HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 02. 16:39

Idézet: janosit - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 13:13

Hello!

"a felajanlott ar 100e Ft."
Az ismerosod mar ennyit ajanlott erte?
Vagy a domain jelenlegi tulajdonosa ennyit szeretne.

A megadott informaciok alapjan (tehat gyakorlatilag latatlanban) en azt mondanam, hogy max 40 ezret er a domain.
Ennel tobbet szerintem nem erdemes rakolteni (boven lehet hogy ezzel is sokat mondtam).

Egy oldal ugyanis nem attol lesz jo, hogy milyen utos a cime.
Ha az elsodleges cel a megjelenes a weben, az elerheto egy masik domainnel is (ahogy Jahno emlitette, kotojelekkel vagy mas vegzodessel). Ha a penzt a draga domain nev helyett a honlapra, kulonos tekintettel a SEO-ra forditja akkor pedig meg hasznot is hozhat a lap.

Udv.

Tévedni teccik kérem szépen. Egy jó domain mögé nagyon oldalt sem köll rakni, a keresők okán mégis rekord lehet a témában a látogatottságuk. A domain igenis fontos dolog. De brókertől átvenni nem szabad. Esetleg önköltségi áron.

#482 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 16:56

Hmmm, szerintem az ismerosod eloszor regeljen valami  olcso dolgot, mondjuk tea.cegneve.hu, csinaljon ra valami statikus kis informativ par oldalt, tolja be gugli ala, adjon neki auth kodot. Hagyja 1-2 honapig (addig a tea.hu eszi a kefet, engedi az arat), es nezze meg milyen statisztikat ad ra a gugli. Mik a legfobb keresett kifejezesek stb... Ez alapjan merlegelheti, hogy kell-e neki egyaltalan a tea.hu vagy mondjuk maga az internetes megjelenes.

Egyebkent nem lepne meg, ha a tea.hu minden teaval foglalkozonak irt volna ilyen hu eztveddmeg, 100 kuvecsert atadom, dejo lesz neked levelet. Tehat vagy elmegy mashoz, amig az ismerosod gondolkodik, vagy a domain tulajan marad, aztan orul, ha 20-ert atadja es meg ki is fizeti 3 evre elore ;)
Udv: Nezelodo

#483 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 17:39

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 17:35

Titok, hogy mi ez a domain ? 100k HUF-ért megszerzem és át is engedem ! :)

Szerk: Közben láttam, hogy beírtad. Szerintem a Topa Katalin olcsóbban is adja.

ki az a Topa Katalin?

(gondolom megnezted, hogy ki foglalta le, de ebbol hogy kovetkezne, hogy olcsobban is adja?)

a .com nem hinnem ,hogy jo. ugye angolul is igy van, minek regeljen egy magyar ceg ilyet? (raadasul mukodo, tematikus oldal..)

miert irod, hogy max onkoltsegi aron szabad atvenni? en nem latom teljesen elitelendo dolognak az ilyet. egy befektetes, ami esetleg megterul. (jut eszembe, tudjatok, hogy a CNN mekkora penzeket fizet az MIT-nek a nevhasznalatert? ugyanis a Cellular Connected Network technologiat az joval regebben bejegyezte.. ;))

Nezelodo: nagyon koszonom az otletet!! atadom. hogy minden ceget megkeresett? lehet, bar ez a piac 3-4 szereplos nagyjabol, ha leszamitjuk az altalanos elelmiszer nagykereket, akik a pickwick-el, meg twiningsel foglalkoznak leszamitjuk.

Szerkesztette: bogdan 2007. 05. 02. 17:40 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#484 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 02. 19:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 18:39

ki az a Topa Katalin?

A tea.hu mostani tulajdonosa.
Make love not Wor.

#485 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 20:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 13:31

Ilyenkor jön a teanagyker, teakereskedes, teabolt.net,  meg a többi

teabo.lt :)

#486 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 20:56

Jahno: a kerdes az volt, hogy honnan tudja, hogy adja olcsobban!

adam.k: ez tok jo! nekem teszik.. :)
a forum ma:

#487 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 21:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 20:56

adam.k: ez tok jo! nekem teszik.. :)

ez pedig totál rossz!
lehetne magyarázni a laikusnak, hogy hogyan is van ez!  .hu van a végén? mi az hogy .lt? .lt.hu vagy mi? ....

#488 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 22:56

litvania, nem kerdes.. igaz en csak lettorszagban jartam, de az uzlethez kjotheto egy masik tulajdonos, aki litvaniaban is jart.. ;)
a forum ma:

#489 Felhasználó inaktív   janosit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 03. 08:49

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 15:39

Tévedni teccik kérem szépen. Egy jó domain mögé nagyon oldalt sem köll rakni, a keresők okán mégis rekord lehet a témában a látogatottságuk. A domain igenis fontos dolog. De brókertől átvenni nem szabad. Esetleg önköltségi áron.

Hello debianforever!

"a keresők okán"
Ez nem teljesen vilagos. Ezen a keresooldalakat vagy a bongeszo cimsoraba a keresett termek/szolgaltatas nevet + .hu-t beiro embereket erted?

Ha az elsot akkor arra az a valaszom hogy: a keresokben valo megjelenesben szerintem csak sokadik tenyezo a domainnev.
Ha a masodikat azt megint csak nem tartom gyakorinak. (Persze azt ne felejtsd el hogy nem egy igazan utos nevrol pl szex.hu-rol beszelunk hanem bogdan megfogalmazasaban altalanos termeknev)

azt irod:
"Egy jó domain mögé nagyon oldalt sem köll rakni, a keresők okán mégis rekord lehet a témában a látogatottságuk."

Valami peldat tudsz erre mutatni?
Egy gyakorlati peldaval konnyu meggyozni.

Udv.

#490 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 11:04

Idézet: janosit - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 9:49

"Egy jó domain mögé nagyon oldalt sem köll rakni, a keresők okán mégis rekord lehet a témában a látogatottságuk."

A fenét. Nem működő oldallal semmire nem mész, meg azon kattintás sem lesz egy idő múlva. Ráadásul itt ha "tea" cuccost keresek a gugliban, akkor biza a domain neve az számítani fog. Méghozzá sokat.

Pld ezket néz meg: notebook, laptop, garmin gps, yamaha motor

Aztán lehet gondolkozni.
Make love not Wor.

#491 Felhasználó inaktív   janosit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 12:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 10:04

A fenét. Nem működő oldallal semmire nem mész, meg azon kattintás sem lesz egy idő múlva. Ráadásul itt ha "tea" cuccost keresek a gugliban, akkor biza a domain neve az számítani fog. Méghozzá sokat.

Aztán lehet gondolkozni.

Hello Jahno!

A nekem tulajdonitott idezetet nem en, hanem debianforever irta.

Peldat olyan oldalra kertem ahol nincs komoly tartalom de a jo nevnek koszonhetoen nagy a latogatottsag.

A peldak amiket irtal, azok tok jok, de itt azert van igen komoly tartalom is.

Viszont egy dologgal vitatkoznek:
"Ráadásul itt ha "tea" cuccost keresek a gugliban, akkor biza a domain neve az számítani fog. Méghozzá sokat."

google.co.uk-n kerestem a "tea"-ra a teljes weben.
A tea.com nincs benne az elso szazban.
1. www.tea.co.uk
2. en.wikipedia.org/wiki/Tea
3. www.teagames.com/
4. www.twinings.com/
5. www.nicecupofteaandasitdown.com/
6. www.bbc.co.uk/food/recipes/mostof_tea.shtml
7. www.tea.state.tx.us/
8. www.greysteas.co.uk/
9. news.bbc.co.uk/2/hi/health/5281046.stm
10. www.yorkshiretea.co.uk/

Nekem ebbol ugy tunik, hogy a domainnev nem sokat szamit.
Peldaul a 2. 4. 6. es 9. talalat domainneveben nem is szerepel a tea szo.
Ezt pont azt tamasztja ala amit korabban pont te irtal, hogy inkabb regisztralja az igyalteat.hu-t es hasznalja egezseggel.

Megjegyzem, korabban is azt irtam, hogy sokadik tenyezo. Tehat azt termeszetesen nem vonom ketsegbe, hogy szamit. Azt viszont igen hogy sokat szamitana.

Udv.

Szerkesztette: janosit 2007. 05. 03. 12:22 -kor

#492 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 12:24

Idézet: janosit - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 12:13

Hello Jahno!

Peldat olyan oldalra kertem ahol nincs komoly tartalom de a jo nevnek koszonhetoen nagy a latogatottsag.

"Ráadásul itt ha "tea" cuccost keresek a gugliban, akkor biza a domain neve az számítani fog. Méghozzá sokat."

1. www.tea.co.uk
3. www.teagames.com/
4. www.twinings.com/
7. www.tea.state.tx.us/
8. www.greysteas.co.uk/

Ezt pont azt tamasztja ala amit korabban pont te irtal, hogy inkabb regisztralja az igyalteat.hu-t es hasznalja egezseggel.

Megjegyzem, korabban is azt irtam, hogy sokadik tenyezo. Tehat azt termeszetesen nem vonom ketsegbe, hogy szamit azt viszont igen hogy sokat szamitana.

Udv.

Azért a helyezésben sokat számít a látogatottság is. Mert lehet, egy tiszta helyzetben a tea domain -esek lennének elől, de azért nem szabad a SEO -ról elfelejtkezni. Nagyon sokat számít az is. Az az igazság, hogy nagyon sokat számít a jó domain, de önmagában a domain nem sokáig állja a sarat.

#493 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:00

Idézet: janosit - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 8:49

Hello debianforever!

"a keresők okán"
Ez nem teljesen vilagos. Ezen a keresooldalakat vagy a bongeszo cimsoraba a keresett termek/szolgaltatas nevet + .hu-t beiro embereket erted?

Ha az elsot akkor arra az a valaszom hogy: a keresokben valo megjelenesben szerintem csak sokadik tenyezo a domainnev.
Ha a masodikat azt megint csak nem tartom gyakorinak. (Persze azt ne felejtsd el hogy nem egy igazan utos nevrol pl szex.hu-rol beszelunk hanem bogdan megfogalmazasaban altalanos termeknev)

azt irod:

Valami peldat tudsz erre mutatni?
Egy gyakorlati peldaval konnyu meggyozni.

Udv.

A legtöbb ember megpróbálkozik a keresett termék.tld címmel, esetedben a teára vadászók tuti egyszer - az elején - beírják: tea.hu Máris nyert, pedig lehet, hogy csak egy kép van fent. Ha az oldal tematikus és a domain is beleillik a témába, a keresők ezt is díjazzák.

#494 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 11:04

Aztán lehet gondolkozni.

Az idézett mondat az enyém. Szerinted, aki notebookot, alkatrészt akart venni, nem próbálta meg először a notebook.hu-t ? Dehogynem. :) Az más téma, hogy a notebook.hu éppen notebookos oldal, lehetne mlm reklámoldal is. Nem az a lényeg, hogy, hanem az, hogy megnézzék. Ha megnézték, elérte a célját. Nem véletlen találni százszámra témaidegen tartalmat az ennyire célzatos domainek mögött.

#495 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:06

Idézet: janosit - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 12:13

Hello Jahno!

1. www.tea.co.uk
3. www.teagames.com/
4. www.twinings.com/
7. www.tea.state.tx.us/
8. www.greysteas.co.uk/

Megjegyzem, korabban is azt irtam, hogy sokadik tenyezo. Tehat azt termeszetesen nem vonom ketsegbe, hogy szamit. Azt viszont igen hogy sokat szamitana.

Udv.

Nem akarlak én meggyőzni semmiről. Te kérdeztél itt, arra írtam azt, hogy 100k HUF-ot akkor sem adnék érte, ha most találnám fel a citromos teát, van ezer alternatíva. Ha megelégszik a Kata azzal, hogy kifizetem az átregisztrálást és az általa megkezdett periódus költségeit, átvenném.

#496 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:08

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 16:00

A legtöbb ember megpróbálkozik a keresett termék.tld címmel, esetedben a teára vadászók tuti egyszer - az elején - beírják: tea.hu Máris nyert, pedig lehet, hogy csak egy kép van fent. Ha az oldal tematikus és a domain is beleillik a témába, a keresők ezt is díjazzák.

Ez így van, nekem ha valami kell, akkor valami.hu, aztán ha olyan, akkor valami.lap.hu oszt bódottá.

De ha valami.hu nem jön be, oszt lentebbi notebookos témánál maradva kollégánál lát MSI noteszt, vagy egy olyat, ami nem mindennapos, akkor írd be a kuglinek, hogy

msi notebook
hp notebook
dell notebook

Meg így tovább. Tartalom/név itt már dupla szorzó lesz, találat meg sokat számít, mert esetleg jé a notebook.hu-ban van minden, oszt lentebb nem is görget. Ha csak 8. találat, akkor esetleg ez komoly hátrány.

Amúgy jött faxon spam, ami weboldalas cégnek ígér garantált növekedést, meg forgalmat, meg tréninget occsóért. Gondolkoztam rajt, hogy egyik céggel beszopatom, ahol alapban napi 20ezer regisztrálás van, amiből nagy része fizetős is, hogy ezen mit tudnának garantáltan növelni  :Đ
Make love not Wor.

#497 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:12

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 16:06

Nem akarlak én meggyőzni semmiről. Te kérdeztél itt, arra írtam azt, hogy 100k HUF-ot akkor sem adnék érte, ha most találnám fel a citromos teát, van ezer alternatíva. Ha megelégszik a Kata azzal, hogy kifizetem az átregisztrálást és az általa megkezdett periódus költségeit, átvenném.

azzal meg nem fog, így pár 10 rugóig opciós. A 100ezer az  egy olyan szép kerek szám, lelki határnak kitalálta, szerintem nyakán is fog maradni. Írtam az elején, ennyiért nem sok domaint adtak még el.

Esetleg nekem is van listám, betoljam?Mert gondolom az infolog.hu a kutyát nem érdekli, de az olcsoauto.hu meg antikbazar.hu az 100ezresért vihető simán :-)
Make love not Wor.

#498 Felhasználó inaktív   janosit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 21:40

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 14:06

Mit kerdeztem en?

Szerintem osszekeversz a bogdannal.

udv

#499 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 17:58

Sziasztok,
ki a legolcsóbb DNS szolgáltató most?

Igen, igen, csak DNS szolgáltatást szeretnék vásárolni. Tudom, viccesen hangzik, de van fapados domain regisztrációm (DNS szolg nélkül) és van fapados adsl előfizetésem (tárhellyel, de DNS nélkül). Én meg szeretném összekötni a kettőt.

Vagy most láma vagyok?
:think:

#500 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 18:09

hat lamanak azert nem neveznelek, de szerintem neked inkabb erre van szukseged:
http://www.dyndns.com/
a forum ma:

Téma megosztása: