HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 18. 05:15

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 4:31

Pontosan! Ráadásul ne spamszűrésre hivatkozva blokkolják, ha előtte 6 hónapig nem zavart senkit, főleg úgy hogy domaines címről auth nélkül is engednek küldeni, de legalább a hitelesítéssel jó lenne, ha már az ember nem akarja a szolgáltató smtp-jét használni ... okokból.

De az az alapfelállás, hogy a szolgáltató smtp-jét kell használni.
Innentől meg nem értem, miért gond, ha csak a saját cimükről engednek küldeni. Teljesen normális dolog. Több net szolgáltató is van, aki csak így ad smtp-t. Előbb-utóbb mi is bevezetjük ezt a szűrést.

#562 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 12:06

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 6:15

De az az alapfelállás, hogy a szolgáltató smtp-jét kell használni.
Innentől meg nem értem, miért gond, ha csak a saját cimükről engednek küldeni. Teljesen normális dolog. Több net szolgáltató is van, aki csak így ad smtp-t. Előbb-utóbb mi is bevezetjük ezt a szűrést.

Szerintem meg ha van egy ügyfélnek saját auth-os smtp-je, akkor igenis engedni kell, hogy használhassa. Én pl. azért kértem a tárhelyszolgáltatómtól authos smtp lehetőséget, mert a hócipőm tele lett, hogy a szolgáltató smtpje ezer blacklisten fent van, és még dsn nuku, és örüljek, ha fél nap alatt odaér a levél. Megkértem őket, hogy engedjenek ki erre és erre a hosztra a 25-ös porton és azóta minden tuti.

#563 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 15:25

Idézet: melon - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 12:06

Szerintem meg ha van egy ügyfélnek saját auth-os smtp-je, akkor igenis engedni kell, hogy használhassa. Én pl. azért kértem a tárhelyszolgáltatómtól authos smtp lehetőséget, mert a hócipőm tele lett, hogy a szolgáltató smtpje ezer blacklisten fent van, és még dsn nuku, és örüljek, ha fél nap alatt odaér a levél. Megkértem őket, hogy engedjenek ki erre és erre a hosztra a 25-ös porton és azóta minden tuti.

Nagyobb ISP-k SMTP-i nemnagyon kerülnek fel, ha meg igen akkor könnyebben kerülhetnek le. Egy kis szolgáltató is nagyongyorsan felkerülhet egy idióta ügyfél és egy blacklist maniac miatt egy fekete listára. Egyébként a blacklistek eléggé megbízhatatlanok, persze tisztelet a kivételnek és a pontozásos/szürkelistás módszer sokkal hasznosabb szerintem.

#564 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 17:29

Idézet: andrej - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 16:25

Nagyobb ISP-k SMTP-i nemnagyon kerülnek fel, ha meg igen akkor könnyebben kerülhetnek le. Egy kis szolgáltató is nagyongyorsan felkerülhet egy idióta ügyfél és egy blacklist maniac miatt egy fekete listára. Egyébként a blacklistek eléggé megbízhatatlanok, persze tisztelet a kivételnek és a pontozásos/szürkelistás módszer sokkal hasznosabb szerintem.

Nekem kis szolgáltatóm van (csak egy kis régióban van jelen), és sokáig vírusszűrést sem használtak az ügyfeleknek adott címeken. Feketelista ide vagy oda, használhatatlan volt és kész... de szerintem neked is voltak az smtp-jükkel élményeid anno ;)

#565 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 22:15

Idézet: melon - Dátum: 2007. máj. 20., vasárnap - 17:29

Nekem kis szolgáltatóm van (csak egy kis régióban van jelen), és sokáig vírusszűrést sem használtak az ügyfeleknek adott címeken. Feketelista ide vagy oda, használhatatlan volt és kész... de szerintem neked is voltak az smtp-jükkel élményeid anno ;)

Ja igen, az "nagy" élmény volt, de igazából a szolgáltató nemnagyon tehetett róla szerintem.  Minden esetre a bejövő mailezést minimum egy szürkelistával nem árt védeni. Bár ez persze nem igazi védelem mert átereszt bármit, ami adott idő után újraküld, de azért nagy százalék fennakad.

#566 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 09:55

Idézet: andrej - Dátum: 2007. máj. 20., vasárnap - 23:15

Ja igen, az "nagy" élmény volt, de igazából a szolgáltató nemnagyon tehetett róla szerintem.  Minden esetre a bejövő mailezést minimum egy szürkelistával nem árt védeni. Bár ez persze nem igazi védelem mert átereszt bármit, ami adott idő után újraküld, de azért nagy százalék fennakad.

Na igen, de arról gondolom tehet, hogy rengeteg külföldi levelezőpartnerem egyszerűen nem kapta meg a mailjeim, amióta meg az authos smtp-t használom, semmi ilyen gond nem lépett még fel (ráadásul van dsn, azaz megtudom, hogy sikerült kézbesíteni)

#567 Felhasználó inaktív   james007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 23:18

sziasztok

tudnatok ajanlani nehany megbizhato tarhely szolgaltatot

ami kellene

kb 50-100 mb tarhely
PHP
email alias
domain alias

es ami fontos lenne,  teljes webes adminisztrációs felület

Szerkesztette: james007 2007. 06. 01. 23:20 -kor

#568 Felhasználó inaktív   xjj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 06. 15:20

Hello,

én is beálltam a domain név/hosting szolgáltatást keresők körébe...
Eléggé kezdő vagyok a témában, de a topikot átolvasva leszűrtem
pár dolgot h mire is lehet szükségem...

