HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#441 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 06. 17:34

Idézet: Popi25 - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 16:57

Sziasztok!

lenne egy nagy problémám a net megosztással.Végig olvastam itt egy pár hibát meg tanácsot ,hogy hogyis álljunk hozzá. Én mindent megtettem ,de vmi nem jó:(
Adva van két gép. Mindkettőn Xp,az egyiken van csak SP2. A fogadó gép egy gyengusz PII Celeron 400 vmi VIA-s alaplap, a másik egy viszonylag modernebb AtlonXp 2200+A7n8x-x alaplap.
Két új hálókártyát vettem és 10 m crosslinkes kábelt..ezt ajánlották a számtekbótan.
Berakom a hálókártyákat a gépek felismerik hiba nélkül, felinstallálják------> reboot.Közbe a kábeleket beledugogatom..de csak annyi van,hogy "a hálózati kábel nincs bedugva" :reklamacio:
Pislogok mint ponty a szatyorba..De közbe rájajövök,hogy nem oszottam meg a netet.MEgosztom ahogy köll,reboot mind a két gépen..de továbbra is csak ennyi..tüzfalakat kikapcsoltam,de az ilyen hibát nem okozhat,hogy nem érzékeli a bedugott kábelt..átrakosgattam más slotokba hááátha csak ez a nyűgje..de nem..Utána az ADSL UTP káblejével probáltam ,hogy kiszűrjem nem e a kábel a ludas..de avval sem megy..továbbra is a  "a hálózati kábel nincs bedugva" felirat pislog rám..NEm tudom elképzelni,hogy vettem két rossz halókártyát..sőt van egy régebbi használt is,de avval se megy..MOst kifogytam az ötletekből...utcsó mentsváram a HWSW fóruma.:) Ezegy rohadt X-akta lesz már érzem..és nem lesz sose lezárva..

Előre is kösz a válaszokat..

gondolom: 1. gépben van 2 hálókártyád 1 új és a régi amivel eddig is neteztél. Csak az ADSL modem-et dugd össze a géppel, először az egyik utána a másik kártyába (nem kell csatlakozni a netre).
Amikor bedugod észreveszi hogy csatlakoztattál hozzá kábelt? ugyanezt megcsinálod a 2. géppel is.
Ha mindhárom esetben látta gép a modemet akkor valószinüleg az új kábeled a hibás.

#442 Felhasználó inaktív   Popi25 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 06. 18:05

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 17:34

gondolom: 1. gépben van 2 hálókártyád 1 új és a régi amivel eddig is neteztél. Csak az ADSL modem-et dugd össze a géppel, először az egyik utána a másik kártyába (nem kell csatlakozni a netre).
Amikor bedugod észreveszi hogy csatlakoztattál hozzá kábelt? ugyanezt megcsinálod a 2. géppel is.
Ha mindhárom esetben látta gép a modemet akkor valószinüleg az új kábeled a hibás.

na kiprobáltam és müködtek a kártyák:) szal a kábel a szar..de ezis vadi új volt..köszi Mikland a kábelt.. :box2:

Neked meg télleg köszönöm a gyors és segítőkész választ!

#443 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 18:51

Idézet: Popi25 - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 18:05

na kiprobáltam és müködtek a kártyák:) szal a kábel a szar..de ezis vadi új volt..köszi Mikland a kábelt.. :box2:

Neked meg télleg köszönöm a gyors és segítőkész választ!

kábelt kezedbe fogod, a csati pöcke lefelé áll, akkor igy kell bekötve lenni balról jobbra:
1 fehér narancs
2 narancs
3 fehér zöld
4 kék
5 fehér kék
6 zöld
7 fehér barna
8 barna

a másik végén:
1 fZ
2 Z
3 fN
4 fB
5 B
6 N
7 K
8 fK

#444 Felhasználó inaktív   Popi25 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:25

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 18:51

kábelt kezedbe fogod, a csati pöcke lefelé áll, akkor igy kell bekötve lenni balról jobbra:
1 fehér narancs
2 narancs
3 fehér zöld
4 kék
5 fehér kék
6 zöld
7 fehér barna
8 barna

a másik végén:
1 fZ
2 Z
3 fN
4 fB
5 B
6 N
7 K
8 fK

de nem értem,azt hogy a másik vége..nekem mindkét vége ugyanazok a szinek...akkor most nem jó kábelt adtak vagy mi? :confused:

#445 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:36

Idézet: Popi25 - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 20:25

De nem értem azt, hogy a másik vége.. Nekem mindkét végén ugyanazok a szinek...akkor most nem jó kábelt adtak vagy mi? :confused:

Akkor neked "egyenes" kábeled van.
A fentiekben pedig egy crosslink kábel bekötését olvashattad.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#446 Felhasználó inaktív   Popi25 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:55

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 20:36

Akkor neked "egyenes" kábeled van.
A fentiekben pedig egy crosslink kábel bekötését olvashattad.

