HWSW Informatikai Kerekasztal: Nagykanizsa és környéke XVIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nagykanizsa és környéke XVIII. Ergo offolás amíg bírjuk szusszal Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:36

Idézet: Martinka - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:24

Én is én is! :D

Akkor te is vegyél fel :D

Amúgy meg meggondoltam magam, te nem vehetsz fel, mert direkt nem vártál meg a Lyamolygban szombaton, sőt még el is utaztál, és ehéten is elfox és most hujdenagyon utállak ezé :p
:D

Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#2302 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:39

Idézet: OnLány - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:34

Tegnap este említett módokon terjed. Ez ellen is van vakcina, teljesen mellékhatás nélküli, ti. magát a vírust nem, csak annak az antigénjét tartalmazza. Ez is életre szóló védettséget ad, bár nemrégiben felfedeztek egy új törzset, ami ellen nem véd a vakcina :eek: A betegség általában gyógyul, de elég hosszú ideig tart, ezidő alatt a HBV+ fertőz is értelemszerűen. Ha nem gyógyul, hanem krónikusan fenn áll, akkor akár májrák is lehet belőle, szal promiszkuitásra hajlamosoknak ill. intravénás drogozóknak szintén ajánlanám az oltást!

Aki HBV ellen oltott, az ha meg is kapja a vírust, benne a vírus nem szaporodik, így az oltott ember soha nem fog senkit megfertőzni! Ellenben ez a a HAV-ról nem mondható el, aki oltott, benne szaporodhat a vírus és fertőz is másokat! A HAV vakcina egyébként formalinnal inaktivált vírusokat tartalmaz, szal ez is teljesen ártalmatlan vakcina.
Van a HAV-ra és a HBV-re együttesen adható vakcina is egyébként (neve: Twinrix), ha vki most azonnal kedvet kapott a beoltatására: elmegy szépen a dokihoz, megkéri írja fel, aztán a gyógyszertárban erősen rácsodálkozik a vakcina árakra (1 db Twinrix 3900-7800 ft patikus tájékozottságától függően), ezek után visszabattyog a dokihoz, aki megböki, és ennyi. 3 oltás szükséges a HAV+HBV vakcina esetén az immunitás teljes kialakulásához, ez 7 hónapot vesz igénybe. Ha nagyon muszáj, már a 2. oltás tehát 1 hónap után is védettséget ad, de én nem vennék mérget rá, hogy ez teljesen véd így, jobb szépen beadatni mind3at. Van külön HAV-ra és HBV-re is oltás, ezek oltási menetét nem tom, de az ÁNTSZ honlapján vagy az OEK honlapján tuti utána lehet nézni.

Van még kérdés mára? :D

Mára nekem elég, holnap folytatódik a rovat. :)
Te beoltattad magad?
Meg jólértem, hogy mindkettőből ki lehet gyógyulni, ugye?

Szerkesztette: Ndrew 2006. 06. 28. 10:41 -kor

#2303 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:44

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:39

Mára nekem elég, holnap folytatódik a rovat. :)
De beoltattad magad?
Meg jólértem, hogy mindkettőből ki lehet gyógyulni, ugye?

Én be vok oltva, nem azért mert szeretek széklet -> száj útvonalon terjedő cuccosokat bekapni, és nem is azért, mert intravénás drogozok, vagy promiszkuis vagyok, hanem a munkám miatt kötelező (ahol dolgozom, Hepatitis vírusokat is kutatnak).

Igen, mindkettőből ki lehet gyógyulni, HAV-nál szinte mindig gyógyulás van, elég ritka, hogy vki belehal (ahhoz vmi immungebasz kell), de HBV-nél vagy kigyógyulsz, vagy nem, ez utóbbinál pedig lehetnek kellemetlen szövődmények (rád, a párodra és anyák esetén a magzatra nézve is) :(
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#2304 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:47

Egyébként jut eszembe, senki nem mondhatja, hogy ez off topic, amiről írtam, mert hát a vírus az vírus, van köze a sztechhez is, hát nem? ;) :D

#2305 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:49

Idézet: OnLány - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:44

Én be vok oltva, nem azért mert szeretek széklet -> száj útvonalon terjedő cuccosokat bekapni, és nem is azért, mert intravénás drogozok, vagy promiszkuis vagyok, hanem a munkám miatt kötelező (ahol dolgozom, Hepatitis vírusokat is kutatnak).

Igen, mindkettőből ki lehet gyógyulni, HAV-nál szinte mindig gyógyulás van, elég ritka, hogy vki belehal (ahhoz vmi immungebasz kell), de HBV-nél vagy kigyógyulsz, vagy nem, ez utóbbinál pedig lehetnek kellemetlen szövődmények (rád, a párodra és anyák esetén a magzatra nézve is) :(

Lehet elgondolkozom az oltáson.
promiszkuis - ez mit takar?

#2306 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:50

Idézet: OnLány - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:47

Egyébként jut eszembe, senki nem mondhatja, hogy ez off topic, amiről írtam, mert hát a vírus az vírus, van köze a sztechhez is, hát nem? ;) :D

Igen, de azokat egy kalapáccsal is ki lehet írtani, és senkinek nem esik semmi baja. :Đ

#2307 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:51

Kép

#2308 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:51

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:49

promiszkuis - ez mit takar?

Kb. bioszex = fűvel-fával :D

#2309 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:52

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:50

Igen, de azokat egy kalapáccsal is ki lehet írtani, és senkinek nem esik semmi baja. :Đ

Sztem ezt meg lehet próbálni a sima vírusokkal is, bár megvallom, ilyne terápiáról még nem halottam :D

#2310 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:53

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:51

Kép

Te most miért is akasztottad fel magad?  :eek:

Ehh bazz, megen szingli vagyok :D

#2311 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:54

Idézet: OnLány - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:51

Kb. bioszex = fűvel-fával :D

:omg:  :Đ

#2312 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:55

Idézet: OnLány - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:53

Sebaj. :Đ

#2313 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:01

UP :Đ

Sziasztok. :)

#2314 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:02

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 12:01

UP :Đ

Sziasztok. :)

Helló! :D

#2315 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:03

Ndrew, promiszkuitás (Brencsán orvosi szótár szerint): nemi érintkezés gyakori partnercserével.
Ajánlom tényleg az oltást, megéri a befektetést, nem fájdalmas, nincs mellékhatás, életre szóló védettséget ad.

Omega, neked is szija! :hello:

#2316 Felhasználó inaktív   Martinka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:03

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 10:26

Nem érzed át a tájékoztatás fontosságát. Inkább menjen el az étvágyad, mint kicsináljon egy HAV. :Đ
:bölcsszmájli:

Te Bandi! Nálunk nem esik a hó (HAV), itt még tombol a nyár. Igaz már csak 32 fuck van. De ettől még nyár!  :rolleyes:  :Đ

Párom is ezeket tanulja. Ebból nem akar elmenni jövő héten vizsgázni. Jah és a tételeit én gépeltem be. Asszem aznap se nagyon ettem. Fene a finnyás gyomromba! :Đ
Samsung 940BF - Asus P5W DH Deluxe - Intel Core2 Duo E6300 - 2x 1GB Geil PC6400 ULTRA - Sapphire X1800XL - Creative Audigy4 - 2x WD SataII 250GB Raid edition - MSI DVD-ROM - NEC 4751 - Enermax mobilerack - Logitech Z640 5.1 - Logitech G5 - Logitch Cordless Desctop Wave bill egér - Thermaltake Tsunami Dream+vízhűtés

#2317 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:08

Idézet: Martinka - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 12:03

Te Bandi! Nálunk nem esik a hó (HAV), itt még tombol a nyár. Igaz már csak 32 fuck van. De ettől még nyár!  :rolleyes:  :Đ

Párom is ezeket tanulja. Ebból nem akar elmenni jövő héten vizsgázni. Jah és a tételeit én gépeltem be. Asszem aznap se nagyon ettem. Fene a finnyás gyomromba! :Đ

Mi lesz a te párod, hogy ilyesmiket tanul?  :rolleyes: Mé nem akar belőle elmenni? Ha jól megfizet, levizsgázom belőle helyette :evil2:
Mé te gépeled be a tételeit? Ha ő tenné, közben már meg is tanulná... ;)
Jah, kérem, akinek még a zöldborsólevesem sem kell, annak valóban finnyás a gyomra :p

#2318 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 28. 11:11

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:51

Kép

Idézet: OnLány - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:53

:nevet2: :nevet2: :nevet2:

#2319 Felhasználó inaktív   Martinka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:13

Idézet: OnLány - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:08

Mi lesz a te párod, hogy ilyesmiket tanul?  :rolleyes: Mé nem akar belőle elmenni? Ha jól megfizet, levizsgázom belőle helyette :evil2:
Mé te gépeled be a tételeit? Ha ő tenné, közben már meg is tanulná... ;)
Jah, kérem, akinek még a zöldborsólevesem sem kell, annak valóban finnyás a gyomra :p

Ha levizsgázol fizetek is érte! :) 

Szálloda, és idegenforgalmi szak.

Sokat dolgozik, és ott nincs idelye semmi magán dologra.  Így én gépeltem hogy szabadnapján csak tanulni kelljen.

Zöldborsólevest szeressem! Hozzál belőle ha jösz. Pénteken még megkóstolhatom!  ;)
Samsung 940BF - Asus P5W DH Deluxe - Intel Core2 Duo E6300 - 2x 1GB Geil PC6400 ULTRA - Sapphire X1800XL - Creative Audigy4 - 2x WD SataII 250GB Raid edition - MSI DVD-ROM - NEC 4751 - Enermax mobilerack - Logitech Z640 5.1 - Logitech G5 - Logitch Cordless Desctop Wave bill egér - Thermaltake Tsunami Dream+vízhűtés

#2320 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:18

Idézet: Martinka - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 12:13

Ha levizsgázol fizetek is érte! :) 

Szálloda, és idegenforgalmi szak.

Sokat dolgozik, és ott nincs idelye semmi magán dologra.  Így én gépeltem hogy szabadnapján csak tanulni kelljen.

Zöldborsólevest szeressem! Hozzál belőle ha jösz. Pénteken még megkóstolhatom!  ;)

Mennyit fizetsz? ;)

Szálloda és idegenforgalmi szakon minek tanulnak ilyeneket?  :eek: Azt még megértem, hogy megtanítják őket biz higiénés szabályokra, de azért remélem neki nem kell olyan részletességgel megtanulnia a kórságokat, mint nekem  :rolleyes:

Micsoda lovag vagy te ;)  :respect:

Nem lesz időm főzni, ma takarítás, holnap tanulás a keddi vizsgámra, hogy hétfőn már csak átnézni kelljen, hétvégén ti. nem fogok tunni tanulni :D Majd talán legközelebb...  :p És te, mikor főzől rám? :D

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.