: Az emailcím abszolút nem elsődleges (1-2 bőven elég),

: inkább az adatforgalom a fontos (remélhetőleg... egy átlagos oldal esetén mennyi "kell"?),

: és tárhelyből is elég lenne első szuszra úgy 500 mb.

: PHP ill MySQL sem árt,

: meg az ilyen szokásos okosságok h gyakori adatmentés (mi a standard? napi?),

: webadmin felület, valamint statisztika, ill. htaccess is jó lenne.

Hümm... kihagytam vmi fontosat?

XJ

#569 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 16:16

Idézet: xjj - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 16:20

: meg az ilyen szokásos okosságok h gyakori adatmentés (mi a standard? napi?),

Ez szolgáltatófüggő szerintem. Mi pl. naponta mentünk dedikált diskre, páros-páratlan napon feltváltva másikra. Hetente megy át a mentés egy földrajzilag máshol lévő, szintén dedikált mentőszerverre, amiben egy masszív méretű RAID van. Ott visszamenőleg 53 hétre tárolódik el a cucc, így ha a kedves ügyfél véletlenül lezúzza a site-ját, vagy az adatbázisát, akkor én vagyok olyan jó fej és visszatöltöm neki. :)
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#570 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 21:52

Sziasztok!

Szeretnék venni egy domain nevet, csak az miatt aggódom, hogy meg kell ugye adnom a nevemet, telszámomat, stb. stb...

Ez eddig ok, hogy a cégnek, akitől veszem megadom ezeket az adatokat...

De az a gond, hogy ezeket az adatokat berakja a whois recordba vagy mibe, és ha egy whois kérést lefuttatnak a domainemre, akkor ott virít a teljes nevem, telszámom, stb. stb...

Mit lehet ez ellen tenni? Rengeteg olyan domain név van, ahol ezek az adatok rohadtul nincsenek rendben. Nekem sajnos olyan spéci és egyedi nevem van, hogy tényleg nem szívesen tenném bele a whois recordba:(

Köszi

#571 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 06:12

Vegyel .com-ot, es fizess picit tobbet a proxyzasert (azaz egy ezzel foglalkozo ceg neven lesz hivatalosan, es nem teszik kozze olyan konnyeden az adataid). Asszem .hu-nal ez nem megy, meg szemelyi masolat meg mifene is kell hozza.
Udv: Nezelodo

#572 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 06:37

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 7:12

.. Asszem .hu-nal ez nem megy, meg szemelyi masolat meg mifene is kell hozza.

nem feltétlenül, itt is lehet más nevére vagy pl. a regisztrátor nevére írni a domaint..

#573 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 06:57

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 6:37

nem feltétlenül, itt is lehet más nevére vagy pl. a regisztrátor nevére írni a domaint..

... csak bizalom kerdese ;)

Jo-jo, a .com eseteben is, de valahogy az ember abban jobban bizik, vagy legalabb is en :)

ui: termeszetesen ez a szubjekiv velemenyem, nincs semmilyen infom arrol, hogy barki porul jart volna .hu "proxyzassal".
Udv: Nezelodo

#574 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 07:40

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 7:57

... csak bizalom kerdese ;)

Jo-jo, a .com eseteben is, de valahogy az ember abban jobban bizik, vagy legalabb is en :)

ui: termeszetesen ez a szubjekiv velemenyem, nincs semmilyen infom arrol, hogy barki porul jart volna .hu "proxyzassal".

ez nem bizalom, ez szerződés kérdése...

#575 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 11:02

Ha nem .hu kell, akkor pl. a GoDaddynél lehet úgy regisztrálni plusz díjért, hogy valami domainsbyproxy inc lesz a tulajdonos, gondolom ez kell neked.

#576 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 13:11

Igazából .hu-s nevet találtam csak ami tetszik:) a .com-ból nehéz olyat találni, ami még jól hangzik, és nem foglalt :(

Írtam egy szolgáltatónak, és aszongya, hogy az ő nevükön futhat a .hu. De pont rá is kérdeztem, hogy mi a garancia, hogy azt tényleg én fogom használni hosszú távon...

#577 Felhasználó inaktív   darkage 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 07. 17:10

Idézet: calibra - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 14:11

Igazából .hu-s nevet találtam csak ami tetszik:) a .com-ból nehéz olyat találni, ami még jól hangzik, és nem foglalt :(

Írtam egy szolgáltatónak, és aszongya, hogy az ő nevükön futhat a .hu. De pont rá is kérdeztem, hogy mi a garancia, hogy azt tényleg én fogom használni hosszú távon...

Kersz egy lemondo nyilatkozatot, amivel barmikor rendelkezhetsz a domained felett.
Virtuális szerverek --: http://www.sasfly.net :--

#578 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 17:38

Idézet: darkage - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 18:10

Kersz egy lemondo nyilatkozatot, amivel barmikor rendelkezhetsz a domained felett.

Mit érnél el vele?  Milyen dátumot írsz rá?
Közben tulaj bőven eladja másnak - ha akarja. Rendes szerződést kell írni rá, azt annyi.

#579 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 08. 16:21

Idézet: darkage - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 18:10

Arra dátum kell, nem érvényes örökké. Aztán ha előtted meg lemond más nevére?
Make love not Wor.

#580 Felhasználó inaktív   darkage 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 08. 16:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 17:21

Arra dátum kell, nem érvényes örökké. Aztán ha előtted meg lemond más nevére?

igazatok van. En abbol indultam ki hogy egy szolgaltato az ugyfelei erdekeit nezi es nem a sajatjat. A szerzodes a tuti megoldas.
Virtuális szerverek --: http://www.sasfly.net :--

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.