HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 05:08

Idézet: csukk - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 13:00

Szia

10 MB tárhely: 1.500 Ft / év
Domain reg: 2.000 Ft / év

Összesen: 3.500 Ft / év

http://dataco.hu

Esküszöm tökönlövöm magamat :)

Remélem gyorsan tönkrementek (hozzászólás dátuma alapján ideje lenne már), és ismét lesz egy jó napom.
A jó nap alatt azokat a napokat értem mikor sufnituningos webhosting szolgáltatók éppen bemondják az unalmast, és mi 50-100 ügyfelet kaparintunk meg egyszerre :)

20000 MB SQL éves 200 rongyért ?

Van egy ajánlatom áthelyezzük az öszes MySQL adatbázisunkat hozzátok elvileg 10 csomagban elfér:)

A 4 vagy 8 CPU-s kiszolgáló a 32- 64 Gb ram-al remélem már készen áll fogadni az ügyfeleinket, és hogy ne panaszkodjanak nagyon légyszives u320 raid5 kiszolgáló legyen, esetleg még egy 14 napos (2T.) backup SAN úgyszinten u320 megoldással.

Köszike várom ajánlatodat.

Szerkesztette: gerimaster 2006. 12. 19. 05:20 -kor

1 szál cigi 2 perccel rövidíti meg az életedet, 1 uveg alkohol 4 perccel, 1 munkanap 8 órával, 1 házasság egy élettel :)

#222 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 05:14

Az oldalt tüzetesebben átnézve

".hu domain neveket 2.000 Ft / év ellenében regisztrálunk, és tartunk fenn!"

Részvénycsomagot mikor szándékoztok kiadni? Nehogy megfossz minket az élvezettől azzal hogy zRT alakítasz, mert potenciális befektők ezrei várják a lehetőséget.
1 szál cigi 2 perccel rövidíti meg az életedet, 1 uveg alkohol 4 perccel, 1 munkanap 8 órával, 1 házasság egy élettel :)

#223 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 05:19

ígérem soha többet nem szólalok meg (vagy nem), de ezt még muszály.

a minimal csomagot (10MB) http://dataco.huuuuuuuu -n
csak havi előfizetésben lehet (200Ft) vagy van heti számlázás is nálatok ?

ui: van papír nagyker ismeretségem ...

Na off ...elnézést a többi fórumozótól...

#224 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 17:04

Idézet: gerimaster - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 5:19

csak havi előfizetésben lehet (200Ft) vagy van heti számlázás is nálatok ?

Az éves lesz, de nemtom, lehet csak én gondolkozom papírformásan, mikor postázom a megrendelőlapot, szerződést, odavissza pár levél, esetleg telfon, aztán valahogy 2ezer pénz/év összegért eleve ez nem éri meg, főleg ha havonta akar valaki fizetni, meg csekken.

Hány ügyfél kell az ilyennek, meg milyen vas bírja el? Vagy csak amúgy is van egy felesleges céges gépe, aztán pár júzert rá tud mismásolni, aminek a díját zsebbe várja, ebből meg 100 júzer az 20ezer pénz/hó, de supportolni meg lehet annyit, mint az állat?
Make love not Wor.

#225 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 17:07

Idézet: tigga - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 9:14

Miben merül ki a "szopatja a népeket" hadművelet ?

Van emailos support, csak válasz nem mindig érkezik. Aztán pár ilyen szolgáltatótól meg el akarták hozni a domaint, én meg csiholtam demótárhelyet, lecsaptam az ügyfélre, estébé, de a DNS átirányítások csak nem akarnak ideérni senkitől...

Én meg napokban faxolhattam a világ másik végébe jó drágán jelszavakat, mert ott romlott el a laptop, és persze azonnal, meg tegnapra, ügyfélnem meg legtermészetesebb lehetett, hogy 1-2 órán belül megoldódott a baja, mert a generált jelszót bepipálja a levelezőnek, aztán ezzel a mozdulattal el is feledi.
Make love not Wor.

#226 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 17:11

Idézet: gerimaster - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 5:08

Van egy ajánlatom áthelyezzük az öszes MySQL adatbázisunkat hozzátok elvileg 10 csomagban elfér:)

Nekem van egy júzerem, akinek már külön duálprocis gépen csak a saját SQL-je fut, de kitaláltunk rá paramétert, aztán csókolom. Viszont egyre jobban rezeg a léc, mert azért jön egy új gazdaságis, guglin rákeres, hogy webtárhely, oszt ezeknél évente tizedébe kerül, mint nálam havonta. Ígérn iugyanazt ígérik, legfeljebb kapok egy körlevelet megint, hogy az xxx szolgáltató visszamondta a szerződést, mert nem bírják terheléssel. Közben ez nálam egy átlagos oldal :-)

Lehet így kellene csinálni, hogy picsaoccsón megvenni a piacot, akivel semmi baj, azt megtartani, többitől elnézést kérni, aztán lemondani? Lehet sok semmit nem kavaró embert meg lehet fogni azzal, hogy occsó, mert csak lát két elvileg azonos szolgáltatást, de másnál olcsóbb. Évi 2ezer forintért nem éri meg kitölteni, meg postázni azt a genya nyomtatványt, meg számlát írni, meg minden tizedik nem fizet dolgot bebukni, meg 400 küvecset vasra költeni évente.
Make love not Wor.

#227 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 18:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 17:11

Nekem van egy júzerem, akinek már külön duálprocis gépen csak a saját SQL-je fut, de kitaláltunk rá paramétert, aztán csókolom. Viszont egyre jobban rezeg a léc, mert azért jön egy új gazdaságis, guglin rákeres, hogy webtárhely, oszt ezeknél évente tizedébe kerül, mint nálam havonta. Ígérn iugyanazt ígérik, legfeljebb kapok egy körlevelet megint, hogy az xxx szolgáltató visszamondta a szerződést, mert nem bírják terheléssel. Közben ez nálam egy átlagos oldal :-)

Lehet így kellene csinálni, hogy picsaoccsón megvenni a piacot, akivel semmi baj, azt megtartani, többitől elnézést kérni, aztán lemondani? Lehet sok semmit nem kavaró embert meg lehet fogni azzal, hogy occsó, mert csak lát két elvileg azonos szolgáltatást, de másnál olcsóbb. Évi 2ezer forintért nem éri meg kitölteni, meg postázni azt a genya nyomtatványt, meg számlát írni, meg minden tizedik nem fizet dolgot bebukni, meg 400 küvecset vasra költeni évente.

A probléma nem az hogy szerez netán 50-100 ügyfelet, teszek rá többet nem bír a vas és fejlesztésre úgysem marad ezekből az árakból eleve halálra van ítélve.

De sajnos emiatt szinte minden árajánlat levél mely hozzánk beérkezik a következő képen néz ki.

T.Szolgáltató !

A következő szolgáltatásokat szeretném megrendelni

- toronyóra lánccal, farka csóválja a kutyát beállításokkal

Mindezt havi 50 FT-ért heti számlázásban, mivel most már mindenhol ennyiért adják.

(na persze linket is mellékel az alapos kutatás eredményeit alátámasztva)

És még nekem kell elmagyaráznom hogy ugyan már :

- az adott cégnél 20 domain van (ebből 19 a nevezett egyén tulajdona)
- valószínűsíthető hogy a szervernek nevezett vas jobb esetben is csak egy irodai celeronos gépecske.
- 3 hónapja van a piacon
- a saját domain dns szervereit nem képes beállítani (regcheck hibás)
- a honlapjuk naponta csak 10 órát elérhető
- a szerverre 256 kbit külfölddel rendelkezik (de csak hajnali 2 óra után )
- és a cég / vállalkozás valamilyen oknál fogva nem található a megadott cégbejegyzési számon...

végül is ez a bosszantó, nem az 50 ügyfelet sajnálom tőle.

#228 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 18:21

Idézet: gerimaster - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 18:15

végül is ez a bosszantó, nem az 50 ügyfelet sajnálom tőle.

Pedig az is, mert elég sok júzerem pattan meg, aztán mikor ilyen helyre kell átbillenteni a DNS-t, akkor azért meg bírnám borítani az asztalt. Meg csávónak szólnak, hogy addig nincs DNS, míg nem megy a regcheck, meg postmaster cím is kellene, de ugye az micsoda.

Most éppen mindenki kivétel nélkül előre fizet, mert megint divatba jött, hogy fél éves utólagos letagadásra szeretnének "fizetni", aztán felszólítgatással mellédumálssal elmegy simán még 3 hónap, így volt 9 hónap ingyé, oszt megy máshova.
Make love not Wor.

#229 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 18:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 18:21

Pedig az is, mert elég sok júzerem pattan meg, aztán mikor ilyen helyre kell átbillenteni a DNS-t, akkor azért meg bírnám borítani az asztalt. Meg csávónak szólnak, hogy addig nincs DNS, míg nem megy a regcheck, meg postmaster cím is kellene, de ugye az micsoda.

Most éppen mindenki kivétel nélkül előre fizet, mert megint divatba jött, hogy fél éves utólagos letagadásra szeretnének "fizetni", aztán felszólítgatással mellédumálssal elmegy simán még 3 hónap, így volt 9 hónap ingyé, oszt megy máshova.

Na igen a fizetési feltétel igényei a felhasználóknak szinte már lehetetlent súrolják.
(Természetesen a sufni cégek miatt alakulnak ki ezek az igények, a vevő meg hiszékeny :mad:)

pl.: Éves előfizetésnél járó kedvezményeket szeretne igénybe venni, de fizetni csak tárgyév végén szeretne.
      Általában azért ilyenkor megkérdezem a pácienst pofátlanul hogy mivel foglalkozik, és ha netán    kereskedő, azzonal feljánlom hogy vásárlok nála de csak 1 év után fizetem ki, de természetesen ezt is csak nagykeráron, törzsvásárlói kedvezménnyel:) Legkésőbb ilyenkor már csak a búgó hangot hallom a telefonban ...

Tudom így lehet a legkönnyebben leendő vevőket veszíteni, de legalább ami fennmarad a rostán az normális felhasználó lesz.

#230 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 20. 16:08

Sziasztok!

-Szeretnék egy saját .com -ra végződő domainnevet...
pl: calibra.com / www.calibra.com

-Weblapot szeretnék rajta elhelyezni, amely nem igazán nagy. Nem kell semmi extra szolgáltatás, mint SQL, akármi.

-Szeretnék pl: calibra@calibra.com mailcímet, és még pár akármilyen kezdetű mailcímet.

Kinéztem a freeweb domain reg. szolgáltatását. Egyszerűnek tűnik: elhelyezem a freewebes ingyenes tárhelyemen a weblapot, és csinálok egy domain reget, ami arra a freewebes tárhelyemre mutat, és ugyan azt az oldalt látom elvileg és REKLÁMMENTESEN!?

Szóval szabad nekem ezek után a freewebes domain reget igénybe vennem? Jó lesz ez nekem? Ára jónak tűnik, és ami fontos: szerintem stabilnak mondható, és várhatóan megmarad még egy ideig.

Másik az ultraweb: ezek drágának tűnnek, de lehet hogy stabilabbak.

Szóval melyiket válasszam? Stabilitás(nagy százalékú rendelkezésre állás) fontos, tehát ne legyenek több napos üzemszünetek. Persze nem atombiztos kell, csak hogy ne egy sufniban legyen a server és kész.

Ha a kettő közül egyiket sem, akkor ajánlanátok egy megbízható szolgáltatót domain regre és hozzá tárhelyre, mailcímekre?

Mit kell még tudnom az ilyesmi web-tárhelyről, mailcímekről? Mik a buktatók?

Köszi!

szerk:
most néztem: uw-n reklámmentesség alapértelmezés domain regnél, fw-nél külön fizethető, de így ugyan az az ár: 7100 bruttó/év...

Szerkesztette: calibra 2006. 12. 20. 16:17 -kor

#231 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 16:39

Calibra !

Egy ingyenes tárhely szolgáltatónál a reklámmentesség nem tárhely előfizetést jelent.
A szolgáltatás minősége továbbra sem  garantált, és rendkívül terhelt kiszolgálókról beszélünk.

Ha sporolni szeretnél akkor hurrá megtaláltad a helyedet, ellenkező esetben keress magadnak egy szolid tárhelyszolgáltatót.

#232 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 17:32

Srácok, folytassátok még! Sírva röhögök! :D
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#233 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 19:23

Idézet: gerimaster - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 17:39

Calibra !

Egy ingyenes tárhely szolgáltatónál a reklámmentesség nem tárhely előfizetést jelent.
A szolgáltatás minősége továbbra sem  garantált, és rendkívül terhelt kiszolgálókról beszélünk.

Ha sporolni szeretnél akkor hurrá megtaláltad a helyedet, ellenkező esetben keress magadnak egy szolid tárhelyszolgáltatót.

Ezt tudom...

uw-nél:
7200 bruttó körül. Ebben van donamin reg, reklámmentesség, mailcímek, ... A tárhely 200 mega, de ez ingynesen is rendelkezésre áll természetesen, és erre a tárhelyre mutat majd a vásárolt domain név.

fw-nél:
ha nem érdekelnek a reklámok, akkor mindez 3ezer akármennyi. Ha nem akarok reklámot, akkor ugyan ott vagyok.

Adi!? mi a baj???

#234 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 19:29

Idézet: calibra - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 19:23

uw-nél:
7200 bruttó körül. Ebben van donamin reg,

fw-nél:
ha nem érdekelnek a reklámok, akkor mindez 3ezer

Ha semmi extra igényed nincs, akkor hasracspasz, oszt az egyiket választod. Aztán ha később igényed lesz, akkor lehet szívni, apróbetűsben annyit nézzél, hogy a DNS-t utána hogyárt tartják fent, mennyi az éves hosszítás, aztán ha máshova viszed a domaint, akkor miben fáj ez havonta/évente.
Make love not Wor.

#235 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 21:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 20:29

Ha semmi extra igényed nincs, akkor hasracspasz, oszt az egyiket választod. Aztán ha később igényed lesz, akkor lehet szívni, apróbetűsben annyit nézzél, hogy a DNS-t utána hogyárt tartják fent, mennyi az éves hosszítás, aztán ha máshova viszed a domaint, akkor miben fáj ez havonta/évente.

Na ez építő volt köszi:)

A fenntartás pl. uw-nél uannyi mint első évben a regisztrációkor. Asszem ez lesz.

#236 Felhasználó inaktív   praad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 11:40

Sziasztok én már elég régóta tárolom az oldalaim:

* Pranczék Könyvelő Iroda
* Az Flex Szigetelőanyag Nagykereskedés
* Civis Klub Egyesület Százhalombatta
* Bau Gép 2000 Kft
* Somogyi Tehergumi És Gumi Szervíz

A Mediacenternél, és csak ajánlani tudom őket, rugalmasak gyorsak és elég baráti árakkal dolgoznak.

#237 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 02:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 23:40

1) 990.hu
2) dataco.hu

1)
Nekem ez baromira tetszik.

Mi a kimenő levelek kiszolgálójának címe?
A 990.hu nem nyújt smtp szolgáltatást, efelől érdeklődjön Internet szolgáltatójánál.

Valamikor negy-ot eve volt divat, hogy mindenki hasznalja a sajat isp smtp szerveret...

2)
Milyen vicces mar, hogy a csomagokban a php meg a mysql akkor is 250 forint, ha a ketszaz ft/ho dijcsomagrol van szo, meg akkor is, ha a 20 gigas, 22ezres ft/ho csomagrol.

Az mar kevesbe vicces, inkabb ijeszto, hogy a phpmyadmin a verzioja alapjan a 2005-8 szamu security fix ota elavult, es sechole-os.

Amugy komolyan elgondolkodnek basszus, ennyi luzernek megeri a shitet szolgaltatni, lehet ebben van a penz nem az igenyessegben.  Jon szaz, kidobnam a 10 legforgalmasabbat, 20 nem fizet, 70 meg mindig van...

#238 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 03:19

Idézet: praad - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 11:40

Sziasztok én már elég régóta tárolom az oldalaim:

* Könyvelő Iroda[/URL]
* Szigetelőanyag Nagykereskedés[/URL]
* Klub Egyesület Százhalombatta[/URL]
* Gép 2000 Kft[/URL]
* Gumi Szervíz[/URL]

A nter nél, és csak ajánlani tudom őket, rugalmasak gyorsak és elég baráti árakkal dolgoznak.

Ennyi rengeteg szar reklamot egy 2 hozzaszolasos losertol latni azert gyomorforgato. Nem volna komoly baj, ha hanyagolnad a forumot. koszi.
Udv: Nezelodo

#239 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 09:23

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 2:43

Mi a kimenő levelek kiszolgálójának címe?
A 990.hu nem nyújt smtp szolgáltatást, efelől érdeklődjön Internet szolgáltatójánál.

Valamikor negy-ot eve volt divat, hogy mindenki hasznalja a sajat isp smtp szerveret...

Ez nem akkor volt divat, ez van manapság is így van. A user használja smtpnek a saját net szolgáltatója smtp-jét.  Vannak olyan net szolgáltatók, ahol nem is tudsz másikat használni, csípőből tiltva van.

#240 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 21:07

Sziasztok!

Van itt valaki, aki ASP.NET-tel foglalkozik? Kellene nekem tárhely. Az aspnet-et és aspweb-et már láttam, de 1900+áfa/hó 100megáért kicsit sok. Valakinek van kedvezőbb ajánlata?

Köszi!
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.