HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 12. 18:32

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 12:20

Az Alien történetek koherenciájával manapság nem tudom, vetekszik-e a sci-fi. Ma inkább az effektek hirtelenségében, technikájában van az "erő" talán. A történetek szinte egytől egyig harmatgyengék, 1 csomó kérdés merül fel a nézőben.

Ebben mondjuk én is egyetértek. A mai sci-fik jóval gyengébbek, mint anno.
I, Robot, csak egy kirívó példa... Transformers, akció-scifi szintén. De George Lucas új SW filmjei sem közelítik meg a régieket.

Persze, azért sok a nosztalgia is. Emlékszem, mekkora nagy csoda volt a Star Wars, az Abyss vagy a TRON... Pedig egyik sem egy igazán logikus, összetett film. De 1977-ben még CG sem volt, persze, hogy nagyot robbantottak azok az első effektekkel telepakolt filmek.

Nem lehet mostanában igazán eladni egy olyan filmet, amiben űrhajók és/vagy robotok vannak ÉS gondolkodni is kell. Van egy-két anyagilag szerény sikerű film(A kétszáz éves ember, K-PAX, Imposztor), volt talán egy nagy siker(A.I.), de ennyi.

Az említett "Mi az a ...?" egyébként azért van, hogy a néző is tudja, miről van szó. Bevált hollywoodi recept.

Amúgy meg egyszeűen ilyen idők járnak, és (remélem) lesznek még igazán nagy sci-fik. A szuperhős-filmek(amiket lehetne a sci-fi kategóriába is tuszkolni, de mégsem azok) és a CG animációs filmek kitaszították a műfajt. Addig be kell érni egy-egy ütős scifi-akcióval, mint az AvP2, ami a maga műfajában szerintem nagyon jó lehet. Vagy ott van a TV-s Masters of Sci-fi, nem rossz kis sorozat.

Szerkesztette: spidey 2007. 09. 12. 18:45 -kor

#702 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 21:37

igen, ha manapság jó sicifre vágyik az ember érdemes körbekacsingatni a tvsorozatok között.

Idézet

...Vagy ott van a TV-s Masters of Sci-fi, nem rossz kis sorozat.

ez szerintem rossz példa, az első 3 részt láttam, ezek a scifit csak pedzegető anti-war, anti-jelenlegi-usa-politika részek voltak.
A Battlestar Galactica viszont zseniális, csak ez itt már offtopik.
In Flames We Trust

#703 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 17:37

Idézet: pascal - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 22:37

igen, ha manapság jó sicifre vágyik az ember érdemes körbekacsingatni a tvsorozatok között.

ez szerintem rossz példa, az első 3 részt láttam, ezek a scifit csak pedzegető anti-war, anti-jelenlegi-usa-politika részek voltak.
A Battlestar Galactica viszont zseniális, csak ez itt már offtopik.

Hát, szerintem sci-fi.  Nem csak az a sci-fi, amiben űrhajók vannak. :) 1x03 pl. már androidos amúgy, kár, hogy über B-filmesre sikeredett... BSG nem rossz, kivéve a shaky zoomot.

#704 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 21:14

Idézet: spidey - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 18:37

Hát, szerintem sci-fi.  Nem csak az a sci-fi, amiben űrhajók vannak. :) 1x03 pl. már androidos amúgy, kár, hogy über B-filmesre sikeredett... BSG nem rossz, kivéve a shaky zoomot.

Naná hogy nem csak az a scifi amiben űrhajók vannak. Viszont MoS 1x01 sem lesz annyitól scifi hogy a jövőben játszódik, kéne valami plusz ami megmozgatja a szürkeállományt. Az 1x01 és 1x02 össz konklúziója, hogy szeressük egymást különben [meg|ki]halunk. Arról nem is beszélve hogy az 1x02 inkább spirituális fiction mint science (isten? angyalok?)
1x03-t láttam na abban volt pár jó megmoccanás (génmódosított állatok, bohém társadalom) de a konklúzió -hiánya- lóg a levegőben.

ps: shaky zoom és összevissza lebegő kamerák istencsászárak, először a Firefly hozta be őket :)
In Flames We Trust

#705 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 21:38

Idézet: pascal - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 22:14

ps: shaky zoom és összevissza lebegő kamerák istencsászárak, először a Firefly hozta be őket :)

szerintem is baromi jók. Amugy ugyanaz a team csinálta a BSG és a Firefly CGI-t, szal nem csoda hogy hasonló a "kamerakezelés".
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#706 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 20:21

