Nos, ki kell írnom magamból az interware story-t.
Tegnap nehezen, de lezártuk a viharoktól nem mentes kapcsolatunkat végre ! Vas megmenekült, szerződés bontva.
A történetünk ott kezdődik, hogy réges régen, mikor meguntam a főállásomat, meguntam, hogy hülye főnökökkel felszerelve éljek, úgy döntöttem, hogy a saját lábamra állok. Meg is tettem, (elnézést is kértem magamtól ) és megalapítottam a cégemet. Elsősorban egyedi programokat írunk, és kis cégeknek komplex szolgáltatásokat nyújtunk. Rendszergazdát adunk, megoldjuk a szoftver és hárdver gondjaikat, tanácsadunk, stb. Nem vagyok elégedett magunkkal, de némelyik ügyifogyi így is ragaszkodott ahhoz, hogy a weboldalát is csináljuk meg és üzemeltessük. Az első kettőt bértárhelyre tettük, de nem igazán éreztünk elégedettséget, mert sehol nem találtunk olyan környezetet, ami elég szabadságot ad. Ekkor fogtuk magunkat és behajítottunk egy gépet az swi szerverhoteljébe és linux alapon ott kezdtük el annak a pár cégnek, aki addig igényelte, csinálni a hostolást. Az swi-vel maximálisan elégedettek voltunk, kedvesek, segítőkészek voltak - évente kétsze kértünk is ezt-azt - és nem állt a gépünk soha. Illetve egyszer állt, de akkor az árpád híd pesti hídfőjénél épültek a toronyházak és egy markoló kimarkolta fél budapest üvegkábelkötegét, tehát...ez a viszmajor, semmi gond. A gondjaink akkor kezdődtek, amikor az interware szemet vetett az swi hosting üzletágára és megvásárolta azt. Se szó, se beszéd átvitték a gépünket a hauszmann alajos utcába és valami üzletkötő - ilyen telefonos bérseftelő - megkeresett minket, hogy ilyen bérszerver, olyan áremelés...elhajtottuk, hogy nekünk szerződésünk van, kifizettük, kérjük a vállalások teljesítését. Ezután nem is hallottunk felőlük, jött a következő évi számla befizettük. Egyszer csak jött egy számla, hogy toljunk a 230000 HUF éves díjunk mellé még 34000 pénzt, mert ők visszamenőleg árat emeltek, mivel drága a vellany. Telefonáltam kb. 45 alkalommal - és ez nem túlzás - de nem tudtak soha kapcsolni üzletkötőt, azok mindig meetingen voltak. Sebaj, mert 45 alkalommal megígérték, hogy visszahívnak, 45 alkalommal megadtam a telefonszámomat, de semmi. 46. alkalommal már ordítottam, akkor sikerült is egy ilyen kreatívval beszélnek, aki azt mondta, hogy tényleg nem illik visszamenőleg egyoldalúan árat emelni, de most ez van, majd másnap a portunkat lekorlátozták. Felhívom és kérdezem, hogy ez mi ? A válasz: nyitott számla van, ki kell egyenlíteni. Mit lehet ilyenkor tenni, ha erőből zsarolnak ? Fél évi hosting díjat nem hagyunk ott, befizettem, port vissza. Jött az idei év eleje és elhatározásom szerint bejelentettem, hogy elhagyjuk őket, mert parasztok, szerződést szegnek és visszaélnek a helyzetükkel, azaz, hogy őrzött a szerverhotel, hogy lekapcsolják a portot és így kizsarolnak pénzeket. Jó. Semmi kérdés, hogy miért, csak gépiesen hajtogatják, hogy de nem fizettem be egy számlájukat, addig nincs vas. Mondom, hogy nem is jött számla, de az is éves lesz, és mivel január végétől felmondjuk, így esélytelen, hogy kapnak tőlünk 230000 forintot. Egy hét alatt - naponta telefon, visszahívási ígéret, majd másnap én hívom őket - felfogták. Addigra az is kiderült, hogy 2008.12.18-ával kiállították a számlát, csak elfelejtették postázni, de azért indignálódnak, hogy miért nem fizetek. Mondom, majd az apeh elmagyarázza. No, felfogták a szitut nehezen, és mostanra lett üzletkötőm is - megjegyzem, ez egy értelmes és rendes tag volt - aki kiszámolta, hogy januárra 18990 pénzt kérnek és viszlát. Hétfőn megyek a VH-ba befizetni, mert addig a vasat nem adják, mit tesz isten előlről kezdődik minden. Nyitott szla 230000 huf, addig nincs vas. Mondom túrjuk már a rendszert, mert egyhavinak ez sok lesz. Egy óra alatt sikerült a számlakérdést tisztáznia egy savanyú csajnak, aki legalább 10 telefonhívást indított az ügyben, de közben a társalgásunkat is próbálta fenntartani úgy, hogy a tessék helyett a mi ?! szerepelt a mondataiban. Meg volt sértve szabályosan, hogy du. 1/2 3-kor dolgoznia kell. Innen el a hauszmanba a város szarabbik végére - 4-es metró építése - ahol szintén egy óra altt sikerült a vashoz jutni. Ügyintézés menete itt is telefonálgatás ide-oda, nem értés, csodálkozás, nem értés.....szóval iw-s stílus. Én ide többet be nem teszem a lábamat, az biztos. Fejetlenség, túlduzzasztott szervezet (VH-ban 15-en vakaróztak amikor ott voltam) és az áremelések oka és ez nagyon ciki ! szlovák rendszámú mercedesek a VH parkolóban IW004, IW006, stb. rendszámmal. Nos én azért hajlandó vagyok fizetni, ha ki vagyok szolgálva, ha kedvesek, előzékenyek és flottul megy minden, de ahol visszamenőleg árat emelnek, nem akarnak beszélni velem csak adjam a dellát mercire....neeeem ! Most kevesebbért, de újra a VH-ban a szerver, nem kell bumliznom a hauszmanba, előzékenyek és ahogy kell, 20 perc alatt bet figyeltek a vasak IP-vel szerelve és kifelé látszódva.

Csókoltatom az iw-t !