HWSW Informatikai Kerekasztal: Kinek milyen a Desktopja? VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kinek milyen a Desktopja? VI. Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#481 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 12. 23:01

Idézet: des - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 22:12

ense ternek at semmire. :) meg a vistara se. arra majd akkor fogok ha mar minden kotel szakad. nekem tokeletes az xp. bajom is alig van vele. sott igazabol nincs is. :) ja de! 1 bajom van. :)) de a valoszinu sp1 bug. na mindegy. :)  :smoker:

:rolleyes: na meg az sp1 támogatása megszűnt, úgyhogy ha nem is vistára, de legalább már egy sp2-re muszaly lessz benevezned...  :D

#482 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 12. 23:29

nem jatszom. kocka vagyok. nekem a notepad2.exe a jatek mar 6 eve. bar ugy 2-3 evente eloveszek valamit aztan jatszok 1-2 orat, aztan kesz. :) sp2 -t nem rakok. nincs szuksegem ra. nincsenek wireless dolgaim amiatt kellene. biztonsag szempontjabol sincs ra szuksegem.

de ne offoljunk :D regen igy nezett ki a deskem. :)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: des 2006. 10. 12. 23:32 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#483 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 05:54

Idézet: sadam - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 22:58

Nem csak Te.  :) Úgy megörültem, amikor megláttam ezt a két sorozatot "autópályaépítő anyagon".  :Đ  Nagyon jó képek, jó csaj.  :respect: :wub: :D

szal te is gyakran aszfaltozol :nevet:  :Đ

#484 Felhasználó inaktív   B@ldrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 15:12

des

kipróbáltam a the hybrid™ (beta) 1.4-et. meg kell mondjam ügyes  :up: , és még rengeteg lehetőség rejlik benne.
egy-két laikus elmélkedés távirati stílusban:
- egér ne help select legyen hanem link select, ablakmozgatásnál pedig move-os
- settings változóiba nem irok be semmit akkor elfehéredik az egész asztal
- óra-quicknote is lehetne, olyan hogyha eléri az előre definiált emlékeztető-időpontot akkor jelenjen meg a buborék  :)
- jobbegéret letiltanám az asztalon, egy weboldal jobbegérmenüje engem zavarna
- a jobbalsó két sor átpoziciónálható lehetne máshova?
- asztali elemek, óra lock-olható lehetne?
- desktop fileok jólenne ha törölhetőek lehetnének illetve automatice frissülne a panel
- mycomputer linkek kikapcsolhatók illetve testreszabhatók lehetnének?
- show desk image mi célt szolgál?
- hüle kérdés de beágyazott flasht támogathat?
- vistán nemtaláltam meg a html desk bekapcsolási lehetőséget, anyone?  :think:
Kép
Gigabyte EP45-DS5|Intel Core2Quad Q9450 @3.2GHz|Asus Silent Knight II|CSX DDR2 1066Mhz 2x2GB|Sapphire HD4870 512MB GDDR5|WD Caviar16 RE 320GB+SE16 750GB+Blue 500GB|Seagate Barracuda 7200.7 160GB|Thermaltake Shark-black|Corsair TX650|Creative Desktop Theater 5.1 DTT2200|Hauppauge WinTV THEATER|Pioneer DVR-109|Logitech G9 Laser Mouse|SteelSeries QcK mini|Samsung SyncMaster 226CW|Artic Cooling F12 Pro PWM|Windows 7 x64|Mac OS X Snow Leopard 10.6.2

#485 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 16:39

Idézet: B@ldrick - Dátum: 2006. Oct. 15., Sunday - 16:12

des

kipróbáltam a the hybrid™ (beta) 1.4-et. meg kell mondjam ügyes  :up: , és még rengeteg lehetőség rejlik benne.
egy-két laikus elmélkedés távirati stílusban:
- egér ne help select legyen hanem link select, ablakmozgatásnál pedig move-os
- settings változóiba nem irok be semmit akkor elfehéredik az egész asztal
- óra-quicknote is lehetne, olyan hogyha eléri az előre definiált emlékeztető-időpontot akkor jelenjen meg a buborék  :)
- jobbegéret letiltanám az asztalon, egy weboldal jobbegérmenüje engem zavarna
- a jobbalsó két sor átpoziciónálható lehetne máshova?
- asztali elemek, óra lock-olható lehetne?
-  lehetnének illetve automatice frissülne a panel
- mycomputer linkek kikapcsolhatók illetve testreszabhatók lehetnének?
- show desk image mi célt szolgál?
- hüle kérdés de beágyazott flasht támogathat?
- vistán nemtaláltam meg a html desk bekapcsolási lehetőséget, anyone?  :think:
Kép

jaja. rengeteg lehetoseg van benne. perpill most ott tartok hogy neha mar a sajat kodomban is eltevedek neha.  :D

1.6 keszul most, par javitott es uj dologgal.

- eger kurzor siman valtoztathato a cssben (ha editalod a kodot) amugy de azert help-et raktam oda mert ha fole viszed az egeret akkor kis szoveg irtodik ki segitsegnek. pl. dragable item stb... de majd meg finomitok rajta. :)

"settings változóiba nem irok be semmit akkor elfehéredik az egész asztal"
- hmm. ez visoznt erdekes mert ezt en nem vettem eszre eddiog. meg amugy is ha ures a szovegmezo megadtam hogy ne csinaljon akkor semmit. lehet ha beteszek egy refresh() -t akkor jo lesz.. majd megnezem.
- az óra-quicknote az az eventlist amit en hasznalok is az en deskemen de annyira gyerek cipoben van meg ez a script hogy nagyon under construction. es nemigen tudok tovabb lepni mert akadalyba utkozten. (logikai + scriptbeli egyarant.)
- "jobbegéret letiltanám"... igen ezt is letiltottam a sajat deskemen de ugy latszik itt meg ezt elfelejtettem. :) mellesleg a linkeknel letiltottam mert ott is zavaro.. (oncontextmenu = false)
- "jobbalsó két sor "... ha igeny van ra megcsinalom.
- lockolhatosag: tervben van.
- "desktop fileok jólenne ha törölhetőek"... tervben van. sott az eredeti terv nem ez hanem sokkal jobb ettol. ebbol jott a hybrid elnevezes.... innen meg mar kilehet kovetkeztetni hogy amit akarok az ugy megjeleniteni a desktopon levo fileokat a html-en belul hogy 1 percenkent (vagy akarmennyi) frissulne az adat. igy ha letoltesz valamit mar a htmlben elo is bukkan az ujabb link a filehoz..stb ;) amugy a drive data, az ora, es a scheduler is 1 percenkent "frissul". de allithato a scripten belul. (bar en a sajatomon 1 percet hasznalok mindenhez)
- show desk img azt a celt szolgalja hogy ha akarsz egy kisebb kepet az asztalon akkor ott betoltheted. mivel ezt mozgatni is tudod nem ugy mint a hatteret ami fix.
- flasht is betehetsz nyugodtan a divbe (marmint a kodon belul beleraksz egy flasht) mert ami abban van azt lehet mozgatni. szal 'barmit' belelehet rakni.

node ez tenyleg beta meg. es tenyleg sok lehetoseg van.. :) csak hat gyozzem megcsinalni.

szerk: mondjuk 1.5 tol lefele elegge bugos volt. az 1.5 fent van az oldalamon mar jo par napja. asszem abban mar nem sok hiba lehet. persze minnel tobben tesztelik annal jobban kiderulnek a hibak. de eddig csak 2-3 ember tesztelte nekem. szegenyes angolommal itt http://virtualplastic.net/msgboard/thread....m=0&thread=1017 van egy tema rola. :) nemtom ez menyire offtopik itt de valahol jolenne magyarul is errol beszelni. de topikot meg nem akarok ennek nyitni.

ehh most latom a kepet. jo lett! :D

Szerkesztette: des 2006. 10. 15. 16:57 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#486 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 17:17

1.6rol egy kep.

9 drive-ot rakhatunk (total size es free space infoval) a deskre. persze amit nem hasznaltunk fel a 9bol azt el leher rejteni. szvsz 9 boven eleg. en csak 5ot hasznalok. 1 percenkent frissulnek az adatai. (es minden mas 1percenkent frissul . persze amik dinamikus scriptek.)

akkor van egy colorpickerunk is. igaz ezt mozgatni elegeg fajdalamsan lassu. :) szal lassan halad azert elore a projekt.  :cool:

Csatolt fájl:

#487 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 15. 19:27

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

...de csak, mert megszóltatok az ubuntu miatt!  :D  ez a mostani vista-desktopom, csak ilyen egyszerűen, hiszen nagyszerű!  :respect:

#488 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 19:39

Idézet: des - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 17:17

1.6rol egy kep.

