HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   apuci 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 10:24

Na, "megnyugodtam", hogy nem rám pikkelnek, hanem más is szív... Elképesztő  :reklamacio:

#282 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 12:31

sziasztok!

ADSL-t kellene bekötni otthon. Nézegettem a szolgáltatókat, de csak a T-online és a monornet ADSL-t találtam amit be lehet köttetni.
Melyiket éri meg? A T-online olcsóbb valamivel, de a minősége vajon milyen lehet arra felé?

#283 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 13:09

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 12:31

sziasztok!

ADSL-t kellene bekötni otthon. Nézegettem a szolgáltatókat, de csak a T-online és a monornet ADSL-t találtam amit be lehet köttetni.
Melyiket éri meg? A T-online olcsóbb valamivel, de a minősége vajon milyen lehet arra felé?

Szerintem a T-online árai nem olcsobbak a Monortelénél.

Monortel
512/128 1év hüség: 5750Ft +telodij
t-online
512/96 1év hüség: 5900+telodij

A többi csomagot nem érdemes összehasonlitani, mert a két szolgáltatónak eltérö sebességü csomagjaik vannak.

De,ha megnézed, akkor látod, hogy a monortelé azért drágább kb.500Ft-vel, mert nagyobb sebességeket ad a csomagjaiban.

A minöségröl:
Valakinek a T-online nem müködik rendesen, másnak meg a Monortel.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#284 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 17:10

Idézet: twollah - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 16:42

Masnak is elszallt a netje vasarnap reggel?

Vagy csak nekem kedveskedett ezzel a Nyomornet?

Nálam semmi gond nem volt! Nekem semmi panaszom nincs az mtt felé. Jól megy minden, nem dob le soha, minden müxik ahogy kell. De ahogy olvasom itt a kommenteket sok embernek szakadozik a net.  :eek:  Bár mondom nálam semmi baja nincs. Mióta éles bírálatot kapott tőlem az mtt (ezt ugye nem kell kifejtenem :D) azóta minden klassz! Próbáljátok meg ti is! Hívjátok fel és reklamáljatok, de ne hagyjátok, hogy lerázzanak..ilyen is lesz majd... Verjétek ki a hisztit!!!!  :Đ

HuNReal 

#285 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 17:45

Orulok, hogy neked legalabb minden jol megy.

Nalam csak a router orul meg egy ido utan ha ki van kapcsolva a gepem.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#286 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 00:45

Szervusztok !

Robotka : Nem routeren keresztül vagy véletlenül, és fut a háttérben mondjuk valami p2p-alkalmazás ?
            Mert nálam jóformán csak akkor mutatkozik ez a jelenség. Direktben, csak a modemmel
            nincsenek ilyen problémáim.

Lala9 : Én a helyedben hanyagolnám tréonlájnékat a 29-esben. Az utcában az egyik nagytudású
        ismerősömnek nem felelt meg 100 Ft-tal több pénzért az MTT ADSL, neki tréonlájn kellett,
        mert fákk monor ! Azóta nekünk emeltek sávszélt 1024/256-ról 1536/384-re, neki maradt a
        minőségi 1024/128. És gondolj arra, ha gond lesz a neteddel ! Közös lónak túros a háta... !
        Persze ez csak az én meglátásom.

twollah : Én sem vettem észre fennakadást. Sőt, viszonylag hosszabb időre visszamenőleg sem
          emlékszem rá, hogy gond lett volna. Ez alól persze kivételek az egész péterire kiterjedő
          áramszünetek, de azok is csak azért, mert mivel a modem+router párosom egyelőre
          nincs szünetmentesítve, nem tudom megmondani, akkor épp a központunk is leállt-e ?

Más. Mivel lejárt a hűségidőm fele (régi beidegződés :-) ), ezért átalmentem hétfűn a hírös központba, mondom : Csókolom ! Csomagmódosítást, de izibe ! Üszis keziccsókolommal viszonylag hamar nyélbe is ütötöttük az üzletet (külön köszönet, hogy nem problémázott azért, mert nem volt nálam sem személyi, sem jogsi). És most figyeljetek ! Kérdem tőle (naívan), exhas mikor aktualizálódik a változtatás ? Erre ő : "Ha hazamegy, indítsa újra a gépet !" (szerintem inkább a modemet, de mindegy...) Nos, ekkor egy kicsit meglepődtem, de nem kételkedtem túlzottan, elvégre mégis csak a 21. században élünk már, vagy mi a franc... :-) . Hazaértem. Router-restart. Sávszél-és ping-teszt ... Széles vigyor !  :-D
:respect:
Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet ezt (majdnem) mindennel kapcsolatban, és mindenkivel így intézni... !
Nah. Már megint jó rövid voltam, mint ahogy szoktam.  :-)

Üdv:

Zso.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#287 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 08:51

Idézet: Kenderice - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 11:56

Monortelnek is van ilyen szolgáltatása:

MonorNet Nyílt Internet

A szolgáltatás nyilvános előfizetői állomásról nem vehető igénybe. Havi díj nincs, a forgalmi díj magába foglalja a telefonhasználati díjat és az Internet-hozzáférési díjat is.
Díjazási időszak     Nettó     20%áfa     Bruttó összesen
Nappali                 6,00    1,20       7,20
Kedvezményes           4,00    0,80      4,80

Koszi!  :respect:

#288 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:03

Most hivtak a Panteltol.

Mondtam az embernek, hogy o mar az n+1 aki hivott a Panteltol, es ugyan mar felejtsenek el orokre, a cetlit amin van a telefonszam tepjek ossze, es hagyjanak logva orokre.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#289 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 13:52

Idézet: twollah - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 11:03

Most hivtak a Panteltol.

Mondtam az embernek, hogy o mar az n+1 aki hivott a Panteltol, es ugyan mar felejtsenek el orokre, a cetlit amin van a telefonszam tepjek ossze, es hagyjanak logva orokre.

Engem is kb 10x hívtak. Az utolsó 2 esetben ahogy meghallottam, hogy Pantel, letettem. Azóta csend van.

Szerkesztette: Lewes 2006. 11. 18. 13:52 -kor

#290 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 20:23

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 12:52

Engem is kb 10x hívtak. Az utolsó 2 esetben ahogy meghallottam, hogy Pantel, letettem. Azóta csend van.

Hmm érdekes... Az én telefonszámomat nem tudják...  :( Pedig olyan jót beszélgettem volna velük a 20. hívásuk után..  :D  :Đ

HuNReal

#291 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 22:35

Itt is szoktak próbálkozni, apám veszi fel a vezetékest mindig (engem soha nem keresnek azon), ő vagy kiröhögi őket, vagy melléteszi a kagylót, hadd mondják :cool:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#292 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 13:44

Ha jol emlekszem egyszer regisztraltam az oldalukon (PanTel), hogy kerek tajekoztatast, es azota nyaggatnak.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#293 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 08:52

Idézet: twollah - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 12:44

Ha jol emlekszem egyszer regisztraltam az oldalukon (PanTel), hogy kerek tajekoztatast, es azota nyaggatnak.

Én soha nem regisztráltam a Pantelnél, mégis hivogattak. Gondolom, felcsapják a telefonkönyvet, aztán sorra veszik az előfizetőket.

#294 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:41

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 9:52

Én soha nem regisztráltam a Pantelnél, mégis hivogattak. Gondolom, felcsapják a telefonkönyvet, aztán sorra veszik az előfizetőket.

Az bizony lehetseges.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#295 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 14:35

Megdeglett a ready-villog edition modemem, nem megy rajta az ADSL (szerver nem érhető el, ha megpróbálok bejelentkezni). Reggel leadtam hibára, vajon mennyi idő alatt jönnek ki cserélni? Ha jó emlékszem, volt itt egy monorteles srác e-mail címe, aki tud segiteni (Klimaj? Plimaj?) Ha valakinek megvan, lökje már át nekem. Köszi.

#296 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 22:00

Sziasztok.

Szerintetek a modem, vagy a hálózati kártya okozhat olyan hibát, hogy teljesen használhatatlanná válik a net. Felcsatlakozik majd valanennyi használat után a lap nem jeleníthető meg. A státuszikonnra katintva semmi, (mintha lefagyott volna) csak bevillan és rögtön eltünik, a kapcsolatot sem tudom bontani. A modemen Paradyne...minden státuszled ok. a szolg. szerint a modemig minden ok.  A gondot csak újraindítás oldja meg. Elhoztam a tulajtól a gépet és nálam eddig teljesen jól működik...kb 3/4 órája... ÁÁÁ

Üdv:

#297 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 01:28

Idézet: csabors - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 23:00

...

Szervusz !

Biztos, hogy nem valamelyik tyúkbéllel volt ott gond ? Mondjuk egy hálókártya-cserét simán megérne a dolog, ha van kéznél. (elhiszem, hogy Nálad jó)
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#298 Felhasználó inaktív   izso 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 04. 14:40

Segitség kellene monortel nél ADSL-t nem tudom felrakni win 98-hoz. (két gépen is probáltam mindkettő ugyan azzal a hibával áll le) Mindent telepitek az utmutatónak megfelelően és a betárcsázásnál leáll hibával. A modemen világit az adsl led. Probáltam routerrel ami modemes ezen még az ADSL ledsem világit.
Ha valaki átesett már hasonló megpróbáltatásokon kérem segítsen.

#299 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 00:37

Egy kis off!!
:offtopic:

150 milliós bírságot kapott a Hungarotel

A GVH szerint jogsértően korlátozta a versenytárs telefonszolgáltatók szolgáltatásainak igénybevételét a Hungarotel.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2006. december 5-én tartott tárgyalásán hozott határozatában megállapította, hogy a Hungarotel Távközlési Zrt. visszaélt gazdasági erőfölényével azáltal, hogy hálózatában indokolatlanul korlátozta közvetítő szolgáltató választását a hangszolgáltatások tekintetében. A jogsértésért a Hungarotel 150 millió Ft. versenyfelügyeleti bírság megfizetésére köteles.

A GVH a Hungarotel 2001-ben kialakított és bevezetett, illetve az azt felváltó 2005. október 1-étől hatályos díjcsomagjaival kapcsolatban megállapította, hogy, bár más módon és eszközzel, de mindkét díjcsomag-szerkezet korlátozta a közvető-választási szolgáltatás nyújtó versenytársak piacra lépését a Hungarotel hálózatában.

A 2001-ben bevezetett díjcsomagok azáltal bizonyultak versenykorlátozónak, mert a Hungarotel a közvetítő-szolgáltatás igénybevételét az előfizetőivel kötött szerződéseiben csak a legmagasabb fix havi előfizetési díjat, illetve a legalacsonyabb hívásdíjakat tartalmazó alapdíjcsomagjában engedte meg. Az előfizetők túlnyomó része számára ezért nem volt ésszerű az Alapcsomag választása, mert a viszonylag alacsony Hugarotel-díjakhoz képest csak korlátozott megtakarítás volt elérhető a közvetítő-szolgáltató igénybevételével, miközben a havi díjat mindenképpen meg kellett fizetnie.

A Hungarotel a korábbi díjcsomagokat felváltó, 2005. október 1-jén bevezetett Otthon díjcsomagok mindegyikében lehetővé tette, hogy az előfizetői igénybe vegyenek közvetítő-szolgáltatót. A versenykorlátozó hatás arra volt visszavezethető, hogy valamennyi díjcsomag tartalmazott ún. lebeszélhető perceket, illetve díjösszeget. Ez a megoldás azt kívánta eredményezni, hogy a Hungarotel előfizető csak a csomagokban foglalt "ingyenes" mennyiség felhasználásán túli hívások tekintetében vegye fontolóra közvetító-szolgáltató igénybevételét.

A Hungarotel a havi előfizetési díjakat és az abban foglalt "lebeszélhetőséget" a fogyasztók hívásszokásainak ismeretében úgy alakította ki az egyes díjcsomagokban, hogy az előfizetőinek túlnyomó többsége éppen a havi díjnak megfelelő összeges szánjon a vezetékes telefon használatára, és éppen a csomagban foglalt lebeszélhető hívások mennyiségét kívánja "lebeszélgetni".

Ha a Hungarotel előfizetőinek nem éri meg a közvetítő-szolgáltató igénybevétele, akkor ennek az a következménye, hogy a közvetítő-szolgáltatóknak nem éri meg a Hungarotel hálózatában piacra lépnie. A Hungarotel magatartása tehát azáltal, hogy "ellenérdekeltté" tette saját előfizetőit közvetítő-szolgáltató választásában, elrettentette a versenytársakat attól, hogy vállalják a piacralépéssel járó nem jelentéktelen többletkiadásokat. Ha viszont ennek ellenére mégis beléptek a piacra, akkor jelentősen megnehezítette gazdasági helyzetüket.

2005. október 1. előtt az akkori Matáv, később a Tele2 vállalta a Hungarotel piacára történő belépést. A jogsértő helyzet azáltal szűnt meg, hogy a Hungarotel 2006. május 1-i hatállyal lebeszélhetőséget már nem tartalmazó, de a közvetítő-szolgáltató választását lehetővé tevő díjcsomag-családot (Otthon Direkt) vezetett be.

A Hungarotel közvetítő-szolgáltó választásának biztosításával kapcsolatos magatartását a hírközlési hatóság (NHH) is vizsgálta a 2004. június 15. és 2005. október 1. közötti időszakra vonatkozóan, és a jogerősen még le nem zárt eljárásában ugyancsak jogsértőnak ítélte és bírsággal sújtotta a Hungarotel magatartását. A GVH a szankcionálás során ezért ezt az időszakot figyelmen kívül hagyta.

A versenyjogi rendelkezések fent ismertetett megsértése miatta a Hungarotel 150 millió Ft. versenyfelügyeleti bírság megfizetésére köteles. A Hungarotel jelen eljárásban ugyancsak vizsgált másik magatartásával, azaz a behívásos (dial-up) Internet szolgáltatók piacra való belépésének korlátozása tárgyában a GVH jogsértés hiányában az eljárást megszüntette.

Mi van, a GVH-nál dolgozik már néhány értelmes fickó, és nagy nehezen észrevették mi történik az országban??! Reméljük ettől a büntetésről az mtt is tud, és lehet a mi javunkra történik valami változás. Meglátjuk! :) Mint mondtam, az idő nekünk dolgozik...  :smoker:

HuNReal

Szerkesztette: HuNReal 2006. 12. 07. 00:38 -kor

#300 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 00:55

Hát, azért az UPC egybeolvadás óta az MTT is sokat fejlődött. Legalábbis szerintem.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.