HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 11. 10:58

Én egyenlőre Samott féle verziót látom a legreálisabbnak, mivel aki akart az eddig is simán össze kapkodhatott, 250-nél többet…és eddig sem volt semmiféle retorzió, pedig ugye az már extrém felhasználásnak minősül  :D (Ha jól emlékszem még a tré-online vágott ki pár embert evégett korábban)

Szerkesztette: ShoT 2007. 03. 11. 11:03 -kor

#522 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 11:13

Na majd meglatjuk mi lesz, a puding probaja az eves.

Max. kuldenek levelet, hogy "Ne toccse ma' le, mert a nyakadra lepunk jol!"

Amugy tenyleg kivancsi leszek arra, hogy hogyan oldjak meg a poweruserek riagatasat.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#523 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 11:18

Idézet: twollah - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 10:35

Vicces ez a AszF.

250Gbyte adatforgalom, de arra nem ter ki, hogy fel + le adatforgalom, vagy csak le adatforgalom eseten ervenyes.
Arra sem ter ki, hogy ugyan mar hol tudom megnezni, hogy mennyi az aktualis adatforgalmam.

Az adatforgalomba a le és a feltöltés is beletartozik.

Nekem a napi átlag adatforgalmam 6-7Gbyte, ugy hogy szinte 24 órában megy a net.
Torrent is megy, csak nem töltök le mindent, csak ami érdekel.
Az adatforgalmam nagyobb része a feltöltés az 5-6Gbyte, a többi a sima netezés, online játék (far cry).
Az adatforgalmat én a DUMETER-l mérem.
Innen letölthetö:
http://www.lhp.hu/letoltes_programok_reszl....php?a=507&k=13
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#524 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 11:43

Idézet

250Gbyte adatforgalom, de arra nem ter ki, hogy fel + le adatforgalom, vagy csak le adatforgalom eseten ervenyes.

Szerintem tok evidens, hogy ha nem ter ki, akkor -mint ahogy a neveben is foglaltatik- az adatforgalomra ervenyes, ami magaban foglalja a fel- es le utazo biteket.

Idézet

Megneztem a napi atlag letoltesi adatforgalmam, es az atlag 1Gbyte boven osszejon.

1gbyte*30nap=30gbyte ami <<<<< 250 gbyte. /ha ugyanezt 24 oraban csinalnad, akkor ~100gbyte, ami meg mindig fele sem a korlatnak/ Hol a problema :confused:

Idézet

Ezek utan felmerul az emberben a kerdes, hogy mi a halalert emelik a savszelesseget...

Hogy hamarabb jojjon le mondjuk a youtube video, meg 30 megas quicktime trailer pl, es ne kelljen 2 percet pufferelnie, mig elindul.

Idézet

...ha egyszeruen nem lehet kihasznalni, mert a forgalomkorlatba utkozik az ember egy-ket azaz 1-2 honapon belul!

Az altalad vazolt adatokkal a kozelebe sem...

Idézet

Nem kell ahhoz powerusernek lenni, hogy lazan belekarcoljon a felhasznalo a 250Gbyteba.

Ez mar szigoruan imho, de igen. En eleg kemenyen sorozatfuggok, ha mindenbol amit nezek a hrhd-t toltenem, amibol van abbol meg a 720p-t /eltekintve attol az aprosagtol, hogy egyiket sem birja a gepem :)/, akkor sem ernek a havi 250giga kornyekere sem...

Idézet

Egyszeruen a szolgaltatok tovabb nyujtozkodtak mint ameddig a takarojuk er...

Ekkor szoktak elovenni a statisztikat, hogy az elofizetok 8%-a csinalja a forgalom 70%-at /has szamok, de kb. ilyesmi/. Eleg extrem a ket arany, imho indokolt a tokokrelepes...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#525 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 12:36

Idézet: rainman35 - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 12:18

Az adatforgalomba a le és a feltöltés is beletartozik.