9 drive-ot rakhatunk (total size es free space infoval) a deskre. persze amit nem hasznaltunk fel a 9bol azt el leher rejteni. szvsz 9 boven eleg. en csak 5ot hasznalok. 1 percenkent frissulnek az adatai. (es minden mas 1percenkent frissul . persze amik dinamikus scriptek.)

akkor van egy colorpickerunk is. igaz ezt mozgatni elegeg fajdalamsan lassu. :) szal lassan halad azert elore a projekt.  :cool:

Ne vedd személyesnek, de bocsi nekem nem tetszik egyáltalán. Ettől még a natúr Ubuntu desk. v. akár az xp alap deskje is fantáziadúsabb...  ;)

#489 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 19:55

Idézet: Basic - Dátum: 2006. Oct. 15., Sunday - 20:39

Ne vedd személyesnek, de bocsi nekem nem tetszik egyáltalán. Ettől még a natúr Ubuntu desk. v. akár az xp alap deskje is fantáziadúsabb...  ;)

abszolute nem veszem.  :cool: btw, egyaltalan nem a kinezetrol van itt most szo! ezt vagod egyaltalan? tudod itt a lenyeg az, hogy van egy db html file amit beraksz hatternek es onnan vezerelsz minden beallitast. ez az amit itt "bemutatok", nem a design-t!!! az meg nagyon puritan. de direkt ugy keszul az egesz, hogy TE magad allitgathatod a TE sajat igenyeidnek megfeleloen.

szoval... :cool: az egeszet azert csinalom hogy akik kevesbe ertenek a kulonbozo scriptelgetesekhez azok is hasznalhassanak activedesktopot. (ugyanis ez userfriendly lesz) kb most jarok a 2000. sornal es ez meg csak kb a fele annak amit tervbe vettem. az egeszet pusztan szorakozasbol csinalom, nem magamnak.. illetve magamnak mar reg megcsinaltam es eleg regota hasznalok egy masik valtozatot. nekem ez a jatek. nem pedig a csilivili 4000fps gamek. :)

Szerkesztette: des 2006. 10. 15. 20:32 -kor

#490 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 15. 20:33

Idézet: des - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 19:55

abszolute nem veszem.  :cool: btw, egyaltalan nem a kinezetrol van itt most szo! ezt vagod egyaltalan? tudod itt a lenyeg az, hogy van egy db html file amit beraksz hatternek es onnan vezerelsz minden beallitast. ez az amit itt "bemutatok", nem a design-t!!! az meg nagyon puritan. de direkt ugy keszul az egesz, hogy TE magad allitgathatod a TE sajat igenyeidnek megfeleloen.

szoval... :cool: az egeszet azert csinalom hogy akik kevesbe ertenek a kulonbozo scriptelgetesekhez azok is hasznalhassanak activedesktopot. (ugyanis ez userfriendly lesz) kb most jarok a 2000. sornal es ez meg csak kb a fele amit megvalositottam. az egeszet pusztan szorakozasbol csinalom, nem magamnak.. illetve magamnak mar reg megcsinaltam es eleg regota hasznalok egy masik valtozatot. nekem ez a jatek. nem pedig a csilivili 4000fps gamek. :)

...ezt értem, de ez itt főképp arról szól a történet h. kinek milyen a desktopja, nem?
ezt hogy éri el az illető az már "részletkérdés", nem??

#491 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 20:40

Idézet: Basic - Dátum: 2006. Oct. 15., Sunday - 21:33

...ezt értem, de ez itt főképp arról szól a történet h. kinek milyen a desktopja, nem?
ezt hogy éri el az illető az már "részletkérdés", nem??

persze. vegulis jah. de en nem azert tettem be. meg kulonben is nekem nem ilyen a deskem. :) (nekem total monokrom az egesz deskem es a windowsom is  :cool: ) ezek csak ilyen preview dolgok amiket beraktam. igy ebben a formaban ense hasznalnam.  :Đ (marmint pl azzal a voroses barna szinnel meg stb...) node majd mindenki beallithatja ugy ahogy akarja.

a masik meg hogy 'izlesrol' vitatkozni haaat; hulyeseg. felesleges. nekem sem tetszik pl az a desk sem amit te be linkeltel. de ugyanazt meg sok mast is (nagy ikon, kis ikon, stb) meglehet majd csinalni ezzel a dologgal amit eppen keszitek. magyaran ez csak egy eszkoz lesz, hogy mit hoz ki belole az ember, meg mar megint izles dolga....

Szerkesztette: des 2006. 10. 15. 20:42 -kor

#492 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 20:44

Idézet: des - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 20:40

persze. vegulis jah. de en nem azert tettem be. meg kulonben is nekem nem ilyen a deskem. :) (nekem total monokrom az egesz deskem es a windowsom is  :cool: ) ezek csak ilyen preview dolgok amiket beraktam. igy ebben a formaban ense hasznalnam.  :Đ (marmint pl azzal a voroses barna szinnel meg stb...) node majd mindenki beallithatja ugy ahogy akarja.

a masik meg hogy 'izlesrol' vitatkozni haaat; hulyeseg. felesleges. nekem sem tetszik pl az a desk sem amit te be linkeltel. de ugyanazt meg sok mast is (nagy ikon, kis ikon, stb) meglehet majd csinalni ezzel a dologgal amit eppen keszitek. magyaran ez csak egy eszksoz lesz, hogy mit hoz ki belole az ember, meg mar megint izles dolga....

...de a vista alapból ilyen szép, minden kézimunkázás nélkül...
és én, mint grafikus el kell mondjam ez a külső most nagyon trendi, és hasonló design kérésekkel találkozunk nap, mint nap. szal. a lényeg hogy az emberek már vágynak a szép dolgokra.  :respect:

#493 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 20:45

nekem tetszik a vista, csak kar hogyha rakok hozza mas progamokat, nem mindegyik nez ki, nem egyseges, ugy pedig mar csunya. viszont amit csinal des, az tetszik, es ami azt illeti lehet ki is fogom probalni, szintugy kocka vagyok, es szintugy jobban szeretem a minimal designt mint a sok csilivili felesleges faszsagot. maganvelemeny.
macbook air 2014

#494 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 20:50

Kép
macbook air 2014

#495 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 20:51

Idézet: Basic - Dátum: 2006. Oct. 15., Sunday - 21:44

...de a vista alapból ilyen szép, minden kézimunkázás nélkül...
és én, mint grafikus el kell mondjam ez a külső most nagyon trendi, és hasonló design kérésekkel találkozunk nap, mint nap. szal. a lényeg hogy az emberek már vágynak a szép dolgokra.  :respect:

en vistat csak screenshotokbol lattam eddig meg csak, de igy eddig nem tetszik nekem. tul csilivili nekem. (persze ha valoban majd jobban testreszabhatobbak lesznek benne a dolgok akkkor lehet enis majd azt fogom hasznalni... majd egyszer. 3-4-5-? ev mulva.)

szoval megint ott vagyunk, hogy "vista alapból ilyen szép".. hat kinek mi a szep ugye. :smoker:
a masik meg az, hogy en alapbol kreativ "lelek" vagyok: rajz, zeneiras, grafikazas, stb. meglehet hogy masnak nem tetszenek az amit csinalok, (btw, amator szinten csinalom ezeket, hobbibol) de nekem igen es ez a lenyeg, hogy megcsinalom magamnak azt, ami nekem tetszik. nem pedig hasznalok egy olyan valamit ami majdnem az igazi de megse az, de hasznalom mert ez van.... :smoker:

#496 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 21:03

hogy ne offozzunk sokat, illetve hogy megtorjuk azt, ime a deskem. (mar megint ua.. najo nem ua, mert most fekete! :Đ ) illetve a desk az pont nem lathato, csak a dolgok rajta. :smoker:
Kép

ez is siman maga a windows (xp), kulso programok nelkul. (csak built-in dolgokat hasznalok, visualstyle, wsh, +hackek). nem kell hogy tetszen masnak, hiszen magamnak csinaltam, ugy ahogy az nekem tetszik.

#497 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 21:29

azert ha megnem haraxol nekem teccik :D
macbook air 2014

#498 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 22:18

Idézet: evone - Dátum: 2006. Oct. 15., Sunday - 22:29

azert ha megnem haraxol nekem teccik :D

thx. :cool:

#499 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 23:10

még mindig a minimalizmus :D

Kép
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#500 Felhasználó inaktív   peba0706 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 14:12

Én annyit fűznék hozzá, h amit DES csinál, nagyon tetszik, ha kész lesz, sztem használni fogom.
Sajnos scripteléshez én sem értek, és legalább van valaki, aki megcsinálja helyettem :p
De nagyon cool szvsz.

Mitöbb, én is minimalistának tartom magam, valahogy ez a Vista design nem tetszik.
Úgy eleinte még oké, de nemm... kicsit csillivilli ja.
Szép tiszta, letisztult vonalak kellenek. Aki már látta a deskjeimet - mivel párat már azért beszúrtam - az tudja, mire gondolok.

Megtaláltam azt a témát, amit régóta kerestem, nem váltok. Abszolút elégedett vagyok, öröm így dolgozni a géppel.

Most spec nem otthon vagyok, hanem egy könyvtárból írok, és tudjátok mi a benyomásom az itteni kék tálcáról? Hát sztem... nekem olyan műanyag benyomást kelt. Tudjátok, az a hőre lágyuló fajta. Tiszta flakon.
És még csak meg sem lehet változtatni, bahh!

Asszem ennyit akartam.

Keep up, DES!
[ changemydesk.net ] - oszt' nézzedmánmeg!

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.