HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 01. 20:23

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 20:06

Köszi, de az említett 20k-s ár vagy 8-10k domain még egy kis körülnézésre késztet.

Nézelődj, ez egy szabadnak látszó ország !  :D Domaint fogsz találni olcsóbban, de ott a személyiddel kell jelentkezned. Speciális az igény, speciális az ár.  :rolleyes:

#2302 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 01. 23:26

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 18:48

Ezt egészen pontosan hogy kell érteni? Nem néznek utána, hogy okirathamisítottam-e?

Amíg baj nincs belőle, addig a kutyát nem érdekli mi van beírva a rublikába. Néha utána sem, de nem igaz, hogy nincs valaki széles-e világban, akinek a nevére megvehetnéd.
Make love not Wor.

#2303 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 02:11

Egy a lenyeg :)

Ha sikerul is (miert ne sikerulne) anonim modon domain-t regisztralnod, azzal egyetlen vedelmed van: az elso erdeklodo nem jut el hozzad azonnal a whois-el.
Ha valami csunyasagot muvelsz, akkor eloasnak, ha dominikai regisztratornal vagy, akkor is ;)

Raadasul, ha ugyan valami hatosag nem is figyel rad fel, akkor is megtudja egy szivos user, hogy melyik zonaba/szolgaltatohoz tartozik a szervered IP-je, egy trace-el az elso hopodat megtudja, annak lesz egy abuse cime, blabla...

Ha meg gonoszabb, akkor errol megteszi a szukseges bejelentest, es piffneki a hoster lesz az elso, aki lecsapja a szervert, mert nem akarja, hogy masnap ragyujtsak az irodat vagy berontsanak a morcosok es kiassak meg a duplapadlo alatti szervereket is ;)

Szoval egyet nem tudsz csinalni olyan domainnel, ami mogott van szolgaltatas (szerver): elbujni.

Tehat pl. sms-ben elofizetheto pedooldalt ne csinalj atomtitok melleklettel, mert hamar gvantamon huzod a csikot a porba, es nem erted mi a lofasz ment felre a mesteri rejtozkodesben :>>>
Udv: Nezelodo

#2304 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 13:01

Oké, de egyáltalán nem akarok semmi rosszat tenni.
Á, mint Álemér...

#2305 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 14:59

Akkor, ahogy fentebb irtak ezek a lehetosegek:

- megbizol egy szolgaltatoban, hogy nem fogja sajat kenye-kedve szerint hasznalni a domain-ed, es fiztesz tobbet (az itt ajanlkozokban megbizhatsz, de megkerik az arat)
- kulfoldon erre szakosodott helyen veszel (hamarabb elkeszul, de mas torvenyek szerint felel a szolgaltato)
- bevallalod sajat nevre :)

Mondjuk en a nagyon kozeli hozzatartozoimnak szoktam a nevemre venni a domain-juket, de mivel en adom a dns-t es joszerivel a tartalmat is, igy nem is izgulok, hogy bajba kerulok :)

Szerkesztette: Nezelodo 2009. 05. 02. 15:00 -kor

#2306 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 16:03

Valószínűleg a második lesz, ha nem találok köztes megoldást (hazait, de kevésbé horror áron).

A harmadikkal sem lenne semmi bajom, ha nem a konkrét elérhetőségeim lennének kiírva.
Pl. ha a személyi igazolvány számom lenne ott, akkor ugyanúgy megtalálnának a hatóságok a szolgáltató csesztetése nélkül, de az egyszeri SPAM-Pistike nem látná, hogy hova és kinek küldhetne reklámot.

Szerkesztette: Bici 2009. 05. 02. 16:06 -kor

Á, mint Álemér...

#2307 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 19:40

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 12:27

A kockázat miatt ennyi?

Nem mintha en ebben a bizniszben mozognek, de egy ilyen ugyfeltol mint Te, en havi 15k-t kernek el, elore fizetessel.  A tobbiek ajanlatat ugy viszonyitsd, hogy szivuk szerint valoszinuleg ok is ennyit kernenek el, csak nem tehetik mert akkor nem lenne ugyfeluk.  Nem megbantani akarlak, csak ereztetni, hogy pont olyannak tunsz, mint a tipikus problemas ugyfel.

A kockazat nem az anonim domainben van, hanem abban az ugyfelben, aki igy kozelit.

#2308 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 20:15

A reklamtol max akkor kell felned, ha gondolod, hogy valodi papiralapu szarral dobaljak tele a valos postaladadat.

E-mailnek olyat adj, amin van jo szuro, es nem igen lesz gondod.

Bar a spam is altalaban akkor jon, ha valamire nem figyelsz a szolgaltatasodban, es mindenfele mailto-k meg hasonlok elerhetok a botok szamara.

#2309 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 21:07

Idézet: debianforever - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 20:20

Én a nevedet sem kérdezem meg, de kikötöm, hogy jogsértő tartalom vagy tevékenység esetén a domaint leállítom.

Azért ez manapság bátorság, amikor egy lopott Corell miatt házkutatást tarthatnak nálad. :-)
Én biztos nem vállalnék be anonim ügyfelet. Mondjuk személyit elkérni nekem sincs jogom.

#2310 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 22:34

Idézet: Meister - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 21:07

Azért ez manapság bátorság, amikor egy lopott Corell miatt házkutatást tarthatnak nálad. :-)
Én biztos nem vállalnék be anonim ügyfelet. Mondjuk személyit elkérni nekem sincs jogom.

Azert gondolom Te sem hiszed, hogy egy kereso ha kidob egy lopott cuccot, akkor az elso a hazkutatas.  Lattam par ilyen dolgot, ahol hazkutatas van, ott mar regota huzodik a dolog, es nem kis tetel van mogotte.  Nem veletlen, hogy nincs tele a sajto olyan hirekkel, hogy kivonult a kommando meg a szakerto es oraberben, tuloraban, benzinben, szakertoi dijban egy felmillios kiadas utan sikeresen lefuleltek egy huszonharom ezer forintos vindozt.

#2311 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 23:05

Nincs telenek nincs tele, de nem is hiv ossze egyik rendvedelmi szerv sem minden egyes nyomozasarol vagy hazkutatasarol sajtotajekoztatot.

Vagy gondolom egy szolgaltatonak eppen eleg, ha a mindannyiunk kedvence addig jar az apeh nyakara, mig be nem rendeli a hostert 5 eves minden konyvelesevel, hogy akkor lassukcsak ;)

Nemtom, mondjuk enegedjetek arat azzal a feltetellel, hogy nem hostol nalatok, es a valos szerverere csak egy 15 masodperces figyelmezteto felhivassal megy tovabb a brozer (jaigen, ez mar minihosting), amiben az all, hogy koztetek polgari szerzodes szabalyozza a dolgot, titeket nem terhelhet felelosseg a cuccai miatt, fennallo szjt es egyeb ugyekben a felvilagositast megkapta ;)

#2312 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 23:27

Idézet: Bici - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 14:01

Oké, de egyáltalán nem akarok semmi rosszat tenni.

Csak sajna nálam tipikusan pont így szokott kinézni a rosszat tévős júzer, aki csak a valamit kavarja és mellébeszél. Lehet Te leszel az 1 ezrelék, aki majd állításod szerint nem, oszt úgysem bírjuk kipróbálni.
Make love not Wor.

#2313 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 23:31

Idézet: Meister - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 22:07

Tudja a fene, nekem nagyobb bizniszek is vannak ilyen félismerős ismerősének valakijéhez, aztán belegondolva szopó is lehet belőle. Nagy cégem domainját nem egyszer 3-4-5-X milliókért akarták megvenni, mert gyrosan kellett, így beadtam a nevemre. Az én szavam úgyis szent, oszt kész.

Autót is úgy használok, hogy az eredeti tulajával életemben nem találkoztam, havonta feladom a banki dolgokat, fizetem a mindenféle járulákot, szomszéd meg használja a gépet :-D Ha lefotóznak, akkor azt is fizetjük, aztán kész. Csak eredeti tulaj ne kapjon vérszemet, mikor lejár a banki hitel, oszt mienk lenne az autó.

Néha jól működik.
Make love not Wor.

#2314 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 00:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 23:31

Autót is úgy használok, hogy az eredeti tulajával életemben nem találkoztam, havonta feladom a banki dolgokat, fizetem a mindenféle járulákot, szomszéd meg használja a gépet :-D

Off, de hatha roviden elintezheto.  Ez amugy jo valamire?  Marmint van kezzelfoghato elonye?  Mondjuk 60 eves videki mami neven van az auto es igy a kotelezo fizetendo parameterek jobbak?  Vagy nem kell megvenni a kocsit csak fizetni a reszleteket a tulaj helyett?  Vagy van egyeb forintosithato elony?

#2315 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 00:47

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 1:31

Vagy nem kell megvenni a kocsit csak fizetni a reszleteket a tulaj helyett?  Vagy van egyeb forintosithato elony?

Valami hasonló.

Enyém elugrott pár napra servicébe, addig kolléga odaadta az övét, mert úgysem kell, meg külföldre jár, meg az amúgy is. Aztán mire visszadtam, arra kollégára rászakadt a bank, vett másik autót, így tovább fizettem a havi törlesztést, oszt használtuk még. Aztán kolléga összekapott a nőjével, akinek a nevén volt az autó :-) eladni sem kell, nővel sem találkozik, semmi kavarás.

Így most fizetem a részletet, megtartottam, ez jó lesz valamire, mert amikor a hitelt át akartam íratni, akkor olyan majdnem 300k jött rá pluszban ilyen-olyan balfaszságok miatt. Szomszéd meg használja, mert a végén Ő rohangászik helyettem a mindenfelé. Meg a más helyett is :-)
Make love not Wor.

#2316 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 01:15

akkor ertem, valoban praktikusabb mint kicsengetni 300k-t a semmire a bankoknak, mert tulajdonkeppen ezert a penzert nem kapsz szolgaltatast.

#2317 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 01:33

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 2:15

akkor ertem, valoban praktikusabb mint kicsengetni 300k-t a semmire a bankoknak, mert tulajdonkeppen ezert a penzert nem kapsz szolgaltatast.

No meg az sem mindegy, hogy kb. 700k a kocsi, amit havi 25 pénzért fizetek, vagy kifizetjük a banknak a mindenféléket, aztán mond rá új hitelkonstrukciót, de már eleve gy indítva, hogy szerinte 500-at és a kocsi, így azt lehet megfinanszírozni kezdőrészlettel. Átírás a végén nyilván kell, de éppen elég az az 50-70k, nem hiányzik mellé szerződésmódosítási díj, meg mindenféle szakramentom. Akkori számítás alapján majdnem 300k ment volna a levesbe, az meg a kocsi 30%-a baze...
Make love not Wor.

#2318 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 21:36

Idézet: adam.k

Nem mintha en ebben a bizniszben mozognek, de egy ilyen ugyfeltol mint Te, en havi 15k-t kernek el, elore fizetessel.  A tobbiek ajanlatat ugy viszonyitsd, hogy szivuk szerint valoszinuleg ok is ennyit kernenek el, csak nem tehetik mert akkor nem lenne ugyfeluk.  Nem megbantani akarlak, csak ereztetni, hogy pont olyannak tunsz, mint a tipikus problemas ugyfel.

A kockazat nem az anonim domainben van, hanem abban az ugyfelben, aki igy kozelit.

Ok, értem, hogy gyanús, ezzel nem is tudok így neten keresztül vitázni.
Csak azt hittem, hogy ennek nagyobb hagyománya van itthon is. Gondoltam, ha külföldön minden második regisztrátornál van ilyen lehetőség olcsón, akkor találok itthon is hasonlót.

Egyébként ha nem az anonim domain-el van baj, akkor mi a baj azzal, ahogy közelítek?
Hogy közelítsek, ha egyszer ezt szeretném?

Idézet: Jahno

Csak sajna nálam tipikusan pont így szokott kinézni a rosszat tévős júzer, aki csak a valamit kavarja és mellébeszél. Lehet Te leszel az 1 ezrelék, aki majd állításod szerint nem, oszt úgysem bírjuk kipróbálni.

Hát, nemtom, elhiszem, hogy gyanús vagyok, de mit tudok tenni, hogy ne legyek az? Akinél regelem a domain-t, az úgyis tudja minden elérhetőségemet, ha telefonál a hatóság, egyből kiadná, tehát csak egy nagyon vékonyka lépcsővel lennék beljebb, nem?

Mindegy, marad a namecheap. Ha jól értem, akkor ott ingyen van új reg esetén egy évig.

Szerkesztette: Bici 2009. 05. 03. 21:41 -kor

Á, mint Álemér...

#2319 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 23:33

Most találtam:
http://hostit.hu/cegtortenet.php

Jó cég, még a kalapos "Ű"-k korában járnak. :-)

És foglalkoznak minden nemű (azaz férfi és női) internettel. :-)

#2320 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 03:13

Csomagelnevezesek sem kispalyasak :) Konzekvencia a csucson :> Najo, ne komolytalankodjunk mar, kerem szepen ;)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.