HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés V. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#2281 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 22:00

nekem a masodik ezerszer(!) jobban tetszik.
viszont kedvesen eppen az ellenkezo(!) velemenyen van.

nehez eset! :)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2282 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 22:43

Nem tudom, a második kép szerintem kifejezetten előnytelen.

#2283 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 23:29

Idézet: Primary - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 19:52

Extrém helyzetekben fényképezni!
Majd töltök fel képet, csak most párpill nem érek rá

szerintem ennek a műfajnak a világon egyik legnagyobb alakja Robert Capa...ha nála durvábbat alkotsz, le a kalappal...

#2284 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 03:32

Idézet: debaj - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 22:43

Nem tudom, a második kép szerintem kifejezetten előnytelen.

szerintem is, azzal csak a sminket akartam illusztrálni :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2285 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 13:49

sziasztok!

megfogant egy ötlet, hogy fényképezzünk füstöt. nem dohányzom, így egy kis ezoterika jött a képbe --> füstölő. sajnos sötét kell hozzá és valami sötét háttér. és lehetőleg szélcsend. ezt a kettőt nem igazán tudtam összehozni, mert nagyon kicsi területet találtam, ahol sötét van és nem viszi el a légmozgás a füstöt. meg kellett oldani a megvilágítást is.

a következő lett a beállítás. gép állványra, kézbe zseblámpa. oldalról-alulról világítás. vaku falról pattintva szintén világít. MF a füstölőre. zoom, amíg lehetőleg a sötétet látom csak (itt komoly kihívás elé néztem, mert csak a szomszéd felé néző kinyitott ablak tudott sötét hátteret adni). asztalra fel egy hokedli, arra a füstölő.

hát, az eredmény nem rossz, de messze van attól, amit elképzeltem. pár képet berakok, csak úgy ízelítőnek. kezdem már érteni, hogy a jó képek miért valami stúdióban vagy mini-stúdióban készülnek :)

Kép

Kép

nagy 1

nagy 2

nagy 3

nagy 4

hát, lehet még próbálkozni, úgy látom...  :think:
.
.
.

#2286 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 25. 13:53

Ádám, minek mutogatod a rosszul sikerült képeidet itt? Várod, hogy felfedezzen valaki? :Đ
Na hirtelen felindulásból én is beteszek ide egy képet, hangsúlyozom, hogy analóg vagyok, ez pedig nem azzal készült :) .

Csatolt fájl:

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2287 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 14:48

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 20:27

hamupipőke-sztori :D
ez egy rosszul sikerült kép, másik helyszínen, a következő napon, ezen valamelyest látszik a kész smink.

a leányzó csinos, de ezen a képen nagyon előnytelen a világítás. mivel közelre néz, ezért nagyon erős a bandzsítós hatás, a szeme alatti árnyékok pedig több napi kialvatlanságot (mondjuk vizsgaidőszak) sugallnak. az orra alatt is óriási az árnyék, ettől olyan, mintha csücsörítene. tehát a megvilágítás előnytelen sajnos.

a sminkhez nem tudok érdemben hozzászólni, mert ismerni kellene a célját. direkt tompítani akarták a vonásokat? mert annyit látok, hogy sok smink van rajta. mondjuk én anti-smink beállítottságú vagyok, tehát ez nem mérvadó.

ha a kép azt akarná érzékeltetni, hogy mennyire fárasztó egy forgatás akkor viszont nagyon jó. az előző kép jobban bejött. esetleg lehetne egy olyat, hogy éppen festi a száját például és akkor utalsz rá, hogy smink közben van. egy ötlet csak...
.
.
.

#2288 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 22:35

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 13:49

[füst]

az első tetszik, a többi még fejleszthető :D de jó lesz ez, gondolom türelem kérdése :)
kísérletezd ki a jó megvilágítást, és ha megvan, próbálj meg formákat fényképezni :)

#2289 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 22:40

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 14:48

a leányzó csinos, de ezen a képen nagyon előnytelen a világítás. mivel közelre néz, ezért nagyon erős a bandzsítós hatás, a szeme alatti árnyékok pedig több napi kialvatlanságot (mondjuk vizsgaidőszak) sugallnak. az orra alatt is óriási az árnyék, ettől olyan, mintha csücsörítene. tehát a megvilágítás előnytelen sajnos.

a sminkhez nem tudok érdemben hozzászólni, mert ismerni kellene a célját. direkt tompítani akarták a vonásokat? mert annyit látok, hogy sok smink van rajta. mondjuk én anti-smink beállítottságú vagyok, tehát ez nem mérvadó.

ha a kép azt akarná érzékeltetni, hogy mennyire fárasztó egy forgatás akkor viszont nagyon jó. az előző kép jobban bejött. esetleg lehetne egy olyat, hogy éppen festi a száját például és akkor utalsz rá, hogy smink közben van. egy ötlet csak...

az árnyékok az oldalról jövő fény miatt vannak inkább, a sminkben egyetértünk, én sem szeretem túlzottan :)

készülős képem is van :D (a magasság eredeti, de fekvő volt, a széleiből csaptam le sokat)

Kép

szerk: egy kis raw feldolgozás

Szerkesztette: qnadam 2007. 02. 25. 23:20 -kor

#2290 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 09:44

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 22:40

készülős képem is van :D (a magasság eredeti, de fekvő volt, a széleiből csaptam le sokat)

Na ez már tetszik. Itt látszik a tevékenység, jó szűk a kompozíció. Az is bejön, hogy a leányzó felnéz a képből kifelé, ahogy festik. Ha a másik két képpel sorrendbe tesszük, akkor azok is értelmet nyernek.

A füstös próbálkozás még csak próba volt, sokat kell még gyüszmékelni a megvilágítást...
.
.
.

#2291 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 17:22

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 14:53

Ádám, minek mutogatod a rosszul sikerült képeidet itt? Várod, hogy felfedezzen valaki? :Đ
Na hirtelen felindulásból én is beteszek ide egy képet, hangsúlyozom, hogy analóg vagyok, ez pedig nem azzal készült :) .

Szerintem nagyon jó kép lett, talán kicsi hiáynzik balról, de személy szerint szeretem nagyon az ilyen képeket. Grat  :up:

#2292 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 10:58

Tettem fel egy képet a galériámba. Kéretik kritizálni :D - de csak óvatosan, mert fáj ;) :D

Remélem a link is működik.
tengerpart

#2293 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 12:56

Nekem olyan problémám van a képpel, hogy a téma maga nem tetszik, így a kép sem.

#2294 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 14:13

Idézet: saen - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 13:56

Nekem olyan problémám van a képpel, hogy a téma maga nem tetszik, így a kép sem.

Hát igen, a téma nem is olyan ami tetszésre méltó, hisz egy rakás szemét (halászháló volt valaha), amit a tenger vetett ki, de valahogy érdekesnek tűnt.

#2295 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 14:17

Hát igen. Volt már itt jó kép szemétről (pontosabban kukákról), de ez nem bejövős. Ferde horizonttal egy semilyen szemetes tengerpart, nem sokatmondó éggel. Inkább leszűkíteném a témát az előtérben levő farészletre sok homokkal, és kevés éggel, talán ff-ben.
Remélem nem volt fájó ;)
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#2296 Felhasználó inaktív   Mirko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 22:50

Idézet: Picassu - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 10:58

Tettem fel egy képet a galériámba. Kéretik kritizálni :D - de csak óvatosan, mert fáj ;) :D

Remélem a link is működik.
tengerpart

Láttam én már nagyon jó ferde horizontú tengerparti képet (bárkinek elküldöm szívesen msnen a csodálatos vetítést aminek a záróképe ilyen), viszont a téma megfogalmazásával nekem is gondom van.
Két helyes megoldás jut eszembe.. vagy többet kellett volna mutatnod a környezetből, hogy több értelmet nyerjen, (vagy egy kis háborítatlan természetet vagy pont halászokat stb) vagy helyezhetted volna a hangsúlyt a kupac részletességére (közeli ff)

#2297 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 09:52

Hát köszi a kritikákat. :) Ezek szerint van mit javitani rajta. Halászok közel s távol nem voltak, ez csak úgy hevert a tengerparton. Az ég, hát igen, sajnos az adott vold :D. Majd legközelebb megpróbálom kicsit másként.  :respect:

#2298 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 10:19

Amúgy helyszín, hol? :)

szerk.: de akkor én is leírom a véleményem. Ahogy már mások is írták vagy utaltak rá, a horizont nem elég ferde ahhoz, hogy érdekes legyen, a kép pedig nem elég szabályosan van megkomponálva ahhoz, hogy akár a mérnöki precizitás adja ki képet. Szerintem ez a kép pl. sokkal jobb lehetne egy alsó harmadolásnál lévő horizonttal, valamint a szemétkupac arányban sokkal kisebb megjelenítésével (mondjuk a 3x3 harmadból 1 harmadtéglalapnál is kisebb területet foglalna el).

Szerkesztette: bbence 2007. 02. 28. 10:23 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2299 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 02. 28. 11:24

Idézet: Picassu - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 15:13

Hát igen, a téma nem is olyan ami tetszésre méltó, hisz egy rakás szemét (halászháló volt valaha), amit a tenger vetett ki, de valahogy érdekesnek tűnt.

Fotózásnál sok eset fordul elő. Meglátsz valamit érdekesnek találod, és a képen semmitmondó lesz. Jónak látod és jó is lesz, vagy nagyon jó. Nem is látod érdekesnek a témát és a képet nézve látod hogy az egész vagy egy része jó.

#2300 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 15:28

Ecsém, ilyen sem volt még felkerült a fotozz.hu főoldalára a képem !!! ;)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.