Windows Vista III., avagy Longhorn
Elküldve: 2006. 10. 02. 13:54
Elküldve: 2006. 10. 02. 14:47
Idézet: magic-box - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 13:54
minden konfig más-más, úgyanúgy a hibák is. :confused:
amúgy az integrációra visszatérve: OsX-en szintén ez a helyzet, eddig a windows nagyon megengedő volt -egyéb alternatívákkal szemben-, persze mindig kiabálnak érte a népek, hogy ha ő nem akarja ezt (hanem más alternatíváért akar plusszba fizetni), akkor miért nem lehet más?! persze lehet, működhet is, de logikus hogy a saját fejlesztéső programok jobban futnak, ha ez valakinek nem jön be, használjon mást pl. linuxot. nem? nem akarom az MS-t védeni, de ha belegondolok én se, de te sem tennél másképp. tehát az dobja az első követ...
Elküldve: 2006. 10. 02. 16:14
Idézet: magic-box - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 13:16
Másnak bejött az új Intéző, szerintem nehezebben használható mint a régi, de ez már izlés dolga. Sztem maximum szép
Konklúzióként annyi, hogy egy átlag user meglesz halva teljesen a Vistánál, annyira áttekinthetetlen és nehezen használhatónak tűnik az egész rendszer, hogy ha bármihez hozzáakar nyúlni, az nem fog menni segítség nélkül."
Van itt néhány dolog amire felfigyeltem az írásodban. Maximálisan egyetértek veled, már az első pár óra után ugyanezek a gondolatok jutottak eszembe. Nekem pl. egyszerűen muszáj volt kikapcsolnom minden csodát (pl defender és tsai) hogy minden jól működjön és lehetőleg gyorsan. Ha minden védelmet kikapcsoltam akkor gyors a Vista, de akkor sztem máris eltűnt a "szuperbiztonság" amiért is ennyi munkát beleöltek. Sztem túl sok a design elem (nekem már az xp-ben is az volt), sokszor feleslegesnek tartom a sok csicsát mert nem karácsonyfát akarok használni hanem oprendszert. Néha kezd hasonlítani egy japán bugyuta rajzfilmre amit amerikai gyerekeknek készítettek. Vagy mittudomén :Đ A kompatibilitáson kicsit még kellene dolgozni, és sztem jó lenne. (hogy nem túl régi "alap"-nak számító programok is működjenek rajta hibátlanul.) A driverekért még kár nyafogni, hiszen itt többen is írták, hogy tudomásul kell venni hogy ez még nem végleges és kiadott verzió, sajnos idő kell majd míg megjelennek a jó driverek. ( ha jól emlékszem ez volt az xp-nél is)
Elküldve: 2006. 10. 02. 18:00
Idézet: mexel - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 17:14
úgy tudom, sokat fejlődtek a vista parancssoros eszközei, szinte mindent meg lehet vele már oldani parancssorból is. hát nosza, ha nem tetszik a felület, használd a parancssort, vagy netán térj vissza win95-re esetleg win 3.1-re.
Egyébként miért baj az, ha valami szép? Sokkal szívesebben használok egy szép dolgot, mint egy ósdi ronda felületet. Ez épp ahhoz hasonlít, hogy pl. van két autód a garázsodban: egy lepukkant Wartburgod és egy vadiúj Audid. Te melyiket használnád gyakrabban vagy kizárólagosan?
1ébként nálam 1GB memóriával jól elvan a vista, bár az optimális kétségkívül ennél több. De emlékezzünk vissza: win 3.1 4MB memóriával is működött. Az, hogy hogyan és miért, azzal már nem foglalkozik senki. De említhetjük szinte akármelyik linuxot is garfikus felülettel: mennyi helyet foglal (hány gigát?), mennyi memória is kell neki, hogy jól fusson? Hány perc alatt töltődnek be?
A defendernek meg inkább örülni kellene, a sok láma se víruskeresőt, se kémirtót, se tűzfalat nem telepít, részben tudatlanságból, részben ál magyarázatból (ha vírusos lesz, majd újrarakom egy perc alatt image-ből: ezért is terdjednek olyan gyorsan a vírusok...) Bár a víruskereső része alapból nem lesz benne (fizetős szolgáltatás), a kémprogram irtó és a tűzfal legalább a veszélyek egy része ellen véd. Akinek meg nem tetszik, ki lehet kapcsolni a szolgáltatást, fel lehet helyettük mást tenni.
