HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#721 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 06. 11:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 0:20

Hjahh, nem csodálom, hogy nem bírtál vele, valami autentikációs dolog van elherélve. Eccer szoptam ilyennel, amikor júzer szénné tvíkelte az XPjét. Holnap folytköv  :D

Hy

Erről már az első kép árulkodott amit a hozzászolásomba beszúrtam.

Azért, ha minden rendben megy akkor be szoktam tudni állítani az XP hálózatot - úgy nem bonyolult - de ilyennel most találkoztam először, ráadásul nem is boldogultam vele.  :eek:

Tweak progikat meg hasonlókat nem szoktam használni, tisztában vagyok vele, hogy egyszerű user vagyok aki ilyenekkel többet árt mint használ.  :cool:

Régen mikor a PC érdekelni kezdett és lelkes voltam, akkor sokat buzeráltam a win98-at aminek havonta újratelepítés volt a vége.  :)  De ez már régen volt.

Legutóbb az XP-t 3 hónapja telepítettem újra, de azért mert előtte másfél évig ment, azért annyi idő sok volt neki, a végén már minden indulásnál 4-6 hibaüzenettel indult a gép.
Ez ami fenn van most erre csak a minimális dolgok vannak installálva.
Három hónapja csak logmein-nel használom ezt a gépet, most van, hogy több időt vagyok itthon és a laptopot összedugva az itthoni géppel másolgatni akartam, összehozni az anyagokat a két gépen, és igy jutottam el ide, hogy ezt nem tudtam összehozni.

Amit nem értek mitől lett ez ilyen mikor tényleg alig volt használatban?  :think:

Ma folyt.köv.
Várlak és mégegyszer köszi.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#722 Felhasználó inaktív   szemlits 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 06. 13:00

'Napot!

Hogy tudom megcsinálni,hogy ne kelljen "betárcsázni" a gépröl az ADSL-t? Egy Emitel-es Huawei ADSL modemem van,nem adtak hozzá semmi leírást.  :confused:

A későbbiekben WLAN-os hálózatot szeretnék kiépítne,ahhoz lenne jó,ah nem kellene "
tárcsázni".

#723 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 18:47

Idézet: szemlits - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 14:00

'Napot!

Hogy tudom megcsinálni,hogy ne kelljen "betárcsázni" a gépröl az ADSL-t? Egy Emitel-es Huawei ADSL modemem van,nem adtak hozzá semmi leírást.  :confused:  

A későbbiekben WLAN-os hálózatot szeretnék kiépítne,ahhoz lenne jó,ah nem kellene "
tárcsázni".

Hello

Egy boldog emitel-es felhasználó.  :cool:
Megoldodott már a gondod?

Üdv
szabi

UI: Holnap folytköv  :D
Nem mondtad kb mikor?
BF2 / Kép / BF3

#724 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 20:13

Hy

??  :cool:

Előtte csörögj rám skype-on.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#725 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 23:44

Idézet: szemlits - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 14:00

'Napot!

tárcsázni".

vezérlőpult, hálózatok, kapcsolat tulajdonságai (jobb egér, tul), és az opciók (options) fülon kiveszed a pipát a prompt for name and password, stb elöl (második felülről) ekkor nem kéri be a jelszot meg a felh nevet, meg kiveszed a pipát a prompt for phone number elöl is (ez a legalso) ekkor nem kéri be a telszámot.
ha azt akarod, hogy minden inditáskor automatice kapcsolodjon akkor csinálj a kapcsolatnak egy parancsikont az inditópultba és kész.
ha a legfölsőböl is kiveszed a pipát, akkor nem látod az a kis ablakot mikor betárcsáz (ahol kiirja, hogy épp mit csinál)

de ha wlant szeretnél akkor ugyis egy wlan routert fogsz venni, és akkor nem kell a gépen semmit tárcsázni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#726 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 21:46

Idézet: charlie - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 0:44

vezérlőpult, hálózatok, kapcsolat tulajdonságai (jobb egér, tul), és az opciók (options) fülon kiveszed a pipát a prompt for name and password, stb elöl (második felülről) ekkor nem kéri be a jelszot meg a felh nevet, meg kiveszed a pipát a prompt for phone number elöl is (ez a legalso) ekkor nem kéri be a telszámot.
ha azt akarod, hogy minden inditáskor automatice kapcsolodjon akkor csinálj a kapcsolatnak egy parancsikont az inditópultba és kész.
ha a legfölsőböl is kiveszed a pipát, akkor nem látod az a kis ablakot mikor betárcsáz (ahol kiirja, hogy épp mit csinál)

de ha wlant szeretnél akkor ugyis egy wlan routert fogsz venni, és akkor nem kell a gépen semmit tárcsázni.

XPSP2 alatt ez mind szükségtelen.
Létrehozol egy szélessávú kapcsolatot, és kész.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#727 Felhasználó inaktív   trippla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 15:30

Hy

Szabi sikerült megoldanod a problémádat, mert én is ugyanebben a helyzetben vagyok??

Ha sikerült légyszi írd le, én is próbálkozok!!

Kösz :)

#728 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 16:00

Idézet: trippla - Dátum: 2006. júl. 9., vasárnap - 16:30

Hy

Szabi sikerült megoldanod a problémádat, mert én is ugyanebben a helyzetben vagyok??

Ha sikerült légyszi írd le, én is próbálkozok!!

Kösz :)

Hy

Sajnos nem sikerült, egyedül nem ment Jahno meg azóta nem ért rá sajnos, pedig mint mondta találkozott már ezzel a jelenséggel és akkor volt megoldás.
Fogalmam nincs mi lehet.

Átmeneti megoldásnak annyi, hogy az UltraVNC-vel egyik gépről bejelentkezek a másikra és a file transfer-rel átszedem ami kell.

Fejlett hálózatkezelés. Röhej.
A kalap sz&r megnevezés sokkal találóbb lenne.

Azért ha esetleg te jutsz valamire mondd el nekem is.
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#729 Felhasználó inaktív   Olcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 11:52

Sziasztok! Van egy d-link 604-es routerem. Az lenne a problémám, hogy elvileg minden beállítást megcsináltam helyesen, viszont a 2-es portra csatlakozó gépet nem észleli, ráadásul ugyanaz a gép meg azt nem észleli, hogy be van dugva egy hálózati kábel az ő hálózati kártyájába, így azt írja ki, hogy nincsen csatlakoztatva hálózati kábel, vagy mi...
Ilyenkor mi lehet a probléma? Segítsetek légyszi! Előre is köszi

#730 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 12:13

Idézet: Olcsi - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 12:52

helyesen, viszont a 2-es portra csatlakozó gépet nem észleli, ráadásul ugyanaz a gép meg azt nem észleli, hogy be van

Ha a 3-as portban ugyanazzal a kábellel megy, akkor szar a port. Ha nem megy, de másik géped kábelével meg műxik, akkor nem olyan kábel való. Ha sehol semmilyen kábellel nem megy, akkor szar a hálókártya, vagy rossz a driver...
Make love not Wor.

#731 Felhasználó inaktív   Olcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 12:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 12:13

Ha a 3-as portban ugyanazzal a kábellel megy, akkor szar a port. Ha nem megy, de másik géped kábelével meg műxik, akkor nem olyan kábel való. Ha sehol semmilyen kábellel nem megy, akkor szar a hálókártya, vagy rossz a driver...

Köszi a gyors választ! A többi porton nem megy. A kábel biztos nem rossz. A hálókártyával idáig semmi baj nem volt, kb 2 éve tökéletesen működik. Újratelepítés után a hálókártya driverével eddig nem volt gond, úgyhogy gyanítom, hogy most se az okozza a bajt.

#732 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 13:18

Idézet: Olcsi - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 13:49

Köszi a gyors választ! A többi porton nem megy. A kábel biztos nem rossz. A hálókártyával idáig semmi baj nem volt, kb 2 éve tökéletesen működik. Újratelepítés után a hálókártya driverével eddig nem volt gond, úgyhogy gyanítom, hogy most se az okozza a bajt.

