HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 18. 23:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 18:12

Akkor fordítsuk meg. Ha üzemeltető lennél, mert ugye babrálsz szervereket, akkor mit csinálánl, ha jön a júzer, hogy "de lassú az oldal"?

Én ilyenkor megnézem az oldalt, nekem is lassan jön-e be (volt már hogy az ügyfél ISP-je volt a ludas, máshonnan rendben ment az oldal csak ügyféltől nem). Ha tudom reprodukálni a gondot, megnézem a szerver statisztikákat (frontend, backend szerverekét is), hogy cpu, diszk i/o, memória hogyan áll. Ha nem globális problémának tűnik a hiba, megnézem a web szerver ill. adatbázis szerver logjait, hibanaplóit, van-e a hibára utaló bejegyzés; ha nincs, akkor a kérdéses vhost ill. adatbázis megy debug módba, azt nézem mit naplóz úgy.

Ha valami egyszerűbb dologból adódik a hiba, pl. elírás, vagy hibás könyvtárjogosultság, rossz elérési út, stb., akkor azt gyorsan megfoltozom, megírom ügyfélnek hogy mi volt a gond, azt annyi. Van persze egy értelmes határa a segítségnek, azért nem fogom újraírni a komplett weboldalt ha vacak, de azt hiszem amit elvárhat az ügyfél tőlem mint szolgáltatótól, azt megteszem, sőt  ;)  Mindenki boldog, ügyfél hálás, rendesen kifizeti az éves díjat, esetleg még ajánlja a szolgáltatást ismerőseinek, üzletfeleinek is, tiszta haszon :)

De "fordítsuk vissza" a dolgot, mint felhasználó kifizetsz évi 12eFt+áfa pénzt, nyilván ezért cserébe az ingyenes tárhelyeknél megbízhatóbb, profibb szolgáltatást vársz, no meg support-ot. Ha most ezek után a szolgáltató sz@rik rád, mert "havi 1000 Ft-ba ennyi fér", akkor nyilván húzol el onnan messzire.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2182 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 23:49

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 23:25

Én ilyenkor megnézem az oldalt, nekem is lassan jön-e be (volt már hogy az ügyfél ISP-je volt a ludas, máshonnan rendben ment az oldal csak ügyféltől nem). Ha tudom reprodukálni a gondot, megnézem a szerver statisztikákat (frontend, backend szerverekét is), hogy cpu, diszk i/o, memória hogyan áll. Ha nem globális problémának tűnik a hiba, megnézem a web szerver ill. adatbázis szerver logjait, hibanaplóit, van-e a hibára utaló bejegyzés; ha nincs, akkor a kérdéses vhost ill. adatbázis megy debug módba, azt nézem mit naplóz úgy.

Ha valami egyszerűbb dologból adódik a hiba, pl. elírás, vagy hibás könyvtárjogosultság, rossz elérési út, stb., akkor azt gyorsan megfoltozom, megírom ügyfélnek hogy mi volt a gond, azt annyi. Van persze egy értelmes határa a segítségnek, azért nem fogom újraírni a komplett weboldalt ha vacak, de azt hiszem amit elvárhat az ügyfél tőlem mint szolgáltatótól, azt megteszem, sőt  ;)  Mindenki boldog, ügyfél hálás, rendesen kifizeti az éves díjat, esetleg még ajánlja a szolgáltatást ismerőseinek, üzletfeleinek is, tiszta haszon :) Namost 250 forintért köszönni sem fogok, nemhogy dolgozni egy órát ! Elmegyek akkor inkább egy kőnyűvő mellé maltert lapátolni, ott is ennek többszörösét kapom óránként és még sört is adnak mellé, valamint gondolkodni sem kell. A lapát egyszerű szerszám, egy debil is megtanulja fél óra alatt kezelni. :)

De "fordítsuk vissza" a dolgot, mint felhasználó kifizetsz évi 12eFt+áfa pénzt, nyilván ezért cserébe az ingyenes tárhelyeknél megbízhatóbb, profibb szolgáltatást vársz, no meg support-ot. Ha most ezek után a szolgáltató sz@rik rád, mert "havi 1000 Ft-ba ennyi fér", akkor nyilván húzol el onnan messzire.

A havi ezres ügyfeleket én mind kirúgtam már. Vesztettem velük havi százegynéhány ezrest, de lett időm a pénzes ügyfelekkel foglalkozni és újakat akvirálni. Egy pénzes ügyifogyi többet hoz a konyhára, mint 30 1000 forintos. ...és a vicc az, hogy a legtöbb baj a szarrágó 1000-es kategóriával van. Minden ingyen kell neki, és az ezresből is alkudna. Foglalkozzon velük az apeh vagy az önkormáyzat szociális osztálya. Neked mi fér bele havi ezresért ? Hány munkaóra ? ...mert amiket leírtál az biza fél nap, ha eljutsz a hiba szögeléséig, hacsak nem vagy varázsló. Az négy munkaóra, ami azt jelenti, hogy ha az adott hónapban a "fajsújos" ügyfeled többet nem zaklat, akkor te dolgoztál négy órát 250 bruttóért per óra és a hosting díj, a domain éves díja már neked fáj és még nem adóztál ekkor, hogy a haszonról ne is beszéljünk.

Hülyeségeket én is tudok írni, hidd el, de annak nyissunk egy külön topikot és akkor ott levezetem neked azt is, hogy milyen jól megélek az olyan ügyfeleimből, akiknek én fizetek, hogy szolgáltathatok és mennyire megéri az egyéb forrásból esetlegesen befolyó bevételeimet szétosztani az első kategóriát képviselők között.  :D

Szerkesztette: debianforever 2009. 01. 19. 00:00 -kor

#2183 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 18. 23:50

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 23:25

Ha most ezek után a szolgáltató sz@rik rád, mert "havi 1000 Ft-ba ennyi fér", akkor nyilván húzol el onnan messzire.

Én is így kezdtem, hogy akkor lehet elmenni. Mert általában a belem kiköptem az ilyen júzereknek, oszt ha hoz 8 másik ügyfelet, akkor sem biztos, hogy megtérült rajt a support. Nehéz eldönteni, mert ennyi erővel be is csukhatnám a bótot, nem fogadok ügyfelet, mert mind köcsög :-D

Amit írtál megcsináltam, egyből lestem logot, abból szúrtam ki az apacs beállítást is, errprlogra meg értelmeset nem lehet mondani. Ennek ellenére az oldal valóban lassú, szerver nem volt szénné terhelve, más WP-s oldalt is megnéztem, hátha konstans az is lassú. Nem voltak. Adatbánya/többi is rendben volt. Oldal azóta lassú folyamatosan, többi működni látszik. Pár órát elszögeltem vele hirtelen felindulásból, de már nem is tőlem fut.

Ami ilyen kérdések beesnek, meg ami megtört oldallal megy a foglalkozás, lassan azon gondolkozom, hogy az ingyenes baszokat betiltatom, inkább kapnak pofátlan olcsón valami sablont, vagy default oldalt. Nem tudom, időnként az összes phpnuke megtörődik, akkor jelszó változtatás, kikomentezés, júzerrel beszélés. Ott júzer szeretné ha reagálnék hamar, akkor azonnalos dolgozás, műszak, telefonálás. Aztán időnként kezdődik elölről, vagy a másik balfasznak kikommenteztem az oldalában a megtört szkriptrészletet, arre közölte úgy nem fut az oldal, visszajelölte, oszt gyííí...
Make love not Wor.

#2184 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 00:00

Idézet: debianforever - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 23:49

Egy pénzes ügyifogyi többet hoz a konyhára, mint 30 1000 forintos. ...és a vicc az, hogy a legtöbb baj a szarrágó 1000-es kategóriával van.

A bajra mondjuk igaz, havi 4ezer feltti júzeremnél most néztem, van aki már 10 éve itt lébecol, eddig 3szor supportáltam :-o

No meg az is, hogy a sok kicsi az jobban tossza a vasat, de a nagyokat nem könnyű megcsípni, meg olyan körbe kerülni, esetleg ha igények jönnek, akkor csóváljuk a farkunk, mint a pincsikutya. Így nekem a nagyobb júzer meg is ette a vasakat, kb. az éves bevételét beleraktam. Aztán lelépett. Aztán van mellé sok kicsi, azokkal elketyeg a cucc, de nincs keret a bővítésre.

Sok júzer azért nem fizet, mert kapkodva csiholtam meg a logint, be sem került itt a táblázatba, évek óta használja, csak szerződést kellene írni, postázni, számlát kiállítani. Ezt meg már utólagnem lehet, mert supportálom a többit, meg csinálom a magam dolgát, ami fontos. Ezek meg "majd" meg lesznek.

Egyik cégem is megkerestem, hogy ez meg amaz kellene, de nem ért oda a levél. Nézem, levél ott a local fiókban, de az mx nem hozzám mutat. Le sem mondta a szolgáltatást, sokan csak elviszik. kérdezem mi a baj, de sosem az volt, hogy nincs support, vagy valami, de legtöbbször érdemi választ semkaptam, elvittük, mert csak. Utoljára egy valaki mondta, hogy elvitte, mert nincs statisztika. Akkor felsoroltam mik vannak, mert ugye előtte nem kérdezte van-e, csak önállósodott. Az ilyen is xarjon sünt.

Én sem vagyok matyóhímzés, kapcsolattartással is vannak bajok, meg papírmunkával, de vas is most 1 éve online, azóta lassulás sem volt, talán a mailszerver update volt a legnagyobb leállás, olyan hajnal 3 magasságában jó 1 órára, oszt jónapot.

De megint érik a vascsere, meglássuk, lehet még jobban szétdaraboljuk a cumókat a proxy mögé, csak most tanácstalan vagyok ide is érdemes dualxeont tenni, meg mindent, vagy inkább toljak be 2 erősebb brandet, ami elvileg desktopnak készült, vagy valami lowcost, de 1U-s szervergenyát.

Cégnél a PE860-as Dellek elég jól mennek, mindegyikre lehetne tolni 1-1 szolgáltatást, aztán kész, annó 230ezresért vettük őket, aprópénz.

Másnak simán adnék tanácsot, de értelmes átban is szeretném kihozni, meg persze nem taknyolt konfiggal, mert a mostani webszerver 5 éves, de még mindig szeren van.
Make love not Wor.

#2185 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 09:51

Idézet: debianforever - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 0:49

A havi ezres ügyfeleket én mind kirúgtam már. Vesztettem velük havi százegynéhány ezrest, de lett időm a pénzes ügyfelekkel foglalkozni és újakat akvirálni. Egy pénzes ügyifogyi többet hoz a konyhára, mint 30 1000 forintos. ...és a vicc az, hogy a legtöbb baj a szarrágó 1000-es kategóriával van. Minden ingyen kell neki, és az ezresből is alkudna. Foglalkozzon velük az apeh vagy az önkormáyzat szociális osztálya. Neked mi fér bele havi ezresért ? Hány munkaóra ? ...mert amiket leírtál az biza fél nap, ha eljutsz a hiba szögeléséig, hacsak nem vagy varázsló. Az négy munkaóra, ami azt jelenti, hogy ha az adott hónapban a "fajsújos" ügyfeled többet nem zaklat, akkor te dolgoztál négy órát 250 bruttóért per óra és a hosting díj, a domain éves díja már neked fáj és még nem adóztál ekkor, hogy a haszonról ne is beszéljünk.

Hülyeségeket én is tudok írni, hidd el, de annak nyissunk egy külön topikot és akkor ott levezetem neked azt is, hogy milyen jól megélek az olyan ügyfeleimből, akiknek én fizetek, hogy szolgáltathatok és mennyire megéri az egyéb forrásból esetlegesen befolyó bevételeimet szétosztani az első kategóriát képviselők között.  :D

Alapvetően másként gondolkodunk erről a dologról, ez persze nem baj. Sőt, mivel a 12.000Ft/év ügyfeleket "mind kirúgta"d, így már nincs is gondod velük, ez így rendben is van, az rosszabb lenne ha elvennéd azt a havi 1000 pénz, majd ha gondja van az ügyfélnek akkor hanyagolnád, mert "nem fér bele".

Én azt gondolom, hogy vannak cégek, elvárásokkal, amiket fizessenek is meg. De pl. ha valaki a saját kis blogját nem valami ingyenes bloghosting-ra bízná, hanem saját domain alá, pl. egy wordpress keretrendszerben megoldja, arra teljesen elégnek kell lennie egy 12.000Ft/év csomagnak. Ha meg esetleg elakad a wordpress telepítésével, akkor belefér hogy segítsek neki, nem fogom lerázni hogy bocsi, ez "nem fér bele" a szolgáltatásba, de fizess évi 36eFt-ot, akkor kapsz support-ot, de akkor is csak havonta max 3 órányit, mert ennyi fér bele?!

Meg azért az sem igaz, hogy a "havi 1000Ft-os" ügyfelek mindegyikével, minden hónapban gond van. Persze vannak "nyűgös" ügyfelek, de van azért szép számmal support-ot nem igénylő ügyfél is, ellensúlyozzák egymást.

A béna hasonlattal élve a mobilszolgáltatók ügyfélszolgálata segít azoknak a feltöltőkártyás ügyfeleknek is, akik évente egyszer, a minimális öszeggel töltik csak fel az egyenlegüket, így havi szinten csak párszáz forint folyik be a szolgáltatóhoz;mégis segítenek az ügyfélnek, nem zavarják el hogy bocsi, nem segítünk, mert "nem fér bele" a fizetett díjba.

Nem hiszem hogy "hülyeség" amit írtam, egyszerűen csak másként látjuk a dolgot. Te "lefölözöd" az ügyfélkört, és "kiöntöd" a maradékot, én "megeszem" az egészet úgy ahogy van  ;)

Felesleges ehhez külön topicot nyitni, nem hiszem hogy meg tudnánk egymást győzni, de nem is kell, te így dolgozol, és máshogy, ennyi. Itt talán tényleg off erről a "kinek mi fér bele" témáról  :) értekezni, bár a topic alcíme "Melyik cégnél a legolcsóbb?", annyi kiderült hogy kinél nem az  :Đ
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2186 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 11:06

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 9:51

Alapvetően másként ....

Rossz a mobilos hasonlat. Ott egy cégnek milliós előfizető tábora van. Ott már belefér egy kis help desk. Ott, ahol van 100 ezer forintos józsika, aki egész nap masszírozza a joomla, drupal vagy más vackát, sír, hogy feltörték ott nem. Ott azért nem, mert az összbevételt bőven felemészti a szapport idő, sőt !

Az utolsó mondatodon meg jót nevettem. Azért, mert én itt sosem kampányoltam ügyfelekért. Nem is fogok :) Nem érdemes. Ezért hát segítek neked a fényezésedben:

Hölgyek s Urak ! Rendkívül olcsó és jó supporttal felszerelt hosting szolgáltatás a láthatáron ! Érdeklődni rendszergazda fórumtársnál tessék ! Nincs jobb ajánlat a piacon ! Magas minőség a bekerülési költségek alatti ár ! Csak most és mindig, csak Önnek !

(Ez eléggé provident szagú lett... :D )

Szerkesztette: debianforever 2009. 01. 19. 11:08 -kor

#2187 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 17:25

Nos, ki kell írnom magamból az interware story-t.

Tegnap nehezen, de lezártuk a viharoktól nem mentes kapcsolatunkat végre ! Vas megmenekült, szerződés bontva.