Na, most plugolom kicsit a blogomat(szép magyar szavak, mi?)  :) 

Új Saw IV trailer és Dragon Wars itt.  :)

Szerkesztette: spidey 2007. 09. 16. 20:22 -kor

#707 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 21:07

saw 4 trailer elég durva. több értelemben:) (18+)
JóSebesség

#708 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 22:05

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 22:07

saw 4 trailer elég durva. több értelemben:) (18+)

Folytatás lesz, vagy valami külön sztori? Vagy hogy?
Úgy rémlik a 3 végén mindenki meghal, illetve életben marad a kiscsaj, meg a fater, de fogalma sincs hol keresse. Akkor most innen hogyan tovább? Ő lesz az új jigsaw?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#709 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 21:35

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 23:05

Folytatás lesz, vagy valami külön sztori? Vagy hogy?
Úgy rémlik a 3 végén mindenki meghal, illetve életben marad a kiscsaj, meg a fater, de fogalma sincs hol keresse. Akkor most innen hogyan tovább? Ő lesz az új jigsaw?

Ahogy az új trailerben is van, John Kramer aka Jigsaw a 3.rész végén meghal. Felboncolják, találnak a hasában egy kazettát. A játék újrakezdődik. Ugye, volt már Amanda a maszkban, most talán valaki más lesz. Két FBI ügynök kezd el nyomozni az ügyben, aztán egy SWAT officert(Rigg, a III. részből) elrabolnak, és 90 perc van rá, hogy kiszabadítsák Jigsaw halálos utolsó csapdájából. Közben a két ügynök John feleségével, Jillel is találkozik, és fény derül arra, hogy lett Johnból Jigsaw, és talán a későbbi, halála utáni terveire is... Kb. ennyit lehet tudni. Én remélem, lesz benne egy adag origin story, flashbackek Kramer múltjából, esetleg a fiatalkorából.

Szerkesztette: spidey 2007. 09. 19. 21:37 -kor

#710 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 00:10

Wow, ez kicsit túl sok info volt nekem, de azért kösz :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#711 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 00:09

Southland Tales

Régóta várom ezt. Mióta Cannes-ban kifütyülték meg pláne. (akkor már rossz nem lehet  :Đ  )
A készítő, és a főszereplők miatt mindenképp megnéztem volna trailer nélkül is, de a trailer nem vette el a kedvem, sőt. Igaz, totál hülyeségnek tűnik így elsőre, (bár a DonnieDarko trailer se nagy szám, a film mégis üt.)
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#712 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 15:04

1408

A számok iránti vonzalom egyenrangúnak mondható a természetfeletti iránti vonzalommal, hiszen a számok egyszerre léteznek is meg nem is: a természet gyakorlatilag nem számol, csak van; az ember rendteremtő igénye viszont képes volt felosztani, rendszerezni, számokká alakítani a meglévő dolgokat, odáig menően, hogy az egy plusz egyből önálló, absztrakt tudományt fejlesztett ki, amelynek már nincs sok köze a fizikai valósághoz, és mégis, valahol fölötte áll. Mindennapjainkat nem tudnánk nélkülük elképzelni, például nem lenne idő. Talán éppen ezért kapcsolódik egyes számokhoz babonás félelem, és ezért szolgálnak kitűnő alapul vérfagyasztó történetekhez.

Az 1408 Stephen King azonos című novellája alapján készült, melynek központi témája, mondhatni főszereplője, egy hotelszoba. A számnak látszólag nincs különösebb jelentősége, 1408-ban alig történt említésre érdemes esemény a világtörténelemben, ám ha elemeit összeadjuk ( 1+4+0+8 ), az eredmény 13 lesz, és ennek már jelentése van.

A főhős Mike Enslin (John Cusack), aki abból él, hogy kísértet-járta helyeket keres fel, és könyveket ír arról, hogy ezeken a helyeken nincsenek kísértetek. Egyik nap levelezőlapot talál a postaládájában, rajta a new yorki Dolphin Hotel, hátoldalán pedig egy figyelmeztetés: „Ne lépj be az 1408-asba". Nem mintha eredetileg be akart volna lépni, de persze szöget üt a fejébe a mondat, hiszen egy ilyen üzenet egy szellemkutató számára azt jelenti: „Igenis lépj be oda, kutasd ki, miért nem lenne szabad bemenned". Ezt minden bizonnyal a feladó is tudja.

Természetesen felkeresi a hotelt, és a karizmatikus szállodaigazgató (Samuel L. Jackson) minden figyelmeztetése és könyörgése ellenére kiveszi a szobát egy éjszakára. Ezt a döntését hamarosan megbánja.

Látszólag egy újabb Ragyogással van dolgunk, már az első percekben sejtjük, mi fog történni, a déja vu érzés mégis elmarad, legalábbis ami a Ragyogást illeti. Felmerül viszont Ambrose Bierce novellája, és ennek filmes adaptációja, a Bagolyfolyó, vagy pedig a Jákob lajtorjája, mint értelmezést segítő párhuzamok, és a film mintha rá is játszana ezekre. Mégis egészen más, mint az említettek, Mikael Håfström (eddig szinte ismeretlen) svéd rendező tudja, hogyan kell játszani a néző előfeltételezéseivel.

Attól kezdve, hogy Enslin belép a szobába, az 1408 tulajdonképpen egy one-man show-vá alakul. A hátralevő valamivel több, mint egy órában (az igazgató figyelmeztetett: senki sem élt a szobában egy óránál tovább) John Cusack egyedül viszi a filmet, és a továbbiakban a szállodaszobában zajlik a cselekmény. A viszonylag szűk színhely ellenére a filmből nem lesz színpadi felvétel, és unalmassá sem válik. Enslin - a Twin Peaks Cooper ügynökéhez hasonlóan - diktafonba mondja az élményeit, ami által megmarad egyfajta kommunikáció, de ami igazán felpörgeti a jeleneteket, az a vágástechnika, a világítás, a zene és a speciális effektek. Egyetlen ember jön-megy egyetlen szobában, Håfström mégis úgy szegezi a székhez a nézőt, ahogy csak a nagyok képesek, Hitchcock büszke lenne rá.

Az 1408 a mainstream amerikai horrornak ahhoz a vonalához tartozik, amely nem a kiontott belek számával próbál nagyobb bevételhez jutni, hanem a feszültségteremtésre összpontosít. Vértenger helyett rettegést, látomásokat, és idegborzoló jeleneteket kapunk. Viszont a rendező bizonyos dolgokban túllő a célon. Valószínűleg sokszor megnézte A kört és társait, mert legnagyobb sajnálatunkra itt is feltűnik egy fehérruhás, hosszú hajú lány. Ez már annyira bejáratott és lejáratott elem, hogy a néző nem tehet egyebet: hatalmas ásításokat küld a kislány karikás szemébe. Szerencsétlen gyerekeket egyre több filmrendező használja arra, hogy a felnőtteket ijesztgesse velük, de remélem, mindegyikük visszakapja ezt valamilyen módon, például sokszor álmodnak majd két forgatás között szadista gumikacsákkal és gyilkos homokozó vödröcskékkel.

A Stephen King műveiből készült adaptációk között sajnos kevés a maradandó alkotás. Kivételt képez Kubrick Ragyogása, a Brian de Palma-féle Carrie és talán az Állattemető, amelynek népszerűségéhez a The Ramones is hozzájárult. (Mondjanak bármit, A remény rabjait nem tartom nagy filmnek.) Håfström 1408-a jócskán megközelíti ezeknek a kivételeknek a színvonalát, hála a nagyszerű dramaturgiának. A félelemkeltés egyre intenzívebbé válik, ahonnan pedig már nem lehet tovább fokozni, onnan következik a káosz és őrület.

A film egyik legemlékezetesebb jelenete az utca túloldalán levő kivilágított szoba lakója és a szállodaszobába rekedt Enslin között zajlik. Roman Polanski legjobb filmjében, A lakóban láthattunk még hasonlót. Nagyon hatásos.

Az 1408 színvonalát John Cusack színészi játéka is emeli. Kár, hogy kevés jó szerepet szabnak rá, pedig a rendkívüli szituációba keveredett hétköznapi ember karaktere kifejezetten illik hozzá. A többi szereplő viszont - leszámítva Samuel L. Jackson rövid fellépését - meglehetősen sablonos, csak arra szolgálnak, hogy felületességük jobban kidomborítsa Cusack teljesítményét.

A felületesség a forgatókönyv bizonyos részeire is jellemző. Az Enslin és az apja közötti viszony boncolgatása teljesen kidolgozatlan és zavaró, elég lett volna meghagyni a lányával való viszonyt, amely szintén nem erőssége a történetnek.

Előnyére válik viszont, hogy nem követi a hagyományos kísértet-históriák kézikönyvét, képes végig meglepetésekkel szolgálni. A maga kategóriájában ennél nem is kell több.