- kábel tönkremehet
- hálókártya is elromolhat
- cserélj tápot (dlink-ét)

#733 Felhasználó inaktív   Olcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 13:49

Megoldódott! Megoldás: hálókártyacsere! Köszi a segítséget!

#734 Felhasználó inaktív   feri123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 14:22

sziasztok!

azzal mit lehet kezdeni ha a szolgaltatotol hozzam minden ip csomag ttl=1el erkezik? tovabb tudja vinni egy mezei router nattal (elvileg nem kene neki ugye szerintem) vagy linuxolni kell?

nagyon kosz a gyors segitseget:)

#735 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 15:23

Idézet: feri123 - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 15:22

sziasztok!

azzal mit lehet kezdeni ha a szolgaltatotol hozzam minden ip csomag ttl=1el erkezik? tovabb tudja vinni egy mezei router nattal (elvileg nem kene neki ugye szerintem) vagy linuxolni kell?

nagyon kosz a gyors segitseget:)

linuxos megoldások vannak rá, mezei soho routerek nem szeretik

#736 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 16:06

Még a linuxos routerek se mind szeretik, smoothwallal mar szivtam igy! Oda egy win server lett proxyval, de ezt neked nem javaslom, csak ceges kornyezetbe! Inkabb probalj ki tobb linuxot,aztan majd meglatod melyikkel megy, melyik nem szereti, es a legszimpatikusabbat tartsd meg! Szükség esetén 5 perc alatt telepitheto az eisfair, es el birom kepzelni hogy megy!

#737 Felhasználó inaktív   feri123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 13:06

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 15:23

linuxos megoldások vannak rá, mezei soho routerek nem szeretik

hali, koszi a gyors valaszt! na kozben sikerult is szereznem egy sima kis soho routert. tenyleg nem szereti:/ time to live exceeded.
akkor marad a linux, vagy hagyom a francba es ha lejar a szerzodesem huzok is el azonnal.

vagy van esetleg olyan gyari router ami tud ttl manglingot? es hm ize, megfizetheto?

#738 Felhasználó inaktív   feri123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 13:23

Idézet: Hani - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 16:06

Még a linuxos routerek se mind szeretik, smoothwallal mar szivtam igy! Oda egy win server lett proxyval, de ezt neked nem javaslom, csak ceges kornyezetbe! Inkabb probalj ki tobb linuxot,aztan majd meglatod melyikkel megy, melyik nem szereti, es a legszimpatikusabbat tartsd meg! Szükség esetén 5 perc alatt telepitheto az eisfair, es el birom kepzelni hogy megy!

hat ja, nem csak fel kell dobni be is kell konfigolni azt a smoothwallt:) (gondolom)
huhh win servert proxyval azt ne is, koszke;) ceges kornyezetbe meg foleg ne:)

megneztem ezt az eisfart valami nemet ize jott be, inkabb mellozom. hogy erted hogy melyikkel megy? nem mindegy hogyan hivjak ha iptables van benne? idom mostanaban nem lesz ra mert ehhez egy gepet is ossze kellene dobni gyorsan. na majd egyszer (hetvegen?). kosz a tippeket majd szolok hogy allok es akkor johet meg, csa.

#739 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 14:26

Eisfair annyira egyszeruen configolhato es telepitheto hogy azert ajanlottam.Alaprendszer 3 perc, dsl es routing csomag meg 30 mp, 1,5 perc alatt beallithato a 2 halokartya, es a dsl csomag configja! Szal 5 perc alatt kesz :)
Vasat tenyleg ossze kell rakni, az pedig idoigenyesebb! Ha megvan a vas, szivesen elkuldom az eisfair kistesojanak floppy valtozatat,es akkor nem is kell kuzdened vele :)

#740 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 17:44

Hi!

Azt tudja valaki, hogy kell átállítani a hálózati kapcsolatoknál, hogy ne csomagszámot mutasson, hanem bájtokat?

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.