HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#361 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 14. 16:58

Idézet: Hani - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:11

Pingelni a másik gépen túlra (internet) is tudsz? Névfeloldás rendben?

Pingelni tudok bármit kifele jó pingekkel.
De talán megvan a hiba. A raspppoe-es csatlakozással frankón megy.

#362 Felhasználó inaktív   lada22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 18. 14:47

Sziasztok!!

Net megosztás!
A problémám a következő:
Van 2 gépem és egy SMCWBR14-G2 wireless routerem. Az egyik gép kábelen, a másik gép wireless-en kapcsolódik a routerhez.
A háló működik (bár amelyik gép kábellel van a hálón ott tetű lassú a háló valamiért, a router menüjét is nagyonlassan hozza be), de a routerrel nem tudok netet megosztani (rádiós netem van).
Ha a gépről "tárcsázok" be akkor minden zsír, megy a net, de így egyszerre csak az egyik gépen tudom használni a netet.
Ha viszont a router "tárcsáz" akkor semmi net nincs a gépeken. Ilyenkor néha még a router is úgy lefagy, hogy a reset gomb hatására sem hajlandó újraindulni.
A nethez csak egy felhasználó nevem és egy jelszavam van, ezeket be is irogattam a router PPPoE menüjébe, van ott még ilyen, hogy service, azt üresen hagytam.
Az IP címeket a DHCP-re hagytam, hogy ő ossza ki, de azzal szerinrtem nem lehet probléma, mert a háló műkszik.
A router szerintem fel tud csatlakozni (néha), mert szokott világítani rajta a PPPoE led, meg a menüjében kiírja a WAN IP-t, Gateway, Primary DNS, S. DNS címeit, de ilyenkor a net meg se nyikkan egyik gépen sem.
Ha a router PPPoE menüjében az idle time-ot leveszem 1 percre akkor a router a felcsatlakozás után 1 perc múlva szinte mindig lecsatlakozik.
A router tűzfalát kikapcsoltam, meg a gépeken sincs tűzfal, hogy az ne zavarjon be.
A router menüjében ilyenek vannak még bekapcsolva, hogy UPNP, NAT, meg még 1-2 dolog, de szerintem ezeknek nem sok köze lehet a problémához, mert ha ki-be kapcsolgattam őket akkor sem volt semmi.
A routerre gyanakodtam először, de átvittem egy haveromhoz (neki más a szolgáltatója), és nála frankón működött abban a pillanatban ahogy összeraktuk.
Tehát a routernek nem lehet baja elvileg.

Akkor próbálkoztam ping-gel és tracerttel, ha valamelyik gépről csatlakoztam fel a netre mindenhonnan (WAN IP, Gateway, P DNS, S DNS) jött válasz.
Azonban, ha a routerről próbáltam felcsatlakozni a netre, akkor pingeléssel csak a WAN IP címéről jött vissza válasz, a Gateway, P DNS, S DNS címéről nem, sőt amikor a Gateway, P DNS, vagy az S DNS címét próbáltam pingelni akkor fagyott a router.
Ha tracerttel valami weboldalt nyomatok hogy kövesse le, akkor azt írja ki, hogy a célállomás neve nem oldható fel.

Még régebben próbáltunk egy progit, aminek az IP címemre lett volna szüksége.
Mondták hogy a www.whatismyip.com kiírja az IP-met, azt adjam meg a proginak. A progi nem működött, aztán észrevettem hogy az oldalon kiírt IP teljesen eltér a windowsban (a tálcán, az óra melletti hálózati kapcsolatot jelző ikonnál) talált IP-től.
Ezek szerint kívülről más az IP-m mint belülről. Lehet hogy ez is összefügg a fenti problémával??

Nem tudom mi lehet a megoldás.
Jó lenne ha tudnátok segíteni, előre is köszi!

#363 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 21:23

Probléma a következő. Van egy WLAN háló 4 géppel. Egy ovislink AP-hez csatlakoznak infrastructure módban. Egyik gépen modem, benne PCI WLAN kártya, ezzel csatlakozik a hálóra, IP-je 192.168.100.3. Minden mashol ez az IP internetátjárónak beállítva. Eddig ment is minden simán. Most a PCI kártyát kivettük és egy Ovislink AP-t kötöttünk rá, ami kliensnek van beállítva, ez csatlakozik a WLAN hálóra, a gép meg rá sima LAN porton. A gép LAN kártyájának az IP címét megváltoztattuk 192.168.100.3-ra. tehát a PC a hálózaton ugyan úgy látszik, működik mint ezelőtt, csak a net megosztást nem látja a többi gép... Mitől lehet? Az IP maradt ugyan annyi. Kell még valamit mést is állítani? Az IP pingelhető, file transfer megy, játszunk rajta, csak a fránya NET megosztás nem műxik. Próba képp visszaraktuk a PCI WLAN kártyát és ha annak a 3-as az IP-je, akkor ismét megy a net mindenkinél. mi lehet a gond?  :think:
bocs hogy kicsit hosszu voltam.
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#364 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 09:45

Idézet: lada22 - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 14:47

Sziasztok!!

Net megosztás!
A problémám a következő:
Van 2 gépem és egy SMCWBR14-G2 wireless routerem. Az egyik gép kábelen, a másik gép wireless-en kapcsolódik a routerhez.
A háló működik (bár amelyik gép kábellel van a hálón ott tetű lassú a háló valamiért, a router menüjét is nagyonlassan hozza be), de a routerrel nem tudok netet megosztani (rádiós netem van).
Ha a gépről "tárcsázok" be akkor minden zsír, megy a net, de így egyszerre csak az egyik gépen tudom használni a netet.
Ha viszont a router "tárcsáz" akkor semmi net nincs a gépeken. Ilyenkor néha még a router is úgy lefagy, hogy a reset gomb hatására sem hajlandó újraindulni.
A nethez csak egy felhasználó nevem és egy jelszavam van, ezeket be is irogattam a router PPPoE menüjébe, van ott még ilyen, hogy service, azt üresen hagytam.
Az IP címeket a DHCP-re hagytam, hogy ő ossza ki, de azzal szerinrtem nem lehet probléma, mert a háló műkszik.
A router szerintem fel tud csatlakozni (néha), mert szokott világítani rajta a PPPoE led, meg a menüjében kiírja a WAN IP-t, Gateway, Primary DNS, S. DNS címeit, de ilyenkor a net meg se nyikkan egyik gépen sem.
Ha a router PPPoE menüjében az idle time-ot leveszem 1 percre akkor a router a felcsatlakozás után 1 perc múlva szinte mindig lecsatlakozik.
A router tűzfalát kikapcsoltam, meg a gépeken sincs tűzfal, hogy az ne zavarjon be.
A router menüjében ilyenek vannak még bekapcsolva, hogy UPNP, NAT, meg még 1-2 dolog, de szerintem ezeknek nem sok köze lehet a problémához, mert ha ki-be kapcsolgattam őket akkor sem volt semmi.
A routerre gyanakodtam először, de átvittem egy haveromhoz (neki más a szolgáltatója), és nála frankón működött abban a pillanatban ahogy összeraktuk.
Tehát a routernek nem lehet baja elvileg.

Akkor próbálkoztam ping-gel és tracerttel, ha valamelyik gépről csatlakoztam fel a netre mindenhonnan (WAN IP, Gateway, P DNS, S DNS) jött válasz.
Azonban, ha a routerről próbáltam felcsatlakozni a netre, akkor pingeléssel csak a WAN IP címéről jött vissza válasz, a Gateway, P DNS, S DNS címéről nem, sőt amikor a Gateway, P DNS, vagy az S DNS címét próbáltam pingelni akkor fagyott a router.
Ha tracerttel valami weboldalt nyomatok hogy kövesse le, akkor azt írja ki, hogy a célállomás neve nem oldható fel.

Még régebben próbáltunk egy progit, aminek az IP címemre lett volna szüksége.
Mondták hogy a www.whatismyip.com kiírja az IP-met, azt adjam meg a proginak. A progi nem működött, aztán észrevettem hogy az oldalon kiírt IP teljesen eltér a windowsban (a tálcán, az óra melletti hálózati kapcsolatot jelző ikonnál) talált IP-től.
Ezek szerint kívülről más az IP-m mint belülről. Lehet hogy ez is összefügg a fenti problémával??

Nem tudom mi lehet a megoldás.
Jó lenne ha tudnátok segíteni, előre is köszi!

Nem lehet, hogy a szolgáltatód tiltja a megosztást, és meg is akadályozza?
Nézd meg: ha router nélkül pingelsz, mekkora a ttl?

#365 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 10:32

Azt hogyan tudnám leelenőrizni, hogy amit megatdat port-okat (dc++, edenokey..) azok tényleg szabadok-e?
Vagy, hogy nem blokkolja őket a szolgáltató, mert NAT mögött vagyok.
Ötletek?
Van erre valami progi?

#366 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 10:55

Közben rájöttem, hogy a google nagy barátunk, töltöttem le programoit, de majd még kérdezek... ;)

#367 Felhasználó inaktív   lada22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:29

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 9:45

Nem lehet, hogy a szolgáltatód tiltja a megosztást, és meg is akadályozza?
Nézd meg: ha router nélkül pingelsz, mekkora a ttl?

Hali!
A szolgáltatóm elvileg nem engedélyezi a net megosztást, de attól még meg lehetne osztani a netet, nem?
Egyébként a netem ilyen rádiós cuccos, és antennán jön a házba.

Ha router nélküli kapcsolódás esetén a Wan IP-re pingelek akkor a TTL=128, ha a gateway címére pingelek akkor TTL=64.
Egyébként ez a TTL pontosan mi és hogy működik, ezt valaki le tudja írni bővebben??
Nem tudom mi lehet a baj, valaki, 5let??

#368 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 17:23

Na akkor folytatom, egyik program és online scanner sem talált nyitott portot.
Ezek szerint a szolgáltatóm nat mögé tett és egy portot sem engedélyez?
Kezdjem el őket basztatni, hogy forwardoljanak egy-két portot nekem, a baj az, hogy pl. állandóan low id-m van az emulén, de máshol is jó lenne.
Ötletek?

#369 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 10:23

Idézet: lada22 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 12:29

Hali!
A szolgáltatóm elvileg nem engedélyezi a net megosztást, de attól még meg lehetne osztani a netet, nem?
Egyébként a netem ilyen rádiós cuccos, és antennán jön a házba.

Ha router nélküli kapcsolódás esetén a Wan IP-re pingelek akkor a TTL=128, ha a gateway címére pingelek akkor TTL=64.
Egyébként ez a TTL pontosan mi és hogy működik, ezt valaki le tudja írni bővebben??
Nem tudom mi lehet a baj, valaki, 5let??

Rádiós net? Az antennáról hova megy, és milyen kábel? UTP? Nem kell annak valami szftver, vagy valami hardver (kártya)?
A SMCWBR14-G2 DSL/kábel router. Nem biztos, hogy a te netedre be tud csatlakozni.

A TTL-ek rendben vannak. Attól lehetne megosztani. Egyébként, nagy vonalakban, annyit jelent, hogy még hány eszközön keresztülmenve marad meg. Minden eszköz eggyel csöökenti az értékét, és amikor elfogy, akkor nem továbbítódik a ping.

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 01. 20. 10:24 -kor

#370 Felhasználó inaktív   lada22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 11:27

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 10:23

Rádiós net? Az antennáról hova megy, és milyen kábel? UTP? Nem kell annak valami szftver, vagy valami hardver (kártya)?
A SMCWBR14-G2 DSL/kábel router. Nem biztos, hogy a te netedre be tud csatlakozni.

A TTL-ek rendben vannak. Attól lehetne megosztani. Egyébként, nagy vonalakban, annyit jelent, hogy még hány eszközön keresztülmenve marad meg. Minden eszköz eggyel csöökenti az értékét, és amikor elfogy, akkor nem továbbítódik a ping.

Úgy van, hogy van 1 antenna, abból jön 1 kábel, az belemegy egy ilyen kis dobozba, ahova az antenna tápját is dugni kell (modem lehet szerintem, bár semmi led nincs rajta).
Aztán abból a modemből jön ki egy UTP kábel ami megy a gépbe.

Egyébként rájöttem 1-2 turpisságra a kívülről és belülről látott ip címmel kapcsolatban (írtam fentebb hogy volt 1 progi aminek az ip-m kellett volna és amit én láttam ip-t a gépemről az eltért attól amit a netről lehetett látni).
Belülről (a gépemről) az ip-m 192.168.123.195, a netről az ipm teljesen más. Szóval szerintem az lehet, hogy a szolgáltatóm csinál 1 nagy belső hálózatot, és van 1 szervere ami összeköti ezt a hálót a nettel.
Amit én látok ip-t az ezen a belső hálón az ip-m, amit meg a netről látni az pedig annak a szervernek az ip-je. Szerintem.
Úgyhogy valami kavarás van a szolgáltatómnál. Ilyet én még nem is láttam.
Ennek lehet köze ahhoz hogy a routerem nem tud csatlakozni a netre rendesen??
Amikor a routerről kapcsolódnék fel, és a gateway ipjét próbáltam pingelni, akkor szerintem arra a szerverre nem enged fel valamiért.

Kipróbáltam egy másik routert otthon és egyből megosztotta a netet ahogy összeraktuk, úgyhogy nincs semmi korlátozás a netemen a szolgáltató részéről, csak a routeremmel van  valami baja.
Utána az én routerem átvittük a sráchoz, akié volt a csererouter és ott az enyém is frankón működött. A szolgáltatónk természetesen más.

Közben észrevettem 1-2 érdekes dolgot, ami erősen gyanús hogy itt lesz a probléma.
Amikor a gépről csatlakozok fel a netre a Wan IP-hez tartozó alhálózati maszk: 255.255.255.255, amikor a haverom routerével csatlakoztam fel akkor ugyanez az alhálózati maszk címe volt kiírva.
Viszont amikor az én routerem csatlakozott fel, akkor a Wan IP-hez tartozó alhálózati maszk címe 255.255.255.0 volt.

Lehetséges hogy a router eltéveszti a maszk címét, vagy rossz címet kap meg?
Hallot már valaki ilyesmiről??
Egyébként ez az alhálózati maszk mire jó, és mi a szerepe??
Előfordulhat, hogy emiatt nem tudom pingelni a Gateway címét???
  :confused:

#371 Felhasználó inaktív   herika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 15:02

Segítségre lenne szükségem!
Szomszédomtól kapom az internetet egy linksys wireless-B segítségével. Kérdésem. Hogy tudom a bejövő internetet megosztani otthon, ha a linksys USB porton kapcsolódik a géphez? Valahogy úgy kéne, hogy ne kelljen állandóan mennie a gépnek ahhoz, hogy a másikkal is lehessen netezni.
köszi

#372 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 13:08

Idézet: herika - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 16:02

Segítségre lenne szükségem!
Szomszédomtól kapom az internetet egy linksys wireless-B segítségével. Kérdésem. Hogy tudom a bejövő internetet megosztani otthon, ha a linksys USB porton kapcsolódik a géphez? Valahogy úgy kéne, hogy ne kelljen állandóan mennie a gépnek ahhoz, hogy a másikkal is lehessen netezni.
köszi

Attól függ, hogy milyen átviteli közegen keresztül szeretnéd elérni a netet otthon!? Vezetéken, vagy Wireless-en?

Szerintem a megoldás: Veszel egy Bridge-et, meg egy Routert(ha wirelessel akarod otthon szórni a netet, akkor WLAN-os routert vegyél)! Bridge kapcsolódik a szomszéd hálózatához, bridge-ből az UTP-t bedugod a router WAN portjába, azt innentől már azt csinálsz vele, amit akarsz! Ha vezetéken akarod tovább osztani, akkor a router további portjaiba bedugod a gépeket, ha wirelessel, akkor meg csak beállítod azt a routerban!

Nem valami szépen írtam ide le, de így kell megoldani! Ha valamit nem értesz, akkor kérdezz, majd válaszolunk!

Szerkesztette: Amd_Boy 2006. 01. 21. 13:08 -kor

Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#373 Felhasználó inaktív   Anonimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 14:02

Idézet: lada22 - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 11:27

Úgy van, hogy van 1 antenna, abból jön 1 kábel, az belemegy egy ilyen kis dobozba, ahova az antenna tápját is dugni kell (modem lehet szerintem, bár semmi led nincs rajta).

Egyébként rájöttem 1-2 turpisságra a kívülről és belülről látott ip címmel kapcsolatban (írtam fentebb hogy volt 1 progi aminek az ip-m kellett volna és amit én láttam ip-t a gépemről az eltért attól amit a netről lehetett látni).
Belülről (a gépemről) az ip-m 192.168.123.195, a netről az ipm teljesen más. Szóval szerintem az lehet, hogy a szolgáltatóm csinál 1 nagy belső hálózatot, és van 1 szervere ami összeköti ezt a hálót a nettel.
Amit én látok ip-t az ezen a belső hálón az ip-m, amit meg a netről látni az pedig annak a szervernek az ip-je. Szerintem.
Amikor a routerről kapcsolódnék fel, és a gateway ipjét próbáltam pingelni, akkor szerintem arra a szerverre nem enged fel valamiért.

Kipróbáltam egy másik routert otthon és egyből megosztotta a netet ahogy összeraktuk, úgyhogy nincs semmi korlátozás a netemen a szolgáltató részéről, csak a routeremmel van  valami baja.
Utána az én routerem átvittük a sráchoz, akié volt a csererouter és ott az enyém is frankón működött. A szolgáltatónk természetesen más.

Közben észrevettem 1-2 érdekes dolgot, ami erősen gyanús hogy itt lesz a probléma.
Amikor a gépről csatlakozok fel a netre a Wan IP-hez tartozó alhálózati maszk: 255.255.255.255, amikor a haverom routerével csatlakoztam fel akkor ugyanez az alhálózati maszk címe volt kiírva.
Viszont amikor az én routerem csatlakozott fel, akkor a Wan IP-hez tartozó alhálózati maszk címe 255.255.255.0 volt.

A TTL a Time To Live -ot jelenti, azaz, hogy egy IP csomag meddig  "él". Az IP csomagok TTL szintje minden csomóponton való áthaladás után minimum 1-el csökken (maga a csomóponti eszköz csökkenti 1-el), 0-nál pedig "eldobódik".
A leírásod alapján te egy NAT-olt hálózat tagja vagy. Semmilyen "kavarás" nincs a Szolgáltatódnál, ez teljesen bevett "szokás".
255.255.255.255-ös maszk pedig nem normális érték. Miért nem próbálod meg beállítani manuálisan? IPcím, netmaszk, DNS cím és az Átjáró címét kellene csak beírni.

#374 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 17:47

Idézet: lada22 - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 11:27

1. A szolgaltatok belso IP-t hasznalnak, ha a sajat IP-t elakarod erni kivulrol akkor publikus IP-t kell kerni (ez T-online, GTS-Datanet, Pantel, stb. is igy van)
2. Az egy bridge
3. A volt lan kartyad MAC cimet kell klonozni a routered WAN portjara
4. A WAN porton azokat a beallitasokat kell megycsinalni amit eredetileg a LAN kartyadon voltak IP cim es a tobbi. Vagy a csatlakozas modjanak megfelelot.
5. Marha nagy szerencse volt hogy a haver routere mukodott.
Az informatika atok de jo hogy van.

#375 Felhasználó inaktív   Smica 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 22:51

Hello!

Az lenne a kérdésem, hogy ha WinXP -ben beállítom a netmegosztást és a nyomtatómegosztást LAN
-on keresztül egy Win98 -as gép számára, akkor a Win98 -on mit kell majd állítani, hogy együttműködjön
az XP -s géppel?
Kell valamilyen programcsomag vagy az operációs rendszer ezt elintézi?
A netkapcsolat az XP -s gépre van kötve és a Win98 -as gép gigabites ethernet -en keresztül éri el a
gazdagépet.

Előre is köszönöm!

#376 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 12:56

Idézet: Smica - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 23:51

Hello!

Az lenne a kérdésem, hogy ha WinXP -ben beállítom a netmegosztást és a nyomtatómegosztást LAN
-on keresztül egy Win98 -as gép számára, akkor a Win98 -on mit kell majd állítani, hogy együttműködjön
az XP -s géppel?
Kell valamilyen programcsomag vagy az operációs rendszer ezt elintézi?
A netkapcsolat az XP -s gépre van kötve és a Win98 -as gép gigabites ethernet -en keresztül éri el a
gazdagépet.

Előre is köszönöm!

Én ezt úgy csináltam, hogy az XP-s gépen lefuttattam a hálózat beállítása varázslót, aztán a végén csináltattam vele egy telepítő floppy-t, majd azt betettem a 98-as gépbe, aztán futtatm! Nekem bevált! Előtte próbálgattam mendenhogyan, de nem jött össze...
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#377 Felhasználó inaktív   lada22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 17:30

Idézet: szaki - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 17:47

1. A szolgaltatok belso IP-t hasznalnak, ha a sajat IP-t elakarod erni kivulrol akkor publikus IP-t kell kerni (ez T-online, GTS-Datanet, Pantel, stb. is igy van)
2. Az egy bridge
3. A volt lan kartyad MAC cimet kell klonozni a routered WAN portjara
4. A WAN porton azokat a beallitasokat kell megycsinalni amit eredetileg a LAN kartyadon voltak IP cim es a tobbi. Vagy a csatlakozas modjanak megfelelot.
5. Marha nagy szerencse volt hogy a haver routere mukodott.

Lan kártyát nem cseréltem, és a MAC címét sem regisztráltam be sehol, úgyhogy szerintem a MAC címhez nincs köze a problémának, márcsak azért sem mert a hálón lévő mindkét gépről be tudok tárcsázni. Hacsak az antennának a MAC címét nem regelték be, de attól még routerről is fel kéne tudnom csatlakozni szerintem.

A routeren nem tudom beírni a wan ip-jét, sem az alháló maszkot, mert azt a router kapja valahonnan szerintem. A nethez csak egy felhasználónevem és egy jelszavam van, szóval a csatlakozás módja PPPoE szerintem, oda meg be is írtam a felhasználónevet meg a jelszót.

Úgyhogy a kérdés továbbra is nyitott, ha valaki tud segítsen please!

" Lehetséges hogy a router eltéveszti a maszk címét, vagy rossz címet kap meg?
  Előfordulhat, hogy emiatt nem tudom pingelni a Gateway címét??? "

#378 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:39

Két gép össze van kötve WLAN-on, a netet is mneg szeretném oszani, de nem megy. Segítene valaki?

#379 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 20:34

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 20:39

Két gép össze van kötve WLAN-on, a netet is mneg szeretném oszani, de nem megy. Segítene valaki?

Elmondom nálam hogy megy a net. :) (nekem igy eccerübb és érthető lesz - gondolom én;)  )

6 gép, 1 wireles router, 1 AP

inet -->modem-->router-->

a wireles routerbe megy madzagon egy gép, madzagon 1 AP, wirelesen 2gép

a madzagon a routerre rákötött AP-ra még 3 gép csatlakozik.

router IP: 192.168.1.1, mask: 255.255.255.0

Az AP IP-je: 192.168.1.100, átjáró: 192.168.1.1 (a router IP-je) mask: 255.255.255.0

Minden gép: IP: 192.168.1.x
mask: 255.255.255.0
átjáró 192.168.1.1  (a router IP-je)
DNS: 192.168.1.1 (a router IP-je)

Munkacsoportnak minden gépen azonos nevet megadni, így megy a LAN is, az iNet is.

Tehát én yool kézzel írtam be mindent, és minden müxik is remekül :)

Üdv :)

Szerkesztette: Lazarevics 2006. 01. 25. 20:42 -kor

#380 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:21

Idézet: lada22 - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 18:30

A routeren nem tudom beírni a wan ip-jét, sem az alháló maszkot, mert azt a router kapja valahonnan szerintem. A nethez csak egy felhasználónevem és egy jelszavam van, szóval a csatlakozás módja PPPoE szerintem, oda meg be is írtam a felhasználónevet meg a jelszót.

Milyen típusú routerd van? Bocsi, ah már írtad, de eddig nem nagyon érdekelt az ügyed... :(

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.