HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#1841 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 11. 22:00

Ha nincs két hálókártyád kéznél, akkor mindkét gépet kötsd össze a switchel, plusz dugd rá a netkábelt is. Az egyik géppel csatlakozz fel, és arra telepíts egy proxy programot. Így egy hálókártyával is netezhetsz mindkét gépen

#1842 Felhasználó inaktív   Cseresznye 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 11. 22:35

de akkor mind a két gépnek kell menni hogy legyen net nem?

#1843 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 14. 07:01

igen

#1844 Felhasználó inaktív   csiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 16. 11:14

Sziasztok!

Egy problémát próbálok megoldani már hónapok óta, de nem járok sikerrel, ezért fordulok hozzátok.

Adott egy D-link D514 router egy ismerősömnél, ő kapja az ADSL-t, valamint használja a netet otthon több gépen kábeles és wlan -os kapcsolaton keresztül is. Nálam van egy Tonze 6200R eszköz (router) Station Infrastructure módban, mellyel megosztottam a netet. Minden Ok volt de egy idő óta nálam mindig csak egy gépen volt internet előrhetőség. Sok próbálkozás, beállítás után a Tonze HW frissítése oldotta meg a problémát. Egy ideig... Ugyanis pár hete megint csak egy gépen van net nálam, mindig azon, amelyikről utoljára resetelem a Tonze-t. Mi lehet a gond?

D-Link:
LAN: 192.168.0.1
DHCP: 192.168.0.100 - 192.168.0.199

Tonze:
LAN: 192.168.0.150
DHCP: disabled (ha megadtam a tartományt, akkor sem volt jó)
NAT: disabled (ha be volt kapcsolva, akkor sem volt jó, illetve nem tudom mit kellene itt beállítani)

#1845 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 16. 11:56

A Tonze mögé mi van kötve, hogy több gép is a hálóba kerüljön? Egyébként ez az eszköz első ránézésre nem router, esetleg fel van vértezve némi ilyen funkcióval...

A D-link jelét célszerü venni a tonze-val, és egy mögé kötött switch segítségével rákötni a többi gépet. Előfordulhat hogy a d-link dhcp tartományát meg kell növelni, és célszerü lehet kivenni tonze címét a dhcp kiosztási tartományból

#1846 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 16. 11:59

Idézet: csiro - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 11:14

D-Link:
LAN: 192.168.0.1
DHCP: 192.168.0.100 - 192.168.0.199

Tonze:
LAN: 192.168.0.150
DHCP: disabled (ha megadtam a tartományt, akkor sem volt

A Tzone 150-es IPje egybeesik a Dlink DHCP tartományával. TZone lehet 192.168.0.200, aztán DHCP abban jó ha kikapcs, de DLink felől az UTP-t ne a wanba dugd, hanem a lan portba.
Make love not Wor.

#1847 Felhasználó inaktív   csiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 19:53

Idézet: Hani - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 10:56

A Tonze mögé mi van kötve, hogy több gép is a hálóba kerüljön? Egyébként ez az eszköz első ránézésre nem router, esetleg fel van vértezve némi ilyen funkcióval...

A D-link jelét célszerü venni a tonze-val, és egy mögé kötött switch segítségével rákötni a többi gépet. Előfordulhat hogy a d-link dhcp tartományát meg kell növelni, és célszerü lehet kivenni tonze címét a dhcp kiosztási tartományból

A Tonze mögött nincs semmi, van 4 portja, azon lógnak a gépek. A Tonze veszi a D-Link jelét. Gondolod, hogy az egyik portra kötött switch megoldaná a problémát? A DHCP-t megpróbálom...

#1848 Felhasználó inaktív   csiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 19:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 10:59

A Tzone 150-es IPje egybeesik a Dlink DHCP tartományával. TZone lehet 192.168.0.200, aztán DHCP abban jó ha kikapcs, de DLink felől az UTP-t ne a wanba dugd, hanem a lan portba.

Tonze az, nem Tzone (tonze.com.tw), abból is a 6200R jelű. A D-Linktől (ami a dsl-t kapja) nem kábelen jön a jel, hanem wlan-on. DHCP-t próbálom...

#1849 Felhasználó inaktív   csiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 20:35

A tonze ip-jét 192.168.0.200-ra állítottam, továbbra is csak egy gépen van net. momentán csak egy hub-ot találtam itthon, ezt rádugtam a tonze egyik portjára, és ebbe jöttek a gépek, de továbbra is csak egy gépen van net. Jó, tudom switch kell. Majd holnap.

#1850 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 22:10

Elnézést kérek, félrevezettelek! A google első találatában megnéztem a tonze 6200R-t, amire nálam egy AP volt egyetlen LAN porttal, ezért nem értettem, hogy hova dugod a második gépet. Nincs szükség switchre ezek szerint!

Az egy gépen, amivel csatlakozik, van szükség valamilyen csatlakozásra vagy beállításra?

#1851 Felhasználó inaktív   csiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 20:17

Idézet: Hani - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 21:10

Elnézést kérek, félrevezettelek! A google első találatában megnéztem a tonze 6200R-t, amire nálam egy AP volt egyetlen LAN porttal, ezért nem értettem, hogy hova dugod a második gépet. Nincs szükség switchre ezek szerint!

Az egy gépen, amivel csatlakozik, van szükség valamilyen csatlakozásra vagy beállításra?

Azon az egy gépen, amellyel csatlakozik a netre nincs semmi különös beállítás.

IP 192.168.0.205
Maszk 255.255.255.0
Átjáró 192.168.0.1 (ez a D-link IP-je)
DNS 192.168.0.1

A másik csak az ip-ben tér el ettől, (pl 206 a vége), de erről is megy a net, ha innen resetelem a tonze-t. Ilyenkor a másik gépről nem lesz elérhető a net.

#1852 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 22:10

A D-link mögötti gépet eléred reset előtt/után?

#1853 Felhasználó inaktív   Kaszi46 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 17:36

hello!

chello-s netet hubon keresztül meg lehet valahogy osztani? 2 gép, mind1ik összekötve a hubbal, egyik gépben a chellos regisztrált hálókártya. a chello-s modem szintén a hubra dugva.

#1854 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 17:56

Gondolkodtam, hova rakjam be az alábbi problémámat, nem biztos, hogy ide illik, de ezt talán sokan olvassák :) Ha itt nagyon OFF, akkor elnézést kérek.

Szóval, adott egy DigiNet-es LANnet, egy DialCom routerrel (BBR-1500). Ez a rúter tud SNMP-t. Ezt én ki is használom, régen, a 8 évig működő Linux-os routeremet is "figyeltettem" SNMP-MRTG párossal a routeren. Most a Linux helyett ez hw-s router van (nincs megfelelő vasam Linuxhoz, amivel kitudnám használni a 20/10Mbit-et :), a régi routerem egy P1es gép volt), minden oké, egyedül az SNMP-vel van egy kis gond: a bejövő forgalmat megfelelően mutatja (a valós sebesség értéket), de a kimenőt mintha duplázná kijelzéskor. Tehát, ha teszemazt van egy 1000Kbyte/sec-os kimenő forgalmam valóságban, akkor a grafikonon illetve a szöveges statisztikában 2000byte/sec-t ír-rajzol.

Mi lehet az oka a duplázásnak? Lehet, hogy összegzi azt a portot, amire helyi hálózatról érkezik a forgalom kifele, meg a WAN port kimenetét?

Vagy mrtg konfigurációs probléma? Két mrtg-vel is próbáltam: windowson perl + mrtg párossal, illetve egy távoli Linux szerverről szintén mrtg-vel. Mindkét esetben nagyjából pont dupla értéket mutat a valós kimenőhöz képest, viszont a bejövő forgalommal nincs gond, azt jól mutatja.

Valakinek ötlete, tapasztalata?

Köszi

#1855 Felhasználó inaktív   csiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 18:50

Idézet: Hani - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 21:10

A D-link mögötti gépet eléred reset előtt/után?

A D-linken lógó gépekkel nincs kapcsolatom, az nem az én hálóm, de az ismerősömnél tökéletes minden. Arról a gépről, amely nem csatlakozik a netre a D-linket sem érem el, pingre nem jön válasz. A netes gépről minden OK.

#1856 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 22:39

Idézet: Kaszi46 - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 17:36

hello!

chello-s netet hubon keresztül meg lehet valahogy osztani? 2 gép, mind1ik összekötve a hubbal, egyik gépben a chellos regisztrált hálókártya. a chello-s modem szintén a hubra dugva.

Ma már nem olyan egetrengetően drága egy router, hogy egy ezeréves hubbal próbáld a lehetetlent.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1857 Felhasználó inaktív   Kaszi46 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 10:16

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 21:39

Ma már nem olyan egetrengetően drága egy router, hogy egy ezeréves hubbal próbáld a lehetetlent.

valóban nem drága,  csak éppen haveromnál lanoztunk, és oda kellett volna egy ideiglenes  megoldás a meglévő eszközökkel.

#1858 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 11:42

Idézet: Kaszi46 - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 10:16

haveromnál lanoztunk, és oda kellett volna egy ideiglenes  megoldás a meglévő eszközökkel.

Tehát a téma elavult, már nem aktuális.
A jövőre vonatkozóan pedig lásd csozsi hozzászólását.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#1859 Felhasználó inaktív   faíngyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 17:08

heló ! Van egy Wireless Broadband Router-em és az lenne a gondom hogy a laptopon nem hozza be a netet de asztali gépen behozza hogy ilyenkor mit kell csinálni, mit kelll meg adni ip címnek mert nem nagyon tudom hogy mit csináljak? Eddig csak úgy volt netem hogy ment az asztali gép és ha be votl kapcsolva akkor onnét jött a net tehát megvolt oszva a netem. Segítsen aki tud! Előrre is köszy

#1860 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 17:23

Idézet: faíngyerek - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 18:08

heló ! Van egy Wireless Broadband Router-em és az lenne a gondom hogy a laptopon nem hozza be a netet de asztali gépen behozza hogy ilyenkor mit kell csinálni, mit kelll meg adni ip címnek mert nem nagyon tudom hogy mit csináljak? Eddig csak úgy volt netem hogy ment az asztali gép és ha be votl kapcsolva akkor onnét jött a net tehát megvolt oszva a netem. Segítsen aki tud! Előrre is köszy

Routeren: DHCP engedélyez
Laptopon: TCP/IP minden autómatikusra.

Vagy manuálisan: routertől függően pl 192.168.0.5-ös IP-t megadsz a laptopnak (ha nem engedi, válassz másik végződést), átjáró: 192.168.0.1 esetleg .254, maszk 255.255.255.0, DNS: ua mint a router, vagy ha tudod a szolgáltatódét, akkor azt.

De előbb próbáld DHCP-vel! Gyanítom, hogy az a baj, hogy a laptopon maunálisan van állítva valami, ami a te hálózatodban nem működik (másip IP tartomány, más átjáróval, stb).

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.