HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 27. 15:26

Hogy pozitívumok is sűrűbben legyenek:
Én többnyire az árak miatt váltottam, nem a sávszél miatt. Nekem bőven elég lett volna a legkisebb 2megás csomag is, de aztán rájöttem, hogy 600 forint különbségen már nem varjálok, mert így is telefonálással együtt havi 3-4 ezret spórolok az előző (Externet 1M/96k 8600ft + Favorit 4120ft) kombóhoz képest.

Most így 10 nap távlatából a szolgáltatással egyelőre semmi problémám nincs, azt kaptam amire számítottam. Egyedül az up sebessége nem éri el a maximum 768k-t, de ha egyszer a vonalam nem bírja, akkor megkell elégednem 640k-val is. A 32ms ping lehet hogy nemtúl bizalomgerjesztő, de engem személy szerintem nemnagyon érdekel. A net amúgy nem akadozik és nem is szakad.

egy elégedett Pantel ügyfél  :)

#862 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 17:01

Idézet: Freeze - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 15:26

Hogy pozitívumok is sűrűbben legyenek:
Én többnyire az árak miatt váltottam, nem a sávszél miatt. Nekem bőven elég lett volna a legkisebb 2megás csomag is, de aztán rájöttem, hogy 600 forint különbségen már nem varjálok, mert így is telefonálással együtt havi 3-4 ezret spórolok az előző (Externet 1M/96k 8600ft + Favorit 4120ft) kombóhoz képest.

Most így 10 nap távlatából a szolgáltatással egyelőre semmi problémám nincs, azt kaptam amire számítottam. Egyedül az up sebessége nem éri el a maximum 768k-t, de ha egyszer a vonalam nem bírja, akkor megkell elégednem 640k-val is. A 32ms ping lehet hogy nemtúl bizalomgerjesztő, de engem személy szerintem nemnagyon érdekel. A net amúgy nem akadozik és nem is szakad.

:)  :)  Végre valahára van ilyen is. :)  :)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#863 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 18:59

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:32

Vagy ha a szerződés a hűség lejártakor meghosszabítódik hasonló időszakra ha azt az előfizető saját maga nem szünteti meg időben. Jah kérdem ezek mind ott vannak benne a szerződésben és az ÁSZF-ben, tessék előbb elolvasni mielőtt aláírod. Utólag furcsa olyan miatt reklamálni amit a reklamáló saját kezűleg írt alá, ezzel jelezve hogy elfogadja a szerződésben szereplőlet.

Üdv Shabba!

Ne haragudj de ez nálam kicsapta a biztosítékot!  :idea:  Ugye ezt Te sem gondolod komolyan! Nagyon könnyű azzal jönni, hogy "Olvastad volna el az ÁSZF-t!". (ahogy a szemetebb szolgáltatók az átvert ügyfelekkel meg is teszik) Szvsz az emberek ~0,5%-a olvassa át a 30-50 oldalas ÁSZF-eket, amik legtöbbszőr csak az ügyfélszolgálatokon, vagy az interneten érhetőek el teljes terjedelemben, vagy ki kell fizetni a postai költséget. A kivonatokban meg nem biztos, hogy mindent megtalálsz! DE nincs idejük erre az embereknek! Ha nem bíznék meg az emberekben, a megfelelő tájékoztatásban, akkor talán most is egy ÁSZF-t lapozgatnék!  :rolleyes:  Azt hiszem a legtöbb vállalkozás már rég lehúzta volna a rolót, ha ez így működne! 

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2006. 08. 27. 19:02 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#864 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 19:17

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 12:02

Amúgy állítólag azt se nézi már senki..........

Biztos vagy te ebben? ;)

#865 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 19:19

Idézet: ohej - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 20:17

Biztos vagy te ebben? ;)

Nem vagyok, de több helyről hallottam már, akkor már nem lehet véletlen... Valamint a tavalyi felmondások óta nem tudok újabb esetet vagy problémázó előfizetőt, te igen esetleg?

#866 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:00

Makicsapda a 24 mega  :smoker:  Aki nem warezol annak a 4Mb csomag tökéletesen megfelel. Talán az még  a sima ADSl kategoria.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#867 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:03

Mindenkinek (es Klown-nak)
Az ASZF-ben szo sincs a sebesseg lefele modositasarol, ha nem tudjak biztositani a csomagban garantaltnak irt minimalis erteket. Aki nem hiszi olvassa el (eleg ha rakeresel a doksikban a kulcsszavakra) Ime: http://www.pantel.hu/index.php?id=179

Shabbanak: (es aki meg bele akar kotni majd a fentiekbe):
Mielott megint beirod azt az urlt mint a multkor... az nem az ASZF. En pedig ASZF-rol beszelek.

Junior117nek:
Ha nem csak 1 gepet kotsz a netre hanem egyszerre tobbet, mert pl azzal dolgoztok, es eleg nagy meretu grafikakkal stb, amit fel le kell toltogetni folyamatosan, akkor kell a sok sav, hogy 1 gepnek legalabb jusson 1-2mega sajat sav (ok hogy arra ott az uzleti csomag, de meg nincs 24megas uzleti csomag, es ha lenne, az sem lenne garantalt... ugye... sajnos) es akkor meg nem is hallgatunk kozben mind a 4 gepen netradiot (hogy a videokonferenciarol ne is beszeljek)

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 27. 21:07 -kor

#868 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:18

Jó ha igy vesszük akkor max igazad van.De eddig mid volt?Mert gondolom nem mostani keletü ez a dolog ha megtudtad oldani akkor ... és ha üzleti ügyhüz meg szerintem van külön üzleti verzió.Szolgáltato is azért alakitja a csomagját üzletire mert ott ált 0-24h megy a gép és ott mások a sávszélhasználat. Ha tévedek akkor elnézést kérek.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#869 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:21

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 22:03

Mindenkinek (es Klown-nak)
Az ASZF-ben szo sincs a sebesseg lefele modositasarol, ha nem tudjak biztositani a csomagban garantaltnak irt minimalis erteket. Aki nem hiszi olvassa el (eleg ha rakeresel a doksikban a kulcsszavakra) Ime: http://www.pantel.hu/index.php?id=179

Dehogynem benne van, ugyanis az ÁSZF része az egyedi előfizetői szerződés... abba meg szerepel.

Figyu, nem igaz, hogy nem érted... az adsl-nek korlátai vannak, sajnos függ, hogy milyen messze van, ez van.

#870 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:32

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 22:03

Shabbanak: (es aki meg bele akar kotni majd a fentiekbe):
Mielott megint beirod azt az urlt mint a multkor... az nem az ASZF. En pedig ASZF-rol beszelek.

Az ÁSZF sosem önmagában értelmezendő. A neve is mutatja Általános szerződési feltételek. Ebben az általános jellemzők vannak amik minden az adott szolgáltató által értékesített termékekre érvényesek. Az ÁSZF mindig a szerződéssel együtt érvényes, a szerződése pedig a termék specifikus jellemzőket tartalmazza.

Minden szerződésben találsz egy ilyen jellegzetes mondatot:

"Az Elôfizetô jelen szerzôdés aláírásával elfogadja az Általános Szerzôdési Feltételekben foglaltakat, amely teljes terjedelmében a Szolgáltató értékesítési
képviseletein vagy az Internetrôl letölthetôen tekinthetô meg (www.pantel.hu)."

Ez köti össze a szerződést az ÁSZF-fel.

Amit én linkeltem az tartalmazza a speficikus szerződéseket, köztük az: "Egyéni ADSL – Elôfizetôi Szerzôdés"-t. Mindegyik szerződés alatt megtalálod a rá vonatkozó "Szerzôdési Feltételek"-et, ebben található meg az ADSL bekötésének technikai kritériumait taglaló rész. Ez így együtt alkot egy egészt és érvényes. Ez minden internet szolgáltatónál így van. De nem is kell internetnek lennie, más szolgáltatásoknál is ez a bevett eljárás.

Szerkesztette: shabba 2006. 08. 27. 21:37 -kor

#871 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:38

Idézet: Klown - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 19:59

DE nincs idejük erre az embereknek!

Miért, hova sietnek? Az a fél óra olvasás talán megrövidíti az életüket? Reklamálni bezzeg van idejük.....
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#872 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:47

Idézet: Freeze - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 14:26

Igazság szerint a "magas" ping minél számít ?
Online játékoknál ?
Mert engem az azért annyira nem érint !
Még a letöltési sávszél sem annyira rossz.. 2M nekem elég (de tény, hogyha lehet olcsóbban többet is kihozni belőle akkor miért ne)....
De a feltöltés nálam sokat számítana !!!!!!! Több okból is...
Az üzeneted szerint úgy 70-80K körül mozoghat, szerintem az nem rossz :)
Végre egy elégedett ügyfél ! Annyit még kérdeznék, hogy a telefonnal kapcsolatban sem merült fel semmi probléma ?

#873 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 22:40

Idézet: LTom - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 22:47

Végre egy elégedett ügyfél ! Annyit még kérdeznék, hogy a telefonnal kapcsolatban sem merült fel semmi probléma ?

Nekem nincs vele gondom, főleg mert szökőévbe egyszer emelem fel a kagylót. Anyámat kéne megkérdezni... de eddig nem panaszkodott. :)

#874 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 23:27

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 22:38

Miért, hova sietnek? Az a fél óra olvasás talán megrövidíti az életüket? Reklamálni bezzeg van idejük.....

Üdv!

Azért azt ne feledd el, hogy egy átlag ember számára az ÁSZF-nek a fele olyan, mintha kínaiul lenne! Egyszerű példa: Édesapám. 60 éves létére estig dolgozik. => Valószínű nem azzal fogja a napot tölteni, hogy az ÁSZF-et tanulmányozza. Inkább megkér engemet, hogy segítsek neki, hogy ne tudják csőbe húzni. Mivel fogékonyabb vagyok a témávan kapcsolatban és "jó pár" évvel fiatalabb, ill. az időm is több, ezért utánajárok/megteszem/elintézem Neki. De ugye nem mindenkinél van egy "okostojás"...  :D  Szvsz az ÁSZF egy hivatalos dokumentum, aminek főleg a vitás, ill. jogi kérdéseknél van jelentősége. Kvázi az ott leírtakhoz kell tartania mágát a szolgáltatónak és az előfizetőnek.

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#875 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 00:14

Idézet: Klown - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 0:27

Üdv!

Azért azt ne feledd el, hogy egy átlag ember számára az ÁSZF-nek a fele olyan, mintha kínaiul lenne! Egyszerű példa: Édesapám. 60 éves létére estig dolgozik. => Valószínű nem azzal fogja a napot tölteni, hogy az ÁSZF-et tanulmányozza. Inkább megkér engemet, hogy segítsek neki, hogy ne tudják csőbe húzni. Mivel fogékonyabb vagyok a témávan kapcsolatban és "jó pár" évvel fiatalabb, ill. az időm is több, ezért utánajárok/megteszem/elintézem Neki. De ugye nem mindenkinél van egy "okostojás"...  :D  Szvsz az ÁSZF egy hivatalos dokumentum, aminek főleg a vitás, ill. jogi kérdéseknél van jelentősége. Kvázi az ott leírtakhoz kell tartania mágát a szolgáltatónak és az előfizetőnek.

Pont ezért dőlnek be olyan sokan a fantasztikus ajánlatoknak. Ha az ember beleinvesztál nemkevés pénzt egy szolgáltatásba, akkor igenis tájékozódjon előre pontosan, hogy hogyan is mennek a dolgok, mert később saját magát kíméli meg az esetleges későbbi kellemetlenségektől.

#876 Felhasználó inaktív   palacsinta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 03:02

Az ÁSZF-et természetesen én sem olvastam végig.  A min-max rész ettől függetlenül világos.
Viszont. Az előzetes bemérés dolgát illene valahogy megoldania a cégnek szerintem, különösen a mostani időszakban, amikor ennyire nehéz hozzájutni a szolgáltatásukhoz:
Nekem 4 hete nincs ADSL-em, és a modem még a korábbi 512k-hoz képest is lehetetlen állapot, mivel én sem csak szórakozásra használom az internetet. Most ott tart a dolog, hogy a napokban másodszor is beadták a Matávnak a papírokat (elsőre ügyintézői hiba miatt dobták vissza), vagyis talán újabb 4 hét múlva működni fog.

Ennyi várakozás után nem örülnék, ha kiderülne, hogy az igényelt 2M helyett pl. csak 512k lesz, mert akkor inkább maradtam volna az eddigi szolgáltatómnál.

Egyébként eszembe sem jutott volna váltani, ha az akciós ADSL-árakat a lejáró szerződésű ügyfelek is megkaphatják. 
A kiesésmentes szolgáltatóváltást pedig azért nem várhattam meg, mert az eddigi szerződésben benne volt, hogy lemondás hiányában újabb egy évvel hosszabbodik meg.

#877 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 05:52

Ha a hirek igazak lesz kiesésmentes RUO csak várni kell még rá:) Gondolom a max:24M vonalon akár IPTV is lehet ?

#878 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 07:22

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 5:52

Ha a hirek igazak lesz kiesésmentes RUO csak várni kell még rá:) Gondolom a max:24M vonalon akár IPTV is lehet ?

Ha 500meterre vagy a kozponttol akkor valoszinuleg lehet, de amugy a 4mbiten amit valojaban kapsz majd a 24 helyett, azon azert eleg karcsu az IPTV.  :D

#879 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 09:13

Sziasztok!

[off]Én is ide blogolok  :Đ [/off]
Még mindig semmi hír az elhordozásomról, pedig T-Com embere 2 hete (14-én) volt mérni.  :(

Most reggel felhívtam a 1266-ot és az ügyfélszolgálatos hölgy azt mondta, hogy berendezés alatt van. Kérdeztem, hogy a modem, akkor postázás alatt van-e? Azt válaszolta, hogy nem, sőt a T-Com-tól sem kapták még meg a mérés eredményeit  :reklamacio:

A létesítés folyamatának 5.) pontja szerint:

Idézet

A T-Com leellenôrzi a hordozandó vonal, rézérpár műszaki adatait.
Ha az Ön hordozandó vonalán még nem volt telepítve ADSL
szolgáltatás, akkor meg fog jelenni Önnél egy T-Comos műszerész,
aki egy rövid mérést (kb.: 5-10 perc) fog elvégezni, amely
idô alatt az Ön működô szolgáltatását le fogja állítani. A mérés
eredményeit a T-com elküldi a PanTelnek. (10-11 munkanap)

Mivel a T-Comos 2 nappal előbb jött önszorgalomból, ezért a 11 munkanapon vagyunk, de az SMS megérkezte óta most tartunk a 9. munkanapnál. Tehát még 2 napja van T-Comnak, hogy átküldje azt a nyumorult mérési jegyzőkönyvet vagy mit a PanTel-nek. Ha ilyen hamar meg tudta csinálni, akkor miért nem képes elpostázni  :think: Tudom nem érdeke, de ez akkor is bosszant.  :mad:

#880 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 11:13

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 6:22

Ha 500meterre vagy a kozponttol akkor valoszinuleg lehet, de amugy a 4mbiten amit valojaban kapsz majd a 24 helyett, azon azert eleg karcsu az IPTV.  :D

De a saját példádon keresztül állítod csak, hogy 4M-t kapsz...
Miért gondolod, hogy mindenki ebben a helyzetben van/lesz ?
Az azért tényleg megtévesztés lenne, ha 2 külön csomag esetében (4M/768 és 24+/768) mindkettő maximális elérhető letöltési sávszélessége csak 4Mbit lenne...
Azért inkább azt valószínűsítem, hogy nem mindenhol létesíthető annál nagyobb sávszél és Te pont "így jártál" ... és még a Te esetedben sem ez a szomorú az én szememben !
Hanem az, hogy a felmérésnél nem kaptál egyértelmű információt arra vonatkozóan, hogy milyen is a vonalad minősége és mi az a maximális sávszél, amit még elbír !
Érthetetlen, hogy minek a felmérés, ha utána ilyen előfordulhat....hm

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.