HWSW Informatikai Kerekasztal: Flac, ape kontra asztali lejátszó - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Flac, ape kontra asztali lejátszó PC-vel vagy anélkül Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   robchee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 16:05

Sziasztok!

A kérdésem a következő lenne. Létezik olyan asztali lejátszó, amelyik nemcsak mp3-at, hanem flacot, esetleg ape-t is lejátszik? Hogyan lehetne megoldani, hogy ne kelljen zúgnia szegény pc-nek a zene közben, ha ilyesmiket akarok hallgatni?

A segítséget előre is nagyon köszönöm!
R

#2 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 21. 16:40

Idézet: robchee - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 17:05

Sziasztok!

A kérdésem a következő lenne. Létezik olyan asztali lejátszó, amelyik nemcsak mp3-at, hanem flacot, esetleg ape-t is lejátszik? Hogyan lehetne megoldani, hogy ne kelljen zúgnia szegény pc-nek a zene közben, ha ilyesmiket akarok hallgatni?

A segítséget előre is nagyon köszönöm!
R

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?ti...less_comparison

(Egyelőre nem igazán, inkább hordozható eszközökben fordul elő valamely veszteségmentes tömörítés támogatása. Otthoni célokra legbiztosabb a sima PCM WAV, ezzel majdnem mindenki boldogul, a média olcsó.)

#3 Felhasználó inaktív   robchee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 16:45

Hát igen, néhány komolyabb hordozható mp3-lejátszó támogatja a flacot vagy az apple losslessét, de az ape-t nem. Reméletem, hogy az asztalik is már tudják játszani...
Mire vonatkozik a PCM Wav otthoni célokra? Ezt nem nagyon értettem. Mentsem a CD-ket ezentúl wavba és ne losslessbe? :confused:
R

Szerkesztette: robchee 2006. 06. 21. 16:47 -kor

#4 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 16:59

Igen. Egy flac vagy ape fél-harmad cd-t elfoglal, akkor meg minek tömöríteni? Waw, vagyis AudioCD-re vele és kész.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5 Felhasználó inaktív   robchee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 17:05

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 15:59

Igen. Egy flac vagy ape fél-harmad cd-t elfoglal, akkor meg minek tömöríteni? Waw, vagyis AudioCD-re vele és kész.

Azért nagyobb zenemennyiségnél a gépen tárolva az a 30-40% minusz is sokat számít.  ;) Megoldás lehet mondjuk, ha minden flac és ape muzsikomat kiírom vissza cd-re. De kinek van annyi CD-je?  :Đ

Gondoltam, kiírom DVD-re, veszek egy olyan asztalit, ami olvas dvd-t, sőt játszik losslesst, oszt jól is vagyok. Építek talán akkor egy ilyen szerkezetet.  :cool:

Kösz a segítséget!
R

#6 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 20:12

Na, hajrá! :) Aztán szabadalmaztatod és gazdag leszel :) . Sajnos nagyon rétegigény a lossless, így a legtöbb olcsó tömeggagyiban szinte biztosan nem fogjuk megtalálni, a drágább, igényesebb cuccokon meg hallgasson az ember PCM-et, lehetőleg DVD-Audio-t vagy SACD-t. Vagy valami ilyesmi álláspont, nem tudom.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#7 Felhasználó inaktív   robchee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 20:28

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 19:12

Na, hajrá! :) Aztán szabadalmaztatod és gazdag leszel :) . Sajnos nagyon rétegigény a lossless, így a legtöbb olcsó tömeggagyiban szinte biztosan nem fogjuk megtalálni, a drágább, igényesebb cuccokon meg hallgasson az ember PCM-et, lehetőleg DVD-Audio-t vagy SACD-t. Vagy valami ilyesmi álláspont, nem tudom.

Nem mondom, elég sok CD-t grebbelek saját magam losslessbe (zeneműtárból, innen-onnan), de előfordul, hogy ismeretlen emberek vinyójáról töltöm át neten keresztül a sok flac és ape számot, azért gondoltam, hogy azokkal kéne valamit kezdeni...  ;) Van amúgy DTS-em is a gépen. :D
R

#8 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 08:55

Ez egész jónak tűnik: http://www.request.c...cts/sseries.asp meg ez is: http://www.slimdevic...i_overview.html

#9 Felhasználó inaktív   robchee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 14:07

Idézet: Orgi - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 7:55

Ezek úgy tűnik nálunk nem kaphatóak.  :confused:
És ezek amúgy mik? Hifik? Vagy valami számítógépszerűségek?
R

#10 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 13:06

Creative X-Fi Xtreme Music + Flac, Wav, VBR MP3 esetleg WMA + Digitalis erosito (Sony, Harman, Panasonic,...) + "oldschool" tobbutas hangfalak = Minoseg turheto aron....

Asztali lejacco max kenyelem, ami meg jobb az egy vagyon, kell a francnak....  :Đ

Szerkesztette: ElvisTheKing 2006. 08. 07. 13:07 -kor

AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#11 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 13:34

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 14:06

Creative X-Fi Xtreme Music...VBR MP3...WMA...Digitalis erosito (Sony, Harman, Panasonic,...) = Minoseg turheto aron

.

Szerkesztette: Orgi 2006. 08. 07. 13:47 -kor

#12 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 15:00

Idézet: Orgi - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 8:55

Akkor ott van meg az MLP es akkor mar lehet DVD-A-t authoralni is :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#13 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 04:57

Ha emberi áron találnátok megoldást erre, hogy ne zúgás mellett kelljen a lossless tartalmat hallgatni, annak én is örülnék...

#14 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 06:06

Fél gigás PIII már jól le tudja játszani ezeket a fájlokat. Hajrá passzív gép :) .

#15 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 08:17

en gyartottam full passive pIII 500 bol digit kimenettel lejatszot. halozati csatati, tavir meg egyebb nyalansagok. rahuztam a geexbox nevu linux disztribet ami az mplayert hasznallja. kezeli a flackot akar halozatrol is. most ezt hasznalom. losslesst nem proballtam.

Szerkesztette: Hori25 2006. 09. 06. 08:18 -kor

#16 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 17:09

mar itthon is van halozati lejatszo 40k kornyeken  ;)

#17 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 20:43

Idézet: didyman - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 7:06

Fél gigás PIII már jól le tudja játszani ezeket a fájlokat. Hajrá passzív gép :) .

Fél gigás PIII? Nem kötözködni akarok, de nem sok az egy kicsit? Nem hallgatok lossless-t (sőt, szégyenszemre minden zeném 64 kbps AACplus v2-ben van, nekem tökéletesen jó), de ha egy K5 100 Mhz-es gépen tudtam winamppal vorbist hallgatni (igaz, eq-val már szaggatott), akkor PIII kicsit soknak tűnik :) Azzal már DivX-et lehet nézni, nem? Úgy persze más a helyzet, ha mondjuk egy 500-as PIII-at mondjuk csak 300 Mhz-en járatunk, és így passzívan el tud menni, de még akkor is ott a táp (bár egy csendes nem hinném hogy túl sokat zavar), meg mondjuk akár lehet linux live cd-ről is futtatni, és akkor még a vinyó sem visít :) Bár akkor meg a lemez fog pörögni... :think:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#18 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 12:15

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 21:43

Fél gigás PIII? Nem kötözködni akarok, de nem sok az egy kicsit? Nem hallgatok lossless-t (sőt, szégyenszemre minden zeném 64 kbps AACplus v2-ben van, nekem tökéletesen jó), de ha egy K5 100 Mhz-es gépen tudtam winamppal vorbist hallgatni (igaz, eq-val már szaggatott), akkor PIII kicsit soknak tűnik :) Azzal már DivX-et lehet nézni, nem? Úgy persze más a helyzet, ha mondjuk egy 500-as PIII-at mondjuk csak 300 Mhz-en járatunk, és így passzívan el tud menni, de még akkor is ott a táp (bár egy csendes nem hinném hogy túl sokat zavar), meg mondjuk akár lehet linux live cd-ről is futtatni, és akkor még a vinyó sem visít :) Bár akkor meg a lemez fog pörögni... :think:

Ha jól sejtem, akkor a téma egy hardveres megoldást keres, de...

A lossless erős tömörítés, ajánlott neki a pIII. A 64kb-es izéről nem mondok inkább semmit, minőségről beszélünk, nem mp3 ról és egyébb lossy tömörítésekről, amit egy pI is lejátszik. A passzív hűtés jó megoldás, de amibe a táp kerülne, nagyjából annyiért sztem lehetne akár már valami gyári megoldást is keresni. DivX nézés megint nem szempont, bár ha ott a gép, akkor miért ne, de erre van már lejátszó. A winyó nem visít, ha csendes házban van. De teljesen mindegy, mert nem az a kérdés, hogy egy csendes multimédiás gépet hogy lehet összerakni, hanem hogy van-e erre valami gyári hardveres megoldás. A live linux cd nem opció, mert a lemezre kiírt losslesst akarjuk lejátszani...

Amiben gondolkodnék, hogy léteznek ezek a divX-es lejáccók, amiben ugye a firmware hordozza a codececet. Hátha ezzel létezik valami buher megoldás, hogy belerakni még a két főbb lossless (ape, flac) codececet, és akkor egy kompaktabb eszközt kapsz. Vagy egy halom ócskavasat... :)

#19 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 12:16

Idézet: arn - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 18:09

mar itthon is van halozati lejatszo 40k kornyeken  ;)

És kezelik a lossless anyagokat?

#20 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 13:46

Passzív táp? Minek? :) Bármiylen, márkás, régebbi, tökösebb ATX táp pasziválható ilyen étvágyú gépek alá. De nem kell annyira idegenkedni egy 5V-on forgó ventitől pl...

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó