HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás VI. Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 17. 20:44

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 21:35

Nekem nem volt mind1, de így jártam sajnos.

Nagy kérés volna, hogy olvasd kicsit jobban odafigyelve a postjaimat?
Az mondta, hogy amikor elismerte a vétkességét (tehát a baleset okozása után), akkor volt olyan idegállapotban, ami akadályozta a korrekt gondolkodásban, ezért inkább beleegyezett, hogy ő volt a hunyó.

Mind1, akkor sem ertem...vagy x>3 ertelmu volt a rajz

Mondjuk taxisok dorzsoltek, azokkal jo vigyazni. Az ismerosom is koccant eggyel, a taxis volt a hunyo, de "veletlenul" 1-2 perc mulva elkerult par masik taxis is, akik allitolag mind lattak az esetet 10-20m-rol mert "veletlenul" pont a kollegat figyeltek mindannyian, es hat mint szemtanuk lettek ugyebar....akkor meg mar hiaba jott ki a rendor is

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#2402 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 20:47

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 21:29

Jó tudni, hogy ilyen barmok is vannak. :eek:
Ezekszerint nem árt fényképeket is készíteni ilyen helyzetben.

Erősen tartok tőle, hogy az is kevés.
Ha videóra van véve a történés, elejétől a végéig, akkor esetleg.
Na de ha az ember előre tudja, hogy el fog esni, akkor előtte leül...
Gondolkoztál már ma?

#2403 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 20:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 21:47

Igen, ilyen esetben érdemes rendőrt hívni egyből, talán az már elég biztosíték. Csak sajnos ezt nem lehet előre tudni. :(

#2404 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 21:19

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 21:47

A fényképezős bejött, bár az anélkül is egyértelmű volt.
De volt pár éve, amit videózni kellett volna.
Megyek a szélsőben, ami csak jobbra, ill. buszsáv.
A középsőből bevág elém a másik, majd rájön, hogy egyenesen piros van, és beleáll a fékbe.
Neki megnyomódott a lökhárítója, nekem hűtőig a kocsi orra.
Az arra járó (nem a kihívott) rendőr üvöltözött a kocsiból, hogy feltartjuk a forgalmat.
Az okosok szerint, ha nem telibe kapom a hátulját, csak a sarkát a lökösének, akkor lett volna esélyem jól kijönni belőle.
Így én nem tartottam követési távolságot az égből pottyant vidéki mögött. (Tényleg az volt, állítólag akkor járt először Bp-n.)
További példa arra, hogy ne hagyjuk el a helyszínt:
A lámpa zöldre vált, az előtted álló padlógázt, és hátramenetet nyom....
Ha nincs tanúd (szerencsére több autóstárs is látta), nem mosod le magadról, hogy nem te mentél bele.
Nemrég szimplán hátragurult egy kamion a dugóban.
Észre sem vette, hogy a mögötte állónak átrendezte a kocsiját, ment volna dolgára.
Amikor mutatták neki, közölte a károsulttal, hogy biztos máshol, mással...
Aztán egy-két autóstárs szóban megemlítette, hogy mit látott.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2405 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 21:35

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 21:39

1. A követési távolság be nem tartása csak akkor játszik, ha műszakilag megfelelő állapotban van az előtted lévő autó. Amennyiben valóban nem működik a féklámpája, esetleg nem megy a kapcsoló, akkor már nem Te vagy a hibás, ha lecsókolod. Hiszen megfelelő követési távolság megtartása és a megengedett sebességgel haladás esetén sem lehetséges egy satunál megállni mögötte, ha nem világít a féklámpa. Hiszen ezért találták ki!

Az élet nem ezt mutatja.

Ha egy ideig haladunk egy jármű mögött, előbb-utóbb világos lesz számunkra, hogy nem megy a féklámpája (utánfutók 90%-a).

Idézet

Követési távolság

27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.

(2) Olyan járművel, illetőleg járműszerelvénnyel, amelynek megengedett együttes tömege a 3500 kg-ot vagy hosszúsága a 7 métert meghaladja, lakott területen kívül másik jármű mögött olyan követési távolságot kell tartani, hogy a két jármű közé legalább egy - előzést végrehajtó - személygépkocsi biztonságban besorolhasson.

Nincs szükség ilyen követési távolság tartására

a) ha

- a vezető előzésre készül fel,

- az úttest menetirány szerinti jobb oldalán két vagy több forgalmi sáv van, vagy

- az úton az előzés tilos,

b) fegyveres erők oszlopban haladó gépjárművei között,

c) egy nyomon haladó jármű (kétkerekű motorkerékpár, segédmotoros kerékpár vagy kerékpár) követése esetén.

(3) A jármű sebességét hirtelen fékezéssel csökkenteni csak abban az esetben szabad, ha ezt a személy- vagy vagyonbiztonság megóvása szükségessé teszi.

Sajnos gumiszabály ez is.

Az elöl haladó azt fogja mondani, hogy az úton lévő ruhakupacot embernek nézte, vagy kutya szaladt át előtte.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2406 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 22:25

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 22:35

Az élet nem ezt mutatja.

Ha egy ideig haladunk egy jármű mögött, előbb-utóbb világos lesz számunkra, hogy nem megy a féklámpája (utánfutók 90%-a).

Sajnos gumiszabály ez is.

Az elöl haladó azt fogja mondani, hogy az úton lévő ruhakupacot embernek nézte, vagy kutya szaladt át előtte.

Az Általad kiemelt KRESZ szabály nem írja, hogy műszaki hibás jármű esetén is ez van!!!

A KRESZ feltételezi a műszakilag kifogástalan állapotú autók közlekedését.
Gondolkoztál már ma?

#2407 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 22:31

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 21:44

Mind1, akkor sem ertem...vagy x>3 ertelmu volt a rajz

Mondjuk taxisok dorzsoltek, azokkal jo vigyazni. Az ismerosom is koccant eggyel, a taxis volt a hunyo, de "veletlenul" 1-2 perc mulva elkerult par masik taxis is, akik allitolag mind lattak az esetet 10-20m-rol mert "veletlenul" pont a kollegat figyeltek mindannyian, es hat mint szemtanuk lettek ugyebar....akkor meg mar hiaba jott ki a rendor is

hobizoli

A rajz egyértelmű volt, csak ö hozzáköltötte, hogy előtte én az úton megfordultam 360 fokot (hogy miért tettem volna, azt nem mondta).
Mondjuk az sem volt egyértelmű, hogy ha én meg is fordultam volna 2x180 fokot (magyarul mentem volna ugyanarra tovább), akkor az mennyiben zavarta meg őt, hogy a záróvonalat átlépve engem kielőzzön egy bal kanyarban és nekiütközzön a kanyar íve miatt a jobb hátsó kerekemnek.

Mindegy, hagyjuk, viszonylag szerencsésen kijöttem a dologból.
Gondolkoztál már ma?

#2408 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 10:40

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 21:39

... 2. Igen, sokat is szoktam autóval sínen járni vonat mögött, jó hogy mondod. :)

:nevet2:

#2409 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 18. 10:49

Tegnap összefutottam egy donorjelölt robogóssal. Valahogy vonzom ezeket...  :think: Indulok sokadikként egy lámpánál, átérek a zöldön, majd haladok tovább, a kocsisor épp "gyorsuló" fázisban volt, kb 30-40-el mehettem, amikor jobbról kb 3 mm helyen beelőzött egy robogós. Ehhez tudni kell, hogy nagyon kicsi a sáv, a buszok el sem férnek benne normálisan, szembe pedig állt a kocsisos a lámpánál. Én megnyomtam a dudát, hogy most mizu. Erre az emberünk, jobbról bevág középre, majd ráugrik a fékre....  :eek:  :omg: Annyira elkapott az ideg, hogy teljesen elborult az agyam, utána ha elkapom, tuti keresztülmegyek rajta...  :(  Egyébként mit gondolt mit ér el, ha pl nem tudok mögötte megállni?  :confused:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2410 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 12:39

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 11:49

Tegnap összefutottam egy donorjelölt robogóssal. Valahogy vonzom ezeket...  :think:

Nem tudom, írtam-e már:
A múltkor vontattam a kollégát, kötéllel.
Még a legprofibb pilóták esetében is előfordul, hogy lámpához érkezéskor lazul a kötél, netán a földre ér.
A mopedes ezen áthajtott.
Ha megindulok az áthajtás pillanatában, ki a hibás, ha elrepül az istenbarma?

#2411 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 19:31

Velem történt ilyen,bár jégkorival :D A műjégen vannak ilyen kötéllel elkerített területek, ahol kicsiket oktatnak meg ilyesmi. Na most, már zárás fele volt a jég,és a kötél a földön hevert. Gondoltam, még zúzok egy gyors kört. A kötél ordító narancssárga, nem lehet nem észrevenni. Láttam is, hogy ott van a földön,nem vagyok béna,át is tudom lépni. Ez rendben is volt,az egyikkel át is léptem. Na akkor emelték föl a kötelet. Akkorát vágódtam, hogy pár percre elsötétült a világ. Azóta se tudom ki húzott ki a jégről. A ruhatáros nénit meg majdnem levertem,mert épp ocsúdok föl, még föl se fogom szinte hogy mi van,erre megszólal hogy igyekezzek már,mert zárnak... :D

Szerkesztette: Gery80 2006. 10. 18. 19:32 -kor

Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#2412 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 19:36

Újabb erőszakkal végződő baleset
Egy négy fős garázda társaság megütötte annak az autónak a vezetőjét, amellyel előzőleg összeütköztek Tárnok közelében. Azon vitatkoztak össze, ki okozta az ütközést, a rendőrség keresi a garázda társaságot.

MTI (ugyelet@mail.index.hu)
2006. október 18., szerda 18:57

Garázda társaságot keres a rendőrség: a négy férfi szerda délután Tárnok közelében egy közúti baleset után kialakult vita során kezdett erőszakoskodni a másik autó utasaival, majd elhagyták a helyszínt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. Lukácsi Zsuzsa elmondta, eddig annyit lehet tudni, hogy a helység közelében egy személyautó összeütközött egy másik kocsival, s a felelősség tisztázására vita támadt az autóból kiszálló vezető és a másik kocsi négy utasa között. Ennek során a négytagú társaság egyik tagja kést rántott, társa pedig többször gyomorszájon vágta vitapartnerét, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ezek után leszerelték saját autójukról a rendszámot, majd visszaültek kocsijukba. Végül úgy hajtottak el a helyszínről, hogy magára hagyták a sérült férfit és női utasát. Az érdi rendőrkapitányság csoportos garázdaság ügyében nyomoz a helyszínt elhagyó autósok után - közölte a sajtóreferens.

#2413 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 20:16

Arra lennék kíváncsi, hogy ezek csak most szaporodtak el vajon vagy csak nem tudtunk róluk, mert nem volt szenzáció? :think:

#2414 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 20:42

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 21:16

Arra lennék kíváncsi, hogy ezek csak most szaporodtak el vajon vagy csak nem tudtunk róluk, mert nem volt szenzáció? :think:

Ha szenzációt csináltak volna belőle, akkor túl nagy nyilvánosságot kapott volna az, hogy napi szinten vannak ilyen atrocitások.
A valkói rendőrverés volt az utolsó komolyabb hír ilyen témában.
Pedig épp elég, ha a hírekben szereplő helységneveket ismeri az ember, népességi szempontokból is.
Most is úgy tálalta a helyi vezető, hogy ez bűncselekmény, és nem rasszista ügy.
Pedig falkában támadni, akár bicskával is, az nem az informatikusok, könyvelők délutáni elfoglaltsága.

#2415 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 21:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 21:16

Ezen én is gondolkodtam. Is-is. Rengeteg eset van, mai nem éri el média "ingerküszöbét".
Másrészt az olaszliszkai eset elkövetőit rekord gyorsasággal kellene a kiszabható legmagasabb büntetéssel sulytani. Példát statuálva, hogy az önbíráskodás és az erőszak nem szóba jöhető elintézési módja semminek. Senki nem kivétel ez alól. Nem lehet elbújni az etnikai hovatartozás mögé sem.

A tárnoki esetben is van egy-két figyelere méltó dolog: Tárnok..., ...négyen..., ...kést rántott..., ...leszerelte a rendszámot... Ebből elég sok mindent ki lehet találni.

Valamit megkérdeznék: Közülünk ki hord kést magánál vagy ki tart kést az autójában?

Én nem...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2416 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 22:28

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 22:44

Ezen én is gondolkodtam. Is-is. Rengeteg eset van, mai nem éri el média "ingerküszöbét".
Másrészt az olaszliszkai eset elkövetőit rekord gyorsasággal kellene a kiszabható legmagasabb büntetéssel sulytani. Példát statuálva, hogy az önbíráskodás és az erőszak nem szóba jöhető elintézési módja semminek. Senki nem kivétel ez alól. Nem lehet elbújni az etnikai hovatartozás mögé sem.

A tárnoki esetben is van egy-két figyelere méltó dolog: Tárnok..., ...négyen..., ...kést rántott..., ...leszerelte a rendszámot... Ebből elég sok mindent ki lehet találni.

Valamit megkérdeznék: Közülünk ki hord kést magánál vagy ki tart kést az autójában?

Én nem...

9 mm-es (engedéllyel) van. Kés nincs...
Gondolkoztál már ma?

#2417 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 07:14

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 22:44

off:
Ilyenkor mindig eszembe jut az örök klasszik: "Ez kés? Ez nem kés... (előhúzza a machetét) Na, ez már kés." (Krokodil Dundee)  :D
/off

Egyébként unokahúgom barátja tart ilyesmit a kocsijában, pont ilyen esetekre. Eddig csak ijesztésre használta, ha hasonló helyzetbe került hasonló figurákkal szemben. Mondjuk egyébként is izmos, erős testalkatú srác, kicsit paprikás habitussal, nem szívesen akaszkodnak össze vele.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#2418 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 07:44

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 23:28

9 mm-es (engedéllyel) van. Kés nincs...

Az konkret... :D

hobizoli