HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés V. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#241 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 04. 23:20

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 0:17

Ez a gyerek véletlenül nem japán?

Asszem kinai de tud magyarul.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#242 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 10:03

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 0:20

Asszem kinai de tud magyarul.

:offtopic:
Testalkat tipikus kelet-ázsiai, hajstílus tipikus japán rocker.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#243 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 10:09

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 11:03

:offtopic:
Testalkat tipikus kelet-ázsiai, hajstílus tipikus japán rocker.

Igen tudom, nekem is japannak tunik de vhol azt hallottam nem az.
Bár asszem nincs nagy jelentossege szamunkra :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#244 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 10:24

Sziasztok!

Már régen szerettem volna egy látványos belső felvételt készíteni gépkocsi belsőről, de eddig csak leginkább este próbálkoztam, mozgó kocsiban. Ilyenkor a bemozdulás nagyon látványos, de sajnos a műszerfal is elmosódik. Egyszer mozgó kocsiban állvánnyal is fényképeztem, az már sokkal jobb lett.

De nappali próbálkozás még nem volt eddig. Próbáltam úgy beállítani a gépet, hogy nagyobbnak tűnjön a gépsárkány, mint a sajtófotókon a katalógusokban. Tudom, hogy ott csalnak is, félbevágott kocsikkal operálnak, kiszedik az oszlopokat, hasonlók. Barátnőm alighanem "mosolyszünetet" tartana, ha én is így operálnék, ezért az autóját nem bántottam. Annyit csaltam, hogy az üléseket letekertem az útból egy picit.

Mivel a kép halszemmel készült, ezért torzít, de a kocsiban nincs egyenes vonal, ezért nem zavaró. A horizont pedig bizonyítja, hogy a Föld igenis gömbölyű :)

Kép

Punto dashboard link

Remélem, hogy tetszik majd! Egy kis részletben én is felfedezhető vagyok, ha eléggé figyeltek…

Üdv!
.
.
.

#245 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 05. 10:40

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 11:24

Már régen szerettem volna egy látványos belső felvételt készíteni gépkocsi belsőről [...]

[IMG]25520858.jpg

Sikerült! :up:
Arra érdemes figyelni, hogy a szimmetria tökéletes legyen (a tükröket leszámítva), itt talán egy picit jobbra volt az optikai tengely a kocsiétól (a kéziféken látszik), illetve az üléseknek ugyanúgy kellene lenni beállítva.
Újabb szőrszálakat hasítottam szét! :Đ Bocs, ilyen vagyok, de ezt is várom fordított helyzetben.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#246 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 13:45

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 10:40

Sikerült! :up:
Arra érdemes figyelni, hogy a szimmetria tökéletes legyen (a tükröket leszámítva), itt talán egy picit jobbra volt az optikai tengely a kocsiétól (a kéziféken látszik), illetve az üléseknek ugyanúgy kellene lenni beállítva.
Újabb szőrszálakat hasítottam szét! :Đ Bocs, ilyen vagyok, de ezt is várom fordított helyzetben.

Való igaz, 2-3 centivel (mérnöki megfogalmazás) balra kellett volna menni, akkor jó lett volna. De így legalább megtöri a középre komponált téma monotonitását az elhelyezkedés :)

Az üléseket is jobban be kellett volna állítani, ez is igaz. Hát, valószínűleg egy kicsit több alaposság kéne a sajtóanyag megalkotásakor. Köszönöm a kritikát, ez mutatja, hogy megnézted a képet alaposan. Én is örülök a kritikának, ebből lehet tanulni.

Üdv!
.
.
.

#247 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 14:38

Savaria - 2006
/sz@r képek, csak a fíling kedvéért.../

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#248 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 21:49

Kép

#249 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 10:45

NAron: Nem rossz, de vmilyen hiányérzetem van...Ha pár perccel korábban lövöd, több fény vana muskátli mögött, jobban látszanak a kontírok/sziluett vagy mi...

Ha tudsz ligthos vakut, megpróbálhatnál kicsit deríteni (mittomén 1 méterről zoomolsz a virágra, és a gyenge vaku szinte nem is látszik; a hold is élesebb lenne sztem). Hát, ilyesmiket még megpróbálnék, de az értők mindjárt mondanak pontosabbat.

féloff: eme képemet megpróbáljam a fotozz.hu-n, vagy meg se próbáljem. Megkaptam hogy mindig makró állat/növény kategóriában próbálkozok ami tucat (plusz a gépem is korlátol néha pluszba a bénaságomon felül :Đ ); hát próbálnék mást is, csak azoktól félek... (pl tájképesek; de rájöttem hogy pl volt egy sokat vitatott tanyát+naplementés felhőket ábrázoló kép, aminek Bikolpusztai naplementét adtam, majd B.i felhőket; de akkor is vcím szerint zavar az előtért, pedig nekem egyben tetszett, így B.i tanyasi csendélet-ként pedig teljesen máshogy néznek rá. De hát nem vagyok penge cím választásban sem.)

