HWSW Informatikai Kerekasztal: Progit keresek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Progit keresek Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1281 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 10. 14:04

Olyan progit keresek, ami felvétel közben is real time mutatja a bemenet spektogramját. Az se baj, ha fizetős. Minden hangszerszerkesztő, amit eddig néztem, csak utólag, felvétel után tudta megjeleníteni a felvétel spektogramját.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1282 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 10. 15:16

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1283 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 10. 16:50

Kösz a választ, de sajnos nem jó. A spektrumot mutatja felvétel közben, nem a spektogramot. Sima, 2D-s, fekete-fehér spektrogram kéne menet közben, ilyen:
Kép

Kiderült időközben, hogy a Goldwave tudja, de nem jó, mert csak színesben (zavaró a túl sok szín, nem látni a lényeget), csak egy kis dobozban megjelenítve, mindenféle részletességi beállítás nélkül.

Szerkesztette: Raynes 2011. 11. 10. 16:51 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1284 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 18. 22:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 10. 16:50

Kiderült időközben, hogy a Goldwave tudja, de nem jó, mert csak színesben (zavaró a túl sok szín, nem látni a lényeget), csak egy kis dobozban megjelenítve, mindenféle részletességi beállítás nélkül.

A BARS nézet nem annyira színes, és sokkal könnyebben / gyorsabban értelmezhető szerintem :smoker:

#1285 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 19. 07:25

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 18. 22:14

A BARS nézet nem annyira színes, és sokkal könnyebben / gyorsabban értelmezhető szerintem :smoker:

Milyen nézet? Kifejezetten csak spektogram jön szóba. A fekete, vízszintes, egymás felett lévő, bumszli csíkok egymáshoz viszonyított távolsága a lényeges számomra (kiejtési gyakorlathoz kell). Színes képnél csak mindenféle színek kavalkádját látni, ami pazarul néz ki, de nem látszanak rendesen ezek a vízszintes sűrűsödések. Bár a színes is jó, ha be lehet állítani, hogy 2 színű, monokróm legyen, nem muszáj fekete-fehérnek lennie, jó a sárga-kék, vagy akármilyen, jól látható, világos-sötét színpár.

Találtam egy másik progit egy nyelvészeti oldalon. A neve RTGRAM. Ez működik, realtime, fekete-fehér, tiszta gyereknap, de mintha bugos lenne, néha lehagyja a spektogram alját, tetejét, de lehet csak én nem tudom jól beállítani.

#1286 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 19. 07:25

Milyen nézet? Kifejezetten csak spektogram jön szóba. A fekete, vízszintes, egymás felett lévő, bumszli csíkok egymáshoz viszonyított távolsága a lényeges számomra (kiejtési gyakorlathoz kell). Színes képnél csak mindenféle színek kavalkádját látni, ami pazarul néz ki, de nem látszanak rendesen ezek a vízszintes sűrűsödések. Bár a színes is jó, ha be lehet állítani, hogy 2 színű, monokróm legyen, nem muszáj fekete-fehérnek lennie, jó a sárga-kék, vagy akármilyen, jól látható, világos-sötét színpár.

Találtam egy másik progit egy nyelvészeti oldalon. A neve RTGRAM. Ez működik, realtime, fekete-fehér, tiszta gyereknap, de mintha bugos lenne, néha lehagyja a spektogram alját, tetejét, de lehet csak én nem tudom jól beállítani.

Tehát a Controll beállításoknál, ahol azt be lehet állítani Spektrogram kinézetűre, ugyanott Spektrogram helyett BARS-t adsz meg. Akkor egy afféle WU-méter lesz, frekvencia szakaszokra bontott oszlopok lesznek vízszintesen.

Nem akarok okoskodni, de kiejtésnek mi köze a frekvenciához, hangerőhöz?

#1287 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 20. 14:10

Tehát a Controll beállításoknál, ahol azt be lehet állítani Spektrogram kinézetűre, ugyanott Spektrogram helyett BARS-t adsz meg. Akkor egy afféle WU-méter lesz, frekvencia szakaszokra bontott oszlopok lesznek vízszintesen.

Jaaaa, hogy az a bars! Az jó kisbetűvel is. Az a csíkos, oszlopos spektrum.

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 20. 14:10

Nem akarok okoskodni, de kiejtésnek mi köze a frekvenciához, hangerőhöz?

A spektrogramban (!= spektrum) a bumszlisodó csíkok (szaknyelven formánsok) jelzik, hogy a hangképző szervekben melyik hangképző szakasz milyen hosszú, hogyan szól bele a hangzásba. Magánhangzók vizsgálatánál a leghasznosabb.

A mássalhangzókat könnyű gyakorolni, le van írva, hogy hol kell lennie a nyelvnek, fogsornak, szájnak, mikor rezegnek a hangszálak, ha kell nekik, stb., tudod, érzed, mikor csinálod jól.

A magánhangzók ezzel szemben bizonytalanok. Ha egy idegen nyelv tanulásakor egy magyartól eltérő magánhangzót gyakorolsz, akkor nehéz belőni: leírások ugyan írják (táblázatban vagy trapézban elhelyezik), hogy mennyire fent/lent, elöl/hátul van a nyelv háta kiejtés közben (esetleg ajakkerekítéses vagy ajakréses, de ezt már lehet érzeni), esetleg miben különbözik egy hasonló magyar magánhangzótól, de mivel a nyelv fokozatmentesen mozog, vagy eltalálod a hangot, vagy elhibázod, és nem tudod mikor mondod jól, vagy majdnem jól. Olyan megfoghatatlan mikor pont jó, mert majdnem minden nyelvállás egyformának, egyformán jónak tűnik, kicsit a hangmagasságra lehet még támaszkodni, de azt is nehéz megjegyezni. Ebben segít a spektogram. Egy tuti jó hangfelvételről ki lehet nézni, mikor egy anyanyelvi jól ejti ki a kérdéses magánhangzót (fel kell írni a formánsok frekvenciáit) és gyakorolni is lehet, egész addig mondogatni a mikrofonba, míg nem lesz majdnem ugyanolyan ezeknek a csíkoknak az állása, akkor tuti jól mondod te is.

Namármost a spektrogramos ábrázolást minden hangszerkesztő tudja (nem nagyobb munka, mint spektrumot számolni, épp úgy Fourier-transzformáció, mai gépek msec-ok alatt kiköpik), de csak utólagosan tudja a legtöbb program, a felvétel UTÁN. Belepofázok egy sort a mikrofonba, majd leállítom a felvételt, visszahallgatom spektrumnézettel, és megtudom, hogy mondjuk 5-jére ejtettem jól, de addigra elfelejtem, azt hogyan csináltam. Ezért kéne realtime. Már menet közben szeretném látni, mennyi hiányzik hozzá, meg mikor jó, mert akkor kitartom a hangot, hogy megszokjam az érzést és a hangzást.

#1288 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 10:15

Most én keresek programot, vagy megoldást, trükköt, vagy javaslatot.
Adott kupac Tiff fájl, fekete - fehér (infravörös kamera képek).
Azt kellene megoldani, mindet egy menetben kinyomtatni, na, de úgy, hogy egy A4-es lapra kerüljön 3 kép egymás alá, alattunk a fájl neve, és az oldalszámok, meg, hogy összesen hány oldal, vagy hány fájl is legyen feltüntetve. (Tehát ellenőrizhető legyen, hogy nem hiányzik-e oldal).
Eddig az volt, hogy WORD doksiba lettek másolva a képek, abból kinyomtatva, de ennél is fennáll olyan tévedési lehetőség, hogy 1-2 kép kimarad a másolásból...

#1289 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 21. 10:15

Most én keresek programot, vagy megoldást, trükköt, vagy javaslatot.
Adott kupac Tiff fájl, fekete - fehér (infravörös kamera képek).
Azt kellene megoldani, mindet egy menetben kinyomtatni, na, de úgy, hogy egy A4-es lapra kerüljön 3 kép egymás alá, alattunk a fájl neve, és az oldalszámok, meg, hogy összesen hány oldal, vagy hány fájl is legyen feltüntetve. (Tehát ellenőrizhető legyen, hogy nem hiányzik-e oldal).
Eddig az volt, hogy WORD doksiba lettek másolva a képek, abból kinyomtatva, de ennél is fennáll olyan tévedési lehetőség, hogy 1-2 kép kimarad a másolásból...

XNview megcsinálja. Válaszd ki a képeket, aztán file - print. Ott pedig thumhnailt kell nyomtatni.

Szerkesztette: szucsati 2011. 11. 21. 10:40 -kor

#1290 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 10:31

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 11. 21. 10:21

XNview megcsinálja. Válasszd ki a képeket, aztán file - print. Ott pedig thumhnailt kell nyomtatni.

Kösz, megnézem mit tud parancssorilag...

//nem voltam elég pontos. Valami olyan megoldás kellene, ami automatizált pl. parancssori, vagy szkriptből is megy. Megcsinálni IrfanView-el is meg lehet, Photoshoppal, PDF cumók is vannak, de mind az a gond, hogy sok fájl van, monoton vele a meló, kimarad egy-kettő....//

#1291 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 21. 10:31

Kösz, megnézem mit tud parancssorilag...

//nem voltam elég pontos. Valami olyan megoldás kellene, ami automatizált pl. parancssori, vagy szkriptből is megy. Megcsinálni IrfanView-el is meg lehet, Photoshoppal, PDF cumók is vannak, de mind az a gond, hogy sok fájl van, monoton vele a meló, kimarad egy-kettő....//

hát... az biztos, hogy tud parancssorozni, de hogy ezt is tudja-e...?

#1292 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 21:21

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 11. 21. 10:40

hát... az biztos, hogy tud parancssorozni, de hogy ezt is tudja-e...?

Végül félmegoldással IrfanView lett a nyerő. (maga a végtermék tökéletes, csak folyamat nem, de már kiegyeztek vele)

#1293 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 11:20

Böngészgetek a neten de nem találok használható progit ami JPGt legalább megpróbálna átalakítani XLSre. Nem hogy sikeresen meg is csinálná. De még olyat sem sikerült találni ami néhány krikszkrakszal megcsinálná.

Ha valaki tud olyat progit ami megcsinálja azt megköszönöm. Ha több lépcsős akkor is jó.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1294 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: SATAN - Dátum: 2011. 11. 24. 11:20

Böngészgetek a neten de nem találok használható progit ami JPGt legalább megpróbálna átalakítani XLSre. Nem hogy sikeresen meg is csinálná. De még olyat sem sikerült találni ami néhány krikszkrakszal megcsinálná.

Ha valaki tud olyat progit ami megcsinálja azt megköszönöm. Ha több lépcsős akkor is jó.

OminPage (volt Recognita) elvileg tudja:
Supports the widest range of output formats including PDF, Microsoft® Word, Excel,® PowerPoint® 2007, HTML and Corel® WordPerfect®, plus many more formats.

Meg az ITCafén volt valami teszt nemrég egy OCR szoftverről, szerintem az is tudja elvileg. Az elvilegen van a hangsúly, mert azért ezek a szoftverek közel sem hozzák az elvárt eredményt.

#1295 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 15:04

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 11. 24. 11:26

Meg az ITCafén volt valami teszt nemrég egy OCR szoftverről, szerintem az is tudja elvileg. Az elvilegen van a hangsúly, mert azért ezek a szoftverek közel sem hozzák az elvárt eredményt.

Igen, a FineReader volt a tesztben is. Tapasztalatom szerint ez a legjobb, de táblázatok visszaolvasásánál mindegyiknél szükség lesz több-kevesebb utólagos kézimunkára (inkább több...).
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1296 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 13:04

Keresek egy olyan programot, ami a következőt tudja:

Adott az adat, (.txt) ami mondjuk így néz ki:

00:00:00 Indul
00:00:03 Kalap
00:00:09 Kabát
00:00:15 Sál
00:00:45 Sapka

Ezt kiírja a képernyőre úgy, hogy az messziről is látható (full screen elég), és az épp aktuális sor ki van emelve, mondjuk fehérrel, a többi szürke, de olvasható. Nem ártana, ha pörögne mellette az időszámláló. Én elindítom amikor kell, és folyamatosan írja a tennivalókat (Indul, kalap, kabát, stb.) amik esetleg többsorosak is lehetnek. A stopperhez hasonlóan remek lenne a pause, stop, restart lehetőség is. Az időzítés pontossága mondjuk +-1 másodperc, a max időtartam fél óra, az adatsorok száma ennek megfelelően mondjuk pár száz, de ezek gondolom nem jelentenek problémát.

Bónuszként jó lenne, ha tudná csoportosítani a tennivalókat, kb. így:

00:00:00 * Indul
00:00:00 A Kalap
00:00:00 B Kabát

Ebben az esetben valami módon jelezni kéne a csoportot, vagy úgy, hogy elé van írva, vagy pl. más színnel (ez persze szimulálható a megfelelő szöveggel)

Egyrészt nem tudom, hogy létezik-e ilyen alkalmazás. Ha létezik, akkor mi a neve úgy általában is meg az adott appnak, de kéne. A cél OS az win7, így mondjuk akár javás is lehet. Esetleg android. Én max. js-ben tudnám megírni, ezért kész cucc kéne.

Ötletek?
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#1297 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 30. 00:05

Üzenet megtekintéseIdézet: dash - Dátum: 2011. 11. 29. 13:04

...

Kész programként vajmi kevés esélyt látok erre, megírni viszont nem lenne nagy kunszt, még JS-ben sem talán.

#1298 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 30. 08:19

Üzenet megtekintéseIdézet: dash - Dátum: 2011. 11. 29. 13:04

Mi indítja el?
Mert ennyi erővel egy divx film felirataként is megoldható.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1299 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 22:25

No, én is keresnék egy progit. Mégpedig olyat, amivel könnyen lehet ki/bekapcsolgatni a másodlagos monitort.
Létezik ilyen, az UltraMon, nagyon sok mindent tud, és systrayről lehet kapcsolgatni a monitort, viszont túl sokat tud és túl drága. Ingyenest keresek.

#1300 Felhasználó inaktív   Laci_L 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 08. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 01. 23:25

... Létezik ilyen, az UltraMon ... túl drága...

Ha megfelel más "megoldás" is, itt találsz:

http://warez.ag/sear...pe=&searchand=1

De vírusirtód legyen, és le kell vizsgálni minden megoldást a virustotal.com -on. Hacsak nem Serial.

Szerkesztette: Laci_L 2011. 12. 08. 17:42 -kor

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.