Nekem a napi átlag adatforgalmam 6-7Gbyte, ugy hogy szinte 24 órában megy a net.
Torrent is megy, csak nem töltök le mindent, csak ami érdekel.
Az adatforgalmam nagyobb része a feltöltés az 5-6Gbyte, a többi a sima netezés, online játék (far cry).
Az adatforgalmat én a DUMETER-l mérem.
Innen letölthetö:
http://www.lhp.hu/letoltes_programok_reszl....php?a=507&k=13

En is hasznalok adatforgalom merot.
Ezzel nincs is problema, de gondolom masok nem akarnak felrakni egy fizetos programot a gepukre csak azert, hogy lassak mennyi az adatforgalmuk az adott honapban.

Lehet, hogy en vagyok maximalista, de ha mar bevezetik a korlatot akkor minimum elvaras lenne a felhasznalok reszerol egy webes statisztika.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#526 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 12:44

És szerintem kell is. Mondjuk 970 giga két hónap alatt nekem iszonyat soknak tűnik, töltök ezt is, azt is, még többet is, mint amit meg tudok nézni, de 80 giga fölé nem nagyon sikerült még mennem egy hónapban... persze ha egyfolytában seedel az ember, akkor tényleg gyorsan megvan ennyi forgalom. És mi lesz itt, mikor 1 megás up lesz :D
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#527 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 12:54

Idézet: asdf - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 12:43

Szerintem tok evidens, hogy ha nem ter ki, akkor -mint ahogy a neveben is foglaltatik- az adatforgalomra ervenyes, ami magaban foglalja a fel- es le utazo biteket.

1gbyte*30nap=30gbyte ami <<<<< 250 gbyte. /ha ugyanezt 24 oraban csinalnad, akkor ~100gbyte, ami meg mindig fele sem a korlatnak/ Hol a problema :confused:

Hogy hamarabb jojjon le mondjuk a youtube video, meg 30 megas quicktime trailer pl, es ne kelljen 2 percet pufferelnie, mig elindul.

Az altalad vazolt adatokkal a kozelebe sem...

Ez mar szigoruan imho, de igen. En eleg kemenyen sorozatfuggok, ha mindenbol amit nezek a hrhd-t toltenem, amibol van abbol meg a 720p-t /eltekintve attol az aprosagtol, hogy egyiket sem birja a gepem :)/, akkor sem ernek a havi 250giga kornyekere sem...

Ekkor szoktak elovenni a statisztikat, hogy az elofizetok 8%-a csinalja a forgalom 70%-at /has szamok, de kb. ilyesmi/. Eleg extrem a ket arany, imho indokolt a tokokrelepes...

"1gbyte*30nap=30gbyte ami <<<<< 250 gbyte. /ha ugyanezt 24 oraban csinalnad, akkor ~100gbyte, ami meg mindig fele sem a korlatnak/ Hol a problema :confused: "

Az a problema, hogy nem egy honapra ertik a 250Gbyteot hanem 3 azaz harom honapra es kicsi matektudassal 100+100+100Gbyte = 300Gbyte es az sehogy sem akar egyenlo lenni a 250Gbytetal.

100+100+100=300 > 250
Igy ertheto?

Innentol mar nem erdemes a tobbi reszt idezni mert te egy honap/250Gbyterol irsz amikor a AszFben 3 azaz harom honap / 250Gbyterol van szo.

Na mindegy reszemrol a flame egyenlore berekesztve.

Majd meglatjuk mi lesz a gyakorlatban.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#528 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 12:57

Elmentem bringazni es ezzel talalkoztam utkozben izgalmas kep.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#529 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 13:31

Idézet: twollah - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 12:54

"1gbyte*30nap=30gbyte ami <<<<< 250 gbyte. /ha ugyanezt 24 oraban csinalnad, akkor ~100gbyte, ami meg mindig fele sem a korlatnak/ Hol a problema :confused: "

Az a problema, hogy nem egy honapra ertik a 250Gbyteot hanem 3 azaz harom honapra es kicsi matektudassal 100+100+100Gbyte = 300Gbyte es az sehogy sem akar egyenlo lenni a 250Gbytetal.

100+100+100=300 > 250
Igy ertheto?

Innentol mar nem erdemes a tobbi reszt idezni mert te egy honap/250Gbyterol irsz amikor a AszFben 3 azaz harom honap / 250Gbyterol van szo.

Na mindegy reszemrol a flame egyenlore berekesztve.

Majd meglatjuk mi lesz a gyakorlatban.

Az aszf-ből:

amikor az Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 250
Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat).

Valamint:

...amennyiben az előfizető a szerződésszegést
a szolgáltató jogkövetkezményekre történő felhívása esetén sem szünteti meg, azaz
adatforgalma az értesítést követő hónapban ismételten meghaladja a 250 Gigabyte
adatmennyiséget,, a szolgáltató a szerződést a 11.3.1 pont rendelkezéseinek megfelelően
felmondhatja.  ....

Ha ezeket helyesen értelmezted volna, nem írod le a fentieket!!

#530 Felhasználó inaktív   gageszka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 15:14

Ez egy dúva téma.
Nem közvetlen, de valamelyest közöm van nekem is a monortelhez, ((fő vonal + wifi internet))

dec 11 óta kb 180gb csináltam, ebből az egyik hónapban 77gb volt. Most máciusban 10 nap alatt csináltam 23gb-t
Ha így haladok, megütöm a főnyereményt.

DE nézzétek a jobbik oldalát, aki felakarja mondani a netet 3 hónap után, az csináljon nagy adatforgalamt ;)

#531 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 15:41

Idézet: gageszka - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 15:14

DE nézzétek a jobbik oldalát, aki felakarja mondani a netet 3 hónap után, az csináljon nagy adatforgalamt ;)

legálisan ha összeszednék 250 gb-ot akkor mi van? online tv-zek, rádió, net? megnézhetik a logot aztán bekaphatják. vagy minden nap lehuzok egy rakad linux dvd-t akkor mi van? :) teljessen legál a dolog. köcsögség ez a korlátozás. maradok a wirelessnél, itt nincs korlát.

#532 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 11. 17:27

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 15:41

legálisan ha összeszednék 250 gb-ot akkor mi van? online tv-zek, rádió, net? megnézhetik a logot aztán bekaphatják. vagy minden nap lehuzok egy rakad linux dvd-t akkor mi van? :) teljessen legál a dolog. köcsögség ez a korlátozás. maradok a wirelessnél, itt nincs korlát.

Azt csicsergik a a madarak hogy a (hamarosan valszeg elterjedo) hazai IP TV miatt novelik a savszelt ennyire. Marpedig ha valaki csaladi IP TV-zik akkor szerintem csont nelkul ossze lehet rantani azt a 250/3 gigat havonta. A T-Online-nek van mar ilyen szolgalatatasa (T-Home vagy mi), jo lenne tudni ott mekkora adatmennyiseget tolt le egy komolyan tevezo csalad.

#533 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 17:34

Idézet: plebs - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 17:27

Azt csicsergik a a madarak hogy a (hamarosan valszeg elterjedo) hazai IP TV miatt novelik a savszelt ennyire. Marpedig ha valaki csaladi IP TV-zik akkor szerintem csont nelkul ossze lehet rantani azt a 250/3 gigat havonta. A T-Online-nek van mar ilyen szolgalatatasa (T-Home vagy mi), jo lenne tudni ott mekkora adatmennyiseget tolt le egy komolyan tevezo csalad.

Hagyjuk mar, az IPTV-t termeszetesen nem szamoljak bele a forgalomba. A szolgaltato ad dobozt hozza es elkulonitett savszelt ad neki (bar most hogy ennyiket emeltek az internetre szant reszbol csipik le azt is). De mint internet forgalmat termeszetesen nem merik.

Samott

Szerkesztette: Samott 2007. 03. 11. 17:34 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#534 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 17:34

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 13:44

És szerintem kell is. Mondjuk 970 giga két hónap alatt nekem iszonyat soknak tűnik, töltök ezt is, azt is, még többet is, mint amit meg tudok nézni, de 80 giga fölé nem nagyon sikerült még mennem egy hónapban... persze ha egyfolytában seedel az ember, akkor tényleg gyorsan megvan ennyi forgalom. És mi lesz itt, mikor 1 megás up lesz :D

Nem olyan sok az, napi 24 óra seed, egymás után huzza az ember a filmeket (és az utobbi időbe eléggé rácuppantam a HD cumókra is) és már meg is van, az igaz, hogy van vagy 25-30 film amibe még bele se néztem :) de hát lesz itt még böjt..
Egy szóval ha lesz korlát az MTT bek*phatja  :reklamacio:
Vagy csak 3 hónapig leszek extrém felhasználó utána 1 hónap pihi  :D oszt mehet a játék előröl..

