HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 17:47

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 17:39

Nem hiszem hogy ez megtévesztő. Hisz ha nyújtható ez a csomag az előfizetőnél akkor az adott sebesség is elérhető lesz. A más kérdés hogy a garantált jelzővel nekem is a kezdetek óta gondom van(szerintem Pantel ezt máshogy értelmezi mint ahogy ezt netszolgálatatás esetén használni szokták). Jobban járt volna a Pantel ha a szerződésben is szereplő tól-ig szerinti csoportosítást tüntette volna fel, utalva rá hogy ennek csak a csomagva történő besorolásnál van szerepe.

Végülis a lényeg az ha adott csomagot tudja biztosítani az előfizető számára a Pantel akkor az a 6Mbps is meglesz. De ez nem fordítva működik ahogy ti elképzelitek, attól mert az előfizető ilyen csomagot rendel attól az még biztosan létesíthető. Az pedig hogy mi a létesítés feltétele az benne szerepel a szerződésben. Épp ezért szerintem ez nem megtévesztő(főleg nem szándékosan), viszont laikus számára félreértelmezhető információ.

Viszont kíváncsi lennék ti hogy készítenétek el egy ilyen információs oldalt hogy az tömör, áttekinthető is legyen, ne árasszal el olyan technokrata információ tenger a betévedő leendő fogyasztót amiből egy szót sem ért, helyette inkább úgy megriad a sok számára értelmezhetetlen technikai leírástól hogy inkább menekülőre fogja. Szerintem egy főleg reklám szempontú csomag összefoglaló oldalnak nem az a célja hogy minden olyan információt tartalmazzon ami adott témában felmerülhet. Talán kellenének kapcsolódó linkek még a csomagok alatt ahol kifejtenék a technológia működési jellemzőit. Csak attól tartok hogy az előfizetők 9x%-a meglátva a számára értelmezhetetlen technikai zagyvágy gyorsan becsukná az oldalt, így aztán ugyanúgy nem lenne sokkal okosabb.

A többség laikus :)
Nem kell sok javitás, csak a 6 helyett 512, 1,2, vagy 3mb kellene irni.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#802 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 17:53

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 18:47

A többség laikus :)
Nem kell sok javitás, csak a 6 helyett 512, 1,2, vagy 3mb kellene irni.

Ha ezt állítod akkor semmit nem értettél meg az eddig leírtakból. Addig amíg be nem méred a vonalat semmit nem lehet tudni milyen sebességen fog üzemelni. Épp ezért az általad leírt értékek ugyanúgy semmi változást nem jelentenének.

Egy adott vonal a hosszától és más minőségi jellemzőktól függően széles tartományban képes sávszélességet nyújtani. Ez a széles tartomány 0-24Mbps között bárhol lehet, a nulla értelemszerűen annak a megfelelőjen hogy technikailag kiépíthetetlen a szolgáltatást mert képtelenség bármilyen működő kapcsolatot kialakítani.

Azt hogy te a vonalad ezen a széles tartományon hol helyezkedik el az akkor fog kiderül ha kimérik vagy ha már beüzemelték és működik.

#803 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:00

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 17:53

Ha ezt állítod akkor semmit nem értettél meg az eddig leírtakból. Addig amíg be nem méred a vonalat semmit nem lehet tudni milyen sebességen fog üzemelni. Épp ezért az általad leírt értékek ugyanúgy semmi változást nem jelentenének.

Egy adott vonal a hosszától és más minőségi jellemzőktól függően széles tartományban képes sávszélességet nyújtani. Ez a széles tartomány 0-24Mbps között bárhol lehet, a nulla értelemszerűen annak a megfelelőjen hogy technikailag kiépíthetetlen a szolgáltatást mert képtelenség bármilyen működő kapcsolatot kialakítani.

Azt hogy te a vonalad ezen a széles tartományon hol helyezkedik el az akkor fog kiderül ha kimérik vagy ha már beüzemelték és működik.

Miért nem értem? :think:
Amig nincs bemérve, addig nem kéne szerzödést kötni.
A Pantel azért lehet annyira rutinos szolgáltató, hogy tudja mennyi a legkisebb sebeség Bp-ten. Nem tegnap kezdte a müködését. Vagy mégsem olyan rutinos? :respect:
föleg, hogy tisztában van a 100éves vezetékekkel.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)

#804 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:04

Idézet: kovibarn - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 18:43

Ha Pantel kiirja a weboldalra, hogy 6Mbit a garantalt, akkor annyi, senkit sem erdekelnek a sunyi kifogasok. Masreszt en is felhivtam oket amikor akartam kottetni, es igenis azt mondta az ugyintezo hogy 6Mbit a garantalt. Nem erdekel az se senkit hogy o mi alapjan allitotta ezt, o, illetve a ceg ezert a kijelenteseert felelosseget kell hogy vallaljon.

A Pantel azt írja ki az oldalára hogy a 24Max csomag esetén 6-24mbps közötti sebességet fog biztosítani a megrendelőnek a vonali paraméterktől függően. Attól mert te megrendeled ezt a csomagot még egyáltalán nem biztos hogy meg is fogad kapni ezt a csomagot. Ezért szerepel a szerződésben a létesíthetőségi kritérium elbírálása ami után eldől egyáltalán a megrendelt csomag biztosítható-e vagy sem. Ha igen akkor meglesz a weboldalon is szereplő 6-24Mbps közötti érték. Ha pedig nem biztosíthatók a technikai feltételek a csomagban vállalt minőségi paraméterkhez akkor Pantel felajánlja a kisebb csomagva történő migrálás lehetőségét vagy ha ezt nem fogadja el az ügyfél akkor az igénylést elutasítja azzal hogy nem kivitelezhető.

Egyébként nem értelek benneteket szerintem ez sokkal jobb eljárási gyakorlat hisz informálja az előfizetőt arról mit tud a vonala és ennek megfelelően további választási lehetőségeket kínál föl számára.

Tíkom és viszonteladói esetén ilyen nincs. Ha rendelsz valamelyik ISP-től pl. egy 3Mbps-es csomagot akkor nem fogják előzetesen kimérni mit fog tudni és ha csak 1Mbps-re lesz képes nem fogják automatikusan felajánlani hogy vagy bekötjük ezt csökkentett havidíjon vagy ha így nem kell akkor nem kötjük be. Ott Tíkom szó nélkül be fogja kötni és annyifog menni amit épp a vonal bír. Ha csak 1Mbps-et fog bírni akkor valószínűleg szakadni fog és egyéb működési jellemzőkkel tarkítva lassabb lesz mint a névleges 3Mbps. Utólagosan reklamálni meg ahogy az előbb már leírtam elég korlátozott kertek között lehet. Gyakorlatilag ha az ügyfél utána jár és kihajcolja hosszab bürokratikus huzavona utána a visszamigrálást akkor talán megcsinálják. De ez messze nem az a gyakorlat amit szerintem nagyon helyesen Pantel felkínál. Hisz ott a kontroll előzetesen történik az ügyfelet bevonva, nem pedig utólag az ügyfelet figyelmen kívül hagyva.

#805 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:06

Nem nekem, es nem nektek kell eldonteni azt hogy megtevesztes tortent-e vagy sem. Erre megvannak a megfelelo hivatalok es felugyeletek, akiket nem akarok felkeresni addig amig nem beszeltem a Pantel illetekeseivel a vonalam sorsarol. Szerencsere rendszeresen figyelemmel kiserem a belfoldi ilyen jellegu esemenyeket, es mondhatni szaz szazalekos biztonsaggal mondhatom hogy olyan (eddig a forumon ki nem fejtett) tenyel vannak a kezemben ami alapjan a pantelt tobb oldalrol is meg lehet buntetni. Tobb hasonlo esetben ugyanis mar szuletett elmarasztalo itelet, ugyan nincs magyarorszagon precedens rendszer (bar imadjak a mediaban ezt a szot hasznalni hogy precedens) attol meg bevett joggyakorlat mint olyan letezik, azaz ha 10szer elmarasztalnak cegeket bizonyos dolog miatt, 11edjere is el fogjak. Mar csak abban bizom hogy a Pantel inkabb megegyezik velem, es elegedett ugyfel leszek (vegre valahara), minthogy a megfelelo szervekhez kelljen fogdulnom mint elegedetlen ugyfel.

Ime 2 pelda, de amugy joval tobb is van:
http://index.hu/tech/uzlet/note0822/
3 milla bunti

http://index.hu/tech/uzlet/gvh060623/
30 milla bunti

Kerdes:
Pantelnek mennyit er, hogy "megjavitsa" a vonalam, vagy barmi modon kompenzaljon?
3-30milla esetleg?

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 26. 18:16 -kor

#806 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:09

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 18:04

A Pantel azt írja ki az oldalára hogy a 24Max csomag esetén 6-24mbps közötti sebességet fog biztosítani a megrendelőnek a vonali paraméterktől függően. Attól mert te megrendeled ezt a csomagot még egyáltalán nem biztos hogy meg is fogad kapni ezt a csomagot. Ezért szerepel a szerződésben a létesíthetőségi kritérium elbírálása ami után eldől egyáltalán a megrendelt csomag biztosítható-e vagy sem. Ha igen akkor meglesz a weboldalon is szereplő 6-24Mbps közötti érték. Ha pedig nem biztosíthatók a technikai feltételek a csomagban vállalt minőségi paraméterkhez akkor Pantel felajánlja a kisebb csomagva történő migrálás lehetőségét vagy ha ezt nem fogadja el az ügyfél akkor az igénylést elutasítja azzal hogy nem kivitelezhető.

Egyébként nem értelek benneteket szerintem ez sokkal jobb eljárási gyakorlat hisz informálja az előfizetőt arról mit tud a vonala és ennek megfelelően további választási lehetőségeket kínál föl számára.

Tíkom és viszonteladói esetén ilyen nincs. Ha rendelsz valamelyik ISP-től pl. egy 3Mbps-es csomagot akkor nem fogják előzetesen kimérni mit fog tudni és ha csak 1Mbps-re lesz képes nem fogják automatikusan felajánlani hogy vagy bekötjük ezt csökkentett havidíjon vagy ha így nem kell akkor nem kötjük be. Ott Tíkom szó nélkül be fogja kötni és annyifog menni amit épp a vonal bír. Ha csak 1Mbps-et fog bírni akkor valószínűleg szakadni fog és egyéb működési jellemzőkkel tarkítva lassabb lesz mint a névleges 3Mbps. Utólagosan reklamálni meg ahogy az előbb már leírtam elég korlátozott kertek között lehet. Gyakorlatilag ha az ügyfél utána jár és kihajcolja hosszab bürokratikus huzavona utána a visszamigrálást akkor talán megcsinálják. De ez messze nem az a gyakorlat amit szerintem nagyon helyesen Pantel felkínál. Hisz ott a kontroll előzetesen történik az ügyfelet bevonva, nem pedig utólag az ügyfelet figyelmen kívül hagyva.

Nem, a Pantel nem informálja az elöfizetöt szerzödés kötés elött. Csak utána derül ki, hogy mégsem annyi az ennyi.

#807 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:17

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:00

Miért nem értem? :think:
Amig nincs bemérve, addig nem kéne szerzödést kötni.
A Pantel azért lehet annyira rutinos szolgáltató, hogy tudja mennyi a legkisebb sebeség Bp-ten. Nem tegnap kezdte a müködését. Vagy mégsem olyan rutinos? :respect:
föleg, hogy tisztában van a 100éves vezetékekkel.

Ez alapján a Tíkom sem kínálhatna semmilyen csomagot addig amíg be nem mérte a vonalat. Sőt a webodalaikon sem kínálhatnának semmilyen csomagot a szolgáltatók. Ez így szerintem gyakorlatban kivitelezhetetlen hisz akkor honnan szerezhetne információt a leendő ügyfél egyáltalán miből válaszhat? Épp ezért már 5 éve Tíkom nem is ilyen gyakorlat mellett szolgáltat.

Ha szerinted ez rutin kérdése akkor mondd te miért nem tudod fejből bp. adott pontjáig hány méter hosszú rézkábel fut adott előfizetőhöz? Na miért nem tudod? Hogy nem ismered Tíkom infrastruktúráját? Jah. Miért Pantel honnan ismerné?

ADSL2+nál egyetlen dolog lehet biztosan előre tudni, azt hogy a sebesség valahol 0 és 24Mbps között lesz, de hogy pontosan mennyi az már csak utólag a gyakorlati mérések során tud kiderülni.

Ez nem olyan mint a 100Mbps-es Ethernet UTP kábelen hogy azt tudod hogy 100 méteres kábeltávon belül 100Mbps azon túl meg nulla mert nem működik. Ez sokkal drasztikusabb szabály ezért 1xűbben konkretizálható. Végülis ADSL-nél is lehetne ilyet csinálni hogy 24Mbps-es sebességet tud  x száz méterig aztán a fölött meg nem működik. Csak ez esetben elég kevés embernek lenne ADSL-e világszerte.

#808 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:27

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 18:17

Ez alapján a Tíkom sem kínálhatna semmilyen csomagot addig amíg be nem mérte a vonalat. Sőt a webodalaikon sem kínálhatnának semmilyen csomagot a szolgáltatók. Ez így szerintem gyakorlatban kivitelezhetetlen hisz akkor honnan szerezhetne információt a leendő ügyfél egyáltalán miből válaszhat? Épp ezért már 5 éve Tíkom nem is ilyen gyakorlat mellett szolgáltat.

Ha szerinted ez rutin kérdése akkor mondd te miért nem tudod fejből bp. adott pontjáig hány méter hosszú rézkábel fut adott előfizetőhöz? Na miért nem tudod? Hogy nem ismered Tíkom infrastruktúráját? Jah. Miért Pantel honnan ismerné?

ADSL2+nál egyetlen dolog lehet biztosan előre tudni, azt hogy a sebesség valahol 0 és 24Mbps között lesz, de hogy pontosan mennyi az már csak utólag a gyakorlati mérések során tud kiderülni.

Ez nem olyan mint a 100Mbps-es Ethernet UTP kábelen hogy azt tudod hogy 100 méteres kábeltávon belül 100Mbps azon túl meg nulla mert nem működik. Ez sokkal drasztikusabb szabály ezért 1xűbben konkretizálható. Végülis ADSL-nél is lehetne ilyet csinálni hogy 24Mbps-es sebességet tud  x száz méterig aztán a fölött meg nem működik. Csak ez esetben elég kevés embernek lenne ADSL-e világszerte.

Igen, úgy kellene, hogy a szolgáltató beméri az adott vonalat, és megmondja az ügyfélnek, hogy ott mik a lehetöségek. az ügyfél utánna tud választani az adott csomagokból. Ha megmondják neki, hogy nála csak 1mb lehet, akkor nem fog nagyobb csomagot választani.

ha jol tudom, hogy a Pantel eddig  üzleti elöfzetökkel foglalkozott,  a legtöbb irodaházba sem vadiúj vonalak mennek.

#809 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:30

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:17

Shabba, kár velük vitatkozni ezen, mert nem ismerik az adsl létesítés pontos menetét... valamint azt se értik meg, hogy az adsl korlátjait nem lehet átlépni. A Pantel abban vétet szerintem, hogy nem igazán emelte ki azt, hogy mi történik, ha netán nem képes az előfizető vonala még 6 mbitet se. Persze tény, hogy benne volt a szerződésben, de köztudott, hogy az emberek nem olvasnak sajnos.

Szerkesztette: petne 2006. 08. 26. 18:36 -kor

#810 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:32

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:09

Nem, a Pantel nem informálja az elöfizetöt szerzödés kötés elött. Csak utána derül ki, hogy mégsem annyi az ennyi.

Miért nem informálja szerződés kötés előtt? Fönt van az oldalon és letölthető a szerződés

http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/la...u_kitoltott.pdf

Mielőtt aláírod és beküldöd nyugodtam átolvashatod, ha nem tetszik ami benne szerepel, senki nem kényszerít erre hogy aláírd és beküld a szolgálatónak.

Már megbocsáss de egy tipikus fogyasztói magatartást kérsz számon. Azt amikor a fogyasztó megnézi a szolgálató weboldalát és amit ott lát azt szentírásként könyveli el. Aztán amikor megkapja a szerződést akkor szó nélkül aláírja, a nélkül hogy 1x is elolvasná akár a szerződést, akár a kapcsolódó ÁSZF-et. Aztán meg később ő reklamál amikor számára nem túl előnyös jellemzővel szembesül.

Azért azt szerintem ne róhatjuk fel a szolgálatók hibájának hogy az emberek lusták elolvasni azt amit aláírnak.

Aki olvassa a HwSw-t az kismillió példát olvashatott már az évek során hasonló esetekre Amikro a fogyasztó brika módjára rácsodálkozik hogy ha ő hűségidő előtt fölmondja a szerződést akkor az neki de sok pénzébe kerülne. Vagy ha a szerződés a hűség lejártakor meghosszabítódik hasonló időszakra ha azt az előfizető saját maga nem szünteti meg időben. Jah kérdem ezek mind ott vannak benne a szerződésben és az ÁSZF-ben, tessék előbb elolvasni mielőtt aláírod. Utólag furcsa olyan miatt reklamálni amit a reklamáló saját kezűleg írt alá, ezzel jelezve hogy elfogadja a szerződésben szereplőlet.

Szerintem a szájba rágás mértékének is valahol határt kell szabni. Már kérdeztem de senki nem válaszolt. Szerintetek mit kellene pontosan feltüntetni, hogy kellene kinézni az internetszolgáltatók oldalainak hogy mindenki elégedett legyen? Megjegyzem annyira rossz nem lehet az ADSL rendszere ha világszerte több mint 200 millió ilyen előfizető van.

Szerkesztette: shabba 2006. 08. 26. 18:36 -kor

#811 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:36

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:09

Ez nem igaz, mert a szerződést megkapja az ügyfél és abba szerepel, hogy mi történik, ha nem éri el még a 6 mbitet se... csakhát olvasni nem szoktak az előfizetők és ez a baj, hanem aláírnak mindent, mert látják a 24 mbitet, de mást nem.

#812 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:39

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:27

Igen, úgy kellene, hogy a szolgáltató beméri az adott vonalat, és megmondja az ügyfélnek, hogy ott mik a lehetöségek. az ügyfél utánna tud választani az adott csomagokból. Ha megmondják neki, hogy nála csak 1mb lehet, akkor nem fog nagyobb csomagot választani.

Az előbb írtad, hogy nem értesz hozzá, akkor miért gondolod, hogy ez csak egy kattintás?  ;)

#813 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:49

Shabba es Petne:
Nem az a lenyeg mit olvas el a felhasznalo es mit nem... nem szamit mi van a szerzodesben, ugyanis maga a reklam az oldalon talalhato informaciok megtevesztoek, es mar amiatt is kiszabhato az emlitett 3-30milla (vagy meg tobb) birsag. A szerzodes es stb az teljesen mas teszta... (egyebkent az egesz szerzodes egy jo ugyveddel megtamadhato es megsemmisitheto, de hogy miert azt most nem fejtem mi... aki okos es erdekli az ugy is kitalalja)

Shabba:
A Pantel oldalon az altalanos szerzodesi feltetelekben SEHOL nem olvashato az elofizetett csomag modositasanak lehetosege, illetve annak kenyszere, egyedul azon az oldalon amit te mutogatsz, annak viszont szinten van egy nagy hibaja, hogy ha valaki megnyitja, latja hogy ez csak ilyen kitoltott nyavaja, es engem pl nem erdekel hogy Kiss Istvanne hogy toltotte ki a megrendelot, be is csukom az oldalt azon nyomban. Es nem en vagyok hulye hanem ez ez bizonyitott internetezo felhasznaloi magatartas... a letoltheto dokumentumokban ahol az ember keresne (es en anno kerestem) a garantaltsagot, vagy annak hianyat, semmi info nincs: http://www.pantel.hu/index.php?id=179

Ezert is volt az egyetlen hely az ugyfelszolgalat ahol valaszt kaphattam a kerdesemre, es ahol megtevesztettek. Bocsanat hogy az ugyfelszolgalat szot hasznaltam... az ertekesito tevesztett meg, akinek az a dolga hogy tudja mit ertekesitsen, tudnia kell a garantaltsagrol vagy annak hianyarol, meg kellett volna emlitenie hogy ha nem megy 6mbittel se a vonal akkor kisebb csomag stb, de errol hallgattak mint a sir. Pedig egyertelmuen rakerdeztem a dologra. Es ez a fentiekkel egyutt (hogy pl: nincs kis csillag es kisbetus szoveg a 6-24mbit csomagnal ami arra figyelmeztet hogy csak bizonyos technikai feltetelek mellett valosulhat meg ez a csomag) szoval ez tokeletesen eleg egy nehany millas buntihez a versenyhivataltol.

Shabba tovabbra is:
A Pantelnek lehetne informacioja a vonalak hosszarol ha raszanna 1percet (nem tobbet) minden vonal igenyresre, es rakerdezne a T-Comnal, hogy "Geza... mond mar, milyen hosszu az a vonal, neked ugy is van tobb eves ismereted es helyiszini gyakorlatod" A debreceni vonalnal meg a Gyulat hivnak fel Debrecenben, vagy a fonokuket... a lenyeg hogy 1perc alatt megallapithato lenne a vonal hossza. Es ez nem fikcio...

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 26. 18:53 -kor

#814 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:58

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:49

Shabba es Petne:
Nem az a lenyeg mit olvas el a felhasznalo es mit nem... nem szamit mi van a szerzodesben, ugyanis maga a reklam az oldalon talalhato informaciok megtevesztoek, es mar amiatt is kiszabhato az emlitett 3-30milla (vagy meg tobb) birsag. A szerzodes es stb az teljesen mas teszta... (egyebkent az egesz szerzodes egy jo ugyveddel megtamadhato es megsemmisitheto, de hogy miert azt most nem fejtem mi... aki okos es erdekli az ugy is kitalalja)

Na ez kész. Akkor hajrá az ügyvédhez, majd szólj mekkora volt a perköltség!  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#815 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:04

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 18:32

Miért nem informálja szerződés kötés előtt? Fönt van az oldalon és letölthető a szerződés

http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/la...u_kitoltott.pdf

Mielőtt aláírod és beküldöd nyugodtam átolvashatod, ha nem tetszik ami benne szerepel, senki nem kényszerít erre hogy aláírd és beküld a szolgálatónak.

Már megbocsáss de egy tipikus fogyasztói magatartást kérsz számon. Azt amikor a fogyasztó megnézi a szolgálató weboldalát és amit ott lát azt szentírásként könyveli el. Aztán amikor megkapja a szerződést akkor szó nélkül aláírja, a nélkül hogy 1x is elolvasná akár a szerződést, akár a kapcsolódó ÁSZF-et. Aztán meg később ő reklamál amikor számára nem túl előnyös jellemzővel szembesül.

Azért azt szerintem ne róhatjuk fel a szolgálatók hibájának hogy az emberek lusták elolvasni azt amit aláírnak.

Aki olvassa a HwSw-t az kismillió példát olvashatott már az évek során hasonló esetekre Amikro a fogyasztó brika módjára rácsodálkozik hogy ha ő hűségidő előtt fölmondja a szerződést akkor az neki de sok pénzébe kerülne. Vagy ha a szerződés a hűség lejártakor meghosszabítódik hasonló időszakra ha azt az előfizető saját maga nem szünteti meg időben. Jah kérdem ezek mind ott vannak benne a szerződésben és az ÁSZF-ben, tessék előbb elolvasni mielőtt aláírod. Utólag furcsa olyan miatt reklamálni amit a reklamáló saját kezűleg írt alá, ezzel jelezve hogy elfogadja a szerződésben szereplőlet.

Szerintem a szájba rágás mértékének is valahol határt kell szabni. Már kérdeztem de senki nem válaszolt. Szerintetek mit kellene pontosan feltüntetni, hogy kellene kinézni az internetszolgáltatók oldalainak hogy mindenki elégedett legyen? Megjegyzem annyira rossz nem lehet az ADSL rendszere ha világszerte több mint 200 millió ilyen előfizető van.

Elolvastam a szerzödést.  Az elöfizetönek egyáltalán nem kedvezö. Miért csak 512k alatt lehet elálni a szerzödéstöl? Persze mert a 512k azért a legtöbb esetben megvan mindenütt. ördögi kör, :mad:

ez a szerzödés a hordozáselött készül?
Az ügyfél nem tudhatja, hogy addigi pl. 4mb-s adslje volt, hogy nem fog menni a 6mb. ezért aláirja.

#816 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:05

Ezek szerint elfelejtettem irni hogy eszem agaban sincs pereskedni....
Csak mondtam hogy maga a szerzodes is tamadhato, a kismillio masik dolog mellett.

Rainman35:
Igen a szerzodest hordozas, es minden elott irod ala... tehat meg semmi nincs a kezedben, semmi nincs bemerve, lemerve, vizsgalva... alairod aztan lesz ami lesz. 24Mbol 512K

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 26. 19:06 -kor

#817 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:07

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:05

Ezek szerint elfelejtettem irni hogy eszem agaban sincs pereskedni....
Csak mondtam hogy maga a szerzodes is tamadhato, a kismillio masik dolog mellett.

Rainman35:
Igen a szerzodest hordozas, es minden elott irod ala... tehat meg semmi nincs a kezedben, semmi nincs bemerve, lemerve, vizsgalva... alairod aztan lesz ami lesz. 24Mbol 512K

Én egy dologra lennék kíváncsi. Arra a jelentésre amit a tcom adott át a Pantel-nak, a vonal minőségéről.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#818 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:31

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:49

Shabba es Petne:
Nem az a lenyeg mit olvas el a felhasznalo es mit nem... nem szamit mi van a szerzodesben, ugyanis maga a reklam az oldalon talalhato informaciok megtevesztoek...

Azért az durva, amit most mondtál: "nem számít, hogy miva na szerződésben"  ;) ;) Igenis nagyon számít, sőt az számít nagyon, ugyanis a reklámba nem lehet felolvasni az szerződési feltételeket.  :D Nem is lenne értelme... Az előfizetőnek köteles elolvasni a szerződést és utánajárni a dolgoknak.

Az ÁSZF része az egyedi előfizetői szerződés, tehát az is oda vonatkozik.

Ez viszont igaz, az értékesítőnek meg kellett volna említeni, hogy ha esetleg nem bírja akkor mi a helyzet...

#819 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:34

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:04

Elolvastam a szerzödést.  Az elöfizetönek egyáltalán nem kedvezö. Miért csak 512k alatt lehet elálni a szerzödéstöl? Persze mert a 512k azért a legtöbb esetben megvan mindenütt. ördögi kör, :mad:

ez a szerzödés a hordozáselött készül?
Az ügyfél nem tudhatja, hogy addigi pl. 4mb-s adslje volt, hogy nem fog menni a 6mb. ezért aláirja.

Igen sajnos ez van, ugyanez van a T-Comnál is, mivel ha valaki 3 mbitet rendel és nem bírja, akkor lejjebb veszik... és némelyik szolgáltató hajlandó az árat levinni, némelyik még azt se.

Igen természetesen, Te csinálnál valamit szerződés nélkül? :)

#820 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:36

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:05

Rainman35:

Te se dolgoznál szerződés nélkül gondolom én... a másik, hogy nem ilyen drasztikus a helyzeted 24-512, akkor ne ilyennel példálozz, mert ez is félrevezető lehet másnak.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.