HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista III., - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista III., avagy Longhorn

#2051 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 02. 19:23

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 18:55

Rossz a tapasztalatod, vagy rossz helyen szerzed a tapasztalataidat. Én 10, legfeljebb 20 százalékra saccolnám ezeknek az arányát. A legtöbben feltelepítik/feltelepíttetik és használják, néha új háttérképet raknak, de van, hogy azt se.

Én XP alatt jelenleg a Silver skint használom, sógorom meg is kérdezte, hogy hű de jó, honnan van meg hogy le tudnám-e neki is tölteni. :) És jelenleg a sógorom-félék a 80-90%. ;)

:up: erről van szó. mindenki inkább a modern szép dolgok felé nyit, eddig a szép oprendszerről mindenkinek csak a "szinte elérhetetlen" OsX jutott eszébe, vagy valami Linux (bár én olyat még nem is láttam :D ) most mindenki (többség) örül hogy végre lessz egy mindenki számára elérhető szép és használható oprendszer, ami akár már egy 100ezer forintos gépen is fut, (szemben egy 300-400ezer forintos machintossal) :cool:

Szerkesztette: Basic 2006. 10. 02. 19:24 -kor

#2052 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 02. 19:33

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:55

Rossz a tapasztalatod, vagy rossz helyen szerzed a tapasztalataidat. Én 10, legfeljebb 20 százalékra saccolnám ezeknek az arányát. A legtöbben feltelepítik/feltelepíttetik és használják, néha új háttérképet raknak, de van, hogy azt se.

Én XP alatt jelenleg a Silver skint használom, sógorom meg is kérdezte, hogy hű de jó, honnan van meg hogy le tudnám-e neki is tölteni. :) És jelenleg a sógorom-félék a 80-90%. ;)

Én azokra a felhasználókra gondolok, akik tudják hogyan kell használni  :)  Abban igazad van, hogy akik az ismeretségi körömben is maguk telepítik újra a wint, úgy használják ahogy az alapból feltelepül. Amikor megkérdem hogy jó ez így, akkor a válasz az, hogy a múltkori jobb volt, csak nem tudják hogyan kell beállítani. Akkor úgy látszik rosszak voltak a tapasztalataim.  :)  Abban igazad lehet, hogy a "sógorom" félék igen nagy felhasználói tábor( közéjük tartoznak akik megveszik a tescos-komlett gépeket is mert az "gyári" és nem utólag összerakott  :Đ  "

Akkor hanyagolom az ezirányú hozzászólásokat inkább. A Vistám éppen az előbb fagyott le kegyetlenül, próbaképpen felraktam az Azureust és a javát.  Úgy ahogy működött, de uninstall után a Vista mindenhová ikonokat húzott a kurzor után, villogott a kép stb.  :Đ  reset tökéletes megoldásnak bizonyult, azóta megy. ja, Utorrent tökéletesen teszi a dolgát.

#2053 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 19:37

Idézet: mexel - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:33

Én azokra a felhasználókra gondolok, akik tudják hogyan kell használni  :)  Abban igazad van, hogy akik az ismeretségi körömben is maguk telepítik újra a wint, úgy használják ahogy az alapból feltelepül. Amikor megkérdem hogy jó ez így, akkor a válasz az, hogy a múltkori jobb volt, csak nem tudják hogyan kell beállítani. Akkor úgy látszik rosszak voltak a tapasztalataim.  :)  Abban igazad lehet, hogy a "sógorom" félék igen nagy felhasználói tábor( közéjük tartoznak akik megveszik a tescos-komlett gépeket is mert az "gyári" és nem utólag összerakott  :Đ  "

Akkor hanyagolom az ezirányú hozzászólásokat inkább. A Vistám éppen az előbb fagyott le kegyetlenül, próbaképpen felraktam az Azureust és a javát.  Úgy ahogy működött, de uninstall után a Vista mindenhová ikonokat húzott a kurzor után, villogott a kép stb.  :Đ  reset tökéletes megoldásnak bizonyult, azóta megy. ja, Utorrent tökéletesen teszi a dolgát.

Nem bántani a kompakt gépeket!  :mad:

...na jó, azért az én Dellemet nem veszem egy tesco-gazdaságos "pc"-vel egy lapra :D

#2054 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 19:40

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 20:37

Nem bántani a kompakt gépeket!  :mad:

...na jó, azért az én Dellemet nem veszem egy tesco-gazdaságos "pc"-vel egy lapra :D

Nem egészen ara gondoltam.  :Đ  Integrált alaplap, felsorolva minden eszköz róla hogy úgy tűnjön sok mindent kap a vásárló, 300w codegen táp, 256mb ram, mindez 2-3x-os áron, minőségi alkatrész nélkül. Sajnos sok ilyen van használatban. Ezekre majd jöhet a Vista  :) 

#2055 Felhasználó inaktív   Schweppes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 02. 19:44

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:23

:up: erről van szó. mindenki inkább a modern szép dolgok felé nyit, eddig a szép oprendszerről mindenkinek csak a "szinte elérhetetlen" OsX jutott eszébe, vagy valami Linux (bár én olyat még nem is láttam :D ) most mindenki (többség) örül hogy végre lessz egy mindenki számára elérhető szép és használható oprendszer, ami akár már egy 100ezer forintos gépen is fut, (szemben egy 300-400ezer forintos machintossal) :cool:

Pedig a linuxok is nagyon szépen tudnak kinézni és gyakorlatilag már jónéhány hónappal, évekkel ezelőtt tudták mindazt a fícsört, amit most a vistába belerántottak. Szerintem egy XGL+COMPIZ sokkal szebb tud lenni, mint a vista. De egy valamit tényleg érdemes szem előtt tartani: ez mind növeli a hibalehetőságet és az inkompatibilitást. Szerinted hány rendszergazda öról majd annak, hogy a gépeket újra kell majd húznia és majd jönnek a "hol találom..." meg az "eddig nem ott volt..." típusú kérdések. Tehát nem biztos, hogy az oprendszer használhatóságán olyan nagyot fog dobni. Ez nem. Legalábbis nálam. Az első pár napban jól néz ki, de amikor majd egy java alatt fejlesztett program állandóan átvált a basic skinre, mert a java még a vista skint nem támogatja, akkor a felhasználónak hiába van 100 eFt-os videokértyája... Szóval szerintem egy stabilitás és használhatóság többet jelent, mint ezek a csicsás küllemek.

#2056 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 19:46

Idézet: mexel - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:40

Nem egészen ara gondoltam.  :Đ  Integrált alaplap, felsorolva minden eszköz róla hogy úgy tűnjön sok mindent kap a vásárló, 300w codegen táp, 256mb ram, mindez 2-3x-os áron, minőségi alkatrész nélkül. Sajnos sok ilyen van használatban. Ezekre majd jöhet a Vista  :) 

a sok agyas majd megveszi a vistát, uttánna meg leshetünk ha tele lessz a sok nyavajgó amatőrrel a topic, hogy jaj ez nem fut, jajj be se jön, jajj nem fut az aero??? szerinted elolvassák az ajánlott konfigurációt az emberek? remélem el...

#2057 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 19:49

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 20:46

szerinted elolvassák az ajánlott konfigurációt az emberek?

Pénégyes keleronon minden elfut.

#2058 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 19:52

Idézet: Schweppes - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:44

Pedig a linuxok is nagyon szépen tudnak kinézni és gyakorlatilag már jónéhány hónappal, évekkel ezelőtt tudták mindazt a fícsört, amit most a vistába belerántottak. Szerintem egy XGL+COMPIZ sokkal szebb tud lenni, mint a vista. De egy valamit tényleg érdemes szem előtt tartani: ez mind növeli a hibalehetőságet és az inkompatibilitást. Szerinted hány rendszergazda öról majd annak, hogy a gépeket újra kell majd húznia és majd jönnek a "hol találom..." meg az "eddig nem ott volt..." típusú kérdések. Tehát nem biztos, hogy az oprendszer használhatóságán olyan nagyot fog dobni. Ez nem. Legalábbis nálam. Az első pár napban jól néz ki, de amikor majd egy java alatt fejlesztett program állandóan átvált a basic skinre, mert a java még a vista skint nem támogatja, akkor a felhasználónak hiába van 100 eFt-os videokértyája... Szóval szerintem egy stabilitás és használhatóság többet jelent, mint ezek a csicsás küllemek.

:cool: én nagyon szívesen kipróbálnám a linuxot, csak az a baj hogy a munkában -grafika, DTP, webdesign- állítólag használhatatlan, ha nincs Adobe, akkor részemről tényleg, szal. fontos a szépség mellett a használhatóság is -nekem- A toplistát nálam az OsX vezeti, használhatóságban mindenképp. Szépségben viszont nálam a Vista vezet...  :respect:

#2059 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 19:52

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 20:49

Pénégyes keleronon minden elfut.

Nekem is ment lassabb gépen is, sőt ideiglenesen egy s3trio 1mb-os pci kártya is volt benne, ott azért már érdekes volt a kinézet :)  Felment 10gb-os vinyóra is, csak lassú volt de csak azért mert 5400 fordulatú. (a vista ugyanannyi pontot adott a 10gb-os ata33 vinyóra mnt a 160gb-os sata2-re :Đ )
Ez a ficsőr pl miért kell bele?

#2060 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 20:01

Idézet: mexel - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:52

Nekem is ment lassabb gépen is, sőt ideiglenesen egy s3trio 1mb-os pci kártya is volt benne, ott azért már érdekes volt a kinézet :)  Felment 10gb-os vinyóra is, csak lassú volt de csak azért mert 5400 fordulatú. (a vista ugyanannyi pontot adott a 10gb-os ata33 vinyóra mnt a 160gb-os sata2-re :Đ   )
Ez a ficsőr pl miért kell bele?

Haveromnak raktuk fel. konfig: asus k8n, sempron2600+, 2x512 ram, 120gb sima (bár7200fordulatos) vinyó, integrált hangkari és egy geforce fx5500 -bár 256mb-os- videókari.
Na ezen a konfigon ugyanúgy (!) futott a Vista -látszólag-, mint az én Dual-Core-os, Dellemen...

#2061 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 20:11

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 21:01

Haveromnak raktuk fel. konfig: asus k8n, sempron2600+, 2x512 ram, 120gb sima (bár7200fordulatos) vinyó, integrált hangkari és egy geforce fx5500 -bár 256mb-os- videókari.
Na ezen a konfigon ugyanúgy (!) futott a Vista -látszólag-, mint az én Dual-Core-os, Dellemen...

Dellemetlen  :)
Kérdés: A64-hez CnQ-hoz kell procidriver, vagy jó a vistáé? Ha jó akkor mit kell beállítani az energiagazdálkodásban? Nálam nem megy, az amd oldalán lévő drivert pedig nem tudom feltenni.(xp-s)

#2062 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 20:13

Idézet: mexel - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 20:11

Dellemetlen  :)
Kérdés: A64-hez CnQ-hoz kell procidriver, vagy jó a vistáé? Ha jó akkor mit kell beállítani az energiagazdálkodásban? Nálam nem megy, az amd oldalán lévő drivert pedig nem tudom feltenni.(xp-s)

minek a plussz driver  :think:  bár én ebbe nem pofázok bele, köztudottan a dellemetlenbe intel van...
bár a haverom gépe amd, de én nem emlékszem hogy bármit is telepítettünk volna, kivéve az nvidia drivert.  :smoker:

Szerkesztette: Basic 2006. 10. 02. 20:15 -kor

#2063 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 20:25

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 21:13

minek a plussz driver  :think:  bár én ebbe nem pofázok bele, köztudottan a dellemetlenbe intel van...
bár a haverom gépe amd, de én nem emlékszem hogy bármit is telepítettünk volna, kivéve az nvidia drivert.  :smoker:

Szerintem sem biztos hogy kell plusz driver, csak megkérdem hátha. (így is k8 procinak ismeri a vista, és a driver dátuma megegyezik az amd egyik driverének dátumával ha jól látom)
Inkább akkor az a kérdés, hogy az energiaellátás funkciók közül mi az ami megegyezik a "régi" minimális energiagazdálkodással?

#2064 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 22:11

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:01

Csak MPEG2 módban működik, vagyis a tunernak ezt tudni kell.

Köszi!

Noh ez akkor nálam kilőve.

#2065 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 08:07

Idézet

Nem bántani a kompakt gépeket!

...na jó, azért az én Dellemet nem veszem egy tesco-gazdaságos "pc"-vel egy lapra

Mostmár beírhatnád az üdvözlőszövegedbe, hogy dell-ed van, meg, hogy ne bántsa senki a delledet.
Praktikusabb lenne, nem kellene annyiszor leírnod!!  ;) Csak egy tipp volt!! :respect:

Sokszor olyan problémám akad, hogy nem tudom újraindítani a Vistát! Amikor rákattintok a gombra, nem csinál semmit...
Másik pedig, hogy indításnál nagyon sokáig index-el (pörög a HDD)...

Szerkesztette: XCsaCsa 2006. 10. 03. 08:10 -kor

#2066 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 03. 10:10

Idézet

Microsoft this Friday will ship the final pre-release version of Windows Vista and, unexpectedly, will name the release as Release Candidate 2 (RC2). Previously, Microsoft had publicly asserted that it would not ship an RC2 milestone release of Windows Vista. But don't let the name fool you: RC2 is really just a standard interim build of Vista and will not be given out to millions of users as was RC1.

The RC2 build is 5743, and Microsoft is currently testing it internally. As with the previous interim build, 5728, RC2 will be given out to beta testers, MSDN and TechNet subscribers, and a random, limited selection of Consumer Preview Program (CPP) members.
  :eek:

Ennyit arról, hogy nem lesz RC2
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2067 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 10:29

most keszulok feltenni az 5600, RC1-et. eddig vga-hoz szedtem le drivert. mihhez kell meg ?  alaplap, hang, mit nem ismer ez alapbol ?

#2068 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 11:30

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 11:29

most keszulok feltenni az 5600, RC1-et. eddig vga-hoz szedtem le drivert. mihhez kell meg ?  alaplap, hang, mit nem ismer ez alapbol ?

Álltalában hangkártya.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2069 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 11:36

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 11:29

Meg alaplapfüggő is, mondjuk ATI chipsetes alaplapnál nem árt feltenni szerintem a drivert.
Hangkártyád milyen van, mert ha jól láttam, amit normálisan kezel, az némelyik zsír új CMI/ADI/Realtek Azalia képes cucc, AC'97-es régiségekhez nem nagyon van normális driver, a Creative kártyák meg hozzák a formát (bár 1x az életben legalább XP alá lehetne normális driverük) ...
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2070 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 11:54

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 9:07

Sokszor olyan problémám akad, hogy nem tudom újraindítani a Vistát! Amikor rákattintok a gombra, nem csinál semmit...
Másik pedig, hogy indításnál nagyon sokáig index-el (pörög a HDD)...

:( utóbbi nálam is fennáll, már írtam is ide
pedig nekem sem gyenge masinám van
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105