HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#301 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 25. 10:20

Idézet: Scream4 - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 17:37

hát szóval én gondolom, hogy:
gép1: belső ip:192.168.0.1 ;alh.maszk: 255.255.255.0 ; átjáró: amit a net kioszt ??? ; dns-ek amit a net kioszt???
gép2: belső ip: 192.168.0.2 ; alh. maszk: 255.255.255.0 átjáró: gép1 IPje??? ;dns: amit a net kioszt???

...amit írtál, az frankó, csak kérdőjelek nélkül.

Idézet

viszont a második számú gépen bár megjelenik a megosztott netkapcsolat
<-- ez pontosan mit jelent?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#302 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 10:25

Idézet: hacsi - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 16:43

Sziasztok!

Már régóta foglakoztat egy probléma, de eddig elég jól együtt éltem vele.
Egy XP SP2 gép segítségével kapcsolódik a többi családi gép a netre (1-3).
A probléma az, hogyha a megosztó géptől másolók át a saját gépemre nagyobb állományokat, akor amíg a másolás tart nem nagyon működik a névfeloldás. Már azóta többször volt újratelepítve mind a osztó mind a többi gép is, de ez a probléma mindig megmarad. Már próbáltam a szolgáltatói dns címet beirni a gépekre a 192.168.0.1 helyett de ez sem segített.
Nekem úgy tűnik, mintha a netmegosztó gépen a dns feloldás csak akkor működne, ha a gép éppen nagyon ráér és szívességet tesz.
Pl. tömörítek ki állományokat a megosztó gépről (dos rar) nem megy a feloldás., majd kap a pause-t és rögtön működik.

köszi a válaszokat előre is

Quality Of Service/Csomagütemező/Fair Queueing... bocsi, utóbbi már nem winfos alatti. Szóval ezek kikapcsolása?  :smoker:

ps.: kérdésem talán hülyén hangzik, de miből tudod, hogy a névfeloldás nem megy? Az osztó gép ugyanis nem old fel nevet, ő csak továbbítja a DNS kérést/választ. Szóval lehet, hogy nemcsak a névkérésekre nincs válasz?

Szerkesztette: Warrior 2005. 12. 25. 10:29 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#303 Felhasználó inaktív   hacsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 11:09

Idézet: Warrior - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 9:25

Quality Of Service/Csomagütemező/Fair Queueing... bocsi, utóbbi már nem winfos alatti. Szóval ezek kikapcsolása?  :smoker:

ps.: kérdésem talán hülyén hangzik, de miből tudod, hogy a névfeloldás nem megy? Az osztó gép ugyanis nem old fel nevet, ő csak továbbítja a DNS kérést/választ. Szóval lehet, hogy nemcsak a névkérésekre nincs válasz?

Nagyon egyszerű.
7.2-es Netscape Navigator kiírja, hogy resolving host és várakozik kb fél percet.
Az opera valamivel jobb mert nem csak egyszer próbálkozik egy cím feloldásával, ahnem jópárszor.
Ja és az operában legalább, ha látom, hogy nem megy, akkor frissítéssel újra próbálkozik. A netscape nem indít újabb kérést a fél perc leteltéig.
Ping szintén nem oldja fel.
De, ha egy másik gépen megnézem az ip címet és azt írom be, vagy 5-6-szor próbálkozok akkor már ok.
Az addig látogatott oldalak szintén elérhetőek gondolom a DNS cache miatt.

#304 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 25. 13:21

gép1: belső ip:192.168.0.1 ;alh.maszk: 255.255.255.0 ; átjáró: amit a net kioszt ; dns-ek amit a net kioszt
gép2: belső ip: 192.168.0.2 ; alh. maszk: 255.255.255.0 átjáró: gép1 IPje ;dns: amit a net kioszt

tehát így is megcsináltam, de nem megy... :omg: :confused: 

"Quality Of Service/Csomagütemező/Fair Queueing... bocsi, utóbbi már nem winfos alatti. Szóval ezek kikapcsolása?"  ---> ezt hol is lehet kikapcsolni?  :confused:

belső hálózat jó ezekkel a beállításokkal de a gép2-n a net még mindig nem elérhető
vkinek vmi 5lete? lehet hogy a netszolgáltató MAC cím alapján osztja ki az IPket? és ezért nem megy fel a másik gép a netre?  :think:
esetleg tudtok ajánlani egy hálózat configoló progit amivel be tudnám állítani normálisan a hálót (hogy jó legyen a netes része is)  :respect: 
köszi

#305 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 13:38

Idézet: Scream4 - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 12:21

gép1: belső ip:192.168.0.1 ;alh.maszk: 255.255.255.0 ; átjáró: amit a net kioszt ; dns-ek amit a net kioszt
gép2: belső ip: 192.168.0.2 ; alh. maszk: 255.255.255.0 átjáró: gép1 IPje ;dns: amit a net kioszt

Mint írtam:

Gép1:
IP:192.168.0.1, alhálómaszk: 255.255.255.0 , átjáró és dns marad üresen

Gép2:
IP:192.168.0.2, alhálómaszk: 255.255.255.0 , átjáró és dns 192.168.0.1

Gép 1-nél a belső kártya átjárója és dns-e üresen maradjon, a második gépnél az átjáró fixen 192.168.0.1 legyen, dns-t megpróbálhatod a szolgáltatód dns-ével, de 99%-ban müxik a 192.168.0.1 beírásával is!

#306 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 14:40

HANI ahogy írtad megpróbáltam, de nem megy...a belső háló jó... gép2 nete nem  :confused:
nem értem... xarg*ci mikrós net...
esetleg egy hálókezelő progit tud vki ajánlani? :confused:  :respect:  :think:

#307 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 16:52

Idézet: Scream4 - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 15:40

HANI ahogy írtad megpróbáltam, de nem megy...a belső háló jó... gép2 nete nem  :confused:
nem értem... xarg*ci mikrós net...
esetleg egy hálókezelő progit tud vki ajánlani? :confused:  :respect:  :think:

Ki a szolgáltatód?
Mikrósoknál szokás még azzal szivatni a népet, hogy a max. ugrás számát (sajna pontosan nem tudom a nevét ennek) kicsire veszik, így a te  gépedre még eljut a csomag tovább viszont már nem megy.

#308 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 17:07

a szolgáltatóm a dunaweb... sajnos ahol én lakom nincs más lehetőség...ill most próbálkozom az adsl-t beköttetni de az is dunawebes lesz... ha bekötik veszek egy routert és kapják be... de amíg nincs bekötve addig hugom folyamatosan rágja a fülem, hogy ő nem tud netezni... jah és aki teheti ne legyen dunawebes főleg ha mikrós a net mert a feltöltést korlátozzák 1-2-3k-ra és egy nyomorult jpg-t nem tudok elküldeni msn-n. néha a letöltés sem stimmel... persze érthető, mert a mikrós net elég sok mindentől függ... ha pl vki dc-zik és ugyanazon az adón van amin én , na akkor a pingem is akkora, hogy az oldalak alig jönnek be! undorító! és ezért fizetek 12500hufot havonta... 512/64 ért...szánalom....qvára várom már a 2mbites adsl-t 9300 huf/hó. ez már kezd tetszeni csak annyit kell rá várni.... már egy hónapja leadtam a rendelést... és azóta egyszer hívtak fel ( pont aludtam) hogy adatváltoztatásra lesz szükség mert vmit elírtam... mondott az ipse vmit én meg mondtam hogy oké. persze amikor felébredtem azt sem tudtam hogy mire mondtam az oké-t!  :omg:  :confused:
röviden ennyi a dunaweb. ui.: jah és vmikor még a mail sem jön meg a dunawebes címre... azóta más ingyenes mailt használom, és még vmikor elfelejtik kiosztani az IP-met és akkor itt ülök mint egy fa*z és szurkolok hogy hátja rájön vkire hogy adjon már egyet ugyan... havi 12500ért

#309 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 17:30

Idézet: Scream4 - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 17:07

a szolgáltatóm a dunaweb... sajnos ahol én lakom nincs más lehetőség...ill most próbálkozom az adsl-t beköttetni de az is dunawebes lesz... ha bekötik veszek egy routert és kapják be... de amíg nincs bekötve addig hugom folyamatosan rágja a fülem, hogy ő nem tud netezni... jah és aki teheti ne legyen dunawebes főleg ha mikrós a net mert a feltöltést korlátozzák 1-2-3k-ra és egy nyomorult jpg-t nem tudok elküldeni msn-n. néha a letöltés sem stimmel... persze érthető, mert a mikrós net elég sok mindentől függ... ha pl vki dc-zik és ugyanazon az adón van amin én , na akkor a pingem is akkora, hogy az oldalak alig jönnek be! undorító! és ezért fizetek 12500hufot havonta... 512/64 ért...szánalom....qvára várom már a 2mbites adsl-t 9300 huf/hó. ez már kezd tetszeni csak annyit kell rá várni.... már egy hónapja leadtam a rendelést... és azóta egyszer hívtak fel ( pont aludtam) hogy adatváltoztatásra lesz szükség mert vmit elírtam... mondott az ipse vmit én meg mondtam hogy oké. persze amikor felébredtem azt sem tudtam hogy mire mondtam az oké-t!  :omg:  :confused:
röviden ennyi a dunaweb. ui.: jah és vmikor még a mail sem jön meg a dunawebes címre... azóta más ingyenes mailt használom, és még vmikor elfelejtik kiosztani az IP-met és akkor itt ülök mint egy fa*z és szurkolok hogy hátja rájön vkire hogy adjon már egyet ugyan... havi 12500ért

ADSL nem csak dunaweb az egy kicsit nyitotabb. Bocs de nezegetted az AFSZ-t amiben benna van mihez kell tartaniuk magukat, ha ehez nem tartjak ugy kotberezhetoek azaz nem kell fiezetni. Az hogy varsz nem fog megjavulni ilyenkor felhivod oket es teszel hiba bejelentest? routert meg amugy is erdemesebb lett volna venni hamar ket gep van sok "szarakodastol" megkimelted volna magad.

Boldog unnepeket tessek acsaladdal egyutt lenni es nem internetezni. :-))
Az informatika atok de jo hogy van.

#310 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 13:41

Szaki:
igen, elolvasztam a szerződést és sajnos ott nincs leírva hogy a pinget tudják normális határok között biztosítani de ez érthető is mikrós netnél. az ip kiosztásról meg annyit hogy általában fél óra alatt megoldják ha véletlen ilyen adódik...ezért nem hívom fel őket mert a múltkor is elintézték annyival hogy rendszerkarbantartás van... (2 hetente  :think: ) ( egyébként már lejárt a 2 éves szerződésem...már csak várom az adsl-t és fel is mondom rögtön ezt az undormányt) a routerrel kapcsolatban: gondoltam rá, csak úgy van eza szar net megcsinálva hogy az antennától jön egy ujjamnyi vastag kábel aztán egy átalakítóval átalakítják asszem üvegkábellé egy 10 cmes szakaszon (nem értek ehhez, nem biztos, más mondta aki látta  :) ) és ez megy egy D-link airplus DWL-520+ wireless PCI adapterbe. namost én ilyen netbemenethez néztem routert és nem 2 forint. kb (2 hónapja...) És most úgy vagyok vele, hogy ha bekötik az adsl-t akkor inkább olyan routert veszek... ha nem akkor szívom a fogam és kénytelen vagyok olyat venni ami jó ehhez a szarhoz...

#311 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 15:04

van egy olyan kérdésem, ha nem tudom megoldani a hálózatot akkor sztetek az úgy jó megoldás hogy veszek egy adsl routert (D-link DI-604) és az én gépembe megy a mikrós net a mikrós kártyába. onnan egy 10/100as hálókarin megy ebbe a bizonyos router net-es portjába és onnan megy a másik gépbe...!? a routert meg beállítom  olyan tulajdonságúra mint a netes hálókártyát (mac cím stb stb) ha a belső háló nem lenne jó az nem baj...csak a másik gépen legyen net! megoldható?

#312 Felhasználó inaktív   Anonimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 19:31

Idézet: Scream4 - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 15:04

van egy olyan kérdésem, ha nem tudom megoldani a hálózatot akkor sztetek az úgy jó megoldás hogy veszek egy adsl routert (D-link DI-604) és az én gépembe megy a mikrós net a mikrós kártyába. onnan egy 10/100as hálókarin megy ebbe a bizonyos router net-es portjába és onnan megy a másik gépbe...!? a routert meg beállítom  olyan tulajdonságúra mint a netes hálókártyát (mac cím stb stb) ha a belső háló nem lenne jó az nem baj...csak a másik gépen legyen net! megoldható?

Lényegesen eccerűbb +oldás lenne. Nem kellene menni a NET+osztó gépnek állandójan. A működő gépedről  pingess + bármit és nézd meg, hogy a TTL-nél nagyobb szám szerepel-e 1-nél. Ha igen, akkor valszínűleg minden gond nélkül + tudod osztani a NET-ed

#313 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 20:43

Idézet: Anonimi - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 20:31

Lényegesen eccerűbb +oldás lenne. Nem kellene menni a NET+osztó gépnek állandójan. A működő gépedről  pingess + bármit és nézd meg, hogy a TTL-nél nagyobb szám szerepel-e 1-nél. Ha igen, akkor valszínűleg minden gond nélkül + tudod osztani a NET-ed

Szeritnem nem olvastad el, mit is ír! 
Semmi értelme ennek a megoldásnak + nem is igazán működne.

#314 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 21:14

Idézet: Anonimi - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 20:31

megpingeltem bármit...mindig a TTLre 1 jött ki. 1ébként az mit is jelent? :confused:
és valóban nem jól olvastad el amit írtam!  :p

#315 Felhasználó inaktív   hacsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 01:37

Idézet: Warrior - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 9:25

Köszi a tippet.
Asszem már régen egyszer kivágtam, de újratelepítés után ez kimaradt.
Megszabadultam a QoS-től és minden gondom elmúlt.
A netezés kb. egy nagységrenddel gyorsabb még mikor nincs terhelés akkor is.
És gigabájtos file-okat tömörítek ki mégis megy a névfeloldás, király.

#316 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 02:08

Idézet: hacsi - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 2:37

Megszabadultam a QoS-től és minden gondom elmúlt.

és ezt hol lehet kitörölni?

#317 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 10:34

Idézet: Scream4 - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 2:08

és ezt hol lehet kitörölni?

Hálózati helyek / tulajdonságok / valamelyik kapcsolat...

Itt el tudod távolítani.

#318 Felhasználó inaktív   Anonimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 14:28

Idézet: Scream4 - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 21:14

megpingeltem bármit...mindig a TTLre 1 jött ki. 1ébként az mit is jelent? :confused:
és valóban nem jól olvastad el amit írtam!  :p

Hali!
De elolvastam, amit írtál, csak utólag olvasva a szövegemet valóban nem érthető. Ezért bocsi.
1. Nálam a mikrós NET úgy néz ki, hogy a Mikrós beltéri eszközből kijövő UTP kábel belemegy egy broadband routerbe és annak a switch portjain "lóg" a LAN. Viszont nekem a TTL az nagyobb 1-nél. Ezzel a megoldássan nálam műxik a dolog több gépre is.
2.  A TTL a Time To Live -ot jelenti, azaz, hogy egy IP csomag "meddig " él. Az IP csomagok TTL szintje minden csomóponton való áthaladás után 1-el csökken (maga a csomóponti eszköz csökkenti 1-el), 0-nál pedig "eldobódik". Ebből kifolyólag a Te NETmegosztó géped is ugyanezt teszi, ezért ezzel a megoldással sztem nem fogod tudni a netet egyszerűen megosztani. (szakemberek szerint ez a probléma egy proxyval megoldható)

#319 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 11:50

Idézet: Anonimi - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 15:28

Hali!
De elolvastam, amit írtál, csak utólag olvasva a szövegemet valóban nem érthető. Ezért bocsi.
1. Nálam a mikrós NET úgy néz ki, hogy a Mikrós beltéri eszközből kijövő UTP kábel belemegy egy broadband routerbe és annak a switch portjain "lóg" a LAN. Viszont nekem a TTL az nagyobb 1-nél. Ezzel a megoldássan nálam műxik a dolog több gépre is.
2.  A TTL a Time To Live -ot jelenti, azaz, hogy egy IP csomag "meddig " él. Az IP csomagok TTL szintje minden csomóponton való áthaladás után 1-el csökken (maga a csomóponti eszköz csökkenti 1-el), 0-nál pedig "eldobódik". Ebből kifolyólag a Te NETmegosztó géped is ugyanezt teszi, ezért ezzel a megoldással sztem nem fogod tudni a netet egyszerűen megosztani. (szakemberek szerint ez a probléma egy proxyval megoldható)

Köszi. mostmár belefáradtam ebbe a netmegosztásba. megvárom hogy bekössék az adsl-t, de sajnos nem kapkodják el. ha sikerül beköttetni , megoldódik ez a netmegosztásos problémám mert veszek egy routert és viszlát. viszont ha ráfogják arra , hogy szar a vonal minősége na akkor kiütöm a gatyájából a faszikámat.  :reklamacio:  :cool:  jah és azt sem tudom hogymiért nekem kell ilyen gányul bekötni ezt a szar netet. lehetne egy beltéri modem úgy mint pl neked és semmi gondom nem lenne... :smoker:

#320 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 12:28

Idézet: Anonimi - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 15:28

Hali!

Köszi. mostmár belefáradtam ebbe a netmegosztásba. megvárom hogy bekössék az adsl-t, de sajnos nem kapkodják el. ha sikerül beköttetni , megoldódik ez a netmegosztásos problémám mert veszek egy routert és viszlát. viszont ha ráfogják arra , hogy szar a vonal minősége na akkor kiütöm a gatyájából a faszikámat.  :reklamacio:  :cool:  jah és azt sem tudom hogymiért nekem kell ilyen gányul bekötni ezt a szar netet. lehetne egy beltéri modem úgy mint pl neked és semmi gondom nem lenne... :smoker:

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.