HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 05. 18:00

Idézet: twollah - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 18:50

Gondolom ez a problema a kovetkezok miatt lehet:
- 54Mbites a Wifi routered.
- a laptop WiFije is 54Mbites.

Az 54Mbit csak elmeleti sebesseg, soha a budos eletben nem fogod elerni az 54Mbitet.

Nem is az elméleti elérhetö sebességröl volt szó wifin.
Nem is az a gondom, hogy 54Mbit nem megy. Hanemaz, hogy a 10Mbit-s netem van, de a router és a noti között a sebesség csak 3Mbit. Szerintem a 10Mbit-t azért még vinnie kéne vagy ahoz  közelitö értéket.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#1462 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 18:03

Idézet: Samott - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 18:58

Nincs veletlenul a routerben vagy a laptopon 802.11b-re allitva? (g-re kell a nagyobb sebesseghez allitani az atvitel modjat)

Samott

Ez, lehetséges  :think: . Majd meg is nézem, hogy mire vannak állitva.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)

#1463 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 20:02

Idézet: rainman35 - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 19:00

Nem is az elméleti elérhetö sebességröl volt szó wifin.
Nem is az a gondom, hogy 54Mbit nem megy. Hanemaz, hogy a 10Mbit-s netem van, de a router és a noti között a sebesség csak 3Mbit. Szerintem a 10Mbit-t azért még vinnie kéne vagy ahoz  közelitö értéket.

Ez eleg sok mindentol fugghet.
Pl. vmi zavarja a vetelt.

Most probalok anyamekhoz beszerezni egy WiFi routert, hogy legyen az emeleten net, de nagyon lelomboztak azzal, hogy a plafonon (gondolom vasbetonbol van) eleg nehezen fog atmenni a jel.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1464 Felhasználó inaktív   apuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 20:37

Idézet: lordvico - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 18:56

bizony, 54-es :( ezt szomorúan hallom, ezek szerint nem hogy 54 et, de 5 megabitet sem lehet elérni

Nahát, ezen keseregtem én is pár hónapja... Próbáltam egy SMC routerrel is, meg ugye a saját ASUS 500p-vel, ASUS pc-card wifi-vel és egy Belkinnel is, de az 5 Mbitet nem érem el sehogy - ha bedugom az ethernet kábelt, ugyanaz a gép tudja a 10-et  :(  És persze nem csak az internet lassú, két gép közti átvitel is, igaz 2 megabájt/sec feletti sebességet azért elérek, tehát NEM önmagában a wlannal van gond  :confused:  Szóval nem értem, de nem tetszik a dolog :reklamacio:

Szerkesztette: apuci 2007. 10. 05. 20:38 -kor

#1465 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 23:19

Nálam DI-524-es kütyü, öcsémnél 54-es himihumi hálókaresz (szokásos Ralink RT 2500-as csipkészlet), és a 10/1-es net simán hozza nála az én kanócos sávszéleimet. Persze a jelszint sosem rosszabb -70dBm-nél.
A 3-400 kilobájt /sec (3 megabit) valóban nagyon B-gyanús ! Bár ha emlékezetem nem csal, direkt bepróbáltam anno a 11 Mb/s-es átvitelt, és mintha 600 KB/s lett volna a valós átviteli sebesség kommanderes másolásnál. Persze ugyanúgy, hibátlan térerőnél, rádiófrekis szempontból tiszta környezetben és csupán 2 eszközzel.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#1466 Felhasználó inaktív   lordvico 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 06. 08:48

Látom, másokat is érint a lassú wifi probléma, hát nekem a google végül kidobta a megoldást. Egy fórumban írta valaki, hogy lefuttatta az ashampoo winoptimizer 4 internet tunerjét (van külön wifi opció)
és láss csodát, nekem is bevált. 600kilobyte wifin.
Nem tudom mit módosít, de az biztos, hogy registrys beállítás okozta a lassúságot. Az MTU értéket én is átírtam kézzel, de az kevés volt hozzá.
Innentől valami komolyabb szakinak kellene hozzászólni, vajon miben rejlik a titok. :)

#1467 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 18:16

Idézet: lordvico - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 9:48

Látom, másokat is érint a lassú wifi probléma, hát nekem a google végül kidobta a megoldást. Egy fórumban írta valaki, hogy lefuttatta az ashampoo winoptimizer 4 internet tunerjét (van külön wifi opció)
Nem tudom mit módosít, de az biztos, hogy registrys beállítás okozta a lassúságot. Az MTU értéket én is átírtam kézzel, de az kevés volt hozzá.
Innentől valami komolyabb szakinak kellene hozzászólni, vajon miben rejlik a titok. :)

Én is feltettem az Ashampo winoptimizer 4-t, most már nekem is jól jön a net a laptopon.  :)
Speedtest.net szerint 10505 kbit/s  :respect: :respect: ja és még a pingem is javult.

#1468 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 19:26

Azert jo lenne tudni, hogy mit allit a regisztracios adatbazisban, hogy egyszeruen kezzel is meg lehessen csinalni, ne kelljen egy kulon programmal szorakozni.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1469 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 00:30

Idézet: lordvico - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 9:48

Sziasztok!

A fentieket olvasva nekem is ugyanez a gondom! (Konkrét témával foglalkozó topikokból már elzavartak, hogy láma vagyok :mad:  :rolleyes: ) 10 Mbit helyett csak 3 Mbit...  :confused: Megpróbálom ezt a winoptimizert én is! Nyilvánvaló, hogy nem a router a gond mivel enternet bridge-vel (wireless) vagy kliensként másik router, és úgy kábelen be a notiba hozza a 10 Mbit-et.

Lordvico köszönjúk a megoldást! :respect:  :respect:  :respect:

Üdv:

#1470 Felhasználó inaktív   apuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 11:37

A winoptimizer nálam is megtette a dolgát! Tényleg jó volna tudni, mit piszkált át, először manuális üzemmódban eresztettem végig, mindenhol elfogadva, amit kínált, de attól nem lett jobb, csak a varázsló után.

#1471 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 15:42

A Vecsesen nyilo Euronicsban olcsoert (5990 local credit) lehet majd kapni a TP-Link 54Mbites WiFi routert.

Azert hagyjatok nekem is egyet.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1472 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:51

Sziasztok!

Újra itt! Visszatértem a vakációból!  :cool: Mi a helyzet? Történt valami? Mtt fejlemény?  :)

Lenne viszont egy kis OFF kérdésem, eddig még nem találtam rá választ. Remélem valakinek van valami sütnivalója, mert nekem már elfogyott..  :Đ

Na szóval:

Van nekem egy Linksys WRT54G routerem. A legújabb gyári firmware frissítve. Kábellel megy a gépembe.

Tehát:

Adott egy program vagy egy játék, példa okáért mondjuk Counter-Strike. Ha szeretném lekérni az összes szervert, akkor elmegy kb. 100-150 darabig és meghal. Hiába kattintok bármely szerverre, ilyen 2000MS-t ír ki és nem tud csatlakozni. Várnom kell kb. 1 percet és újból tudja pingelni a szervereket. Ha valaki ismeri az 'All seeing eye programot', akkor abban is ugyanezt műveli, ha pár száz szervert megpingel. (Itt is ha eléri azt a kritikus ping mennyiséget, akkor olyan 1 percig letilt és semmit sem tudok csinálni. Összes szerver halott ilyenkor és belépni se lehet sehova.) Ha pedig mondjuk letöltök egy proxy listát és egy programmal gyorsan szeretnék rajta végigmenni, hogy melyik jó még, akkor megcsinál belőlle pár százat és a többit rossznak mutatja. Ahogy eltelik az a bizonyos nem tudom hány másodperc vagy perc, akkor megint életre kell. A routerben kikapcsoltam szinte mindent már. 
Ezelőtt egy másik (SMC) router használtam, de azzal semmi gond nem volt. Annyi szervert találtam, amennyit csak lehetett.   

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv, HuNReal

#1473 Felhasználó inaktív   cloud 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 19:31

Idézet: HuNReal - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 11:51

Sziasztok!

Újra itt! Visszatértem a vakációból!  :cool: Mi a helyzet? Történt valami? Mtt fejlemény?  :)

Lenne viszont egy kis OFF kérdésem, eddig még nem találtam rá választ. Remélem valakinek van valami sütnivalója, mert nekem már elfogyott..  :Đ

Na szóval:

Van nekem egy Linksys WRT54G routerem. A legújabb gyári firmware frissítve. Kábellel megy a gépembe.

Tehát:

Adott egy program vagy egy játék, példa okáért mondjuk Counter-Strike. Ha szeretném lekérni az összes szervert, akkor elmegy kb. 100-150 darabig és meghal. Hiába kattintok bármely szerverre, ilyen 2000MS-t ír ki és nem tud csatlakozni. Várnom kell kb. 1 percet és újból tudja pingelni a szervereket. Ha valaki ismeri az 'All seeing eye programot', akkor abban is ugyanezt műveli, ha pár száz szervert megpingel. (Itt is ha eléri azt a kritikus ping mennyiséget, akkor olyan 1 percig letilt és semmit sem tudok csinálni. Összes szerver halott ilyenkor és belépni se lehet sehova.) Ha pedig mondjuk letöltök egy proxy listát és egy programmal gyorsan szeretnék rajta végigmenni, hogy melyik jó még, akkor megcsinál belőlle pár százat és a többit rossznak mutatja. Ahogy eltelik az a bizonyos nem tudom hány másodperc vagy perc, akkor megint életre kell. A routerben kikapcsoltam szinte mindent már. 
Ezelőtt egy másik (SMC) router használtam, de azzal semmi gond nem volt. Annyi szervert találtam, amennyit csak lehetett.   

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv, HuNReal

én tomato fw-rel használom ugyanezt a modemet és sermmi gondom
Abit IC7-G, P4 Prescott 3.0/800/1024/HT, Arctic Freezer 4, Infineon 4*512MB 400, Maxtor40GB,80GB,Samsung300GB/7200, Inno3D 6600GT 128MB 575/1150 (Zalman) , Pioneer 109 DVD-RW, LG L1953TR, Codegen 6016-G5 ház, Fortron ATX-400PNF táp

#1474 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 10:12

Idézet: HuNReal - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:51

Sziasztok!

Hajaj!

Pl még mindig csatlakoztathatatlanná lészen a szutyok Zhone modem, bármilyen hálózatos feszültséges ingadozásocska után. Azt lehet nyomogatni a resetet ügyesen, min háromszor.

Arról nem is beszélve hogy lassan jó 2-3 hónapja torrent letöltés elindítása mellett képtelen vagyok rendesen nettingelni. Akár 3 aktív torrent esetén az iszonyatosan rettentő 40KBs/50KBs sebességgel csordogáló torrenteknek az ő sávszéligénye azt eredményezi, hogy minden második oldal connectiója időtúllépés miatt megszakadjon. Amely oldalak be is töltődnek azok a rendes betöltési idejük huszadát sem képesek felmutatni.
Nem vicc, a HWSW főoldala normál esetben 1-2 másodperc alatt betöltődik, ha viszont megy a torrent, akkor simán van az fél/egy perc is! :reklamacio: Ha egyáltalán betöltődik...

Mondjuk egyéb problemám éppen nincs, rendesen megvan az elvárt 10/1 MBites sebesség(700 méterre a központtú..), és megy szépen a wifis net is WRT54GL routerrel és WMP54GS hálókarival.(egyébként igen, szempont volt az anno, hogy relatíve megbízhatóbb, és egy gyártótól származó wifi cuccokból épüljön a hálózat, bár a d-link router és asus kártya kb 30-40%-al kevesebbe került volna)
'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#1475 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 10:51

Használj cfosspeedet.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1476 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 11:10

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 11:12

Hajaj!

Pl még mindig csatlakoztathatatlanná lészen a szutyok Zhone modem, bármilyen hálózatos feszültséges ingadozásocska után. Azt lehet nyomogatni a resetet ügyesen, min háromszor.

Arról nem is beszélve hogy lassan jó 2-3 hónapja torrent letöltés elindítása mellett képtelen vagyok rendesen nettingelni. Akár 3 aktív torrent esetén az iszonyatosan rettentő 40KBs/50KBs sebességgel csordogáló torrenteknek az ő sávszéligénye azt eredményezi, hogy minden második oldal connectiója időtúllépés miatt megszakadjon. Amely oldalak be is töltődnek azok a rendes betöltési idejük huszadát sem képesek felmutatni.
Nem vicc, a HWSW főoldala normál esetben 1-2 másodperc alatt betöltődik, ha viszont megy a torrent, akkor simán van az fél/egy perc is! :reklamacio: Ha egyáltalán betöltődik...

Mondjuk egyéb problemám éppen nincs, rendesen megvan az elvárt 10/1 MBites sebesség(700 méterre a központtú..), és megy szépen a wifis net is WRT54GL routerrel és WMP54GS hálókarival.(egyébként igen, szempont volt az anno, hogy relatíve megbízhatóbb, és egy gyártótól származó wifi cuccokból épüljön a hálózat, bár a d-link router és asus kártya kb 30-40%-al kevesebbe került volna)

A torrent beállitásokban a kapcsolatok számát vedd kevesebre. De ne túl alcsonyra. (pl. 200,50,4)
A Le- és feltöltési sebességnek, a sávszélességednek  az elméleti maximum 80%-t állitsd be.

Állitólag az XP  is befolyásolhatja, mivel csak egyszerre 10 kapcsolatot engedélyez. De van hozzá patch:  EvID4226Patch.exe ( tovább olvastam a másik forumot, állitolag ez valami virus. Csak saját felelöségre használja mindenki)
Ezt az infot innen szereztem:  http://pcforum.hu/tudastar/36354-27/A+Torr...ja+a+netet.html

Szerkesztette: rainman35 2007. 10. 13. 11:17 -kor

#1477 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 15. 18:56

A r***** k**** j* e********* annak aki kitalalta a csatornak atrendezeset... egy fel oraja ezzel szopok, mar a harmadik tv-t/felvevot hangolom at.  :mad:  :mad:  :mad:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1478 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 19:54

Idézet: Samott - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 19:56

A r***** k**** j* e********* annak aki kitalalta a csatornak atrendezeset... egy fel oraja ezzel szopok, mar a harmadik tv-t/felvevot hangolom at.  :mad:  :mad:  :mad:

Samott

Szerintem inkabb annak, aki nem rakta bele a csere funkciot a tv menujebe a hangolasnal. Enyemben van :D, igy 5 perc se volt ;))

Szerkesztette: asdf 2007. 10. 15. 19:56 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1479 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 19:57

Idézet: asdf - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 20:54

Szerintem inkabb annak, aki nem rakta bele a csere funkciot a tv menujebe. Enyemben van :D, igy 5 perc se volt ;))

Van csere, azzal nincs gond, de mire vegigzongorazom mindet, az nem 5 perc...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1480 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 20:39

En is megszivtam, allithatom at a TVkartyam csatornait.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »