Idézet: Mumia - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 11:51
Én úgy vettem észre, hogy az altec teljesen eltűnt a boltokból, meg a köztudatból is, én is 6 hónapig hirdettem az altec rendszerem mire haramdáron sikerült eladni.
Ennek talán az az oka, hogy nem tartozik az olcsó és ismert termékek közé. Ami egyébként igaz a PIXEL által forgalmazott szinte összes cuccra.
(Velük eddig egyébként jó tapasztalatom van. Anno ott vettük unokatesómnak a VGA-t a PC-jébe. Cserélni kellett más típusra, amit szintén cserélni kellett mert alapból le volt törve egy kondi rajta, de nem kukacoskodtak. Korrekt módon, kedvesen intézték a cserét.)
Szóval jó cég, de úgy látom, hogy egy sajátos piaci szegmenst céloztak meg. Nem forgalmaznak gagyit, hanem kimondottan egy-egy nívós cég termékét árusítják. S mint ilyen cég nyilván nem feltétlenül az árérzékeny vevők boltja.
Aki ilyen üzletet akar az inkább a "multi" jellegű cégekhez (Mistral, Bluefish, illetve műszaki áruházak, bevásárló központok számtech részlege) fordul. Illetve egyes "kis boltok" kínálatából válogat, akik olcsótól a drágáig sok féle terméket tartanak.
Szerintem az átlagos felhasználók körében a PIXEL nagyon nincsen a köztudatban. S az általuk forgalmazott Altec termékekkel is így van. 4-5 éve még rendszeres tesztszereplők voltak a PC-s hw és sw online és offline magazinokban azok a hangfalak. Manapság ez biztosan nem jellemző. (Fenntartva a tévedést, mert PC GURU, GAMER, CHIP, PC MAGAZIN meglehetősen régen volt a kezeim között. A PH online tesztjeit viszont időnként átfutom.)
Aki a márka megszállotja az tudja, hol, milyen típust kell vennie.
Az emberek zöme viszont inkább valamilyen CREATIVE hangfalszettet vásárol a számítógépéhez. Az a cég rengeteget költ a marketingre, és termékeik gyakorlatilag a legtöbb boltban megtalálhatóak.