HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 15. 17:24

Csak nalam szakadozik a net vagy masnal is? (Vecses)
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#162 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 17:39

Idézet: twollah - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 18:24

Csak nalam szakadozik a net vagy masnal is? (Vecses)

Nálam rendben megy. :) (vecsés)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#163 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 18:01

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 18:39

Nálam rendben megy. :) (vecsés)

Pedig nalam instabil a kapcsolat.

Gondolom vki a kozpontban a takaritono eltaknyolt a kabelekben.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#164 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 16. 09:46

Üdv mindenkinek!

Úgy hozta a sors, hogy most már végre van netem.
Mivel anno olvastam ill. tanácsolták, hogy a wireless netet kerüljem el (Dunaweb); ezért eddig vártam.
Monortel-el sikerült kötni egy 2éves hűséges dolgot (Standard díjcsomag 1,5Mbit/384kbit).

Szép és jó a dolog, mivel a bejelentéstől számított 1 héten belül bekötötték az ADSL-t.
Úgyhogy végre netezek.:)
Mivel a 1,5Mbit ugyebár 192kbyte/mp-nek felel meg gondoltam elkezdek pár dolgot letöltögetni.
Kezdetnek vettem a fifa2007_pc_demo-t. Elég "hamar" le kellett volna jönnie, de a max. letöltési sebesség 60-70kbyte/mp-nél magasabbra nem kúszott fel...
Gyanút fogtam és egy sávszélesség tesztelő honlapon (ami sajna nem hiteles, de igaz!) leteszteltem mennyi is a sebességem... átlagban 560kbit/mp-et írt ki "rám" az oldal...

/remélem nem számít reklámnak a tesztelő oldal:
home.datanet.hu/speed.html/

560kbit még a gyenge matematikusnak is egyértelmű, hogy nem 1,5Mbit!

/DC ill. Torrent esetében sem ment 60kbyte fölé az összletöltés/

A kérdésem tehát:
Mi a kénköves franctól nem megy max-on a letöltésem (olyan mintha a Classic csomagra fizettem volna elő... pedig nem)?
- sz@r a  modem amit hozzáadott a Monortel?
- v. azért mert a hónap közepén kötötték be és egyből lekorlátoztak?
- v. a bekötés után pár héttel nyomják fel a letöltési sebességemet?
- win-xpn kellene vmit szoftveresen engedélyezni?

Két gépen is ellenőriztem a letölséi sebességet... ugyanaz az eredmény született.

Volt már vkinek hasonló problémája?
Mivel ma szombat van, legkorábban hétfőn tudok reklamálni a monortelnél... asszem jogosan tenném.

Aki tud, kérem szóljon hozzá érdemben.

köszönöm:
eM82

#165 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 10:08

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 10:46

A kérdésem tehát:
Mi a kénköves franctól nem megy max-on a letöltésem (olyan mintha a Classic csomagra fizettem volna elő... pedig nem)?

Egyik sem jo valasz... nem a modemen mulik, nem korlatoznak soha, nem hinnem hogy allitanak a sebessegen, es nem hiszem hogy oprendszer hiba lenne (kulonosen hogy masik gepen is megneztetek). Szvsz tavol laksz a kozponttol, es az ADSL technologiai korlatja miatt mar csak ennyi jut el hozzad... mindenkeppen jarj utana es ha nem tudjak megoldani akkor kerd meg oket, hogy migraljanak le Lightra... nem tudom hogy hogyan megy ez, de szvsz nem fognak szivozni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#166 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 10:15

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 10:46

Üdv mindenkinek!

Úgy hozta a sors, hogy most már végre van netem.
Mivel anno olvastam ill. tanácsolták, hogy a wireless netet kerüljem el (Dunaweb); ezért eddig vártam.
Monortel-el sikerült kötni egy 2éves hűséges dolgot (Standard díjcsomag 1,5Mbit/384kbit).

Szép és jó a dolog, mivel a bejelentéstől számított 1 héten belül bekötötték az ADSL-t.
Úgyhogy végre netezek.:)
Mivel a 1,5Mbit ugyebár 192kbyte/mp-nek felel meg gondoltam elkezdek pár dolgot letöltögetni.
Kezdetnek vettem a fifa2007_pc_demo-t. Elég "hamar" le kellett volna jönnie, de a max. letöltési sebesség 60-70kbyte/mp-nél magasabbra nem kúszott fel...
Gyanút fogtam és egy sávszélesség tesztelő honlapon (ami sajna nem hiteles, de igaz!) leteszteltem mennyi is a sebességem... átlagban 560kbit/mp-et írt ki "rám" az oldal...

