HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit KN8 Ultra probléma - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit KN8 Ultra probléma Értékeld a témát: -----

#11 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 02. 15:43

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 20:48

Ha már KN8 Ultra... én vagyok a láma, vagy tényleg nem lehet CPU:DDR FSB arányt állítani? :confused:

lehet allitani persze.Advanced valamiben,a fomenuben bal oldalt a 4.
Mar a jovo sem a regi

#12 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 20:57

Idézet: DeadMeat - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 16:43

lehet allitani persze.Advanced valamiben,a fomenuben bal oldalt a 4.

Majd megnézem... minden esetre ez az órajel/fesz/időzítés nagyon szét van szórva, DFI nF4 Lanparty UT-hez szokott lelkemnek. :Đ

Ilyen összefoglalót vágtam össze 1 nap után.

Ez az Abit KN8 lap picit fura számomra. Hagyományos kondikkal van de nagyon igényesen, és csak azon van hűtőborda, amin kell hogy legyen. A chipsethűtő venti szvsz halk, és persze nem lóg a PCI-E kari útjába, mint a DFI-n pl.
Ellenben nem találtam (a gyári biossal) lehetőséget CPU:DDR FSB osztásra. Az alap bios amúgy szerintem nagyon gagyi, illene nem DDR333-nak felismernie egy G.Skill DDR400 Cl2-3-6-3 memóriapárost, ráadásul 2.6V feszültséget adni. Miért nem 'By SPD' a default, az számomra rejtély. :confused:
Valamint ki volt az a barom, aki a floppy adatcsatolót a lap aljára tette? :omg: Az egyik rögzítőcsavar hely szigeteletlen és jelöletlen a standard 9-ből, a memóriafoglalatok sarkában.
Szvsz a hőszenzorok visszajelzése kissé alátájékoztatóak, 26°C környezetben a procira IDLE 29°C-t, a lapra 30°C-t, a vinyóra 30°C-t mondott. Ebből a vinyót elhiszem (saját mérő adatok továbbítva), a másik kettőt nem.

A lap azért kellemes, megjelenésében, felszereltségében, árban is. Tuningot nem tudok mondani, nem tudtam próbálni.

Szerkesztette: Omega 2006. 08. 02. 20:59 -kor

#13 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 22:06

DFI-hez szokott lelkednek fura, nekem ez az első a64-es lapom, nem szokásom cserélgetni a cuccosokat, és ez amikor vettem "olcsó" volt és tud mindent amit nekem kell, hogy tudjon. Én kapásból chipsethűtőt cseréltem zalmannra és egy 40mm-es ventire, így nyugodtabban alszok sokkal. Most tuning sincs rajta, mert ohne játék, működik ez a cool n quite is szépen. Jó kis office gép lett. Lehet erre kicsit luxos, de a mostani árak mellett elkótyavetyélni ilyen teljesítményt nem akarok, mert az a 10-15ezer amivel beljebb lennék az lóf@sz.
összeségében, most is ugyan ezt a lapot választanám.

(majd ha lesz pénzem veszek egy 14" msi notebook-ot és akkor már mobilis is leszek, bár jó lenne még ut2007el tolni pár kört, de annyiért nem fogok vga-t és ramot venni.)
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#14 Felhasználó inaktív   paat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 15. 12:40

Rég jártam már erre...
A probléma szerencsére megoldódott:
a hangkaresszal annyi probléma volt, hogy valamit jumperolni kellett  :rolleyes:
az újraindulást pedig az okozta, hogy a lap egyszerűen nem szerette a kingston ramot, raktam bele egy samsung modult azzal tökéletesen műxik
Asus A7V880, Amd Xp 2800+ Barton, Glacialtech Silentbreeze III, 512Mb ram DDR400, Ati Radeon 9800Se, Samsung SP1203N,
Maxtor 6E030L0 Hdd, LG GSA-4160B, Sony DVD-Rom, IMBP 420W táp, Codegen 6093 ház

#15 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 13:15

UP

#16 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 18:06

Floppit vagy három éve nem használok, a középső helyre meg csavar helyett műanyag távtartót raktam, oszt hali.