Elküldve: 2006. 10. 02. 18:01
Idézet: ufonauta - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 21:39
Bár ez nem konkrétan Vista téma, inkább Media Center Edition, a Vista MCE-je gyakorlatilag ugyanaz, mint a "Windows XP Media Center Edition"-jáé, aminek tunerrel szemben a következő elvárásai vannak:
Csak MPEG2 módban működik, vagyis a tunernak ezt tudni kell. A HW-s kártyák alapból MPEG2 adatot generálnak, így ezekkel nincs gond. A SW-s kártyák nem tudnak ilyet, kivéve pár kivételt (ATI All-In-Wonder kártyák és néhány hibrid - analóg és digitális - kártya.)
Kb. ezek mennek BIZTOSAN vele:
- Hauppauge PVR 150, 250, 350, 500, és ezek MCE variánsai
- ATI Theater 550
- nVidia NVTV
- Leadtek PVR2000
- AverMedia újabb, HW-s motyói (MCE jelzésűek).
- elméletileg minden olyan hardveres kártya (vagyis saját kódolócsippel rendelkezik, és egyből MPEG2 formátumban küldi az eredményt), aminek van MCE kompatibilis drivere. Ezek lehetnek külső (USB-s) motyók is, ha jelölve van hogy HW-s vagy "MCE Compatible", akkor szinte biztosan megy
Nálam pl. egy KWorld MCE200 TV Creator vagymi ment, pedig szörnyűségesen gagyi kártya. Képminőségben a Hauppauge-hez képest mondjuk 10%. Vagy 5.
Jah. Az MCE/Vista nem rendelkezik MPEG2 dekóderrel, vagyis ezt utólag kell feltelepíteni. Én a DScaler MPEG2 Filters-t használom, mert free és 100% kompatibilis. Feltelepítése után lehet nézni a TV-t (MPEG2) és DVD-t. Szükséges lehet még a DECCHECK használata, amivel a sok MPEG2 dekóder között ki lehet jelölni a használni kívántat.
Elküldve: 2006. 10. 02. 18:05
Idézet: mexel - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 16:14
inkább az a megoldás hogy veszel egy erősebb gépet, és a saját érdekedben bekapcsolva hagysz minden biztonsági cuccot, amik sztem. qurva hasznosak és jó működnek! vagy, ha nem akkor maradsz annál a jó bevált (meg jó elavult)Xp-nél.
a csicsáról csak annyit: láttál már osx-et, plasztikus domború gombok, stb. szerintem a vista jobban néz ki, nekem letisztultabb. izlések és pofonok.
Elküldve: 2006. 10. 02. 18:28
Másrészt nem értem miért kell ilyen reakciókkal visszaválaszolni, hiszen nem a te nevedben beszéltem, és gondolom nekem is van szabad véleménynilvánítási jogom.
Elküldve: 2006. 10. 02. 18:32
Idézet: mexel - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 18:28
Másrészt nem értem miért kell ilyen reakciókkal visszaválaszolni, hiszen nem a te nevedben beszéltem, és gondolom nekem is van szabad véleménynilvánítási jogom.
ha ilyen erős géped van akkor minek sírsz?
Elküldve: 2006. 10. 02. 18:44
Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:32
Nem én vittem bele. Csak a tapasztalatom az, hogy ha valaki feltelepít pl egy xp-t 90%-uk klasszikus start menüre vált, mert az "új" design nem olyan jól és egyszerűen kezelhető mint a hagyományos, vagy használják az asztali ikonokat, és nem szeretik a mappákban a webnézetet. Legtöbben kikapcsolják pl az árnyékolásokat és más egyéb hasonló képi szolgáltatásokat, amik alig látványosak, viszont inkább feleslegesebbek, soxor csúnyábbak is. Sztem is legyen meg az egyénreszabhatóság, de minek beépíteni annyi féle előre kreált dolgot, hiszen aki ilyesmit használ úgyis tölt le magának többféle témát, képet, kurzort akármit, mert a gyári wines nem szokott megfelelni nekik.
Elküldve: 2006. 10. 02. 18:55
Idézet: mexel - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:44
Rossz a tapasztalatod, vagy rossz helyen szerzed a tapasztalataidat. Én 10, legfeljebb 20 százalékra saccolnám ezeknek az arányát. A legtöbben feltelepítik/feltelepíttetik és használják, néha új háttérképet raknak, de van, hogy azt se.
Én XP alatt jelenleg a Silver skint használom, sógorom meg is kérdezte, hogy hű de jó, honnan van meg hogy le tudnám-e neki is tölteni.
Elküldve: 2006. 10. 02. 19:23
Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 18:55
Én XP alatt jelenleg a Silver skint használom, sógorom meg is kérdezte, hogy hű de jó, honnan van meg hogy le tudnám-e neki is tölteni.
Szerkesztette: Basic 2006. 10. 02. 19:24 -kor
Elküldve: 2006. 10. 02. 19:33
Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:55
Én azokra a felhasználókra gondolok, akik tudják hogyan kell használni
Akkor hanyagolom az ezirányú hozzászólásokat inkább. A Vistám éppen az előbb fagyott le kegyetlenül, próbaképpen felraktam az Azureust és a javát. Úgy ahogy működött, de uninstall után a Vista mindenhová ikonokat húzott a kurzor után, villogott a kép stb. :Đ reset tökéletes megoldásnak bizonyult, azóta megy. ja, Utorrent tökéletesen teszi a dolgát.
Elküldve: 2006. 10. 02. 19:37
Idézet: mexel - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:33
Akkor hanyagolom az ezirányú hozzászólásokat inkább. A Vistám éppen az előbb fagyott le kegyetlenül, próbaképpen felraktam az Azureust és a javát. Úgy ahogy működött, de uninstall után a Vista mindenhová ikonokat húzott a kurzor után, villogott a kép stb. :Đ reset tökéletes megoldásnak bizonyult, azóta megy. ja, Utorrent tökéletesen teszi a dolgát.
Nem bántani a kompakt gépeket!
...na jó, azért az én Dellemet nem veszem egy tesco-gazdaságos "pc"-vel egy lapra
Elküldve: 2006. 10. 02. 19:40
Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 20:37
...na jó, azért az én Dellemet nem veszem egy tesco-gazdaságos "pc"-vel egy lapra
Nem egészen ara gondoltam. :Đ Integrált alaplap, felsorolva minden eszköz róla hogy úgy tűnjön sok mindent kap a vásárló, 300w codegen táp, 256mb ram, mindez 2-3x-os áron, minőségi alkatrész nélkül. Sajnos sok ilyen van használatban. Ezekre majd jöhet a Vista
Elküldve: 2006. 10. 02. 19:44
Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:23
Pedig a linuxok is nagyon szépen tudnak kinézni és gyakorlatilag már jónéhány hónappal, évekkel ezelőtt tudták mindazt a fícsört, amit most a vistába belerántottak. Szerintem egy XGL+COMPIZ sokkal szebb tud lenni, mint a vista. De egy valamit tényleg érdemes szem előtt tartani: ez mind növeli a hibalehetőságet és az inkompatibilitást. Szerinted hány rendszergazda öról majd annak, hogy a gépeket újra kell majd húznia és majd jönnek a "hol találom..." meg az "eddig nem ott volt..." típusú kérdések. Tehát nem biztos, hogy az oprendszer használhatóságán olyan nagyot fog dobni. Ez nem. Legalábbis nálam. Az első pár napban jól néz ki, de amikor majd egy java alatt fejlesztett program állandóan átvált a basic skinre, mert a java még a vista skint nem támogatja, akkor a felhasználónak hiába van 100 eFt-os videokértyája... Szóval szerintem egy stabilitás és használhatóság többet jelent, mint ezek a csicsás küllemek.
Elküldve: 2006. 10. 02. 19:46
Idézet: mexel - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:40
a sok agyas majd megveszi a vistát, uttánna meg leshetünk ha tele lessz a sok nyavajgó amatőrrel a topic, hogy jaj ez nem fut, jajj be se jön, jajj nem fut az aero??? szerinted elolvassák az ajánlott konfigurációt az emberek? remélem el...
Elküldve: 2006. 10. 02. 19:49
Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 20:46
Pénégyes keleronon minden elfut.
Elküldve: 2006. 10. 02. 19:52
Idézet: Schweppes - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:44
Elküldve: 2006. 10. 02. 19:52
Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 20:49
Nekem is ment lassabb gépen is, sőt ideiglenesen egy s3trio 1mb-os pci kártya is volt benne, ott azért már érdekes volt a kinézet
Ez a ficsőr pl miért kell bele?
Elküldve: 2006. 10. 02. 20:01
Idézet: mexel - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:52
Ez a ficsőr pl miért kell bele?
Haveromnak raktuk fel. konfig: asus k8n, sempron2600+, 2x512 ram, 120gb sima (bár7200fordulatos) vinyó, integrált hangkari és egy geforce fx5500 -bár 256mb-os- videókari.
Na ezen a konfigon ugyanúgy (!) futott a Vista -látszólag-, mint az én Dual-Core-os, Dellemen...

Súgó
A téma zárva.