Szal ezzel a digiretusos képpel (amit eleve nem tudom hogy szertnek-e ha nem csak javítási céllal nyúlok bele próbálkozzak ott, vagy inkább ne?!
Köszi a válasz(oka)t!
:respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#250 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 06. 10:59

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 11:45

féloff: eme képemet megpróbáljam a fotozz.hu-n, vagy meg se próbáljem. Megkaptam hogy mindig makró állat/növény kategóriában próbálkozok ami tucat (plusz a gépem is korlátol néha pluszba a bénaságomon felül :Đ ); hát próbálnék mást is, csak azoktól félek... (pl tájképesek; de rájöttem hogy pl volt egy sokat vitatott tanyát+naplementés felhőket ábrázoló kép, aminek Bikolpusztai naplementét adtam, majd B.i felhőket; de akkor is vcím szerint zavar az előtért, pedig nekem egyben tetszett, így B.i tanyasi csendélet-ként pedig teljesen máshogy néznek rá. De hát nem vagyok penge cím választásban sem.)

Szal ezzel a digiretusos képpel (amit eleve nem tudom hogy szertnek-e ha nem csak javítási céllal nyúlok bele próbálkozzak ott, vagy inkább ne?!
Köszi a válasz(oka)t!
:respect:

Már majdnem beírtam, hogy nem értem a képet, mire sikerült. A szaturálatlan színek és a tejfölös égbolt ad egyfajta régi filmes hangulatot (ja, Hitchcock a helyes írásmód), de valahogy nem elég, hangsúlyosabbnak kellene lenni a főtémának.

#251 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 11:27

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 11:59

Már majdnem beírtam, hogy nem értem a képet, mire sikerült. A szaturálatlan színek és a tejfölös égbolt ad egyfajta régi filmes hangulatot (ja, Hitchcock a helyes írásmód), de valahogy nem elég, hangsúlyosabbnak kellene lenni a főtémának.

Javítva.

Azt a feelinget próbáltam visszadni, mintha a villanypózna alatti ház lenne a következő áldozatuk, és én a növényzet óvó takarásából lesném őket (ezért gugoltam kicsit le, hogy jobban benne legyen a gaz). Meg persze a film képi világához igyekeztem igazítani az utókunkával.

Van tipped még amivel tudok esetleg (felöltéstöl függetlenül) a képen, amivel esetleg hangúlyosabbá tehetem, etc? :respect:

Hűű, beírom ide is hátha nem felejtem el szoboszlói szitakötős képeknek nekiesni... idáig elfelejtettem mindig...

Szerkesztette: MC Pite 2006. 09. 06. 11:35 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#252 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 06. 11:57

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 12:27

Javítva.

Azt a feelinget próbáltam visszadni, mintha a villanypózna alatti ház lenne a következő áldozatuk, és én a növényzet óvó takarásából lesném őket (ezért gugoltam kicsit le, hogy jobban benne legyen a gaz). Meg persze a film képi világához igyekeztem igazítani az utókunkával.

Van tipped még amivel tudok esetleg (felöltéstöl függetlenül) a képen, amivel esetleg hangúlyosabbá tehetem, etc? :respect:

Sokkal szűkebb vágással, ahol már legalább kivehetők a madársziluettek. Pl. a bal oldalon annyi növényt hagyni, hogy éppcsak keretet adjon úgy a magasság kétharmadáig, alul szintén elhagyni a növény nagyrészét, de maradjon több, mint bal oldalon, a villanypózna a kivágás jobb harmadolópontjára kerüljön. Gyors példa mellékelve.
talán legjobb lenne egy másik nézőpontot keresni a kívánc cél eléréséhez, én az "áldozat" épület környékét nézném meg, maga az épület részben a képben, bokorral ugyanúgy mint az eredetiben kiemelni a leskelődést, a kamera erősem felfelé néz a maradakra. (De ez csak az én elképzelésem, ne hagyd hogy túlzottan befolyásoljon, te alkotsz.)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: gazdi 2006. 09. 06. 12:01 -kor

#253 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 12:18

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 12:57

Sokkal szűkebb vágással, ahol már legalább kivehetők a madársziluettek. Pl. a bal oldalon annyi növényt hagyni, hogy éppcsak keretet adjon úgy a magasság kétharmadáig, alul szintén elhagyni a növény nagyrészét, de maradjon több, mint bal oldalon, a villanypózna a kivágás jobb harmadolópontjára kerüljön. Gyors példa mellékelve.
talán legjobb lenne egy másik nézőpontot keresni a kívánc cél eléréséhez, én az "áldozat" épület környékét nézném meg, maga az épület részben a képben, bokorral ugyanúgy mint az eredetiben kiemelni a leskelődést, a kamera erősem felfelé néz a maradakra. (De ez csak az én elképzelésem, ne hagyd hogy túlzottan befolyásoljon, te alkotsz.)

Tetszik a másik nzetes ötlet; csak épp siettünk haza asszonypajtival vmiműsorra, és oda átcaplatni már sok idő lett volna, de tényleg sokkal hatásosabb lenne...
Vágási tanácsod megfogadom; nekiesek időm engedtével...

#254 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 20:46

Inkább "csak ugy" mintsem muveszeti platformon. Szintén golyatabor.

Kép

#255 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 06:42

NC :up:  (Szép naci ;) )

Nem tudom, majd otthonin megnézem, de munkahelyin moncsinúgy érzem pici explosure correction (acd see, főleg kontraszt javítás) ráférne, illetve jobbra hagy kicsit több helyet, balról pedig vágj egy kicsit... (Mindneki jobbra néz). Próba így?

Francia bugyi? :think:

Szerkesztette: MC Pite 2006. 09. 07. 06:43 -kor

#256 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 07:40

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 7:42

NC :up:  (Szép naci ;) )

Nem tudom, majd otthonin megnézem, de munkahelyin moncsinúgy érzem pici explosure correction (acd see, főleg kontraszt javítás) ráférne, illetve jobbra hagy kicsit több helyet, balról pedig vágj egy kicsit... (Mindneki jobbra néz). Próba így?

Jah ebbe nem nyultam bele, "igy jott ki a gépbol", mondhatnám. Csak érdekességképpen tettem be. A csaj egyebkent nem egy isteni szepseg, ugyhogy nem neztem meg kozelebbrol a bugyiját.
Azert nez mindenki jobbra mert golyalábas bemutató volt éppen (arrafelé).
Este megnezem majd mit lehet változtatni rajta, most rohanok elfelé.

#257 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 07:51

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 7:42

Francia bugyi egy magyar leányzón, a Kínában gyártott, "Germany" feliratú nadrág alatt, mindez egy japán géppel fotózva, ez ám a globalizáció! :Đ

#258 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 08:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 8:51

Francia bugyi egy magyar leányzón, a Kínában gyártott, "Germany" feliratú nadrág alatt, mindez egy japán géppel fotózva, ez ám a globalizáció! :Đ

Az Adidas cipőt kifelejtetted :p
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#259 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 08:59

Franci bugyi egy magyar csajon amit Taiwanon készítettek, Kínában gyártott Germanys feliratú nadrág, Németeknél készített szemüveg angliai licence alapján, made in ukrajna zokni, honkongi csattok, olasz ezüst gyűrű, [svájci licence alapján ázsiai óra ami made in japan (Q&Q), koreai telefon finn telefon akasztóval], made in Bulgaria adidas cipő, és a magyar melltartó most a koliszobában maradt; mindez japó géppel fényképezve :Đ

Ja, ha minden igaz egy amerikai székhelyű brit&német tervezésű németországi gyártású kombi látható magyar rendszámmal :)

Szerkesztette: MC Pite 2006. 09. 07. 09:02 -kor

#260 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 11:05

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 11:24

Sziasztok!

Már régen szerettem volna egy látványos belső felvételt készíteni gépkocsi belsőről, de eddig csak leginkább este próbálkoztam, mozgó kocsiban. Ilyenkor a bemozdulás nagyon látványos, de sajnos a műszerfal is elmosódik. Egyszer mozgó kocsiban állvánnyal is fényképeztem, az már sokkal jobb lett.

De nappali próbálkozás még nem volt eddig. Próbáltam úgy beállítani a gépet, hogy nagyobbnak tűnjön a gépsárkány, mint a sajtófotókon a katalógusokban. Tudom, hogy ott csalnak is, félbevágott kocsikkal operálnak, kiszedik az oszlopokat, hasonlók. Barátnőm alighanem "mosolyszünetet" tartana, ha én is így operálnék, ezért az autóját nem bántottam. Annyit csaltam, hogy az üléseket letekertem az útból egy picit.

Mivel a kép halszemmel készült, ezért torzít, de a kocsiban nincs egyenes vonal, ezért nem zavaró. A horizont pedig bizonyítja, hogy a Föld igenis gömbölyű :)

Punto dashboard link

Remélem, hogy tetszik majd! Egy kis részletben én is felfedezhető vagyok, ha eléggé figyeltek…

Üdv!

Sebváltó legközelebb üresbe. Ilyen képnél mindenképpen kell egy kis derítés a műszerfalra, és alá, és sokkal könyebb a durva kontrasztokkal elbánni, ha egy semleges háttér, mondjuk egy fal a háttér. Így nem annyira autóbelső, mint egy fura perspektívájú természetfotó.  :up:

Amúgy nem rossz próbálkozás, tapasztalatból tudom, hogy 4-5 beállítás is kell, hogy legyen tényleg részelt egy autóbelsőben készült fotónál.

Szerkesztette: Ear01 2006. 09. 07. 11:06 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.