontosan mire is vonatkozik? A speedtest.net-tel rendszeresen nézem a sebességem, a magyar szerverre hozza a rendelt 4Mbit-et, de ha akár már szomszédos országra nézem, akkor baromira nem... Azt sejtem, hogy van köze a túloldalon lévő szerverhez, de az izgatna, hogy az útvonalválasztás mi alapján történik.

Az a nagy gondom, hogy ausztrál brókercéggel kéne online kapcsolatban lennem, hazai idő szerint hajnalban, de gyakorlatilag annyira lassú a kapcsolat, hogy gyalog hamarabb kiérnék, mint a dróton adott megbízás...

Csináltam tracert-t, az itthoni szakaszon normális pingeket látok, de ahogy kiér a cucc európába, ott már 150-200 ms, ausztrália pedig 700-800 ms!

Lehet ezen javítani, vagy közelebb kellett volna születnem a kengurukhoz?

Előre is köszi, ha valaki érdemben tud reagálni!
Zsolt

#2207 Felhasználó inaktív   Topi bácsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 11:23

Most mértem, elvileg ott már alszanak, nagyon nem lehet terhelt a hálózat... Az a szép, hogy a feltöltés az itthoninak kb. 2/3-a, a letöltés viszont csak a tizede... Ennél még a betárcsázós modemem is nagyobb sebességet tudott!

Az a vicc, hogy a notebook-on van vodás GPRS netem, ott nincsen ilyen problémám, kicsit lassabb ugyan, de nem ennyire halál!

Kép

#2208 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 11:42

Szia, ugye a szuro bent van a modem elott? :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2209 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 11:56

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 12:42

Szia, ugye a szuro bent van a modem elott? :D

:D  :D  :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2210 Felhasználó inaktív   Topi bácsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 12:10

Ha a kérdés nekem szólt, és a smiley ellenére komolyan értetted, akkor a válasz: természetesen igen!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.