Ez ok:) de akkor ezekszerint ez nem jó a net megosztásához ugye? Én visszaviszem és beletömöm az eladó szájába azta 10 métreres köteget..Nem értek hozzá..direkt megkérdezem megmondom mire kell..és rosszat ad..

#447 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 21:20

Idézet: Popi25 - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 16:57

Két új hálókártyát vettem és 10 m crosslinkes kábelt..ezt ajánlották a számtekbótan.

Csak az a baj hogy sima(egyenes) bekötésű kábelt kaptál !
Két gép osszekötésére ez (egyéb eszközök hiányában) az estek 99%-ában alkalmatlan.
Erre való a crosslink kábel, aminek már írtam a bekötését.

#448 Felhasználó inaktív   Csoszter 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:34

Sziasztok! Nagy gondom lenne. Egy windows reinstall után, ismét meg akartam osztani a netet. Nahmármost.. Mikor megosztom, akkor a másik gépen csak 2 oldal jön be. www.dravanet.hu és www.t-online.hu Ha ezeken az oldalakon kattintok egy linkre az is bejön.

A netet megosztó gépen látszólag minden jó. Tüzfal sehol sincs. Router sincs. És nemtudom hogy miért nem jön be más honlap azon az átkozott gépen :mad:

Ha valaki tud valami infot plz segitsen! köszönöm elöre is!

Üdvözlettel: Gergő

#449 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 11:04

Idézet: Csoszter - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 21:34

Sziasztok! Nagy gondom lenne....

Üdvözlettel: Gergő

Szia!

Szerintem próbáldd ki ezt! MTU
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#450 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 11:12

Idézet: hungeri - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 13:52

Üdv!

Amit még nem találtam leírva, az az, hogy két vagy több wifi-s laptop között hogyan hozható létre hálózat? A windowsos varázslóban mindent próbáltam már, sikertelenül, pedig az SP2-s USB-s szolgáltatás elég szimpi volt. Beállítottam a laptopomon egy helyi vezetéknélküli hálózatot, Win rámásolt minden beállítást egy pen drive-ra, ezt feltettük az összes gépre, majd visszacsat hozzám, ekkor jelezte is, hogy hány új tagot regisztrált, de ugyanúgy senki sem látja a hálózatomat, azaz csatlakozni esélyünk sincs egymáshoz.
Mi a teendő?

Kössz.

Vegyetek valamilyen Acces Point-ot, aztán azzal menni fog! ;)
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#451 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 21:30

Üdv mindenkinek, megint!

Mostanában kezd elfajulni a "társammal" a netmegosztás. Eddig, ha akart tölteni, bejelentette, hogy tölteni fog, és hogy nem zavar-e! Ez így rendben is van, kb. 1 évig működött, de mostmár se szó, se beszéd, tölt, nem szól, még én kell őt felhívjam, hogy ugyanmár 1 kis sávszélességet hagyjon már nekem is. Már megbeszéltük, hogy ha tölteni akar, akkor éjszaka csinálja, mert akkor ugysem használjuk a netet. De le merem fogadni, hogy nem tölt éjszaka, mert zavarja a gépének a hangja, így reggel mikor felkel bekapcs. a gépet, elmegy suliba, és majd este megint kikapcs.
Én azt az időszakot szeretném kihasználni, amikor ő suliban van, de én itthon, és szeretném "élvezni" a netet teljes sávszélleségében. Mit csináljak, hogy a routerből csak nekem jöjjön net, neki meg nem? (Mivel nem nálam van a DSL modem, ezért nem tudom kihúzni a routerből a kábelt :) )!
Próbálkoztam úgy, hogy a DHCP csak 1 ip címet osszon ki (az enyémet, 192.168.1.100), de meglepődve vettem észre, hogy a hálózatban még így is benne volt.
Egyébként egy X-Micro WLAN 11g Turbo Mode Broadband Router (108Mbps) routerről beszélek!
Ha vmi nem tiszta, akkor kérdezzétek meg! :)
Előre is THX! :respect:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#452 Felhasználó inaktív   rzerge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 22:08

Sziasztok!

Abból mi igaz, hgoy a chello-nál van egy központi regisztrációs lépés (mikor bekötik a netet, akkor az éppen aktuális pc hálókártya számát reigsztrálják, és utána csak azzal tud menni) és más géppel nem lehet használni?
Ebből mi igaz? Mert teszem azt, ha én egy routert szeretnék beizgatni, akkor onnatól hogy megy a lépés? A router "hálókártya számát" kell beregisztrálnom központilag? Vagy ez a regisztrációs dolog ez full hülyeség?

Adsl-nél tudom hogy müxik a dolog, mert vidéken az otthoni gépen az van, de ezt a chello dolgot nem vágom. :confused:

Ha rossz topicba kérdem, sorry, elfogadom az elirányítást.  :D

Kösszke  :Đ
AsusP5K Premium/wifi,Intel-e6550,KingmaxMars 2x1gb-1066mhz,Gainward8800gt 512mb,Samsung160gb sata,WD3200AAKS,Pioneer d110dvd rw,TaganTG420-U1

#453 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 15. 22:20

Idézet: rzerge - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 22:08

a chello-nál van egy központi regisztrációs lépés (mikor bekötik a netet, akkor az éppen aktuális pc hálókártya számát reigsztrálják, és utána csak azzal tud menni) és más géppel nem lehet használni?

Ebből mi igaz? Mert teszem azt, ha én egy routert szeretnék beizgatni, akkor onnatól hogy megy a lépés? A router "hálókártya számát" kell beregisztrálnom központilag?

Igaz, de másik gépet akármikor lehet reggelni, meg routert is tudod reggelni, vagy routernek beírod, hogy a már meglévő géped MAC címét mutassa kifelé, oszt csókolom. És igen, engedélyezik leírva hivatalosan a házon belüli megosztást...
Make love not Wor.

#454 Felhasználó inaktív   rzerge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 22:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 23:20

Igaz, de másik gépet akármikor lehet reggelni, meg routert is tudod reggelni, vagy routernek beírod, hogy a már meglévő géped MAC címét mutassa kifelé, oszt csókolom. És igen, engedélyezik leírva hivatalosan a házon belüli megosztást...

Ach so! :)

Ok eddig vili, de most jön a láma kérdés! :) Hol találom a gép MAC címét? És a chello-nál nincsen semmi felhasználó név meg jelszó (úgy mind az adsl-nél)?
AsusP5K Premium/wifi,Intel-e6550,KingmaxMars 2x1gb-1066mhz,Gainward8800gt 512mb,Samsung160gb sata,WD3200AAKS,Pioneer d110dvd rw,TaganTG420-U1

#455 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 15. 22:43

Idézet: Csücsök - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 21:30

mostmár se szó, se beszéd, tölt, nem szól, még én kell őt felhívjam, hogy ugyanmár 1 kis sávszélességet hagyjon már nekem is. Már megbeszéltük, hogy ha tölteni akar, akkor

Router tüzesalába beírni az IPjét. Se ki, se be, semmit se. Gépén fixIP, átjáró nélkül, vagy DNS-ét albarmolni, vagy egyebek. Esetleg sávszélszabályozós router, kap X kilobitet, oszt szevasz.
Make love not Wor.

#456 Felhasználó inaktív   Anonimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 06:56

Idézet: Csücsök - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 21:30

Üdv mindenkinek, megint!

Mostanában kezd elfajulni a "társammal" a netmegosztás. Eddig, ha akart tölteni, bejelentette, hogy tölteni fog, és hogy nem zavar-e! Ez így rendben is van, kb. 1 évig működött, de mostmár se szó, se beszéd, tölt, nem szól, még én kell őt felhívjam, hogy ugyanmár 1 kis sávszélességet hagyjon már nekem is. Már megbeszéltük, hogy ha tölteni akar, akkor éjszaka csinálja, mert akkor ugysem használjuk a netet. De le merem fogadni, hogy nem tölt éjszaka, mert zavarja a gépének a hangja, így reggel mikor felkel bekapcs. a gépet, elmegy suliba, és majd este megint kikapcs.
Én azt az időszakot szeretném kihasználni, amikor ő suliban van, de én itthon, és szeretném "élvezni" a netet teljes sávszélleségében. Mit csináljak, hogy a routerből csak nekem jöjjön net, neki meg nem? (Mivel nem nálam van a DSL modem, ezért nem tudom kihúzni a routerből a kábelt :) )!
Próbálkoztam úgy, hogy a DHCP csak 1 ip címet osszon ki (az enyémet, 192.168.1.100), de meglepődve vettem észre, hogy a hálózatban még így is benne volt.
Egyébként egy X-Micro WLAN 11g Turbo Mode Broadband Router (108Mbps) routerről beszélek!
Ha vmi nem tiszta, akkor kérdezzétek meg! :)
Előre is THX! :respect:

Nem teljesen tiszta számomra, hogy a DSL modem kinél is van? És a router? Egyébként a routerben a "Status" fül alatti LOG-okból ki tudod szűrni az ő IP-jét, de még jobb a MAC adress-ét, majd az "Access" fül alatt csinálj rá MAC szűrést.

#457 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 08:28

Idézet: Anonimi - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 6:56

Nem teljesen tiszta számomra, hogy a DSL modem kinél is van? És a router? Egyébként a routerben a "Status" fül alatti LOG-okból ki tudod szűrni az ő IP-jét, de még jobb a MAC adress-ét, majd az "Access" fül alatt csinálj rá MAC szűrést.

A router is, és a modem is nála van.
(Megint ua. a szitu: ő suliban van, a gépe megy, ergo tölt!)
Amit most csináltam: az Access menüben beállítottam az IP szűrést (IP Filters), és a táblázatba megadtam az ő IP-jét. Gondolom fog működni, mert ha a saját IP-et adtam meg, akkor nekem nem volt netem. De! Ha neki automatikusra van állítva az IP cím megadása (a DHCP osztja ki), akkor a gép küldhet kérést a router felé egy másik IP címért?
Ezért lenne jó MAC szűrést alkalmazni!

#458 Felhasználó inaktív   Sir Zoltán 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 10:03

Csaó!
Routerrel van megosztva a netem, de van egy olyan nagy gond hogy ha az egyik gépen futt a DC++ akkor a másik gép belasul de nagyon. Ezt valahogy meg lehet oldani? Lécci segítsettek mert sűrgős!

Ha nem ide illet a kérdés mondjátok meg hova

THX

#459 Felhasználó inaktív   Anonimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 15:16

Idézet: Csücsök - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 8:28

A router is, és a modem is nála van.
(Megint ua. a szitu: ő suliban van, a gépe megy, ergo tölt!)
Amit most csináltam: az Access menüben beállítottam az IP szűrést (IP Filters), és a táblázatba megadtam az ő IP-jét. Gondolom fog működni, mert ha a saját IP-et adtam meg, akkor nekem nem volt netem. De! Ha neki automatikusra van állítva az IP cím megadása (a DHCP osztja ki), akkor a gép küldhet kérést a router felé egy másik IP címért?
Ezért lenne jó MAC szűrést alkalmazni!

A MAC szűrés lenne a legjobb +oldás
Nade
1.akkor meddig fog neki tartani a te vezetékedet kihúzni a routerből, ha bármiféle korlátozást vezetsz be neki? :confused:
2. Meddig tart majd neki leresetelni a routert és gyáriba tenni?  :confused:
3. egyáltalán meddig tartana kihúzni az ADSL modem UTP-jét a routerből és bedugni a saját pc-jébe?  (mondjuk ehhez tudnia kell az ADSL usert és jelszót)  :confused:
Így igen nehéz lesz lekorlátozni őt, hacsak nem teljesen zokni az informatikához.
Ha az övé a DSL hozzáférés, akkor ez nem teljesen jogos a részedről. Ha pedig a tied, akkor meg mit keres nála? :confused:

#460 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 18:53

Idézet: Anonimi - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 15:16

Így igen nehéz lesz lekorlátozni őt, hacsak nem teljesen zokni az informatikához.
Ha az övé a DSL hozzáférés, akkor ez nem teljesen jogos a részedről. Ha pedig a tied, akkor meg mit keres nála?   :confused:

Már válaszoltál is! :D
Annyival tisztában van, hogyha kihuzza a routerből a tyúkbelet, és bedugja a gépébe, és beállítja a kapcsolatot, akkor én kiestem a játékból.
A DSL hozzáférés elméletileg fifti-fifti, a zsé is az, de sajna már nem veszem észre, hogy még most is az lenne. :(
(aznap úgy felejtettem a korlátozást, pedig nem akartam, és mire ő hazajött a suliból 1ből hívott, hogy nincs nete! Szal működik a dolog!!! :Đ Mondom újraindítom a routert, hátha vele van gebasz. :D )

Szerkesztette: Csücsök 2006. 03. 17. 18:53 -kor

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.