HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 27. 16:10

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 16:38

Az SNR Margin 2 irgalmatlanul kevés, minimum 6-nak kellene lennie de inkább 8-10-nek ahhoz hogy stabil legyen a kapcsolat.

Nincs valahol valami leírás arról, hogy melyik érték mit jelent, és milyen határok között kell lenniük?

#2342 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 19:51

üdv, van esély egy újpesti betelepülésre? :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2343 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 21:20

Idézet: Ronin86 - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 15:26

Csináltam egy screenshotot a modem ADSL státuszáról:
...

jézusom, ez csoda hogy megy egyáltalán.. SNR 2? ez durva, sajnos ha nálad minden rendben (szűrők, ilyesmi), akkor bucsut mondhatsz a 2 mbit feletti stabil sebességnek - szerintem. Nem akarlak elszomoritani, de én igy látom :(

#2344 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 22:29

Idézet: amol - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 0:29

Sziasztok!

16-án váltottam egy teljest és még semmi problémát nem tapasztaltam a nettel (Bp.III, 4M) miután nagynehezen belőttem a routeremmel.

Ez jo hir, hogy a 3. kerben jol műxik :) milyen utca, ha megkérdezhetem? És mit értesz azalatt, hogy "nagy nehezen belőtted" a routert? Nem simán dynamic IP-re kell állitani?

#2345 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 00:10

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 21:29

Ez jo hir, hogy a 3. kerben jol műxik :) milyen utca, ha megkérdezhetem? És mit értesz azalatt, hogy "nagy nehezen belőtted" a routert? Nem simán dynamic IP-re kell állitani?

Mondjuk így: Óbuda, igen közel az Amfihoz.
Azért volt gondom a beállítással, mert először nem oldottam fel az IP-t aztán pedig át kellett állítani a router IP-jét is a 192.168.1.x tartományba. Jobb lenne ha 192.168.2.1 maradna, de ahhoz gondolom át kell a modemet is állítani és mivel most nincs vele gond nem buherálok.
Ja persze, dynamic IP-n van de mivel kaptam sms-ben nevet és jelszót azt hittem ez is pppoe, és azzal próbálkoztam. Mivel nem olvastam el az irományt  :D

#2346 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 00:11

Viszont telefon téren sajnos nem ilyen rózsás a helyzet, már harmadszor jelentettem be hogy nem működik a hívószám-kijelzés de semmi változás.

Hívószámkijelzésem nekem sincs, illetve nagyon ritkán van. Volt kint Panteles szerelő is, de nem sikerült megoldania.

A netes szakadozás valahogy megoldódott, gondolom állítottak valamit, mert több mint egy hete nem szakad. Érdekes, hogy a sávszélesség nem változott. Nem csökkentették le, pedig attól tartottam, hogy csak így tudják megoldani.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2007. 01. 28. 00:24 -kor

#2347 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 00:45

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 23:11

Hívószámkijelzésem nekem sincs, illetve nagyon ritkán van. Volt kint Panteles szerelő is, de nem sikerült megoldania.

A netes szakadozás valahogy megoldódott, gondolom állítottak valamit, mert több mint egy hete nem szakad. Érdekes, hogy a sávszélesség nem változott. Nem csökkentették le, pedig attól tartottam, hogy csak így tudják megoldani.

Nekem viszont előtte volt és ragaszkodom hozzá. A szerződésemben mindenesetre szerepel.

#2348 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 08:29

Ezenkívül feltűnt, hogy van egy pár másodperces fáziskésés is, ha felhívom magunkat mobilról akkor csak a harmadik csörgésre szólal meg a telefon, ha lerakom akkor pedig csörög még 1-et. Persze akkor már hiába vesszük fel...

Nekem is van ilyen problémám, hogyha felhivom magmat, akkor a telefon csak a második csörgés után kezd el jelezni, ugyhogy ezek szerint nem csak nekem van ilyen problémám. Amúgy a számkijelzés nekem az elejétöl megy rendesen, azzal nincsen semmi gondom.
A net is megy rendesen, eleinte volt szakadási gondom, de szóltam, gondolom valamit állitottak, és azóta atom stabil, igaz a feltöltésem leesett olyan 76-ra a megszokott 82-röl.

#2349 Felhasználó inaktív   gyuszi80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 10:34

Sziasztok!