/remélem nem számít reklámnak a tesztelő oldal:
home.datanet.hu/speed.html/

560kbit még a gyenge matematikusnak is egyértelmű, hogy nem 1,5Mbit!

/DC ill. Torrent esetében sem ment 60kbyte fölé az összletöltés/

A kérdésem tehát:

Két gépen is ellenőriztem a letölséi sebességet... ugyanaz az eredmény született.

Volt már vkinek hasonló problémája?
Mivel ma szombat van, legkorábban hétfőn tudok reklamálni a monortelnél... asszem jogosan tenném.

Aki tud, kérem szóljon hozzá érdemben.

köszönöm:
eM82

"Mi a kénköves franctól nem megy max-on a letöltésem (olyan mintha a Classic csomagra fizettem volna elő... pedig nem)?"

Most,te melyik csomagban vagy? Mert a classic 3072/512 (Tehát gyorsabb a neted?)

dc-, torrentnél azért nem lessz max. a letöltési sebességed, mert akkikröla cuucokat töltöd a feltöltési sebességük kevesebb. Mint pl.  a tied is csak 384k
dc- nél a megsztott slotok száma is számit, mert valaki megad 10 slotot, és róla 10 users tölt le, akkor a az ö feltöltési sebessége 10 fele oszlik meg.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)

#167 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 11:10

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 10:15

"Mi a kénköves franctól nem megy max-on a letöltésem (olyan mintha a Classic csomagra fizettem volna elő... pedig nem)?"

Most,te melyik csomagban vagy? Mert a classic 3072/512 (Tehát gyorsabb a neted?)

dc-, torrentnél azért nem lessz max. a letöltési sebességed, mert akkikröla cuucokat töltöd a feltöltési sebességük kevesebb. Mint pl.  a tied is csak 384k
dc- nél a megsztott slotok száma is számit, mert valaki megad 10 slotot, és róla 10 users tölt le, akkor a az ö feltöltési sebessége 10 fele oszlik meg.

bocsánat, light-ot akartam írni...
naja a Torrentnél egyszerre töltök le s fel.

nemtom, mindenesetre, akkor is nonszensz, hogy a sebességtesztek szerint (ill. tapasztalom is "sima Explorer-es" letöltés során) 3-a a sebességem a kívántnak...

utánajárok az tuti.

#168 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 11:19

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 12:10

bocsánat, light-ot akartam írni...
naja a Torrentnél egyszerre töltök le s fel.

nemtom, mindenesetre, akkor is nonszensz, hogy a sebességtesztek szerint (ill. tapasztalom is "sima Explorer-es" letöltés során) 3-a a sebességem a kívántnak...

utánajárok az tuti.

Hivd fel a monortel hibabejelentöjét. Az müködik hétvégén is.

#169 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 11:20

Idézet: Samott - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 10:08

Egyik sem jo valasz... nem a modemen mulik, nem korlatoznak soha, nem hinnem hogy allitanak a sebessegen, es nem hiszem hogy oprendszer hiba lenne (kulonosen hogy masik gepen is megneztetek). Szvsz tavol laksz a kozponttol, es az ADSL technologiai korlatja miatt mar csak ennyi jut el hozzad... mindenkeppen jarj utana es ha nem tudjak megoldani akkor kerd meg oket, hogy migraljanak le Lightra... nem tudom hogy hogyan megy ez, de szvsz nem fognak szivozni.

Samott

hááát, pontosan a 1,5Mbit miatt vágtam bele a netbe...
nem szeretném ha csak light lenne (habár jelenleg ez a szitu áll fenn...)

/valóban, ahol lakom (Monorierdő), neméppen Monor közepe, de az ember elvárná, hogy itt is rendesen kiépítsék a hálózatot.../

a furcsa az, hogy a szomszédomnak 2,5Mbit nete van, neki gond nélkül megy a névleges sebességen a letöltés. (igaz, neki T-Online-os ADSL-e van..., de annak a telefonos "alapját" is a monortel építette ki...)

Sztem hétfőn elbeszélgetek velük...

Egy kérdés:
Ilyen probléma esetén felmondhatom a net-szolgáltatást (mindenféle fizetési kötelezettség nélkül)?

#170 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 11:21

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 11:19

oksa...
remélem tudnak elfogadható magyarázattal ill. megoldással szolgálni.

#171 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 11:35

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 11:19

felhívtam a hibabejelentőt! Egy hölgy volt a túlsó végén, elmondtam a fájdalmam és...
Ki itt a legnagyobb király??? MONORTEL!!!! :D  :D  :D  :D  MONORTEL :D  :D  :D

Bent állítottak valamit, aztán net-kapcsolatot bontottam, újracsatlakoztattam és láss csodát máris 1,5mbit

éljen:)

kösz a tippet rainman!

i'm so happy :Đ

Szerkesztette: eM82 2006. 09. 16. 11:36 -kor

#172 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 13:38

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 12:35

...Bent állítottak valamit, aztán net-kapcsolatot bontottam, újracsatlakoztattam és láss csodát máris 1,5mbit...

Üdv a zárt osztályon ! :)
Itt csak a letöltési sebességet daráltátok, de azt, hogy a feltöltésed mennyi, azt megnézted-e egyáltalán ? Ugyanis gyanítom, az a lájtnak megfelelő /128 volt nálad ! Úgy vélem, szimplán csak azt hitték, mert elbaltázták, hogy lájtra szólt a szerződésed. Reklamáltál, utánanéztek, rájöttek, hogy ők a ludasok, kijavították. Egyébként anno nekem és helybéli cimborámnak, akivel egyszerre kötöttük meg a szerződést, 3 vagy 4 napon belül már ketyegett itthon a net. (szerencsére én voltam a "gyorsabb" ! :cool:

Zso.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#173 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 14:04

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 13:38

Üdv a zárt osztályon ! :)
Itt csak a letöltési sebességet daráltátok, de azt, hogy a feltöltésed mennyi, azt megnézted-e egyáltalán ? Ugyanis gyanítom, az a lájtnak megfelelő /128 volt nálad ! Úgy vélem, szimplán csak azt hitték, mert elbaltázták, hogy lájtra szólt a szerződésed. Reklamáltál, utánanéztek, rájöttek, hogy ők a ludasok, kijavították. Egyébként anno nekem és helybéli cimborámnak, akivel egyszerre kötöttük meg a szerződést, 3 vagy 4 napon belül már ketyegett itthon a net. (szerencsére én voltam a "gyorsabb" ! :cool:

Zso.

hogy őszinte legyek a feltöltés (akkor) nem érdekelt:)
egyébként most már az is rendben van!

én is pont erre gondoltam, hogy bent szabtak el valamit... a lényeg, hogy most már rendben van. kicsit bosszantó volt, meg azt hittem valóban nem lehet 1,5Mbites netem, de most már töltögetek ezerrel:) ill. olyan 150kbyte-al :Đ DC+uTorrent-el egyszerre. Egész jó érzés.

#174 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 17:23

Idovel ez is lassunak fog tuni.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#175 Felhasználó inaktív   Sgor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 18:04

Sziasztok!
Holnap jönnek hozzánk is bekötni a light-ot!
Kérdésem volna:
-Smartguard-ot használ valaki? Vélemények?
-Alternatívát tudtok ajánlani teljes körű védelemre?
Köszi
        Sgor

#176 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 18:55

Idézet: twollah - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 17:23

Idovel ez is lassunak fog tuni.

biztos.
de nekem ez most tökéletesen megfelel.
ha több pénzt szántam volna rá, akkor vsz. a T-Online-ost választottam volna, de annyira nem sietek, a file-ok megvárnak:).
havi szinten pár ezer forint is számít....

bárcsak egyszer eltörölnék a telefon-sarcot...
most van egy szép vezetéknélküli szineskijelzős telefonunk, amit csak hívás-fogadásra használunk:) + porfogónak... :Đ

#177 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 19:09

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 19:55

biztos.
de nekem ez most tökéletesen megfelel.
ha több pénzt szántam volna rá, akkor vsz. a T-Online-ost választottam volna, de annyira nem sietek, a file-ok megvárnak:).
havi szinten pár ezer forint is számít....

bárcsak egyszer eltörölnék a telefon-sarcot...
most van egy szép vezetéknélküli szineskijelzős telefonunk, amit csak hívás-fogadásra használunk:) + porfogónak... :Đ

A t-online sokkal rosszabb kondiciokat kinál, mint a monortel akcioja :)

#178 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 21:13

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 19:55

...ha több pénzt szántam volna rá, akkor vsz. a T-Online-ost választottam volna...

Gyorsan verd ki a fejedből ! Nálunk, a 29-esben nem éri meg más sajnos, mint ami egyébként is adja magát.
No ugye, hogy nem nézted meg az áplódodat ?! Pont Te, aki szintén p2p !!!  :mad:
Ne legyünk má lámák !!!

Sgor : Felejtsd el a Smartguardot ! Védelme messze nem teljeskörű. Egyébként hallottál már róla korábban ? Nyilván nem, mivel feltetted a kérdést. Nos, gyanítom az ide járók közül is csak elenyésző százalék. Kihagyós.
Így, kapásból tudnám ajánlani a ZoneAlarmot, mondjuk NOD-dal vagy VirusBusterrel. De számos egyéb variáció is megteszi. Viszont a "nagynevű" cégek termékeit a helyedben elkerülném. Minden hekkerfajzat azokon próbál először rést találni. Sokkal fontosabb, hogy minden vindózápdét fent legyen a gépeden, és a vírusírtód illetve esetleges anti-spyware alkalmazásod naprakész adatbázissal legyen megáldva.
Egyébként én például nem használok semmiféle tűzfalat, még a ringyózét sem. Pedig 24/24 csücsül az egyik masina a hálón, mégsem kaptam be a cirka 3 év alatt semmit (még  :)  ). Igaz, router mögül nyomom, nem mintha az életbiztosítás lenne ebből a szempontból.
Félre ne értsd, nem lebeszélni akarlak róla ! Csupán eddigi tapasztalataim az ezekkel kapcsolatos statisztikákat támasztják alá : retket csak az kap be, aki slendrián módon bánik az adataival, nem törődik az oprendszere foltozásával, illetve warezol nyakra-főre.

Üdv:
                                       Zso.

UI: Ja, és mindenre automatikusan "Yes"-t, "OK"-t, "Tovább"-ot, satöbbit nyom.

Szerkesztette: DuplaZso 2006. 09. 16. 21:19 -kor

Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#179 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 21:39

Egy éve van SP2-m, azóta csak a beépített tűzfal van, és zérónullasemmi jött be. Pedig én azért hm... megfordulok jópár helyen a neten :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#180 Felhasználó inaktív   Sgor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 04:48

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 20:13

Gyorsan verd ki a fejedből ! Nálunk, a 29-esben nem éri meg más sajnos, mint ami egyébként is adja magát.
No ugye, hogy nem nézted meg az áplódodat ?! Pont Te, aki szintén p2p !!!  :mad:
Ne legyünk má lámák !!!

Sgor : Felejtsd el a Smartguardot ! Védelme messze nem teljeskörű. Egyébként hallottál már róla korábban ? Nyilván nem, mivel feltetted a kérdést. Nos, gyanítom az ide járók közül is csak elenyésző százalék. Kihagyós.
Így, kapásból tudnám ajánlani a ZoneAlarmot, mondjuk NOD-dal vagy VirusBusterrel. De számos egyéb variáció is megteszi. Viszont a "nagynevű" cégek termékeit a helyedben elkerülném. Minden hekkerfajzat azokon próbál először rést találni. Sokkal fontosabb, hogy minden vindózápdét fent legyen a gépeden, és a vírusírtód illetve esetleges anti-spyware alkalmazásod naprakész adatbázissal legyen megáldva.
Egyébként én például nem használok semmiféle tűzfalat, még a ringyózét sem. Pedig 24/24 csücsül az egyik masina a hálón, mégsem kaptam be a cirka 3 év alatt semmit (még  :)  ). Igaz, router mögül nyomom, nem mintha az életbiztosítás lenne ebből a szempontból.
Félre ne értsd, nem lebeszélni akarlak róla ! Csupán eddigi tapasztalataim az ezekkel kapcsolatos statisztikákat támasztják alá : retket csak az kap be, aki slendrián módon bánik az adataival, nem törődik az oprendszere foltozásával, illetve warezol nyakra-főre.

Üdv:
                                       Zso.

UI: Ja, és mindenre automatikusan "Yes"-t, "OK"-t, "Tovább"-ot, satöbbit nyom.

Köszi a választ!
Gyanús volt, hogy még a gyártó (F-secure) oldalán sem találtam semmit!
Zonealarmot még a klasszikus modemes időből ismerem,most is rágondoltam!
Környezetemben mindenki NOD-t használ, megelégedéssel, nem lehet véletlen!
Na, megyek bóklászni!

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.