Szerintem jó ez a lap, bár az NB lehetne picit messzebb a procitól.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#17 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 10:02

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 18:06

Floppit vagy három éve nem használok, a középső helyre meg csavar helyett műanyag távtartót raktam, oszt hali.

Szerintem jó ez a lap, bár az NB lehetne picit messzebb a procitól.

igen, a vizhűtés 10/8 mm csövét alig tudtam ugy meghajtani, hogy ne törjön meg...
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#18 Felhasználó inaktív   smas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 07:18

Aloha!
Kb 2 hónapja van ilyen lapom, minden új rajta, kivéve a ramot, de azóta is állandó kékhalállal küszködöm!
Ha valakinek van még hasonló problémája vagy volt, írja meg mi lett a megoldás, mert kezd belőle elegem lenni!
A hibakód általában mindíg más, sp2-es xp van, memtest 86+ negítív, hdd test negatív, vírusra nem gyanakodnék, f- secure nem talált semmit.A kékhalálok összefüggéstelenül jönnek, va hogy egy hétig semmi, aztán meg napi 3 is!!!
Kb ennyi!
Csőőőőőőőőőőőőő!
Egyébként jó lap lenne:D

#19 Felhasználó inaktív   smas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 07:42

Aloha!
Most volt kékhalál megint:
stop: 0x000000FC (0xF8A85BF4, 0x02C1F163, 0xF8A85B0C, 0x00000000)
Az normális egyébként, hogy a win indítása közben a monitort egyszer kikapcsolja?

#20 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 08:54

Nem normális, ha ki kapcsolja a monitort.

Húzva van a proci?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#21 Felhasználó inaktív   smas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 13:29

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 8:54

Nem normális, ha ki kapcsolja a monitort.

Húzva van a proci?

Abszolút nincs, teljesen normál használat (lenne ha végre tudnám használni)

#22 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 12. 21:01

Bepofátlankodom egy másik problémával. Illetve nem is igazán probléma, csak kérdés.
Bekapcsoláskor -nem mindig, de mondjuk minden másodszorra vagy gyakrabban- először egy mélyebb hangú csippanás jön a speakerből, majd a normál pittyenés, mint általában egy bekapcsolt gépnél. A bootolási idő extra rövid, és semmi rendellenesség nincsen géphasználat közben, sőt a hőértékek meglepően alacsonyak szenzorok szerint és kézzel is.

A kérdés: miért van ez a halkabb csippanás bekapcsoláskor?

Konfig:
Abit KN8 Ultra lap
, Venice 3200+ proci Zalman CNPS7700CU hűtéssel a lap gyári keretén jól illeszkedően, 2x512MB G.Skill RAM, Inno3D 6600GT videokari Revoltec hűtéssel, SB 128PCI hangkártya, Samsung SP1213C 120GB SATA vinyó, LG DVD olvasó, NEC ND-3500A író, 2db. Revoltec neon fénycső, 1db. Revoltec 12cm hűtő hátul, Chieftec 360W A-PFC duplaventis táp... tuning nincs. Friss bios van, a C1nQ bekapcsolva, de igazából a hangkártya betétele óta csinálja ezt a masina. A kártya az alsó PCI slotban van.

Thx. a válaszokat.

Szerkesztette: Omega 2006. 10. 12. 21:05 -kor

#23 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 10:36

:think:

#24 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 15. 21:09

???

#25 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 21:50

Miért nem írsz ABIT-nak. Itt a mezei átlagusernek fingja nincs miért csippan 2-t. Nekem sincs. Nekem is csippan 2-t de nem törődök vele.  :)

Idézet

#26 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 22:01

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 22:50

Itt a mezei átlagusernek fingja nincs miért csippan 2-t. Nekem sincs. Nekem is csippan 2-t de nem törődök vele.  :)

Nekem meg nem is csippan, mivel nincs speaker a lapra kötve.  :Đ

#27 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 06:13

Sziasztok

kicsit off, mert az enyém nem ultra,de hátha...

Tegnap váltottam (volna) s754ről erre a lapra és hát... eddig gáz.
A probléma:nem indul. Proci 3200+ venice, 2x512 Kingmax HC ram, vga: 7600 GT, táp Chieftech HPC-420-302-DF. Se kép, se hang, se csippanás (szpíker rádugva) egy rammal, két rammal, cserélgetve őket, összes tápcsati rádugva a lapra (igen az alsó molex is).
Ventillátorok felpörögnek, se hangjelzés, se csippanás, le nem kapcsol, proci, ram, vga havernál próbálva működik.
CMOS clear is volt néhányszor...

Igazából nincs gond mert egy év garis, de várok ötletet még hátha nem kell visszavinnem.

Előre is köszönettel

abraham
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

COD MW2 in game:[HWSW]EBI

#28 Felhasználó inaktív   smas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 06:40

Nekem is kettőt csippan!!
Éljenek a két csippanásos alaplapok!!
Tőlem tizet is csippanthatna, csak ne lenne az a k...a kékhalál!
:(

#29 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 07:31

Idézet: abraham - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 7:13

Sziasztok

kicsit off, mert az enyém nem ultra,de hátha...

Tegnap váltottam (volna) s754ről erre a lapra és hát... eddig gáz.
A probléma:nem indul. Proci 3200+ venice, 2x512 Kingmax HC ram, vga: 7600 GT, táp Chieftech HPC-420-302-DF. Se kép, se hang, se csippanás (szpíker rádugva) egy rammal, két rammal, cserélgetve őket, összes tápcsati rádugva a lapra (igen az alsó molex is).
Ventillátorok felpörögnek, se hangjelzés, se csippanás, le nem kapcsol, proci, ram, vga havernál próbálva működik.
CMOS clear is volt néhányszor...

Igazából nincs gond mert egy év garis, de várok ötletet még hátha nem kell visszavinnem.

Előre is köszönettel

abraham

Egyszer indítsd be úgy, hogy csak a hosszú tápcsati van rádugva, a kicsi nincs. Lehet, hogy már ekkor elindul. Utánna kikapcs, visszadugod a lehúzott tápcsatit is és úgy próbálod. Nekem ez már oldott meg ilyen ventifelpörgéses de nem bootolós problémát. Próba, hátha........ :up:

Az alsó 'molex' felesleges, csak akkor van jelentősége, ha SLi-be kapcsolsz majd még egy 7600GT-t /vagy mást/.

A válaszokat köszi, ha másnak is többet csippan, akkor no problem. Csak eddig ilyen nem volt. ;)

#30 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 07:34

Idézet: Omega - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 8:31

Egyszer indítsd be úgy, hogy csak a hosszú tápcsati van rádugva, a kicsi nincs. Lehet, hogy már ekkor elindul. Utánna kikapcs, visszadugod a lehúzott tápcsatit is és úgy próbálod. Nekem ez már oldott meg ilyen ventifelpörgéses de nem bootolós problémát. Próba, hátha........ :up:

Az alsó 'molex' felesleges, csak akkor van jelentősége, ha SLi-be kapcsolsz majd még egy 7600GT-t /vagy mást/.

A válaszokat köszi, ha másnak is többet csippan, akkor no problem. Csak eddig ilyen nem volt. ;)

Thx

ha csak a 24 tűs van rádugva, a négytűs pedig nincs, akkor nem indul a proci venti

sztem megy vissza gariba, vagy nem tudom

abraham
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

COD MW2 in game:[HWSW]EBI

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó