HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#2681 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 07. 25. 20:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2015. 07. 24. 10:46

Na emegnéztem a furujás hetet.

:omg:

#2682 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2015. 07. 24. 10:46

Na emegnéztem a furujás hetet.
...
Komolyan ez a jó akciófilm hollywoo szerint?

Hollywoodot egy valami érdekli:
Budget: $190 million
Box office: $1.512 billion

Vagy ott van a Jurassic World (és ennek is be van már tervezve 2 folytatása). Hollywood azt tartja jónak, ami jól fogy. Ha ez kell a tömegnek, akkor ezt.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#2683 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 15:05

Ebben mi a meglepo? Nem ok a voroskereszt.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2684 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 28. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2015. 07. 27. 16:05

Ebben mi a meglepo? Nem ok a voroskereszt.

Pl. szakmai büszkeség, szégyenérzet, becsület. Nem hiszem el, hogy az összes résztvevő jó érzéssel csentintett hogy fúdejó lett.

#2685 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 29. 08:13

Nem tettetem a hulyet de nem ertem mirol beszelsz. Ez egy munka. Valaki ad penzt, X ember meg megcsinal valamit amiert fizetik. Aki a tobb penzt dobja de a kalapba az diktal. Akik pedig osszedobjak a penzt azok meg tobb penzt akarnak kivenni a kalapbol. Nem jo filmet akarnak csinalni hanem sok penzt hozo filmet. Hollywood errol szol. Penzgyar, nem filmmuveszet.

Mondja ezt valaki aki dolgozott ff filmen mar. Es jah, valoszinuleg a rajta dolgozok nem elegedettek de ez senkit se erdekel. A tesco tulajat se nagyon erdekli, hogy milyen napja van a kasszaban levo Timikenek.

Es a nagy penzt hozo filmeken megy az igazi zsidoskodas es ciganykodas. Tapasztalat. Talan a valaha legnagyobb bevetelt termelo filmen dolgozom.

Vannak szerelem projectek de ott 1: vagy olyat tett le a rendezo, hogy szorjak neki a penzt ( Nolan ) vagy 2: sajat finanszirozas.

Na mindegy, evvan.

#2686 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 29. 10:50

Én nem értem miről beszélsz. Nem én mondtam, de úgy látszik tényleg teszed a hülyét.

A történetet nem az írja aki a pénzt adja, meg nem az rendezi. És attól mert sikeres a széria még nincs kőbe vésve, hogy ilyen bugyutának kell lennie. Ez csak az írókon és rendezőn múlik, senki máson. Senki se tart pisztolyt fejükhoz hogy márpedig ebben a jelenetben egy órási logikai bukfenc kell. Ezt nem lehet pénzhiányra meg zsidóskodásra tolni. Én ha 10 ezer dollárt kapok egy melóért attól azt még csinálhatom trehány módon meg jól is. Vagy te is direkt szarul csinálod a munkád mert cigánykodnak? Ugye hogy nem.Kihozod a maximumot a helyzetből. És ez az amit én ma hollywoodon nem érzek. Szarnak bele és nem a pénzt adók, hanem a benne dolgozók is elvannak a fekáliában.

#2687 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 29. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2015. 07. 29. 10:50

Én nem értem miről beszélsz. Nem én mondtam, de úgy látszik tényleg teszed a hülyét.

A történetet nem az írja aki a pénzt adja, meg nem az rendezi. És attól mert sikeres a széria még nincs kőbe vésve, hogy ilyen bugyutának kell lennie. Ez csak az írókon és rendezőn múlik, senki máson. Senki se tart pisztolyt fejükhoz hogy márpedig ebben a jelenetben egy órási logikai bukfenc kell. Ezt nem lehet pénzhiányra meg zsidóskodásra tolni. Én ha 10 ezer dollárt kapok egy melóért attól azt még csinálhatom trehány módon meg jól is. Vagy te is direkt szarul csinálod a munkád mert cigánykodnak? Ugye hogy nem.Kihozod a maximumot a helyzetből. És ez az amit én ma hollywoodon nem érzek. Szarnak bele és nem a pénzt adók, hanem a benne dolgozók is elvannak a fekáliában.

Miattad van, mert torrentezel és nem elég mély pénztenger... :Đ
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2688 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 29. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2015. 07. 29. 10:50

Telorol nincs kedvem oldalakat irni de rohadt mod messze vagy az igazsagtol. Nagyon nagyon messze.

A megrendelonek (film ceg) dont mindenben. A rendezo marmar csak technikailag vezenyli le a dolgokat a filmek joreszeben.

1: a rendezonek nincs koze a storyhoz igazan. Kapott forgatokonyvet fogad el vagy sem. Semmi beleszolasa nincs. Sok esetben meg a castingban sem vesz reszt. (Joss Whedon kiborulasa Marvelre pl...)

2: a tortenetiroknak szinte nulla beleszolasa van. Sok filmnel csak a nevuk van hasznalva. A studio _ujrairja_ a forgatokonyvet de megtartja a nevet. Ez miatt egyebkent iden is tuntettek az irok. Onnan, hogy a filmes ceg atvette onnantol nincs beleszolasa. A 95szazalekat atirjak. Szoval ez is bukta. Egyeduli eselye az, hogy alnevet kerhet es akkor legalabb nevetseges nem lesz.

Logikai buktak abbol is erednek, hogy also hangon 5-6 ember irja at a tortenetet es jo esetben nem is ugyan az irja az elejet mint aki a veget.

A munka meg neha azert szar, mert 2 honapnyi melora 2 het van. Hiaba akarja valaki a maximumot kihozni.

Kis bonusz... meg nem nevezett AAA kategorias nagy koltsegvetesu filmet mozibemutato elott egyharmadaban ujraforgattak es karaktereket csereltek kiert kiderult, hogy az eredeti karaktereket nem lehet happy meal menu melle adni jogilag.

Ennyire a penzt adok diktalnak. A hollywoodi filmek azok csak reklamok. Cim nelkul... dolgoztam olyan filmen ahol a film hozott X penzt, a filmhez kapcsolodo eladasok meg 15*x penzt. A film nem a fo termek. A film reklam.

Bocsi, ez kicsit hosszura sikerult. Egyetertek veled, hpgy mirol kene szoljon a filmgyartas de marhara nem igy van. Aki penzt ad az dont, aki penzt visz az kussol.

#2689 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 29. 11:19

Elozo irasom a hollywoodi penzgyaryo filmek tobbsegere igaz.

Termeszetesen vannak tovabbra is irok/rendezok akiknek van beleszolasa a filmbe es korrektebbul vannak kezelve a dolgok. Nade ez az Ff7 meg Marvel meg DC es hasonlo filmekre igaz amiknek a penzgyartas a lenyege.

#2690 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 29. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2015. 07. 29. 12:12

Aki penzt ad az dont, aki penzt visz az kussol.

Eleve rossz helyen keresgel muveszetet meg szabadsagot Mumia kollega. Az amirol te irsz (mint peldaul a kepregenyfilmek meg FF szeria) az ipar, amit o keres az meg muveszet. Europaban meg vannak rendezoi filmek, lehet palyazni penzt szerezni muveszfilmekre, illetve amerikaban is keszulnek fuggetlen filmek ahol kevesebb penzbol mernek nagyobbat almodni (gondolok itt a Sundance fesztival felhozatalara). Ha nem jon be akkor se buknak sokat.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2691 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2015. 07. 29. 14:33

Ja.
Állandóan megy a cirkusz, hogy kit illet meg az (utolsó/végső) vágás joga.
Az is kegy számba megy, tudtommal, ha a rendező a vágásba beleszólhat.

Szerkesztette: scaurus 2015. 07. 29. 14:34 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2692 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 29. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2015. 07. 29. 11:50

Rossz oldaláról közelíted meg a kérdést, mint mikor valaki szidja az RTL Klubot, hogy mekorra szennyet terjeszt. Az ott kezdődik, hogy az embereknek van rá igénye, és azt az igényt elégíti ki. Lehetne mondani, hogy mert nincs választási lehetősége az emberknek, a helyzet viszont az, hogy van. TV csatornáknál az RTL Klub szinkronos, agyonvágott filmjei köröket vernek a Nat Geo bármelyik nézettségi adatára. Vagy ott az újságos, ahol lehet választani a Filmvilág, NatGeo, és egyebek közül, mégis a Blikk és a Story magazin fogy a legjobban. Ha ez kell az embereknek akkor ezt fogják adni. Ha a Furios 8 két milliárd dollárt fog hozni, akkor lesz még 9-ik része is, ami lehet már a Holdon fognak versenyt rendezni. Hogy jobban örülnél te is 2001:A Space Odyssey féle filmnek? Ez van, én is jobban örülnék neki, de amit akkor mondjuk a 2001 megcsinált, azt ma nem tudná megtenni, vagyis, nem tudná még a bekerülési költséget sem visszahozni. Ha az Interstellart nem Nolan nevével adták volna el, és a kritikusok sem hypeolják az egekbe, akkora bukta lett volna, mint ide az Orion öv.

Ez van. Ha minőséget szeretnél, ahhoz először az emberekben kéne az igényt felkelteni a minőség iránt, és mint oly sok példa mutatja (tv csatorna választék, magazin választék), a tömeg leszarja a minőséget.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#2693 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 01. 21:42

Attól mert sok a buta igénytelen néző, még nem kéne beletörődni. Az embereknek a tudásuknak megfelelő az igénye. Szóval a felvilágosításon kéne javítani. Persze ezt nem a már felnőtt generációval kell kezdeni, mert az csak megsértődik, ha hibát találsz a kedvencében. Amíg az oktatás nem a tudás megszerzéséről szól, hanem az érettségi, meg a jegyek, meg a diplomáról addig nincs is remény. Mint ahogy autósiskolába se vezetni tanulni mennek az emberek hanem a jogsit megszerezni, és nyelvet sem nyelvtudásért, hanem nyelvizsgáért tanulnak. Ezért a bármennyire is jót akar a sok feliratfordító szamaritánus, csak ártanak az embereknek.

Szerkesztette: Mumia 2015. 08. 01. 21:45 -kor

#2694 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 02. 21:54

Továbblépésnek hadd említsem meg a következő filmet amit láttam: Cloud Atlas

Csak úgy tudnám röviden elemezni, hogy ez a legjobb film aminek se füle se farka. 6 idősíkon játszódik a film, amelyeknek az égegyadta világon semmi közük egymáshoz, ha eltekintünk attól, hogy ugyanazok a színészek játszanak különféle karaktereket minden idősíkban. De ez a 4. fal ledöntése már, így nem lehet a narratíva része az én szememben. És akkor elértünk oda, hogy ha ez nem, akkor mi fogja össze a filmet? A görcsös sorsra, meg reinkarnációra, meg következő/előző életekre való utalgatáson kívül semmi. Ha 6 különálló rövidfilmként ún. antológiaként tekintenék rá, akkor tökéletes lenne, csakhogy nem antológiakánt tálalják nekünk, erről a vágás sajnos gondoskodik. Ha jobb lenne a vágás, és nem ez a céltalan csapongás lenne a korok között, akkor lehet ódákat zengenék róla. De ami leginkább nem tetszett a filmben az technikai oldalról a béna maszkok, mintha gumiemberek lennének a filmben. Annyira különböző karaktereket próbálnak megformáltatni ugyanazon színészekkel, hogy ehhez kb 1 kiló gittet kennek a színészek fejére sok esetben. Ez meg szerintem röhelyesen néz ki, és ez folyamatosan kizökkentett, nem bírtam beleélni magam a történet(ek)be.

Egyébként komolyan mondom érdemes lenne újra kiadni a filmet antológiaként azzal a felfogással megvágva. Úgy lehetne a Metal Hurlant Chronichles egy évada. Ez egy sci-fi antológia sorozat ahol hasonló módon visszatértek színészek különböző karaktereket játszani különböző idősíkokban és világokban. Csak éppen tv-re készült ZS kategóriás megvalósításban, de nem a rossz fajta ZS kategória, hanem a maga módján egész élvezetes. Persze a felhőatlaszra nézve így se túl hízelgő ez az összehasonlítás, de a 6 történet és az írás kb azon a vonalon mozog, hogy tökéletesen beleillene ebba a sorozatba.

A hatalmas kiaknázatlan potenciál miatt adok rá egy 5/10-et, de csak azért mert el tudom képzelni milyen jó lehetne antológiaként. Ha nem gondolnék erre, akkor alacsonyabb pontszámot állapítanék meg.

#2695 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2015. 08. 04. 15:52

Megnéztem a John Wicket.
De kár volt.
Senki nem fogja azt az 1,5 órát visszaadni az életemből, amit ezzel töltöttem.
Nem is értem, hogy miért kapott alapvetően jó kritikákat.

Nem az a baj, hogy faékegyszerűségű, irreális akciófilm.
Hanem, hogy :
- szemben a Feláldozhatóakkal, semmi nosztalgiát nem ébreszt a 80' évek akciófilmjeivel, de ez még a kisebbik baj,
- a nagyobbik baj, hogy teljesen érdektelen, unalmas és mégcsak nem is vicces.
(Szemben a Golyózáporral (Shoot 'Em Up), ami hasonlóan agyatlan, de jó.)

Keanu Reeves filmjei közül még a 47 ronin is élvezhetőbb és szórakoztatóbb volt ennél.

Nem ajánlom senkinek.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2696 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 04. 20:38

Egyet értek, John Wick tipikus 80-as évek bosszúfilm sablonára épít, de pocsék. Még a Z kategóriás akciók bája is hiányzik belőle. Egyszerűan csak totál érdektelen.

Ha már ez a téma akkor az Equalizer című filmet ajánlom inkább. Az se egy nagy megváltás, de legalább élvezhető.

#2697 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 06. 11:05

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2698 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 06. 12:05

Ez nalunk is vegigment...

Divat fikazni a vfxet. Csak szarul esik az embernek ha a rendezo pont egy olyan shottal peldalozik a hivatalos film bemutaton, hogy tessek megepitettuk a mukodo kisrobotot amiben a robot lehet akar, hogy cg. Gondolom en. Ez csak egy tipp. Nemtudom.:)

Szerkesztette: Boba 2015. 08. 06. 12:06 -kor

#2699 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 06. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2015. 08. 06. 13:05

Divat fikazni a vfxet.

Szerintem ez most egyaltalan nem fikaz, sot. Azt mondja az a jo vfx amit eszre se veszel, illetve ha feltunk hogy valami szar akkor a film se jo hiszen nem kot le, raersz ilyesmire figyelni. Szoval ez inkabb egy kalapemeles a vfx elott.

Samott

Szerkesztette: Samott 2015. 08. 06. 12:20 -kor

#2700 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 06. 12:23

Tudom. Pont azert keszult a video, mert a vfxet divat fikazbi ez pedig probalja megvedeni.

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.