A történetünk ott kezdődik, hogy réges régen, mikor meguntam a főállásomat, meguntam, hogy hülye főnökökkel felszerelve éljek, úgy döntöttem, hogy a saját lábamra állok. Meg is tettem, (elnézést is kértem magamtól ) és megalapítottam a cégemet. Elsősorban egyedi programokat írunk, és kis cégeknek komplex szolgáltatásokat nyújtunk. Rendszergazdát adunk, megoldjuk a szoftver és hárdver gondjaikat, tanácsadunk, stb. Nem vagyok elégedett magunkkal, de némelyik ügyifogyi így is ragaszkodott ahhoz, hogy a weboldalát is csináljuk meg és üzemeltessük. Az első kettőt bértárhelyre tettük, de nem igazán éreztünk elégedettséget, mert sehol nem találtunk olyan környezetet, ami elég szabadságot ad. Ekkor fogtuk magunkat és behajítottunk egy gépet az swi szerverhoteljébe és linux alapon ott kezdtük el annak a pár cégnek, aki addig igényelte, csinálni a hostolást. Az swi-vel maximálisan elégedettek voltunk, kedvesek, segítőkészek voltak - évente kétsze kértünk is ezt-azt - és nem állt a gépünk soha. Illetve egyszer állt, de akkor az árpád híd pesti hídfőjénél épültek a toronyházak és egy markoló kimarkolta fél budapest üvegkábelkötegét, tehát...ez a viszmajor, semmi gond. A gondjaink akkor kezdődtek, amikor az interware szemet vetett az swi hosting üzletágára és megvásárolta azt. Se szó, se beszéd átvitték a gépünket a hauszmann alajos utcába és valami üzletkötő - ilyen telefonos bérseftelő - megkeresett minket, hogy ilyen bérszerver, olyan áremelés...elhajtottuk, hogy nekünk szerződésünk van, kifizettük, kérjük a vállalások teljesítését. Ezután nem is hallottunk felőlük, jött a következő évi számla befizettük. Egyszer csak jött egy számla, hogy toljunk a 230000 HUF éves díjunk mellé még 34000 pénzt, mert ők visszamenőleg árat emeltek, mivel drága a vellany. Telefonáltam kb. 45 alkalommal - és ez nem túlzás - de nem tudtak soha kapcsolni üzletkötőt, azok mindig meetingen voltak. Sebaj, mert 45 alkalommal megígérték, hogy visszahívnak, 45 alkalommal megadtam a telefonszámomat, de semmi. 46. alkalommal már ordítottam, akkor sikerült is egy ilyen kreatívval beszélnek, aki azt mondta, hogy tényleg nem illik visszamenőleg egyoldalúan árat emelni, de most ez van, majd másnap a portunkat lekorlátozták. Felhívom és kérdezem, hogy ez mi ? A válasz: nyitott számla van, ki kell egyenlíteni. Mit lehet ilyenkor tenni, ha erőből zsarolnak ? Fél évi hosting díjat nem hagyunk ott, befizettem, port vissza. Jött az idei év eleje és elhatározásom szerint bejelentettem, hogy elhagyjuk őket, mert parasztok, szerződést szegnek és visszaélnek a helyzetükkel, azaz, hogy őrzött a szerverhotel, hogy lekapcsolják a portot és így kizsarolnak pénzeket. Jó. Semmi kérdés, hogy miért, csak gépiesen hajtogatják, hogy de nem fizettem be egy számlájukat, addig nincs vas. Mondom, hogy nem is jött számla, de az is éves lesz, és mivel január végétől felmondjuk, így esélytelen, hogy kapnak tőlünk 230000 forintot. Egy hét alatt - naponta telefon, visszahívási ígéret, majd másnap én hívom őket - felfogták. Addigra az is kiderült, hogy 2008.12.18-ával kiállították a számlát, csak elfelejtették postázni, de azért indignálódnak, hogy miért nem fizetek. Mondom, majd az apeh elmagyarázza. No, felfogták a szitut nehezen, és mostanra lett üzletkötőm is - megjegyzem, ez egy értelmes és rendes tag volt - aki kiszámolta, hogy januárra 18990 pénzt kérnek és viszlát. Hétfőn megyek a VH-ba befizetni, mert addig a vasat nem adják, mit tesz isten előlről kezdődik minden. Nyitott szla 230000 huf, addig nincs vas. Mondom túrjuk már a rendszert, mert egyhavinak ez sok lesz. Egy óra alatt sikerült a számlakérdést tisztáznia egy savanyú csajnak, aki legalább 10 telefonhívást indított az ügyben, de közben a társalgásunkat is próbálta fenntartani úgy, hogy a tessék helyett a mi ?! szerepelt a mondataiban. Meg volt sértve szabályosan, hogy du. 1/2 3-kor dolgoznia kell. Innen el a hauszmanba a város szarabbik végére - 4-es metró építése - ahol szintén egy óra altt sikerült a vashoz jutni. Ügyintézés menete itt is telefonálgatás ide-oda, nem értés, csodálkozás, nem értés.....szóval iw-s stílus. Én ide többet be nem teszem a lábamat, az biztos. Fejetlenség, túlduzzasztott szervezet (VH-ban 15-en vakaróztak amikor ott voltam) és az áremelések oka és ez nagyon ciki ! szlovák rendszámú mercedesek a VH parkolóban IW004, IW006, stb. rendszámmal. Nos én azért hajlandó vagyok fizetni, ha ki vagyok szolgálva, ha kedvesek, előzékenyek és flottul megy minden, de ahol visszamenőleg árat emelnek, nem akarnak beszélni velem csak adjam a dellát mercire....neeeem ! Most kevesebbért, de újra a VH-ban a szerver, nem kell bumliznom a hauszmanba, előzékenyek és ahogy kell, 20 perc alatt bet figyeltek a vasak IP-vel szerelve és kifelé látszódva. :) Csókoltatom az iw-t !

#2188 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 19:45

Idézet: debianforever - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 18:25

Nos, ki kell írnom magamból az interware story-t.

Tegnap nehezen, de lezártuk a viharoktól nem mentes kapcsolatunkat végre ! Vas megmenekült, szerződés bontva.

A történetünk ott kezdődik, hogy réges régen, mikor meguntam a főállásomat, meguntam, hogy hülye főnökökkel felszerelve éljek, úgy döntöttem, hogy a saját lábamra állok. Meg is tettem, (elnézést is kértem magamtól ) és megalapítottam a cégemet. Elsősorban egyedi programokat írunk, és kis cégeknek komplex szolgáltatásokat nyújtunk. Rendszergazdát adunk, megoldjuk a szoftver és hárdver gondjaikat, tanácsadunk, stb. Nem vagyok elégedett magunkkal, de némelyik ügyifogyi így is ragaszkodott ahhoz, hogy a weboldalát is csináljuk meg és üzemeltessük. Az első kettőt bértárhelyre tettük, de nem igazán éreztünk elégedettséget, mert sehol nem találtunk olyan környezetet, ami elég szabadságot ad. Ekkor fogtuk magunkat és behajítottunk egy gépet az swi szerverhoteljébe és linux alapon ott kezdtük el annak a pár cégnek, aki addig igényelte, csinálni a hostolást. Az swi-vel maximálisan elégedettek voltunk, kedvesek, segítőkészek voltak - évente kétsze kértünk is ezt-azt - és nem állt a gépünk soha. Illetve egyszer állt, de akkor az árpád híd pesti hídfőjénél épültek a toronyházak és egy markoló kimarkolta fél budapest üvegkábelkötegét, tehát...ez a viszmajor, semmi gond. A gondjaink akkor kezdődtek, amikor az interware szemet vetett az swi hosting üzletágára és megvásárolta azt. Se szó, se beszéd átvitték a gépünket a hauszmann alajos utcába és valami üzletkötő - ilyen telefonos bérseftelő - megkeresett minket, hogy ilyen bérszerver, olyan áremelés...elhajtottuk, hogy nekünk szerződésünk van, kifizettük, kérjük a vállalások teljesítését. Ezután nem is hallottunk felőlük, jött a következő évi számla befizettük. Egyszer csak jött egy számla, hogy toljunk a 230000 HUF éves díjunk mellé még 34000 pénzt, mert ők visszamenőleg árat emeltek, mivel drága a vellany. Telefonáltam kb. 45 alkalommal - és ez nem túlzás - de nem tudtak soha kapcsolni üzletkötőt, azok mindig meetingen voltak. Sebaj, mert 45 alkalommal megígérték, hogy visszahívnak, 45 alkalommal megadtam a telefonszámomat, de semmi. 46. alkalommal már ordítottam, akkor sikerült is egy ilyen kreatívval beszélnek, aki azt mondta, hogy tényleg nem illik visszamenőleg egyoldalúan árat emelni, de most ez van, majd másnap a portunkat lekorlátozták. Felhívom és kérdezem, hogy ez mi ? A válasz: nyitott számla van, ki kell egyenlíteni. Mit lehet ilyenkor tenni, ha erőből zsarolnak ? Fél évi hosting díjat nem hagyunk ott, befizettem, port vissza. Jött az idei év eleje és elhatározásom szerint bejelentettem, hogy elhagyjuk őket, mert parasztok, szerződést szegnek és visszaélnek a helyzetükkel, azaz, hogy őrzött a szerverhotel, hogy lekapcsolják a portot és így kizsarolnak pénzeket. Jó. Semmi kérdés, hogy miért, csak gépiesen hajtogatják, hogy de nem fizettem be egy számlájukat, addig nincs vas. Mondom, hogy nem is jött számla, de az is éves lesz, és mivel január végétől felmondjuk, így esélytelen, hogy kapnak tőlünk 230000 forintot. Egy hét alatt - naponta telefon, visszahívási ígéret, majd másnap én hívom őket - felfogták. Addigra az is kiderült, hogy 2008.12.18-ával kiállították a számlát, csak elfelejtették postázni, de azért indignálódnak, hogy miért nem fizetek. Mondom, majd az apeh elmagyarázza. No, felfogták a szitut nehezen, és mostanra lett üzletkötőm is - megjegyzem, ez egy értelmes és rendes tag volt - aki kiszámolta, hogy januárra 18990 pénzt kérnek és viszlát. Hétfőn megyek a VH-ba befizetni, mert addig a vasat nem adják, mit tesz isten előlről kezdődik minden. Nyitott szla 230000 huf, addig nincs vas. Mondom túrjuk már a rendszert, mert egyhavinak ez sok lesz. Egy óra alatt sikerült a számlakérdést tisztáznia egy savanyú csajnak, aki legalább 10 telefonhívást indított az ügyben, de közben a társalgásunkat is próbálta fenntartani úgy, hogy a tessék helyett a mi ?! szerepelt a mondataiban. Meg volt sértve szabályosan, hogy du. 1/2 3-kor dolgoznia kell. Innen el a hauszmanba a város szarabbik végére - 4-es metró építése - ahol szintén egy óra altt sikerült a vashoz jutni. Ügyintézés menete itt is telefonálgatás ide-oda, nem értés, csodálkozás, nem értés.....szóval iw-s stílus. Én ide többet be nem teszem a lábamat, az biztos. Fejetlenség, túlduzzasztott szervezet (VH-ban 15-en vakaróztak amikor ott voltam) és az áremelések oka és ez nagyon ciki ! szlovák rendszámú mercedesek a VH parkolóban IW004, IW006, stb. rendszámmal. Nos én azért hajlandó vagyok fizetni, ha ki vagyok szolgálva, ha kedvesek, előzékenyek és flottul megy minden, de ahol visszamenőleg árat emelnek, nem akarnak beszélni velem csak adjam a dellát mercire....neeeem ! Most kevesebbért, de újra a VH-ban a szerver, nem kell bumliznom a hauszmanba, előzékenyek és ahogy kell, 20 perc alatt bet figyeltek a vasak IP-vel szerelve és kifelé látszódva. :) Csókoltatom az iw-t !

