HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit KN9 séria - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit KN9 séria Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 04. 12:55

Emeltél a cpu feszen is? Húztad mellé a ramokat is?

Lenne egy kérdésem is:
Az KN9 Ultrát nézve a chipkészletnél MCP55 single chipet ír az Abit oldala. Ez mifene? Az összesítő táblázatban NForce 570-es.
Egyébként ha veszek inkább KN9 ultra, vagy inkább KN9 SLI?
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#22 Felhasználó inaktív   fredasz0207 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 07. 10:44

Sziasztok!

Sajnos van egy kis problémám az alábbi konfiggal.

alaplap: abit kn9 ultra
processzor: athlon 3500+
memória: 1 gb 667 ddrII kingmax mars

A lényeg az hogy a gép 667-en be sem hozza az xp-t, 400-on meg kb 2 perc után lefagy. Biost frissítettem, beállításokat próbálgattam ,de semmi eredmény.
A számtech boltban kiderítették, hogy az alaplapnak és memóriának sincs baja, csak állítólag nem kompatibilisek egymással, a táp is elég a gépnek.

Lehetséges ez, mert úgy láttam a fórumokon, hogy sokan kingmaxot használnak ezzel a lappal.

üdv

#23 Felhasználó inaktív   sdi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 11:49

Idézet: fredasz0207 - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 11:44

Sziasztok!

Sajnos van egy kis problémám az alábbi konfiggal.

alaplap: abit kn9 ultra
processzor: athlon 3500+
memória: 1 gb 667 ddrII kingmax mars

A lényeg az hogy a gép 667-en be sem hozza az xp-t, 400-on meg kb 2 perc után lefagy. Biost frissítettem, beállításokat próbálgattam ,de semmi eredmény.
A számtech boltban kiderítették, hogy az alaplapnak és memóriának sincs baja, csak állítólag nem kompatibilisek egymással, a táp is elég a gépnek.

Lehetséges ez, mert úgy láttam a fórumokon, hogy sokan kingmaxot használnak ezzel a lappal.

üdv

Hali

Probáld meg úgy, hogy a ram-rammok feszültségét megemeled 2V-ra.
Sdi

#24 Felhasználó inaktív   fredasz0207 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 12:17

Idézet: sdi - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 11:49

Hali

Probáld meg úgy, hogy a ram-rammok feszültségét megemeled 2V-ra.

Hi

azt már próbáltam, de nem jött be.

#25 Felhasználó inaktív   sdi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 12:47

Idézet: fredasz0207 - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 13:17

Hi

azt már próbáltam, de nem jött be.

Akkor nézd meg a rammok command rate-jét, ne hagyd auton tedd 2T-re ill. ha ezen automatikusan van akkor 1T-re. A feszemelés mindenképpen ajánlott. Nálam a rammok 2,1-en mennek. Egyébként ez az 1gb az 1 db. vagy 2x 512mb?

Szerkesztette: sdi 2007. 01. 07. 12:50 -kor

Sdi

#26 Felhasználó inaktív   fredasz0207 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 16:48

Idézet: sdi - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 12:47

Akkor nézd meg a rammok command rate-jét, ne hagyd auton tedd 2T-re ill. ha ezen automatikusan van akkor 1T-re. A feszemelés mindenképpen ajánlott. Nálam a rammok 2,1-en mennek. Egyébként ez az 1gb az 1 db. vagy 2x 512mb?

1x1 gb. érdekes, hogy samsung rammal is ugyanezt csinálta, viszont infenionnal nem volt semmi gondja. ennyit számít a beállítása egy-egy ram márkának???

#27 Felhasználó inaktív   Tuce 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 01:42

Hali !!
Nekem is Ilyen alaplapom van Csak Sli 3800+ x2 proci van benne meg 1*1giga 800mhz kingmax ram.
Az lenne a kérdésem hogy hogy lehet ezt húzni vagy egyáltalán lehet e.
Tudna nekem segíteni ebben valaki.
Pontosan milyen beállítások kellenek.
Mert én sajna nem tudtam húzni.

#28 Felhasználó inaktív   Brolly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 11:48

karácsonykor cseréltem configot megvettem a culákat akkot kn9 ultra volt bevisszük a servizbe azt mondták h nem jó az alaplap most kn9s-van meg láttam már sima kn9-et mi a külömbség a 3 között?
Nem érdekel senkit a configod,mmorpg karaktered neve és szintje sem az msn címed nyugodtan kiveheted az aláírásodból...

#29 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 21:00

Idézet: Tuce - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 2:42

Hali !!
Nekem is Ilyen alaplapom van Csak Sli 3800+ x2 proci van benne meg 1*1giga 800mhz kingmax ram.
Az lenne a kérdésem hogy hogy lehet ezt húzni vagy egyáltalán lehet e.
Tudna nekem segíteni ebben valaki.
Pontosan milyen beállítások kellenek.
Mert én sajna nem tudtam húzni.

Sziasztok!

Ugyanez a kérdésem, nálam 3600+ X2 proci van, 2x512 Samsung 800 Mhz rammal.

#30 Felhasználó inaktív   Tanisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 16:20

Sziasztok!

Én is ilyen alaplapot vettem, jónak jó, de nem boldogulok a gigabites ethernettel.
Egyszerűen nem akar csatlakozni az internethez.
Jópár gépnél állítottam már be hálózati csatlakozást, de ez kifogott rajtam.
Ha autómatikus beállításokra rakom és lekérem az ipconfigot egy teljesen ismeretlen ip címet ad vissza.
Egyébként routeren keresztül csatlakozok , ha kézzel adom meg neki a fix ip címet akkor sem hajlandó csatlakozni.
Ha router nélkül dugom rá a modemre, akkor sem akar betárcsázni.
Gondoltam arra, hogy külön felismertetem a routerrel a gigabitet, de úgy sem.

Ha egy PCIos hálókártyát rakok a lapba, és azzal akarom beállítani az internetcsatlakozást az is ugyanazt az ip-t kapja meg, ugyanezekkek a gondokkal.
Lehet, hogy nagyon elnézek valamit és orrom előtt van a válasz, vagy teljesen lúzer vagyok hozzá, de már fogalmam sincs mit tegyek.

Valami ötlet, hogy mit szúrtam el?
Tudtok segíteni?
Előre is köszönöm!

Üdv!

#31 Felhasználó inaktív   tokyofej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 13:35

Az ok, amiért nincs az uj  kn9s-en 2 IDE csati, az nforce 5 chipset. 6 SATA-t támogat, de csak 1 IDE-t. Egyetértek azokkal, akiket ez zavar. Bár az nforce 5 mellett szól, hogy azt már kifejezetten az AM2-es procikhoz tervezték. Engem is érdekelne, vajon hogy viselkedik az am2-proci az nforce4-gyel, bár nem lehet sokkal lassabb, mivel a s939-eseknél is van 2 mag, azt is tudja kezelni...

#32 Felhasználó inaktív   tokyofej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 11:40

Érdekességként említeném meg chipset szempontból, hogy volt egy ismerősöm, akinek intel-chipsetes msi alaplapján egy 6400-as proci figyelt, leteszteltük 3dmark05-tel, majd nemsokára 6600-as procira és via-chipsetes asrock alaplapra váltott /amint megvette az új procit, meghalt az msi lapja, miután kicserélte benne/, és az erösebb procival 200 ponttal kevesebbet hozott ki belöle a 3dmark05. Ezt a chipset számlájára  írtuk. Bár ez csak frame-vadászokat érdekelhet, azért leírtam, hátha hasonló a helyzet nf 4 és nf 5 esetében.  Érdekes lenne látni, hogy ugyanaz a konfig nf4-gyel és nf5-tel mekkora különbséget produkál. Kérdés, kinek mennyit ér az ujabb chipset, azaz érdemes-e feláldozni -1 IDE-csatit +2 SATA-ért és néhány 3dmark05 pontért?

#33 Felhasználó inaktív   kacni 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 21. 08:44

Aki tud kérem segítsen.

Adott egy KN9 alaplap, van benne egy AMD X2 4200+ proci, egy MSI X1600-os videókártya és egy 512-es 800 MHz-es ram. A tápegységemen 24 tűs csatlakozó van, amit az alaplap fogad is. A probléma ott kezdődik, hogy ha a plusz 12V-os, négytűs csatit nem teszem fel az alaplapra, akkor maga az alaplap, illetve az eszközök elindulnak, viszont a videókártya nem hajlandó. Ha viszont felteszem a 12V-os csatit, akkor elindul a kártya, viszont a speaker ilyen jellegzetes szirénához hasonló hangot produkál. Lenne valakinek valami tippe, hogy ez mitől van? Nem mertem hosszan üzemeltetni, így csak az ABIT feliratú képernyőig jutottam, majd kikapcsoltam, nehogy valami komolyabb kárt tegyek benne. :think:

#34 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:48

Idézet: kacni - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 9:44

Aki tud kérem segítsen.

Adott egy KN9 alaplap, van benne egy AMD X2 4200+ proci, egy MSI X1600-os videókártya és egy 512-es 800 MHz-es ram. A tápegységemen 24 tűs csatlakozó van, amit az alaplap fogad is. A probléma ott kezdődik, hogy ha a plusz 12V-os, négytűs csatit nem teszem fel az alaplapra, akkor maga az alaplap, illetve az eszközök elindulnak, viszont a videókártya nem hajlandó. Ha viszont felteszem a 12V-os csatit, akkor elindul a kártya, viszont a speaker ilyen jellegzetes szirénához hasonló hangot produkál. Lenne valakinek valami tippe, hogy ez mitől van? Nem mertem hosszan üzemeltetni, így csak az ABIT feliratú képernyőig jutottam, majd kikapcsoltam, nehogy valami komolyabb kárt tegyek benne. :think:

Nézd meg, hogy a BIOS-ban nincs-e figyelmeztető jelzés valamelyik (nem használt) ventillátorhoz beállítva. (Az alaplapi 4 tűs csatlakozó mindenképpen kell!!!)

Szerkesztette: Polikarpov 2007. 02. 22. 11:49 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#35 Felhasználó inaktív   kacni 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 23. 14:54

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 11:48

Nézd meg, hogy a BIOS-ban nincs-e figyelmeztető jelzés valamelyik (nem használt) ventillátorhoz beállítva. (Az alaplapi 4 tűs csatlakozó mindenképpen kell!!!)

Köszönöm a segítséged, a venti volt a bűnös. Nem adott jelet a lapnak. Most egy olyan problémával küzdök, hogy a ps2-es portjaim nem kapnak 5 voltot. Annyira nem gáz, mert mindene szközöm usb-n megy, csak bosszant egy picit, hogy egy új lapnál hogyan fordulhat ez elő. Várom az ötleteket.

#36 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 09:05

Idézet: kacni - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 15:54

Most egy olyan problémával küzdök, hogy a ps2-es portjaim nem kapnak 5 voltot. Annyira nem gáz, mert mindene szközöm usb-n megy, csak bosszant egy picit, hogy egy új lapnál hogyan fordulhat ez elő. Várom az ötleteket.

Biztos? Kimérted? (PS2 csati 4-es pontja)
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#37 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 14:53

Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy hiba van beállítva a BIOS-ban, hogy bármelyik gombra bekapcsoljon a gép, nem kapcsol be.
Szerintetek ez mitől lehet?
"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#38 Felhasználó inaktív   sdi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 15:22

Idézet: Dispose - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 15:53

Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy hiba van beállítva a BIOS-ban, hogy bármelyik gombra bekapcsoljon a gép, nem kapcsol be.
Szerintetek ez mitől lehet?

Hali

A fetek környékén találsz három jumpert / a kézikönyvben is benne van /, akár usb-s akár ps2-es billentyűd van, ott engedélyezd hogy fesz alatt legyen / alapból ki vannak kapcsolva /.
Sdi

#39 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 16:09

Idézet: sdi - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 16:22

Hali

A fetek környékén találsz három jumpert / a kézikönyvben is benne van /, akár usb-s akár ps2-es billentyűd van, ott engedélyezd hogy fesz alatt legyen / alapból ki vannak kapcsolva /.

köszi megnézem  :)
Még az NF7 szériában ez alapból Enabled volt, itt meg alapból disabled
éljen a következetesség
"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#40 Felhasználó inaktív   sdi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 16:34

Idézet: Dispose - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 17:09

köszi megnézem  :)
Még az NF7 szériában ez alapból Enabled volt, itt meg alapból disabled