HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 07. 22:57

Idézet: mikimaus - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 15:34

És "Adam84 Létrehozva: 2006. jún. 15., csütörtök - 9:45" eredeti felvetésére, miszerint nem úgy van ahogy állítom.

A hét végén (az augusztus 1.-től hatályos T-Com telefonos ÁSZF mellékletek V. fejezetében) vettem észre egy - megint csak elhallgatott - szövegmódosulást, amely a május 15.-én kiadot és június 15.-től hatályos ÁSZF-től kedzve változott!

Így egy szó betoldásával a 60 napos gondolkodási időről szóló részekben: "a Favorit [illetve a megfelelő csomag értelemszerűen] megrendelésekor" helyett a "Favorit ELSŐ megrendelésekor" szövegezések keletkeztek.

Azonban mivel a június 15.-i hirdetményben közölt változásjegyzék nem utal erre a változtatásra, csak a 14 hónap újrakezdésére (!), és mivel a szöveg értelmezése (!) szerint a 14 hónap újra kezdődik, ha átrendel másik Favoritra az ügyfél (vagyis mivel nem részletezik a nem első megrendelés eseteit!), így számomra nem feltétlenül joghatályos ez a módosítás.
Ráadásul, amint azt jeleztem, bőven június 15. után a T-Com ügyfélszolgálat egyik szakmai irányítója (előzetes megkeresésre) ennek a szövegmódosulatnak az ellenére (?!) megerősítette a korábbi információt.

Azonban úgy érzem, ezzel a jelzéssel tartozom az itt megfordulóknak!

Robi

Szerintem meg egyszerűen csak betömték azt a jogi kiskaput, ami a "kiugrást" eddig lehetővé tette.

Mostantól így néz majd ki:

Első megrendelés - 60 nap próba - 14 hónap hűség - Módosítás -  azonnal újrainduló 14 hónap hűség.  = nincs kiszállás :)

Ez amúgy is így logikus ...

Szerkesztette: Adam84 2006. 07. 07. 23:01 -kor

#322 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 07:06

Ezt a favoritos dolgot nem lehet máshol megbeszélni? A topik fele erről szól.

#323 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 09:14

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. júl. 8., szombat - 7:06

De lehet. Csak eléggé összefüggésben van a Panteles dologgal, mivel ha favoritos hűséged van a vonalra, akkor csak igen drágán tudsz megszabadulni a T-Com vonaladtól.

De ha te úgy látod, hogy semmi köze sincs a témához, akkor lásd úgy ...

#324 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 09:22

Idézet: Adam84 - Dátum: 2006. júl. 8., szombat - 10:14

De lehet. Csak eléggé összefüggésben van a Panteles dologgal, mivel ha favoritos hűséged van a vonalra, akkor csak igen drágán tudsz megszabadulni a T-Com vonaladtól.

De ha te úgy látod, hogy semmi köze sincs a témához, akkor lásd úgy ...

Mindenféle hűség miatt nehéz megszabadulni a matávtól, ahogyan ez is csak egy hűség a sok közül.

#325 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 11:28

Érdeklődnék, hogy a Pantel honlapon hiába nézegetem ezt a teljes szolgáltatóváltásos dolgot, belépési dijat nem látok. Ezek szerint akkor nincsen, vagy csak nekem kerülte el a figyelmemet?

#326 Felhasználó inaktív   Becuka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 09. 09:14

Insider_info

Annyi kérdésem lenne, hogyan számlázódik a csomag (Teló+ADSL), mert nem mindegy hogy el tudom-e számolni a természetbeninél. APEH 2003/131 szerint - ha jól értelmeztem- már az is elég ha meg van bontva (teló x Ft, ADSL y Ft), az viszont gáz ha csak egy díj van a kettőre. Ha még egyben számlázódik tervezitek-e a változtatást? Gondolom nem csak nekem jönne jól. :D

Köszi!

#327 Felhasználó inaktív   igazi_hokuszpok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 12:00

Számomra teljesen nyilvánvaló az átállás menete:

- rendelek egy új vonalat a matávtól
- amint bekötötték megrendelem a Pantel szolgáltatását
- nem izgulok, minden marad a régiben, idő nem számít
- amint megvan a panteles vonal, adsl -> lemondom a régi adsl-t, telefonvonalat

ennyire egyszerű, há nem??
2x3GHz - 2048MB - 1200GB - 8600gt - 704x576dv - skystarHD - 27"

#328 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 13:14

Idézet: igazi_hokuszpok - Dátum: 2006. júl. 9., vasárnap - 13:00

Számomra teljesen nyilvánvaló az átállás menete:

- rendelek egy új vonalat a matávtól
- amint bekötötték megrendelem a Pantel szolgáltatását
- nem izgulok, minden marad a régiben, idő nem számít
- amint megvan a panteles vonal, adsl -> lemondom a régi adsl-t, telefonvonalat

ennyire egyszerű, há nem??

Nem.

Ha elolvastad volna a topicot akkor neked is nyílvánvaló lenne.

- Ha rendelsz egy új vonalat Tíkomtól az 33,750Ft-odba fog kerülni, mert csak hűség nélkül rendelheted külön nem tudsz Pantelre átmigrálni.
- A régi ADSL-t és telefonvonalat csak akkor tudod lemondani ha nincs rá hűséged, különben ott is kemény pénzeket kell kifizetnek lemondáskor. Pl. Favorit csomagok 14 hónapos hűségébe, ami ráadásul automatikusan újra hosszabodik ha nem figyelsz olda, elég sok előfizetőnek okoz rabságot. De más csomagoknál is lehet hűség és egyes internetszolgáltatók is élnek a trükkös automatikus szerződéshosszabbítás módszerrel. Márpedig ha aktív hűséged van akkor drága lesz az átmigrálás, sőt ADSL esetén vissza is fogja dobni Tíkom hogy nem létesíthető.

#329 Felhasználó inaktív   laccoss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 00:49

Hali!!

Sajna itten nem elérhető a teljes szolgáltatóváltás, igy lekell mondanom a 24Max ADSL nyújtotta előnyökről, pedig már nagyon belelohaltam magam...Társzolgáltató hálózatán nyújtható ADSLnél a 3M-ás kevéske lenne, bár a többi szolgáltatóhoz képest árban jelentősen megéri. Máshol 3M feletti net pedig már csillagászati árban van:(! Néztem a pantel honlapját, de seholsem találtam meg, hogy végülis a megrendeléskor adnak modemet vagy sem? Fizetni kell érte vagy benne van a havidíjban? Hogyismondjamcsak, elég kevés adat áll rendelkezésre... És nemlehetne valahogy megkerülni ezt a hurokhordozásos problémát?:( Tudom hogy nem, de hátha...
Abit IC7 v1.1, Intel P4 Prescott 2.8E prockó, His Excalibur Radeon 9800Pro videókari, 80Gb Maxtor IDE, HP DVD+RW 300c, 2*256Mb Samsung DDR, Prime Cooler Hypercooler II+, Revoltec chipsethűtő, Morex ház, Macron MPT-401 400W táp. ..

#330 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 07:59

El kell költözni vagy várni:)

#331 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 10:39

Sziasztok!
Engem is nagyon érdekelne ez a szolgáltatóváltás, csak az a baj, hogy favoritos hűségünk van. Tudja valaki, hogy kb mennyibe kerülne a váltás a hűség felmondásával?
köszi

#332 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 13:41

Idézet: Adam84 - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 23:57

Szerintem meg egyszerűen csak betömték azt a jogi kiskaput, ami a "kiugrást" eddig lehetővé tette.

Szia Adam84!
No ha újra indulna a 14 hónap, akkor az elég érdekes helyzetet eredményezne. Mert akkor megint alapjaiban és az efi kárára változott meg a feltételrendszer (nem a kiugrás, hanem a 14 hónap újraindulás a 60 nap nélkül) - és sajnálatosan még mellékesen sem jelent meg a módosításra utalás a hirdetményben.
Szóval én ezért viszem ezt (is) az NHHH elé.
Bocs az off-ért!
Robi

#333 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 13:45

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. júl. 8., szombat - 8:06

:offtopic:
Mea culpa - egy T-com-os kiskapu bezáródására és a magam korrigálására mertem helyet pazarolni egy akkor napokig ülő topikban. De, hogy a fele erről szólna, azt szeretném visszautasítani, mert alaptalan. :smoker:
Robi

#334 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 13:51

Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 9., vasárnap - 14:14

Pl. Favorit csomagok 14 hónapos hűségébe, ami ráadásul automatikusan újra hosszabodik

Szia Shabba!
Augusztus 1.-től ez is változott némileg: kötelezettséget vállal a T-Com, hogy a 30 nap elindulása előtt írásban egyenként figyelmeztet...
Robi

Szerkesztette: mikimaus 2006. 07. 10. 14:02 -kor

#335 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 14:01

Idézet: stark100 - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 11:39

..favoritos hűségünk van. Tudja valaki, hogy kb mennyibe kerülne a váltás a hűség felmondásával?

:offtopic: (?!)
Augusztus 1. előtt menj át egy másik Favoritra, majd ez után de lehetőleg szintén augusztus 1. előtt pl. Sokatmondó vagy Bázis csomagra. ÉS az 1212-nél az első alkalommal (a Favorit - Favorit váltás előtt) egyértelműen kérdezz rá, hogy megnyílik-e a 60 nap, ami alatt bárhova átrendelhetsz!

Egyébként kb. 4.120,- forint/fennmaradó hónap a kötbér egyösszegben (reálisan 8..56 ezer forint).

Robi

#336 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 16:36

Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 14:21

Többször elhangzott és a Pantel oldalán is szerepel hogy legalább 6 hét az átmigrálás időszaka, szóval ha valaki volt is olyan bátor hogy már az első nap leadta a jelentkezést az is szerintem inkább a hónap végére várhat bekötést. Már ha addigra megtörténik hisz ismerve TvNet átmigrálást ott volt aki 2-3-4 hónapot is várt igaz ott már a TvNet betelepülési késedelme is belejátszott. Szóval én még azon sem lepőd még ha a nyár során nem tűnne fel egyetlen első fecske sem. A hsz.-ek alapján úgy tűnik a beírók inkább kivárásra játszanak és jegelik a témát szeptember-októberig.

Pantel belsőstől kérdem, voltak egyáltalán olyan bátor emberek akik már az első napon bevállalták a szolgáltatást és azóta folyamatban van a bekötésük, esetleg már be is fejeződött valakinél?

Szia Shabba,

Igen vannak olyanok akik bevállalták a gyors szerződéskötést... a szerződéskötés menetéből adódóan azonban idő, amíg a szolgáltatást nyújtani tudjuk.

Sajnos olyan is volt ezek között, akit már formai okokra hivatkozva vissza is utasított a T-COM...

Én mától szabin vagyok, így a fórumot nem fogom olvasni kb 2 hétig.

Üdv.,

T.

Valaki kérdezte a modemet:

Modemet akkor küldünk, amikor a vonalhordozás időpontja eldőlt. futárral szállítjuk, az első két kiszállítási próba ingyenes... persze lehet kérni segítséget a telepítéshez, ha valaki nem akarja a 3 kábel összecsatlakoztatását saját kezűleg elvégezni, ebben az esetben viszont mélyen zsebbe kell nyúlni (15.600 Ft.) és szerelővel együtt érkezik a modem. A modem egyébként a PanTel tulajdonában marad a szolgáltatás ideje alatt, tehát a teljes szolgáltatási időtartam alatt vonatkozik rá a garancia, nem csak egy évig.

Valaki kérdezte a belépési díjat:

Ezt elengedjük, tekintettel az egy évews határozott idejű szerződésre.

ui.:  A legrészletesebb információ a letölthető szerződésminta "szerződési feltételek" oldalain található...

#337 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 17:46

Insider_info:

Remélem még netközelben vagy. Úgy emléxem modemről még volt szó hogy milyet adtok. Tíkomos-t ahogy TvNet vagy saját beszerzésűt. A kapcsolt telefonszolgáltatás miatt ami úgy tudom IP telefon szolgáltatás az lenne logikus hogy residental gateway-t adtok, viszont az RG sokkal drágább eszköz mint egy sima modem. Amennyiben márkahűek vagytok akkor logikusan az RG-nek is Allied Telesis-nek kellene lennie, AT-RG 634-es. Ilyet eszközt adtok vagy más comboval oldjárok meg az IP telefont?

#338 Felhasználó inaktív   laccoss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 23:12

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 17:36

Valaki kérdezte a modemet:

Modemet akkor küldünk, amikor a vonalhordozás időpontja eldőlt. futárral szállítjuk, az első két kiszállítási próba ingyenes... persze lehet kérni segítséget a telepítéshez, ha valaki nem akarja a 3 kábel összecsatlakoztatását saját kezűleg elvégezni, ebben az esetben viszont mélyen zsebbe kell nyúlni (15.600 Ft.) és szerelővel együtt érkezik a modem. A modem egyébként a PanTel tulajdonában marad a szolgáltatás ideje alatt, tehát a teljes szolgáltatási időtartam alatt vonatkozik rá a garancia, nem csak egy évig.

Valaki kérdezte a belépési díjat:

Ezt elengedjük, tekintettel az egy évews határozott idejű szerződésre.

ui.:  A legrészletesebb információ a letölthető szerződésminta "szerződési feltételek" oldalain található...

Én kérdeztem a modemet. Kösszi Insider_info az infót:)

Csak nem igazán láttam ezt sehol sem konkrétan leirva, vagy csak én voltam figyelmetlen akkor bocs!
Még1x köszi!
Abit IC7 v1.1, Intel P4 Prescott 2.8E prockó, His Excalibur Radeon 9800Pro videókari, 80Gb Maxtor IDE, HP DVD+RW 300c, 2*256Mb Samsung DDR, Prime Cooler Hypercooler II+, Revoltec chipsethűtő, Morex ház, Macron MPT-401 400W táp. ..

#339 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 07:30

off:
Shabba: szerkeszd meg a legutobbit, ez a PanTel topic, szal nyilvan nem vesznek TvNet-est ;)
Udv: Nezelodo

#340 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 09:00

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 8:30

off:
Shabba: szerkeszd meg a legutobbit, ez a PanTel topic, szal nyilvan nem vesznek TvNet-est ;)

Miert kellene szerkesztenie?
Olvasd el ujra...

Idézet

Tíkomos-t ahogy TvNet vagy saját beszerzésűt

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16