Erdekes ez a dolog, amit mondasz... apro adalek hozza, hogy kolleganommel mi is nemreg voltunk ott gazdasagi igazgato szinten szamlakat 1eztetni mivel igy 2-3 ev tavlataban is maradtak meg nyitott szamlak... pl eu szanrajz idoszak az ugye kb ugy nezett ki, hogy februarban beszedtek a penzt majd kb novemberben beregeltek a domaint. Mivel nem ereztuk jol magunkat, az osszes domaint lejarat elott elvittuk mashova. Erre kovetkezo ev marciusaban kiallitottak az osszes domainrol egy eves dij plusz egyszeri dij szamlat es nem ertettek, nekun ezzel mi bajunk :) Nekik a rendszerbe ugye az volt, hogy februarban fizettunk egyszeri meg egy eves dijat akkor bizonyara egy ev mulva is kell :) de hosszas beszelgetesek aran csak megertettek, ahogy azt is, hogy a szetvalas utan ne szamlazzanak nekunk aram dijt mert nemhogy hosting szolgaltatasunk nem volt ott, de meg szerverunkbol is csak 1db :) az SK rendszam meg tenyleg eleg verlazito, kb mint ha a homlokukra irtak volna figyelem, adokerulo vagyok... de sebaj, jon meg qtyara vizibicikli.... jah, kozben eladtak a teljes online portfoliot (freeweb, tar, altavizsla) es ha jol tom az egesz IW eladosorban van.

#2189 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 21:19

Idézet: Aga - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 20:45

kozben eladtak a teljes online portfoliot (freeweb, tar, altavizsla) es ha jol tom az egesz IW eladosorban van.

Kinek?

#2190 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 21:20

Idézet: Meister - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 22:19

Kinek?

melleslegnek (general media)

#2191 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 22:44

Idézet: Aga - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 21:20

melleslegnek (general media)

Én már az swi-re is haragszom. Mostanság küldtek mailt, hogy hosting és izé....de nem mondták, hogy nem saját, hanem csak dealerkednek...majd nem tudták megmondani, hogy sun serverekkel rackbe férek-e....máshoz mentünk.

#2192 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 22:46

Idézet: Meister - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 21:19

Kinek?

Ja. Hauszmanban lakik az econet ! Ennél nagyobb varázsló cég nem létezik !

#2193 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 22:59

Idézet: debianforever - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 23:44

Én már az swi-re is haragszom. Mostanság küldtek mailt, hogy hosting és izé....de nem mondták, hogy nem saját, hanem csak dealerkednek...majd nem tudták megmondani, hogy sun serverekkel rackbe férek-e....máshoz mentünk.

cafolom mindket allitasodat. Egyreszt mondtuk, hogy van egy SUN rack, de a normal rack is olyan meretu, amibe be kell ferj, nekunk is van bent V20Z masfelol nem dilerkedunk. Ugyanazt csinaljuk mint regebben, berlunk infrastrukturat es sajat arkepzessel sajat csomagosszeallitassal sajat szolgaltatast kinalunk. Mi szamlazunk, nekunk fizetsz, velunk allsz szerzodesbe csupan a supportot nem fizikailag a mi embereink vegzik es nem ok teszik be a polcra ennyi, mivel ugye nem a szomszed irodaban van a szerverterem, igy ez a megoldas sokkal kezenfekvobb volt. Korabban IW-s szerverteremmel is ezt csinaltuk, csak ott egy ideig a supportot is mi adtuk, de ezert fizetnem kellett +3 embert. Ez most nincs, igy jelentosen olcsobbak tudunk lenni meg a regi araknal is az aram aremeles ellenere is :p

Ez meg egy szep kis PA tartomany, amivel nem lesznek olyan gazok, mint a korabbi PI-vel :)

inetnum:      62.112.211.0 - 62.112.211.255
descr:        SWI Servers hosted by Enternet - Proserver

Szoval nem az enternet / proserver szolgaltatasat adjuk viszontel ha erre gondoltal, de az infrastrukturat valoban ok biztositjak reszunkre. Ez viszont szerintem inkabb pozitiv, mint negativ :)

#2194 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 23:05

Idézet: Aga - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 22:59

cafolom mindket allitasodat. Egyreszt mondtuk, hogy van egy SUN rack, de a normal rack is olyan meretu, amibe be kell ferj, nekunk is van bent V20Z masfelol nem dilerkedunk. Ugyanazt csinaljuk mint regebben, berlunk infrastrukturat es sajat arkepzessel sajat csomagosszeallitassal sajat szolgaltatast kinalunk. Mi szamlazunk, nekunk fizetsz, velunk allsz szerzodesbe csupan a supportot nem fizikailag a mi embereink vegzik es nem ok teszik be a polcra ennyi, mivel ugye nem a szomszed irodaban van a szerverterem, igy ez a megoldas sokkal kezenfekvobb volt. Korabban IW-s szerverteremmel is ezt csinaltuk, csak ott egy ideig a supportot is mi adtuk, de ezert fizetnem kellett +3 embert. Ez most nincs, igy jelentosen olcsobbak tudunk lenni meg a regi araknal is az aram aremeles ellenere is :p

Ez meg egy szep kis PA tartomany, amivel nem lesznek olyan gazok, mint a korabbi PI-vel :)

inetnum:         62.112.211.0 - 62.112.211.255
descr:           SWI Servers hosted by Enternet - Proserver

Szoval nem az enternet / proserver szolgaltatasat adjuk viszontel ha erre gondoltal, de az infrastrukturat valoban ok biztositjak reszunkre. Ez viszont szerintem inkabb pozitiv, mint negativ :)

Írjak nevet, hogy kivel beszéltem nálatok ezügyben ? Inkább nem. De nem tudta megmondani, hogy be tudom-e vinni és kiderült - ő mondta - hogy nem saját hosting, hanem valakit árultok és kész. Most ki hazudik ? Te vagy a kollegina ? Vagy nem tudja a jobb, hogy mit a bal és ki a bal ? Mindegy. Nem a régiek vagytok. Nem fáj, hogy nem jöttünk össze újra.

