HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 05. 18:50

akik szeretik a fantasy meséket.  :)
Bridge to Terabithia (trailer)

Szerkesztette: acu 2006. 12. 05. 18:53 -kor

8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#282 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 19:36

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 15:37

Olvasgattam a topicot és sok érdekes dolgot láttam, olvastam. :respect: Gondoltam, valamivel nekem is be kéne szállnom. Valamelyik nap újra megnéztem az AI - Mesterséges értelem című Spielberg filmet. Abban a filmben több van, mint amennyit akkor gondoltam, mikor legutóbb megnéztem. Szívszorító a mondanivalója.

Jó kis film. :up:
Spielberg nagyon profi módon feszegeti benne az emberség fogalmát.
Wherever you go, go with all your heart.

#283 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 20:52

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 19:36

Jó kis film. :up:
Spielberg nagyon profi módon feszegeti benne az emberség fogalmát.

Igen... de én nem tudom így ennyivel elintézni. Nem csak egyszerűen az emberség... annál sokkal több, de hiába keresem az amúgy - szerénytelenség nélkül - nem csekély szókincsemben a megfelelő szót, nem találom. A mondanivaló rettentően összetett akkor, ha meg kell fogalmazni. Viszont egyszerűbb, ha "csak" meg kell érteni, át kell érezni. Úgy mondanám inkább, hogy ha megfogalmazni kell, az agynak meló, ha megérteni, akkor meg a szívnek-léleknek.

Pedig hát bővelkedik a film olyan látványelemekkel, amiket azért - ha nem is gagyinak - legalábbis hatásvadásznak mondanék, de megértem, hogy manapság nemigen lehet filmet eladni csupán mondanivalóval, értelemmel, érzelemmel és erkölccsel. Sajnos.

Úgy gondolom, hogy Spielberg túlment a feszegetésen, leckét adott fel. Olyan leckét, amelynek megoldására sajnos kevesen kaphatók. Nem is mondom, hogy a lecke könnyű lenne, persze akinek a leckében lévő fogalmak ismerősek, azoknak könnyebb lehet a feladat is. Akiknek meg ismeretlenek a fogalmak, azok... vannak többen.

Szerintem Spielberg egyik legjobb filmje.

#284 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 17:45

:eek: 300 THEATRICAL TRAILER! :smoker: Frank Miller rulz. Pont. :cool:  :D
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#285 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 19:20

Idézet: Necros - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 17:45

:eek: 300 THEATRICAL TRAILER! :smoker: Frank Miller rulz. Pont. :cool:  :D

így van :)
én a filmajánlóba linkeltem be :)

#286 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 19:46

[ John McLane negyedszer :) ]
Faster! Harder! Cadaver!

#287 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 20:04

Nem igazán érzem úgy, hogy feltétlenül el kellett volna vállalnia Willisnek a DH4-et, Harrisonnak meg az Indy4-et. (Ebből következik, hogy a filmeket sem kellett volna megcsinálni. :D ) Remélem nem lesz igazam. :think:

#288 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 20:10

Idézet: Etele - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 20:04

Nem igazán érzem úgy, hogy feltétlenül el kellett volna vállalnia Willisnek a DH4-et, Harrisonnak meg az Indy4-et. (Ebből következik, hogy a filmeket sem kellett volna megcsinálni. :D ) Remélem nem lesz igazam. :think:

Ezzel én is így vagyok, de egyiküknek se megy igazából mostanában, így megpróbálnak visszatérni a régi, bejáratott szerepekhez, hátha...
Stallone pedig Rockyhoz tért vissza, arra is kíváncsi vagyok, azt nemsokára be is mutatják.
Faster! Harder! Cadaver!

#289 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 20:20

Szegény, az is hogy néz ki már az agyonplasztikázott, felpuffadt arcával. :( :(

Tudni kell mikor érdemes visszavonulni az akciószerepektől.

Szerencse hogy Scwarzi el van foglalva a kormányzóskodással, különben ős is szénné égetné magát. :Đ

#290 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 22:38

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 20:52

Igen... de én nem tudom így ennyivel elintézni. Nem csak egyszerűen az emberség... annál sokkal több, de hiába keresem az amúgy - szerénytelenség nélkül - nem csekély szókincsemben a megfelelő szót, nem találom.

transzcendencia
Wherever you go, go with all your heart.

#291 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 21:39

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 21:52

Szerintem Spielberg egyik legjobb filmje.

Tudjátok, hogy eredetileg a néhai Kubrick rendezte volna a filmet... Aztán nem ő csinálta meg. Spielberggel együtt tervezgették, aztán meghalt, és ráhagyta a filmet.
Stanley Kubrick filmje valószínűleg sokkal keményebb lett volna. Nem a kedvenc Spielberg-filmem, de nagyon jó, csak türelem kell hozzá. Nekem a témában akármit is mondanak, jobban tetszett Robin Williams Kétszáz Éves Embere. (Bicentennial Man). Imádom Williamset mondjuk, jobban is emészthető a film, de megvan benne ugyanaz, csak nem annyira drámaian.

Kommentelnék az új trailerekről is, ha már itt vagyok:

300 alap. Nem lesznek benne olyan zseni megoldások mint a Sin Cityben, de nem is kell oda. Egyébként most láttam egy régebbi Rome(HBO) posztert, és hát... egy az egyben ugyanaz.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:)

Live Free Or Die Hard: várom ezt a filmet. De a teaser trailer nagyon gyenge lett. :( Len Wiseman kevés ehhez, egy 10 évvel fiatalabb James Cameron kéne legalább. Semmi gyűrött trikó, kopasz fej, agyhalott CGI effektek, mint bármelyik Szállító-kategóriás filmben. Nagyon remélem, hogy ez tényleg csak a teaser... Engem kifejezetten az erőtlen, agyatlan M:I III-ra emlékeztet. Még Maggie Q is stimmel. Egy gyenge poén a teaser végén... Eddig nem túl biztató. Főleg nem így sok évad 24 után.

Rocky: szintén várom, állítólag jó lett. Stallonet mindig bírtam. Ráfér egy sikerfilm már.
Szokásos AICN stílusú review:
http://www.aintitcoo...m/?q=node/31015

Aztán meg vannak most a fantasy filmek szakajtóval: régen, anno vártam egy hasonló filmre, nem volt semmi ilyen, csak a Neverending Story, kész. Ma a Narniát az HBO-n sem néztem még meg, nem is érdekel így, hogy sorban jönnek. Meg persze, kérdés: érdemes a Gyűrűk Ura után high fantasy filmet készíteni? Na ugye.
Az Eragon nagy siker, ahogy várták, videojáték is megy, anyámkínja, a tetszési indexe meg... mmh.
http://imdb.com/title/tt0449010/

De akkor már itt van az új Harry Potter trailer is, ha valakit érdekel:
http://www.apple.com/trailers/wb/harrypott...enix/large.html

Ez legalább valamennyire eredeti. Vannak benne érdekes, szerethető karakterek. Nem vagyok rajongó, isten ments, de messze felülmúlja a mostani "kisgyerek megtalálja a mágikus világot" filmeket.

Én inkább maradok a comic book filmeknél. :)

Szerkesztette: spidey 2006. 12. 19. 22:04 -kor

#292 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 23:05

Idézet: spidey - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 21:39

Aztán meg vannak most a fantasy filmek szakajtóval: régen, anno vártam egy hasonló filmre, nem volt semmi ilyen, csak a Neverending Story, kész. Ma a Narniát az HBO-n sem néztem még meg, nem is érdekel így, hogy sorban jönnek. Meg persze, kérdés: érdemes a Gyűrűk Ura után high fantasy filmet készíteni? Na ugye.
Az Eragon nagy siker, ahogy várták, videojáték is megy, anyámkínja, a tetszési indexe meg... mmh.

Nekem az a bajom a fantasy filmekkel, hogy túlságosan mesésre vették a figurát. Narnia az gyerekmese, az Eragon is inkább annak tűnt az előzetes alapján; jöhetne valami komolyabb, ork hentelős fantasy. ;)
Faster! Harder! Cadaver!

#293 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 19:42

Ja. A Gyűrűk Ura magasra tette a mércét a drámát meg hangulatot nézve is. Komoly volt, komor, nem ilyen mese, mint ezek most. Boromir halála pl. Sean Beannek Oscart adtam volna simán.
A Neverending Story 20 éve, kiskoromban tetszett, de egy beszélő oroszlán meg egy vele háborúzó boszorkány ma már nem hat meg... :) 
Dehát ugye, a cél ma a családi filmek felé elvinni ezeket, különben a kutya sem nézi meg. A családok a törzsközönség. Egy gyatrább kölyök-fantasy vagy kisállatos CG film is többet hoz, mint a legsikeresebb dráma, vagy sötétebb fantasy(lásd a Tűz birodalma). Ez van...

Szerkesztette: spidey 2006. 12. 21. 19:44 -kor

#294 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 20:36

A Rocky-ról én is nagyon jókat olvastam az IMDB-n. :up: Karácsonyra még Will Smith új filmjét várom nagyon, a trailer nagyon jó lett. :cool:

Jó fantasy film nekem is hiányzik. :( Ha lenne rá kereslet, én nagyon örülnék annak, ha kb olyan szintű animációs filmeket készítenének, mint a Blizzard animációi. Van nagyon sok kiváló sztori, amit így nagyszerű lenne vászonra vinni. Így a magyaroknak is lenne esélye, elég csak Kornya Zsolt (Raoul Renier) írásaira gondolni, azokból is micsoda filmeket lehetne készíteni... :)
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#295 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 22. 09:00

TransFormers trailer...úúúú. (be se linkelem) :nagyondurvánkáromkodósmylie:
Lego bionicle mission pack + (számomra kedves emlékű) logó és nevek + 150 milla $ (a felét ugyis a GeneralMotors tolja  :omg: ) + egy autodidakta pancser = Happy Meal menü.
már-már Lucas mélységű szánalomhegyek (gy.k.: JarJar)...nc
(tudom, eltelt 10-15 év, egyesek felnőnek, mások nem, kocka robotok kihalnak, pokémonok jönnek, de minden játékomat ne csesszék már el a nagy pocsolyán túl.  :reklamacio: )

Szerkesztette: acu 2006. 12. 22. 09:01 -kor

8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#296 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 11:27

Idézet: acu - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 9:00

TransFormers trailer...úúúú. (be se linkelem) :nagyondurvánkáromkodósmylie:
Lego bionicle mission pack + (számomra kedves emlékű) logó és nevek + 150 milla $ (a felét ugyis a GeneralMotors tolja  :omg: ) + egy autodidakta pancser = Happy Meal menü.
már-már Lucas mélységű szánalomhegyek (gy.k.: JarJar)...nc
(tudom, eltelt 10-15 év, egyesek felnőnek, mások nem, kocka robotok kihalnak, pokémonok jönnek, de minden játékomat ne csesszék már el a nagy pocsolyán túl.  :reklamacio: )

Egyetértek.
Amikor meghallottam, hogy filmet csinálnak a Transformersből arra gondoltam, hogy csak Optimus és Megatron legyen benne jó, a többi nem érdekes. Optimusz még csak-csak, de szegény Megatron hogy néz ki? :confused: (ha minden igaz ő az aki a végén kijön a vízből)
A többi rész pedig... :legyint:
Faster! Harder! Cadaver!

#297 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 11:56

[ új Grindhouse trailer ] ütős mint a gönci hajnali fél hatkor. :D
Faster! Harder! Cadaver!

#298 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 12:00

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 20:52

Úgy gondolom, hogy Spielberg túlment a feszegetésen, leckét adott fel. Olyan leckét, amelynek megoldására sajnos kevesen kaphatók. Nem is mondom, hogy a lecke könnyű lenne, persze akinek a leckében lévő fogalmak ismerősek, azoknak könnyebb lehet a feladat is. Akiknek meg ismeretlenek a fogalmak, azok... vannak többen.

:up:

#299 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 22. 12:22

Idézet: spidey - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 19:42

A Neverending Story 20 éve, kiskoromban tetszett, de egy beszélő oroszlán meg egy vele háborúzó boszorkány ma már nem hat meg... :) 

A mese kortalan műfaj. Szór szerint, és átvitt értelemben is. Adott mese többszáz év generációinak lehet egyformán érdekes és tanulságos.

Illetve egy adott mese egyaránt lehet érdekes, s tanulságos egy 6 éves gyereknek, a 40 éves édesapjának, vagy a 73 éves nagymamájának.

A "Végtelen történet" tipikusan ilyen alkotás. Alapmű a fantasy mese kategóriában.

Számomra a "Legenda", a "Willow", a "Labirintus" és a "Krull" (bár ez sci-fi/fantasy mese) még ilyen filmek.
Ehhez a "társasághoz" csatlakozott a "Gyűrűk Ura" trilógia Peter Jackson által megfilmesített változata. Alapmű egytől-egyig mind.

Ezeket eddig is bármikor szívesen néztem meg újra, és újra... s ez most is így van.

A "Narnia"-t nem láttam, de ha van olyan színvonalas, mint a "Végtelen történet", akkor tetszeni fog az is.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#300 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 17:24

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 12:22

"Krull"

Csillagtőr, tűzkanca...
Mekkora film volt!  :up:
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."