HWSW Informatikai Kerekasztal: BKV büntetések topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BKV büntetések topic avagy kit hogyan büntetett meg a bkv :) Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 20. 01:10

Idézet: Warton - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 23:40

Kicsit zavar a szóhasználat, mert a Bkv nem büntethet...

Tévedés, büntetni büntethet, BÍRSÁGOLNI nem bírságolhat.

Büntetés a pótdíj kiszabása is, amit teljesen jogszerűen megtehet az Istenbarma...
Gondolkoztál már ma?

#22 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 01:33

Idézem, a BKV honlapjáról.

Idézet

Kizárható továbbá (*az utazásból) az a személy, aki
- ...
- ...
- ellenőrzéskor nem tud felmutatni érvényes jegyet, bérletet vagy utazási igazolványt, és a jegyváltást, valamint a pótdíj megfizetését megtagadja.

*Ezt én fűztem hozzá, mert egy korábbi mondatban szerepel.

Főiskolás koromban egyszer összefutottam a 4-es vagy 6-os villamoson egy ellenőrrel. Kérte a jegyem, nem volt. Annyit mondtam, hogy: - Jó, akkor én most leszállok.
Fűzött hozzá valami kommentet, amire nem emlékszem már, és ennyi.

Ezen szabály alapján bármikor, bárhol utazhatsz villamossal (nem tudom, hogy vonatkozik-e ez a szabály trolira és/vagy metróra), és ha nincs jegyed/bérleted, akkor csupán kizárathatod magad az utazásból és kész.
És ez a szabályzat minden villamosban fel van ragasztva! Gyakorlatilag külön szabály van bliccelésre.  :omg:

Szerkesztette: Taranis 2006. 06. 20. 01:34 -kor

#23 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 02:45

Jó pár éve egyik haverommal rohantunk a Nyugatiba vonathoz, és amikor leszálltunk a metróról jött az ellenőr. Még a mozgólépcső előtt. Próbáltunk úgy tenni, mint aki nem hallja, hogy kéri a bérletet vagy jegyet, de aztán odajött még 2  :D 5k volt fejenként :)

Előtte még kollégista koromban egyszer a 7-es buszon jött a karszalagos. Ott behazudtuk, hogy van bérletünk és másnap egy haverét bemutattuk.

átlagosan megérte, amennyit blicceltem, ha pénz szempontjánból nézzük :)

Mostanában ritkán járok pestre akkor is autóval, egyéb esetben veszek jegyet, mert nem ér annyit, hogy ugrásra készen álljak az ajtónál, összeugrott gyomorral a terepet pásztázva :D
AMD forever

#24 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 06:24

Egyszer szívattak meg minket Miskolcon. Nagy társasággal voltunk (~20 fő), felszálltunk a villamosra, nagy csokor jegy elő, a "jegyfelelős" elkezd lyukasztgatni, hogy utána majd szétosztja. De nem egészen így történt. Az ellenőr kiszúrta a nagy lyukasztgatást, és szó szerint rohant, hogy előbb odaérjen, mint ahogy a barátom befejezi a műveletet. Szentségeltünk, mutogattunk, hogy éppen lyukasztottunk, húsz jegyet nem két másodperc kilyukasztani, a kaller nem engedett. ("Mozgó kocsin vagyunk jegy nélkül", valami ilyesmit hajtogatott.) Siettünk, úgyhogy félretettük sértett büszkeségünket és igazságérzetünket, kifizettük a háromezer forint büntetést (érdekes módon pont hárman voltak a kallerek, meg bizonylatot sem kaptunk a büntetésről), és még pont elcsíptük a vonatunkat hazafelé.

Szerkesztette: debaj 2006. 06. 20. 06:26 -kor

#25 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 06:50

Terelődjünk át a tömegközlekedős topicba, nem kell kettő ugyanabban a témában.

#26 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 06:53

Akkor talán tedd rá a topikra a lakatot is. :D

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.