Az pedig, hogy az infrát egy "nagy" adja, inkább negatív, ld iw-s postom. Régen jók voltatok, ma már nem bíznék meg bennetek, pláne, hogy pontos méretek alapján nem derült ki, tudtok-e fogadni sun-t. ...nekem kéne tudni mire vagytok képesek ?

inetnum:      62.112.211.0 - 62.112.211.255
descr:        SWI Servers hosted by Enternet - Proserver

Ez pedig...ez azt jelenti, hogy béreltek nm-t, amit továbbadtok...de miért érné meg nekem megvenni egy dealertől a helyet, ha közvetlenül is adják ?

#2195 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 23:06

Idézet: debianforever - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 23:05

Írjak nevet, hogy kivel beszéltem nálatok ezügyben ? Inkább nem. De nem tudta megmondani, hogy be tudom-e vinni és kiderült - ő mondta - hogy nem saját hosting, hanem valakit árultok és kész. Most ki hazudik ? Te vagy a kollegina ? Vagy nem tudja a jobb, hogy mit a bal és ki a bal ? Mindegy. Nem a régiek vagytok. Nem fáj, hogy nem jöttünk össze újra.

Az pedig, hogy az infrát egy "nagy" adja, inkább negatív, ld iw-s postom. Régen jók voltatok, ma már nem bíznék meg bennetek, pláne, hogy pontos méretek alapján nem derült ki, tudtok-e fogadni sun-t. ...nekem kéne tudni mire vagytok képesek ?

Ez pedig...ez azt jelenti, hogy béreltek nm-t, amit továbbadtok...de miért érné meg nekem megvenni egy dealertől a helyet, ha közvetlenül is adják ?

Arról nem is szólva, hogy mondjuk szerződünk megint, fizetek előre egy évet és júniusban eladtok valamelyik szar nagynak....nem. Viszlát.

#2196 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 23:12

Idézet: Aga - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 22:59

Aztán eladás, átvariálás, újabb kavarás?  Áremelés, bigyó? EnterNet el tudja magát adni, de mindig írtam akkorát szoptam a béreltjével, hogy azóta semmit nem hiszek, dilettáns hülye banda volt.

GTS support beszarás, ma kerestek meg, hogy pld. január 16 óta gyanúsan sok hívásunk megy Kubába, vizsgáljuk ki közösen... Mikor hallottunk ilyet egy hasonló telefonos cégtől? EnterNetnél szóltam, hogy baj van, aztán jöttek az ilyen harmadik féltől átvett dolgokkal, mert valamivel valami szopás van, majd kivizsgáljuk. Aztán 2 nap kuss, én meg magyarázkodhattam felfelé.
Make love not Wor.

#2197 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 23:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 23:12

Aztán eladás, átvariálás, újabb kavarás?  Áremelés, bigyó? EnterNet el tudja magát adni, de mindig írtam akkorát szoptam a béreltjével, hogy azóta semmit nem hiszek, dilettáns hülye banda volt.

GTS support beszarás, ma kerestek meg, hogy pld. január 16 óta gyanúsan sok hívásunk megy Kubába, vizsgáljuk ki közösen... Mikor hallottunk ilyet egy hasonló telefonos cégtől? EnterNetnél szóltam, hogy baj van, aztán jöttek az ilyen harmadik féltől átvett dolgokkal, mert valamivel valami szopás van, majd kivizsgáljuk. Aztán 2 nap kuss, én meg magyarázkodhattam felfelé.

Ja, ilyen a nem a mi kutyánk kölyke dolog. Ezért is zavar, amikor a saját szolgáltatás minden fizikai részét más csinálja, mi csak számlázunk és mosolygunk óbudáról. Mosoly nem kell, csak korrekt kiszolgálás és a biztonság, hogy holnap nem az econetnél ébredek, nyakig a szarban. Le is fekszem, mert nem érdekel aga magyarázata. Szarba toltak, nincs is miről beszélnünk.

#2198 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 23:30

Idézet: debianforever - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 0:06

Arról nem is szólva, hogy mondjuk szerződünk megint, fizetek előre egy évet és júniusban eladtok valamelyik szar nagynak....nem. Viszlát.

Szerintem valamit nagyon ferreertesz vagy ferre akarsz erteni. Ne fizess 1 evet, a havidijunk is olcso :) Nem tudod megvenni direktbe mert nem adjak el neked ennyiert. Eladast pedig nem tervezek mivel nincs befekteto a cegben akivel esetleg megromolhatna a viszony (lasd IW) es nem is tervezek beengedni senkit. Hazudni pedig senki nem hazudott, tenyleg nem a mienk a szerverterem :)

Jahno: berelt vonali tapasztalatom nincs veluk, sosem volt olyanom, de a freeweb ingyenes behivojat nagyon sokaig Ok adtak, nem volt vele gond... a szervereinket nagyon sokaig Ok hosztoltak, semmi gondunk nem volt veluk nagyon korrektek voltak minden esetben. Amikor eljottunk toluk annak is csak az volt az oka, hogy amennyiert meg tudtam volna venni toluk 300Mbit+++ savot annyiert sajat hostingot inditottam inkabb, de akkor sem haraggal valtunk el toluk.

De nem akarom magunkat fenyezni, ha jol csinaljuk akkor megteszik majd helyettunk ezt az elegedett ugyfelek, ha meg nem, akkor a forum ugyis a mi anyazasunkkal lesz tele :PPP

#2199 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 23:49

Idézet: Aga - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 23:30

Jahno: berelt vonali tapasztalatom nincs veluk, sosem volt olyanom, de a freeweb ingyenes behivojat nagyon sokaig Ok adtak, nem volt vele gond... a szervereinket nagyon sokaig Ok hosztoltak, semmi gondunk nem volt veluk nagyon korrektek voltak minden esetben.

Én csak béreltet vettem, meg ezazamaz. Ott sztori a szokásos volt, drót meg aktív eszköz a Tcomé, senki nem értett semmihez, hibát leadtam, hümmögtek, 3 nap múlv érdeklődtem, oszt "folyamatban".

Kb. 2 éve nyáron egy nyamvadt sebességet nem tudtak mérni a vonalon, ami azért egy üveges béreltnél elég meglepő. A vége az lett, hogy kijöttek, meglátták mennyivel jön a Totalcommanderben, oszt elszaladtak.

Első 4 megás szinkron vonalam asszem 5/1-el adták át, mert "így sikerült". Nekem akkor éppen az upload volt fontos, azzal pár hétig el voltak. Akkor saját routert konfigtunk, végponton rendbe lettek téve a hülyeségeik, csak később meg ragaszkodtak, hogy de tegyük vissza az övükét, meg mert itten már legalább próbálkozzanak, mert lehet mi nem csináltunk jól valamit.

Baze, mögötte a cég, nem lehet csak úgy eszközt cserélgetni, no meg  ha LNX legjobb emberei nem bírtak volna el vele, akkor úgyis mindegy.

Akkor befogta a pofáját. No meg hibakeresésnél volt még egy olyan opciót kb. 16:20-kor, hogy van még 10 percünk, mert aztán lejár a munkaideje, holnap tudjuk folytatni. Ez meg milyen már váttáfááák.

De legalább az elmúlt évben a gerincük nem térdelt le megint fél napra, mint annó az elején.
Make love not Wor.

#2200 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 04:28

Idézet: Aga - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 23:30

Szerintem valamit nagyon ferreertesz vagy ferre akarsz erteni. Ne fizess 1 evet, a havidijunk is olcso :) Nem tudod megvenni direktbe mert nem adjak el neked ennyiert. Eladast pedig nem tervezek mivel nincs befekteto a cegben akivel esetleg megromolhatna a viszony (lasd IW) es nem is tervezek beengedni senkit. Hazudni pedig senki nem hazudott, tenyleg nem a mienk a szerverterem :)

Jahno: berelt vonali tapasztalatom nincs veluk, sosem volt olyanom, de a freeweb ingyenes behivojat nagyon sokaig Ok adtak, nem volt vele gond... a szervereinket nagyon sokaig Ok hosztoltak, semmi gondunk nem volt veluk nagyon korrektek voltak minden esetben. Amikor eljottunk toluk annak is csak az volt az oka, hogy amennyiert meg tudtam volna venni toluk 300Mbit+++ savot annyiert sajat hostingot inditottam inkabb, de akkor sem haraggal valtunk el toluk.

De nem akarom magunkat fenyezni, ha jol csinaljuk akkor megteszik majd helyettunk ezt az elegedett ugyfelek, ha meg nem, akkor a forum ugyis a mi anyazasunkkal lesz tele :PPP

Nem értek félre semmit, tudok magyarul, én még az a generáció vagyok. Tudom, hogy mit kérdeztem és arra mit feleltek a telefonban.

Nem fizetek havit mert az éves fizetésre mindenhol jár kedvezmény és megtehetem, hogy egy évben egyszer vacakoljak ezzel....és talán majd eldöntöm, hogy miért hogyan fizetek, ha fizetek. Ez egyébként tipikus hozzáállás a magyar cégeknél. Megvonja a vállát és ő akar diktálni az ügyfele pénzéért. Lehet, hogy az iw már nem befektető, de a szellemisége ottmaradt nálatok, ezt mutatja ez a mondat.

Lehet, hogy nektek van kedvezmény direktbe, nekem meg nincs, de a kedvezmény a tiétek és arra jön még a haszonkulcsotok, tehát a ti kedvezményetek nekem nem az. Másrészt van egy nagy hátránya is a továbbadott dolgoknak. Mégpedig pont az, ami az iw story során is bekövetkezett. Egyszer csak elad a szerződött partner. Ez többé nem lesz. ...és nem is értem, hogy én mit nyerek egy resellerrel, aki csak számláz, könyveli a hasznát, de még a legegyszerűbb support kérdésekre sem tud felelni csak elirányít ahhoz, akinél az áru fizikailag van és aki nem fog velem igazán foglalkozni, hiszen miért is tenné, az árut eladta az ő szerződött partnerének, aki nem én vagyok és kész.

Igazad van, nem érdemes ezeken vitázni, én megkíséreltem felvenni a mail-etek után a fonalat ott, ahol annó az iw-s eladásnál az elszakadt és leesett. Nem sikerül és csak annyin bukott el, hogy nem tudtátok megmondani, tudtok-e vállalni avagy sem és kísérlet sem történ arra, hogy ez kiderüljön. Részetekről nem, részemről igen, mert bejelentkeztem telefonon. Lehet, hogy neked kéne beülni a telefon mögé, mert úgy tűnik olyan infókkal rendelkezel, amikkel a kollégáid nem.

Szerkesztette: debianforever 2009. 01. 21. 04:31 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.