Idézet: galosa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 19:10
Sziasztok!
Most már én is panteles vagyok, január 31-én megtörtént a szünetmentes telefon és ADSL szolgáltatóváltás T-COM+Enternet-ről PanTel-re.
Az egész még decemberben indult, gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, ezért minden esemény feljegyeztem.
Ezt a naplót osztanám meg azokkal, akik gondolkodnak csak a váltáson:
Link:
Szünetmentes telefon és ADSL szolgáltatóváltás
Hátha hasznos lesz még valakinek, legalábbis tudhatja, hogy mire számítson.
GalosA
Őszintén szólva neked még egyszerűbben ment a váltás mint nekem. Nekem a GLS-sel is küzdenem kellett, mert napokig a GLS nem tudott a modemről, a Pantel pedig már azt mondta, hogy a GLS-nél van. Rádaásul a címem is elírták és a modem sem abban az időpontban jött, amikor megbeszéltem a GLS-sel. A szemben lakó szomszéd vette át. A T-Com-mal sem volt olyan egyszerű a helyzet, mert meg kellett szabadúlnom a Favoritomtól és át kellett iratnom a vonalat a nevemre. A kedves T-Com ráadásul rámküldte a telemarketinges hadosztályát, miután sikerült díjcsomagot váltanom (megszabadultam a Favorittól). Többször hivogattak, hogy a Favorit milyen jó és rendeljem meg. Persze nem húztak be a csőbe, mert ezzel ugrott volna a szolgáltatóváltás. Még valami ajándékot is ígértek.
A Panteles szerződést elsőre nem fogadták el, mert hiányzott a régi ADSL szerződésszám. Mint kiderült a régi internet szolgáltatómnál (Euroweb) ilyen adat nem volt. Többszöri telefonálás után sikerült meggyőznöm őket, hogy ilyen adat nincs. Persze az üzeltkötő azt mondta, hogy teljesen OK a szerződés, csak kb. két hét múlva derült ki, hogy probléma van vele, amire eljutott a Pantel központba (asszem Sárvárra).
Érdekes a fix ip címes dolog, amit a blog-ban írtál. Én pl. nem kértem, de három hónapja ugyan az az IP címem, amióta Panteles vagyok. Egyszer majdcsak megváltozik.
A szakadozást szerencsére úgy oldották meg, hogy nem volt sávszél csökkentés. Most már hetente max. egyszer veszek észre szakadást, ez belefér.
Összességében a zűrös átállás ellenére meg vagyok elégedve a szolgáltatással, nem bántam meg, hogy keresztül mentem a tortúrán.
Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2007. 02. 05. 23:58 -kor