Én december 8.-tól vagyok a Pantel ügyfele, és eddig elégedett vagyok. Az átállás nem ment egyszerüen, de azóta minden stabilan megy. Amikor megtörtént a vonalhordozás, érdekes modon telefonálni tudtam, de engem nem tudtak hívni, mert valamiért nálam nem csörgött ki és a netem se ment. Mint aznap kiderült a kedves T-com egyszerüen elfelejtett átkötni  :mad: . Miután ezek a dolgok megoldodtak tökéletesen működött a rendszer. Én még szakadást nem nagyon tapasztaltam az elmult másfél hónapban. A sebességem is jobb mint a megadott értékek. Lefelé 520 kB/sec, felfelé 105 kB/sec. Én a 6. kerületben lakom úgyhogy szerintem itt a környéken jók a vonalak.

#2350 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:05

Idézet: gyuszi80 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 10:34

Mint aznap kiderült a kedves T-com egyszerüen elfelejtett átkötni  :mad:

Érdekes, ha más szolgáltatóhoz mennek át, valamiért igen nagy %-ban félrekötik, vagy át sem kötik..kiváncsi lennék, ha T-online netet rendelnék telefonvonallal, vajon akkor is ennyit bénáznának-e... :rolleyes: és utána mennyi időbe tellett, mire kijavitották saját hibájukat?

#2351 Felhasználó inaktív   gyuszi80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:43

Az átkötés csütörtöki napra esett este 6 és 10 között (mondjuk az is hozzátartozik, hogy reggel 8-kor már nem volt netem). Pénteken reggel fel is hívtam a Pantelt, hogy mi a helyzet, miért nincs netem? A srác azt mondta megnézi, és akkor mondta, hogy a T-comos kollégák valószínüleg nem kötötték át a vonalam. Le is adta hibára. Még délelőt felhívott egy fickó a T-comtol, hogy mi a problémám. El is mondtam neki, erre az volt a válasza, hogy a kollégéja aki az átkötéseket végzi az valószínűleg csak holnap lesz bent. Ezt azért elég érdekesnek találtam! Végülis szombat reggelre lett netem, akkor már csak a telefon volt a szar  :) . Azt hiszem Hétfön, vagy kedden lett minden jó. Azota stabil minden. Mondjuk az is érdekes volt, hogy nem is kellet a T-comos modemet bevinnem egy T-pontba, hanem egy fickó kijött érte hozzám (lehet hogy büntudatuk volt, bár kétlem  :D ).

#2352 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:15

Idézet: gyuszi80 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:43

Mondjuk az is érdekes volt, hogy nem is kellet a T-comos modemet bevinnem egy T-pontba, hanem egy fickó kijött érte hozzám (lehet hogy büntudatuk volt, bár kétlem  :D ).

Igen épp ezt akartam kérdezni a többiektől, hogy a mostani dialcommal mi lesz, eladhatom ócskapiacon?:D Mondjuk gondoltam, hogy nem, de igazából azt sem tudom, hogy a T-com azzal mit csinál, mert nem egy mai dara már, gondolom uj szerződésekhez ma már egész mást adnak.. Na mindegy, én nem fogok szólni, ha jönnek érte vigyék :)

#2353 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:51

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:15

Igen épp ezt akartam kérdezni a többiektől, hogy a mostani dialcommal mi lesz, eladhatom ócskapiacon?:D Mondjuk gondoltam, hogy nem, de igazából azt sem tudom, hogy a T-com azzal mit csinál, mert nem egy mai dara már, gondolom uj szerződésekhez ma már egész mást adnak.. Na mindegy, én nem fogok szólni, ha jönnek érte vigyék :)

Minket felhívtak hogy vigyük be vagy értejönnek, bevittem mert úgyis arra jártam. Az újakhoz ők is hasonlót adnak mint a Pantel.

#2354 Felhasználó inaktív   Ronin86 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 29. 19:16

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 21:20

jézusom, ez csoda hogy megy egyáltalán.. SNR 2? ez durva, sajnos ha nálad minden rendben (szűrők, ilyesmi), akkor bucsut mondhatsz a 2 mbit feletti stabil sebességnek - szerintem. Nem akarlak elszomoritani, de én igy látom :(

Hát igen. Sokadik telefonálgatás és állítgatás után, belőtték kb 2.5M/512K-ra a netem. így szakadásmentesen fut. Ők is mondták, hogy a vonal nem bír többet. Sajnos.
Gondolom itt most vége, mármint nem lehet semmit sem tenni hogy a vonalamat javítsák vagy ilyesmi, szal marad a 2.5M :(

#2355 Felhasználó inaktív   Topi bácsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 19:47

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 1:11

Hívószámkijelzés témához:

Azt nem figyeltétek meg, hogy mikor van és mikor nincs számkijelzés? Nekem az átkötés után három napig ment a tipródás, mire rájöttem, hogy akkor jelez, ha nem megy a net. Nehéz volt rájönni, mivel szinte folyamatosan a gép előtt ülök, szörfölés, töltögetés stb., így tök véletlen volt a megvilágosodás.

Nálam a bűnös a modem mellé adott szűrő volt. A régi szűrőim egyikét cseréltem le vele, mondván szép új, biztos jobb, mint a régiek. Hát nem! Amióta visszatettem a régit, a számkijelzés helyreállt, azóta is működik rendesen!

A modemhez adott szűrőt vizslatva annyi a különbség a régihez képest, hogy ennek a cimkéjén "ISDN splitter" szerepel, nekem viszont tudtommal sosem volt ISDN vonalam...

Lehet, hogy nálatok nem ez a probléma, de egy próbát talán megér!

Üdv

#2356 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 20:05

Idézet: Topi bácsi - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 18:47

Hívószámkijelzés témához:

Azt nem figyeltétek meg, hogy mikor van és mikor nincs számkijelzés? Nekem az átkötés után három napig ment a tipródás, mire rájöttem, hogy akkor jelez, ha nem megy a net. Nehéz volt rájönni, mivel szinte folyamatosan a gép előtt ülök, szörfölés, töltögetés stb., így tök véletlen volt a megvilágosodás.

Nálam a bűnös a modem mellé adott szűrő volt. A régi szűrőim egyikét cseréltem le vele, mondván szép új, biztos jobb, mint a régiek. Hát nem! Amióta visszatettem a régit, a számkijelzés helyreállt, azóta is működik rendesen!

A modemhez adott szűrőt vizslatva annyi a különbség a régihez képest, hogy ennek a cimkéjén "ISDN splitter" szerepel, nekem viszont tudtommal sosem volt ISDN vonalam...

Lehet, hogy nálatok nem ez a probléma, de egy próbát talán megér!

Üdv

Én ki sem cseréltem a szűrőt mert a szekrény mögött rejtőzik, tehát maradt a tíkomos. Van még egy harmadik is, majd kipróbálom mindet.

#2357 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 17:01

Kihúztam a modemet, de semmi változás  :(

#2358 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 17:26

Hiaba huzod ki a modemet, ha a szuro nem engedi tovabb a szukseges jelet. Hasznald a kapott szurot a regi helyett.
Egy problemaval kevesebb, itt sem a Pantel volt a hulye ezek szerint...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2359 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 17:44

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 16:26

Hiaba huzod ki a modemet, ha a szuro nem engedi tovabb a szukseges jelet. Hasznald a kapott szurot a regi helyett.
Egy problemaval kevesebb, itt sem a Pantel volt a hulye ezek szerint...

Krinyo

Talán ne kezdjük el a hülyézést, én nem állítottam hogy a PanTel az. De ha veszed a fáradtságot és visszaolvasol, akkor magad is megláthatod, hogy van akinek pont a kapott szűrő okozta a hibát.
Adtam egy esélyt, kicseréltem a szűrőt, és láss csodát! Továbbra sem működik.
Tehát végül ki a hülye?

#2360 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 20:17

Na mostmár panteles netről irok :) Ma este 6-10 között volt az átállás hivatalosan, most negyed 9-kor már minden tökéletesen működik, telefon egy orán keresztül nem volt (ill. csak minket nem lehetett hivni, mi tudtunk), net egyből ment :) pingek bix.hu-ra igen jó 6-8 ms. szakadás eddig nem volt (10 perc alatt :) ) Remélem igy is marad! :) Ami érdekes: letöltéskor az első pár másodperc nagyon gyors, 2000 kbájt(!) körüli, utána lemegy a "normál", illetve a megrendelt sávszél értékére, vagyis 520 körülre, kicsit többre. Ez böngészésnél gyakorlatilag 0 másodpercre csökkenti a várakozást :)
Ja igen, a hivoszámkijelzés is tökéletes, várakozás sincs csörgetésnél (eredeti, t-com-os szűrő van használatban).

Szerkesztette: Zpalee 2007. 01. 30. 20:18 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.