Progit keresek
Elküldve: 2011. 11. 10. 14:04
Elküldve: 2011. 11. 10. 15:16
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2011. 11. 10. 16:50

Kiderült időközben, hogy a Goldwave tudja, de nem jó, mert csak színesben (zavaró a túl sok szín, nem látni a lényeget), csak egy kis dobozban megjelenítve, mindenféle részletességi beállítás nélkül.
Szerkesztette: Raynes 2011. 11. 10. 16:51 -kor
Elküldve: 2011. 11. 18. 22:14
Idézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 10. 16:50
A BARS nézet nem annyira színes, és sokkal könnyebben / gyorsabban értelmezhető szerintem
Elküldve: 2011. 11. 19. 07:25
Idézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 18. 22:14
Milyen nézet? Kifejezetten csak spektogram jön szóba. A fekete, vízszintes, egymás felett lévő, bumszli csíkok egymáshoz viszonyított távolsága a lényeges számomra (kiejtési gyakorlathoz kell). Színes képnél csak mindenféle színek kavalkádját látni, ami pazarul néz ki, de nem látszanak rendesen ezek a vízszintes sűrűsödések. Bár a színes is jó, ha be lehet állítani, hogy 2 színű, monokróm legyen, nem muszáj fekete-fehérnek lennie, jó a sárga-kék, vagy akármilyen, jól látható, világos-sötét színpár.
Találtam egy másik progit egy nyelvészeti oldalon. A neve RTGRAM. Ez működik, realtime, fekete-fehér, tiszta gyereknap, de mintha bugos lenne, néha lehagyja a spektogram alját, tetejét, de lehet csak én nem tudom jól beállítani.
Elküldve: 2011. 11. 20. 14:10
Idézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 19. 07:25
Találtam egy másik progit egy nyelvészeti oldalon. A neve RTGRAM. Ez működik, realtime, fekete-fehér, tiszta gyereknap, de mintha bugos lenne, néha lehagyja a spektogram alját, tetejét, de lehet csak én nem tudom jól beállítani.
Tehát a Controll beállításoknál, ahol azt be lehet állítani Spektrogram kinézetűre, ugyanott Spektrogram helyett BARS-t adsz meg. Akkor egy afféle WU-méter lesz, frekvencia szakaszokra bontott oszlopok lesznek vízszintesen.
Nem akarok okoskodni, de kiejtésnek mi köze a frekvenciához, hangerőhöz?
Elküldve: 2011. 11. 20. 15:08
Idézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 20. 14:10
Jaaaa, hogy az a bars! Az jó kisbetűvel is. Az a csíkos, oszlopos spektrum.
Idézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 20. 14:10
A spektrogramban (!= spektrum) a bumszlisodó csíkok (szaknyelven formánsok) jelzik, hogy a hangképző szervekben melyik hangképző szakasz milyen hosszú, hogyan szól bele a hangzásba. Magánhangzók vizsgálatánál a leghasznosabb.
A mássalhangzókat könnyű gyakorolni, le van írva, hogy hol kell lennie a nyelvnek, fogsornak, szájnak, mikor rezegnek a hangszálak, ha kell nekik, stb., tudod, érzed, mikor csinálod jól.
A magánhangzók ezzel szemben bizonytalanok. Ha egy idegen nyelv tanulásakor egy magyartól eltérő magánhangzót gyakorolsz, akkor nehéz belőni: leírások ugyan írják (táblázatban vagy trapézban elhelyezik), hogy mennyire fent/lent, elöl/hátul van a nyelv háta kiejtés közben (esetleg ajakkerekítéses vagy ajakréses, de ezt már lehet érzeni), esetleg miben különbözik egy hasonló magyar magánhangzótól, de mivel a nyelv fokozatmentesen mozog, vagy eltalálod a hangot, vagy elhibázod, és nem tudod mikor mondod jól, vagy majdnem jól. Olyan megfoghatatlan mikor pont jó, mert majdnem minden nyelvállás egyformának, egyformán jónak tűnik, kicsit a hangmagasságra lehet még támaszkodni, de azt is nehéz megjegyezni. Ebben segít a spektogram. Egy tuti jó hangfelvételről ki lehet nézni, mikor egy anyanyelvi jól ejti ki a kérdéses magánhangzót (fel kell írni a formánsok frekvenciáit) és gyakorolni is lehet, egész addig mondogatni a mikrofonba, míg nem lesz majdnem ugyanolyan ezeknek a csíkoknak az állása, akkor tuti jól mondod te is.
Namármost a spektrogramos ábrázolást minden hangszerkesztő tudja (nem nagyobb munka, mint spektrumot számolni, épp úgy Fourier-transzformáció, mai gépek msec-ok alatt kiköpik), de csak utólagosan tudja a legtöbb program, a felvétel UTÁN. Belepofázok egy sort a mikrofonba, majd leállítom a felvételt, visszahallgatom spektrumnézettel, és megtudom, hogy mondjuk 5-jére ejtettem jól, de addigra elfelejtem, azt hogyan csináltam. Ezért kéne realtime. Már menet közben szeretném látni, mennyi hiányzik hozzá, meg mikor jó, mert akkor kitartom a hangot, hogy megszokjam az érzést és a hangzást.
Elküldve: 2011. 11. 21. 10:15
Adott kupac Tiff fájl, fekete - fehér (infravörös kamera képek).
Azt kellene megoldani, mindet egy menetben kinyomtatni, na, de úgy, hogy egy A4-es lapra kerüljön 3 kép egymás alá, alattunk a fájl neve, és az oldalszámok, meg, hogy összesen hány oldal, vagy hány fájl is legyen feltüntetve. (Tehát ellenőrizhető legyen, hogy nem hiányzik-e oldal).
Eddig az volt, hogy WORD doksiba lettek másolva a képek, abból kinyomtatva, de ennél is fennáll olyan tévedési lehetőség, hogy 1-2 kép kimarad a másolásból...
Elküldve: 2011. 11. 21. 10:21
Idézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 21. 10:15
Adott kupac Tiff fájl, fekete - fehér (infravörös kamera képek).
Azt kellene megoldani, mindet egy menetben kinyomtatni, na, de úgy, hogy egy A4-es lapra kerüljön 3 kép egymás alá, alattunk a fájl neve, és az oldalszámok, meg, hogy összesen hány oldal, vagy hány fájl is legyen feltüntetve. (Tehát ellenőrizhető legyen, hogy nem hiányzik-e oldal).
Eddig az volt, hogy WORD doksiba lettek másolva a képek, abból kinyomtatva, de ennél is fennáll olyan tévedési lehetőség, hogy 1-2 kép kimarad a másolásból...
XNview megcsinálja. Válaszd ki a képeket, aztán file - print. Ott pedig thumhnailt kell nyomtatni.
Szerkesztette: szucsati 2011. 11. 21. 10:40 -kor
Elküldve: 2011. 11. 21. 10:31
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 11. 21. 10:21
Kösz, megnézem mit tud parancssorilag...
//nem voltam elég pontos. Valami olyan megoldás kellene, ami automatizált pl. parancssori, vagy szkriptből is megy. Megcsinálni IrfanView-el is meg lehet, Photoshoppal, PDF cumók is vannak, de mind az a gond, hogy sok fájl van, monoton vele a meló, kimarad egy-kettő....//
Elküldve: 2011. 11. 21. 10:40
Idézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 21. 10:31
//nem voltam elég pontos. Valami olyan megoldás kellene, ami automatizált pl. parancssori, vagy szkriptből is megy. Megcsinálni IrfanView-el is meg lehet, Photoshoppal, PDF cumók is vannak, de mind az a gond, hogy sok fájl van, monoton vele a meló, kimarad egy-kettő....//
hát... az biztos, hogy tud parancssorozni, de hogy ezt is tudja-e...?
Elküldve: 2011. 11. 21. 21:21
Elküldve: 2011. 11. 24. 11:20
Ha valaki tud olyat progit ami megcsinálja azt megköszönöm. Ha több lépcsős akkor is jó.
Elküldve: 2011. 11. 24. 11:26
Idézet: SATAN - Dátum: 2011. 11. 24. 11:20
Ha valaki tud olyat progit ami megcsinálja azt megköszönöm. Ha több lépcsős akkor is jó.
OminPage (volt Recognita) elvileg tudja:
Supports the widest range of output formats including PDF, Microsoft® Word, Excel,® PowerPoint® 2007, HTML and Corel® WordPerfect®, plus many more formats.
Meg az ITCafén volt valami teszt nemrég egy OCR szoftverről, szerintem az is tudja elvileg. Az elvilegen van a hangsúly, mert azért ezek a szoftverek közel sem hozzák az elvárt eredményt.
Elküldve: 2011. 11. 24. 15:04
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 11. 24. 11:26
Igen, a FineReader volt a tesztben is. Tapasztalatom szerint ez a legjobb, de táblázatok visszaolvasásánál mindegyiknél szükség lesz több-kevesebb utólagos kézimunkára (inkább több...).
Elküldve: 2011. 11. 29. 13:04
Adott az adat, (.txt) ami mondjuk így néz ki:
00:00:00 Indul
00:00:03 Kalap
00:00:09 Kabát
00:00:15 Sál
00:00:45 Sapka
Ezt kiírja a képernyőre úgy, hogy az messziről is látható (full screen elég), és az épp aktuális sor ki van emelve, mondjuk fehérrel, a többi szürke, de olvasható. Nem ártana, ha pörögne mellette az időszámláló. Én elindítom amikor kell, és folyamatosan írja a tennivalókat (Indul, kalap, kabát, stb.) amik esetleg többsorosak is lehetnek. A stopperhez hasonlóan remek lenne a pause, stop, restart lehetőség is. Az időzítés pontossága mondjuk +-1 másodperc, a max időtartam fél óra, az adatsorok száma ennek megfelelően mondjuk pár száz, de ezek gondolom nem jelentenek problémát.
Bónuszként jó lenne, ha tudná csoportosítani a tennivalókat, kb. így:
00:00:00 * Indul
00:00:00 A Kalap
00:00:00 B Kabát
Ebben az esetben valami módon jelezni kéne a csoportot, vagy úgy, hogy elé van írva, vagy pl. más színnel (ez persze szimulálható a megfelelő szöveggel)
Egyrészt nem tudom, hogy létezik-e ilyen alkalmazás. Ha létezik, akkor mi a neve úgy általában is meg az adott appnak, de kéne. A cél OS az win7, így mondjuk akár javás is lehet. Esetleg android. Én max. js-ben tudnám megírni, ezért kész cucc kéne.
Ötletek?
Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.
Köpött a maci, fújt a bőrgyár.
Elküldve: 2011. 11. 30. 08:19
Idézet: dash - Dátum: 2011. 11. 29. 13:04
Mi indítja el?
Mert ennyi erővel egy divx film felirataként is megoldható.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2011. 12. 01. 22:25
Létezik ilyen, az UltraMon, nagyon sok mindent tud, és systrayről lehet kapcsolgatni a monitort, viszont túl sokat tud és túl drága. Ingyenest keresek.
Elküldve: 2011. 12. 08. 17:41
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 01. 23:25
Ha megfelel más "megoldás" is, itt találsz:
http://warez.ag/sear...pe=&searchand=1
De vírusirtód legyen, és le kell vizsgálni minden megoldást a virustotal.com -on. Hacsak nem Serial.
Szerkesztette: Laci_L 2011. 12. 08. 17:42 -kor

Súgó
A téma zárva.