Szerkesztette: obersmith 2007. 09. 21. 15:05 -kor

Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#713 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 09:22

Kiváncsi leszek a D-Wars (Dragon Wars) című filmre, trailer alapján látványosnak ígérkezik, viszont imdb-n halálra szekálták hozzászólásokban, bár olyan túl rossz eredményt nem kapott végül is.
Kép
Nekem a sárkányok a gyengéim (még a Dungeon & Dragons filmek is tetszettek, pedig azokat nem tartják túl jónak), bár általában valahogy ezek mindig csalódást okoznak a nagy többségnek.

Szerkesztette: SuMMeR 2007. 09. 22. 09:23 -kor

#714 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 01:06

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 9:22

Kiváncsi leszek a D-Wars (Dragon Wars) című filmre, trailer alapján látványosnak ígérkezik, viszont imdb-n halálra szekálták hozzászólásokban, bár olyan túl rossz eredményt nem kapott végül is...

Erre én is.
Én a Reign of Fire-t (2020 - A tűz birodalma) bírom nagyon a sárkányos filmek közül.

Kép

Szerkesztette: Dorien 2007. 09. 23. 01:11 -kor

Wherever you go, go with all your heart.

#715 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 01:34

Kép

AvP-R poszter. Meg egy pár apróság.

#716 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 23. 08:56

Nézegettem néhány előzetest:
Beowulf, -hát... elég gagyi...
Last Legion - története inkább no comment...

Szerkesztette: scaurus 2007. 09. 23. 08:57 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#717 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 09:08

Idézet: Dorien - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 2:06

Erre én is.
Én a Reign of Fire-t (2020 - A tűz birodalma) bírom nagyon a sárkányos filmek közül.

Az a film tényleg jó volt, bár nem fantasy volt, hanem inkább (apokaliptikus) sci-fi.

Gondokoztam, hogy milyen sárkányos filmeket is láttam igazából, nem túl hosszú a lista:
Dragonheart
George and the Dragon (ez se túl "sárkányos" mondjuk)
Dungeons & Dragons (meg a Wrath of the Dragon God)
Eragon
és persze a 2020 is a listán van

Biztos van még más is, de ezek ugranak be (a Harry Potterest filmet nem tenném a listára...), kíváncsi vagyok, miért csinálnak ilyen keveset, manapság már CG segítségével nagyon jókat össze lehetne hozni. Na persze nem a Shrek féle plüss-sárkány megoldásokra gondolok. :D

#718 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 14:09

Transformers - original score-ról tud valaki valamit? Elérhető már? Az OST se rossz a linkin parkkal, de nem az igazi.
Találtam egy ilyet: Transformers - original score, promo (Steve Jablonsky)
De ez tényleg csak promo, arra jó volt, hogy mégjobban várjam/keressem a fullt. :Đ
- Where are we going?
- Let's go find out.

#719 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 23. 14:54

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 15:09

Transformers - original score-ról tud valaki valamit? Elérhető már? Az OST se rossz a linkin parkkal, de nem az igazi.
Találtam egy ilyet: Transformers - original score, promo (Steve Jablonsky)
De ez tényleg csak promo, arra jó volt, hogy mégjobban várjam/keressem a fullt. :Đ

Itt írnak róla:
http://www.filmzene....ansformers.html

Megvenni nem tudom, hogy Magyarországon hol lehet, én itthon elérhetetlennek tűnő filmzenét az e-bayen vettem már többször is: cd-t nemcsak használtat lehet venni, hanemy boltok is raknak fel bontatlan cuccokat.
(Meg néha a TESCO-ban lepődök meg turkálás közben, hogy jé miket lehet ott kapni...)

Szerkesztette: scaurus 2007. 09. 23. 14:54 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#720 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 18:58

Hát ezek a sárkányos filmek tényleg nem sikerülnek valami nagyon jól. IMDb-n is a legjobb értékelést a Süsü, a sárkány kalandjai kapta. :) Szerintem külföldről a Dragonheart volt eddig az egyetlen értékelhető, meg a Neverending Story. (Az LotR-t most ne számítsuk ide.) A George and the Dragon mondjuk jónak tűnik. A Shrek-ben a sárkány nagyon ütött. :)
D-War-ban is inkább csiga módjára csúszkálnak az épületek között a sárkányok, de azért látványos lesz.  :)

Steve Jablonsky eddigi munkássága szerintem nem egy nagy etwas, még érnie kell. Soundtracket én ezt találtam, szerintem ennyi van a filmben is.

Szerkesztette: spidey 2007. 09. 23. 19:05 -kor

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.