#535 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 17:35

Szerintem  :confused: , az IP TV szolgáltatásnál más ÁSZF van. Hiszen ez egy külön szolgáltatás a neten kivül. Valoszinü, hogy az nem számitana bele a forgalomba.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#536 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 17:45

Meg persze amig a Monortel adja a kabeltv-t is, addig nem lesz itt semmifele IPTV...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#537 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 19:01

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 15:41

Szak a szajtepes... Vegyetek mar elo egy szamologepet, hogy mekkora brutal adatforgalmat kene csinalni havi 250 gigahoz /segitek: napi 8 ora masfel megabites online tartalomnezes kb. a fele/. Velemenyem szerint /persze lehet azt mondani, hogy tartsam meg magamnak/ de a 250 giga fikazasba lehetoleg csak az szalljon be, aki mondjuk 2 egymast koveto honapon belul ketszer teljesitett 200 giga folott, na ok azok, akik egyaltalan veszelyben erezhetik magukat /de mondjuk meg attol is eleg messze/.
A divatfikazast meg sztem tartsa meg maganak mindenki /gy.k.: ha nem erint, es esely sincs ra, hogy erintsen, akkor folosleges szajalni :rolleyes: /...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#538 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 19:27

Napi 2 dvd-nyi anyag letöltésével meg is van az a 250 giga és akkor nem is beszéltem a feltöltésről... Magamból kiindulva aki mostanában a sorozatokat 720p-s minőségben gyüjti, nem olyan elképzelhetetlen sőt sima ügy havi 200 gigát átlépni
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#539 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 19:36

IPTV-nek top boxonként kell min 1,5 Mbit ugy hallottam. ha még egy tv van a lakásban az még egy top box az még 1*15 mbit.

#540 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 20:16

Idézet: plebs - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 18:27

Az IPTV-hez semmi köze a netszolgáltatásnak, két külön szolgáltatás, külön szerződsz rájuk, külön fizetsz értük, ami közös a hálózat amin a két szolgáltatást nyújtják. A netszolgáltatás sebességét csak az IPTV miatt tök fölösleges emelni, ha valakinek IPTV miatt több sávszél kell úgyis megkapja ahogy eddig is függetlenül a netcsomagja sebességétől, persze csak akkor ha a vonala bírja. Ha bírja akkor nem kap IPTV szolgáltatást ahogy az up to x Mbps-es csomagot sem.

Az IPTV szolgáltatás adatforgalmának semmi köze a netszolgáltatás forgalmához, technikailag is teljesen máshogy működnek az IPTV multicast pontosan az adatforgalom optimalizálás miatt, a net meg unicast. Pl. a Tíonlánynak is van Light csomagja aminek az adatforgalma 1 GB és e mellé is nyugodtan lehet IPTV-t rendelni.

Vagy külföldön pl. a BelgaCom-nál csak forgalom korlátos ADSL csomagok vannak. Az 1 Mbps-es 1GB limittel, a 4 Mbps 10 vagy 30GB limittel, a 17 Mbps-es szintén 30GB limittel. Ha eléred a limitet akkor utána 64/64 kbps-re korlátozzák le a sebességet de lehetősége van további 5GB-okat venni 5 euroért. És természetesen a netszolgáltatás mellett van IPTV szolgáltatás is már közel 1.5 éve, azóta több mint 100 ezer IPTV előfizetővel. Ez talán jól mutatja hogy az internet szolgáltatás limitjének semmi köze az IPTV szolgáltatással forgalmazható adatmennyiséghez.
http://www.belgacom.be/private/en/jsp/dyna...l_res_technical

Netszolgáltatásre meg a havi 250GB elég sok mindenre elég. A felhasználók 99.99%-a bőven alatta forgalmaz, azon kevesek akiknek ez nem elég azok nem fogják túlzottan izgatni egyetlen szolgáltatót sem. Ha az ilyen ügyfél elmegy az után sehol nem hullajtanak könnyeket, max előtte felajánlanak neki egy bérelt vonali ajánlatot aztán vagy elfogadja vagy viszlát.

Szerkesztette: shabba 2007. 03. 11. 20:17 -kor

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.