HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 01. 20:20

Idézet: apuci - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 21:06

4683/805  Mondjuk elég, amire kell, de lehetne több is... Nagyobb emelésre számítottam, ez másfélszeres, csak ennyit tudna a vonalam? Francba....

Inkabb a vonalad tud ennyit.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#722 Felhasználó inaktív   h2so4 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 02. 08:04

Csak egy kérdésem lenne!
Valahol valaki látott olyan épitkezésre utaló nyomot ahol kábelt fektetnek esetleg müholdas összeköttetést építenek valamilyen irányba?(persze monorteles területen) Szerintem eddig sem volt megfelelő széleségü a kapacitásuk  (ezt az ÁSZF is megerősíti miszerint megosztás alapú a netkapcsolat) (du 4 ora után mindenki érzékelheti is) Idáig legalább éjszaka és délelött elfogadható volt. Most spedtest szerint ugyan 3400/400 körül megy (más mérés szerint is ez a max) de a valójában még szerverröl is max 200KB a torrentröl nem is beszélve az 6-8KB az up meg 20KB. És mindez a 10/1-es csomag. Hát nemtudom a nagy magenta testvérnél is igy indult-e az emelés, de öszintén szólva kételyeim vannak. :down:
Ha van központközeli felhasználó megtehetné hogy mér eggyet, mivel mindig azt a közhelyet hallom hogy hát valószinű ennyit bír a vonalad. Akkor  hogy a pícsbe árulnak 18 Megás vonalat vagy inkább minek? Bocs a hosszú mondokáért de kicsit mérges vagyok,de majd elmúlik.

#723 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 08:30

A Monortel internet-kapcsolatát a UPC biztosítja, össze vannak kötve 1 bérelt vonallal. Ha kevés a sávszél, az attól lehet, hogy az összekötés lassú a 2 cég között, de attól is, hogy a UPC sávszélessége kevés. Tekintve, hogy mindkét helyen volt sávszélességnövelés előfordulhat, hogy nem hozza a vonalad a maximális sebességet. Szerintem a Monorteles emelés 2. napján korai még kijelenteni, hogy ez gond lesz a jövőben. Várj picit türelemmel, pár hét alatt valószínűleg normalizálódik a helyzet.

A torrent pedig számomra x akta, mert hevesen tiltakozik a Monortel és a UPC is az ellen, hogy bármilyen formában korlátozzák.

#724 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 08:56

Idézet: Lewes - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 9:30

A torrent pedig számomra x akta, mert hevesen tiltakozik a Monortel és a UPC is az ellen, hogy bármilyen formában korlátozzák.

Nem tiltakozi senki, sot NSD nem is reagal erre a felvetesre (mert gondolom nem beszelhet)...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#725 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 10:05

Nekem Maglódon még mindíg 1628/425  :(

#726 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 10:35

Idézet: h2so4 - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 8:04

Csak egy kérdésem lenne!
Valahol valaki látott olyan épitkezésre utaló nyomot ahol kábelt fektetnek esetleg müholdas összeköttetést építenek valamilyen irányba?(persze monorteles területen) Szerintem eddig sem volt megfelelő széleségü a kapacitásuk  (ezt az ÁSZF is megerősíti miszerint megosztás alapú a netkapcsolat) (du 4 ora után mindenki érzékelheti is) Idáig legalább éjszaka és délelött elfogadható volt. Most spedtest szerint ugyan 3400/400 körül megy (más mérés szerint is ez a max) de a valójában még szerverröl is max 200KB a torrentröl nem is beszélve az 6-8KB az up meg 20KB. És mindez a 10/1-es csomag. Hát nemtudom a nagy magenta testvérnél is igy indult-e az emelés, de öszintén szólva kételyeim vannak. :down:
Ha van központközeli felhasználó megtehetné hogy mér eggyet, mivel mindig azt a közhelyet hallom hogy hát valószinű ennyit bír a vonalad. Akkor  hogy a pícsbe árulnak 18 Megás vonalat vagy inkább minek? Bocs a hosszú mondokáért de kicsit mérges vagyok,de majd elmúlik.

Nalam 5/765 jon rendesen ha belfoldrol toltok. Ha kulfoldrol akkor bazi lassu. Meg sosem sikerult 5mbps-el letoltenem vele kis hazankon kivulrol. Pedig a speed tesztek szerint ennyit tud a cuccos. Tehat nalam biztos hogy nem a helyi telefon vonalam silanysaga miatt nincs meg a sebesseg. Imadkozzunk hogy minnel tobb belfoldi torrent felhasznalo legyen. :)

#727 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 10:40

OFF
uTorrent:
/laikusként/
sztem attól, hogy megemelték a le/feltöltést, attól egy korábban 20kbyte-tal csordogáló film, mostantól sem fog 100kbyte-tal jönni, hisz' hiába tudjuk gyorsabban szedni, ha az aki megosztja, ennyit tud csak seedelni...

/...tudom, ha többet tudok seedelni, akkor több adatot tudok fogadni... de akkor sem 5x-ör annyit.../

más:
A feltöltés nálam is majdnem max-on ment... így azért jóval könnyebb visszatölteni a dolgokat... :)
ON

Amiért feltétlenül örülök, hogy megemelték a sávszélességet az az, hogy torrent mellett most már nyugodtan lehet pl.: Youtube videókat nézni, meg Flash oldalakon gyorsan szörfölgetni... s ezt egyszerre több gépen is... :)

#728 Felhasználó inaktív   h2so4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 11:20

Idézet: Lewes - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 8:30

A Monortel internet-kapcsolatát a UPC biztosítja, össze vannak kötve 1 bérelt vonallal. Ha kevés a sávszél, az attól lehet, hogy az összekötés lassú a 2 cég között, de attól is, hogy a UPC sávszélessége kevés.

Ezért kérdeztem rá az épitkezésre! Pár évvel ezelött húztak el a ház elött ("állitolag "nagysebességű internet kábelt," hogy optikai vagy nem azt a szegény melós nem tudta megmondani)  kábelt. Ebböl godoltam ha már 3x-ra emelnek (itt 3.3x)  ahhoz már a meglévő kapacitás nem biztos hogy elég.
Jelentés 12 körül :Pesti egyetemi szerverekröl, UHU szerver, stb most jön a data :up:  mint az állat! (698MB=14 perc)
Torrent továbra is csak csorog :down:  nehogy azt mondjátok hogy 615 peertöl 38K a max mert lehidalok
Ez nem panaszkodás mivel még olcsobb is lett 1 évre aláírva. :respect:

#729 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 12:26

Nálam úgy tűnik szép lassan beáll a technika :)
Mondjuk azért reméltem is, hogy a tegnapi döglődés nem fog sokáig tartani.  :rolleyes:

DataNetes sebességteszt szerint:
Az Ön sebessége: 11.52 Mbps
:respect:

#730 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 15:00

Idézet: eM82 - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 10:40

OFF
uTorrent:
/laikusként/
sztem attól, hogy megemelték a le/feltöltést, attól egy korábban 20kbyte-tal csordogáló film, mostantól sem fog 100kbyte-tal jönni, hisz' hiába tudjuk gyorsabban szedni, ha az aki megosztja, ennyit tud csak seedelni...

/...tudom, ha többet tudok seedelni, akkor több adatot tudok fogadni... de akkor sem 5x-ör annyit.../

más:
A feltöltés nálam is majdnem max-on ment... így azért jóval könnyebb visszatölteni a dolgokat... :)
ON

Amiért feltétlenül örülök, hogy megemelték a sávszélességet az az, hogy torrent mellett most már nyugodtan lehet pl.: Youtube videókat nézni, meg Flash oldalakon gyorsan szörfölgetni... s ezt egyszerre több gépen is... :)

Ezzel csak az a baj, hogy még az emelés előtt szarozott, és senki nem azt várta, hogy most gyorsabb lesz, hanem hogy nem lesz lekorlátozva valamilyen sunyi módon. Eddig ment, most változóan sokaknak 3-4k a feltöltés vagy épp a letöltés rajta.

Youtube meg jó ha egyálalán tudja követni a saját lejátszási sebességét, annak aztán tökmindegy, hogy 3 vagy 10 megád van...
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#731 Felhasználó inaktív   G.Laci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 15:23

Idézet: h2so4 - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 11:20

Ezért kérdeztem rá az épitkezésre! Pár évvel ezelött húztak el a ház elött ("állitolag "nagysebességű internet kábelt," hogy optikai vagy nem azt a szegény melós nem tudta megmondani)  kábelt. Ebböl godoltam ha már 3x-ra emelnek (itt 3.3x)  ahhoz már a meglévő kapacitás nem biztos hogy elég.

Egy optikai kábelen annyi a sebesség amilyen meghajtót tesznek rá a két végén...
Sebességnöveléshez nem kell új kábelt húzni, túrni-fúrni...
Ja, és egyszerre nem egy szál(pár)-at fektetnek...
bár általában ami pár éve úgy tűnt jó darabig elég lesz, az mára már sok helyen most is kevés... :-(

#732 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 16:04

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 15:00

Ezzel csak az a baj, hogy még az emelés előtt szarozott, és senki nem azt várta, hogy most gyorsabb lesz, hanem hogy nem lesz lekorlátozva valamilyen sunyi módon. Eddig ment, most változóan sokaknak 3-4k a feltöltés vagy épp a letöltés rajta.

Youtube meg jó ha egyálalán tudja követni a saját lejátszási sebességét, annak aztán tökmindegy, hogy 3 vagy 10 megád van...

mondjuk az tény, hogy vannak/voltak olyan időszakok amikor pl.: Lost legfrissebb része max 30kbyte-tal csorgott lefelé, miközben 23000 seeder volt a neve mellett... érdekes... a falat kapartam, hogy nem jön le időben...

Valóban lassan tölt be a Youtube, de ha azt nézzük: nekem régebben ki kellett lőnöm a torrentet, hogy végre betöltse a video-t... most meg vígan el van mellette.

Valóban mindegy, hogy 3 v. 10 MByte, csak az nem mindegy, hogy a jelenlegi sáv.szélességemnek hány százaléka mellett tudok (maradjunk a példánál) youtube-ozni...
míg korábban 130-140 kybte volt a torrent addig youtube-nak jutott 60-50kbyte... most azért lényegesen több jut "neki".

Arra persze kiváncsi leszek, meddig marad ez a megemelt (le/fel) sebesség...

#733 Felhasználó inaktív   fehrudi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 16:29

Idézet: eM82 - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 15:04

mondjuk az tény, hogy vannak/voltak olyan időszakok amikor pl.: Lost legfrissebb része max 30kbyte-tal csorgott lefelé, miközben 23000 seeder volt a neve mellett... érdekes... a falat kapartam, hogy nem jön le időben...

A sok seeder nem feltétlenül jelent max sebességet, mivel úgyis csak egy meghatározott számú kapcsolatot létesít a kliens. Ha túl sok a kapcsolat az úgyan úgy lassíthatja...
Én nem vettem eddig észre ilyesmit hogy irreálisan lassú lenne egy normális tracker mellett (igaz, csak a legkisebb csomagom van).

#734 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 16:38

A Lost nálam (amikor mégcsak 3M volt  a sebeségünk) 25-30 perc alatt lejött.  :)
Majd meglátom, hogy most mennyi idö alatt lesz lent.
Nekem még gondom nemvolt a torrentel.
Mondjuk olyan oldalról töltök, ahova meghivó kell.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#735 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 17:21

Sziasztok!

Ok, hogy 6.6 megát bír a vonal, de ezt talán nem kellene közölni a felhasználóval? Mert talán akkor medium csomag is elég lenne... 2000.- forintok elköltöm inkább akámire.
Ma kiváncsiságból fehívtam az ügyfélszolgálatot... modem csere, reset, árantalanítás, vezetékellenőrzés, a szokásos szöveg, meg hogy még tartanak a beállítgatások és legyek türelemmel...

Udv:

#736 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 18:06

Az az érdekes, mikor van 12 seed, 800 leech, ftp-re 90k-val töltök fel, de torrenten csak 8-10k max... és akkor hazudjanak már a szemembe, hogy nem korlátoznak... :mad:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#737 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 18:24

Reggel felhívom a hiba bejelentőt, mondom a feltöltésem nem egészen oké, pont 768-nak felel meg (1 Mb helyett) azt mondja menjek be kicserélik a modemet, közlöm vele nekem már a kis ,,fekete" Paradyne modemem van, azt mondja nem baj azt cserélik... (nézek nagyokat mondom oké, úgy is volt pár szabad órám, beugrok)
Erre az üszis nő, ezt nem cseréljük hisz ilyet adunk... szóval ennyit az Mtt-s mukiról  :omg: azt mondja menjek haza és nyugodtan rakjam vissza, mondom ettől nem fog megoldódni a problémám, pont ott volt valami szervizes féle (közli, vége van az emelésnek, már igazán fog változni, mert gyakorlatilag nem tudnak mit csinálni, itt nálunk a körzetbe ennyit bír a vonal) de azért megnézi mennyi a speed-em, meg mutat nekem mindenféle adatokat, mutatja 1088 az upom, valószínűleg ennyit bír a vonalam...oké, kérdezem kisebb csomagba lehet-e meni, azt mondja igen bevizsgálják, pár nap múlva értesítenek!

Szóval ennyit a 10-18Mb-ről  :D csomag van sebesség úgy sincs, bátran lehet lejjebb menni  :Đ

Tényleg valakinek van 6.6-7.6Mb-nél nagyobb sebessége?!
(Nem speedtest, meg kispistatest alapján kérdezem, mert ott nekem is mér 11-16Mb körülieket, de 950-nél gyorsabban letölteni nem tudtam...)

Viszont a torrent nálam annyira nem gázos, igaz up csak házon belül megy, letöltést most nem tudom, de tegnap este elkezdtem egy filmet és 800k-val száguldott le.

#738 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 18:35

Üdv Mindenkinek!

A hétvégén nem tartózkodtam itthon, ezért most pótolom be az adatokat.

Adatok:

Helyszín: Monor @ Liszt Ferenc utca. A központtól kb. 1-1,5 km-re.

ADSL medium csomagban mért sebesség (Datanet): 5300/781
A letöltés olyan 650-660 között stabilan mozog.

Ping @ bix.hu

Csomagok: küldött = 20, fogadott = 20, elves
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekun
    minimum = 9ms, maximum = 10ms, átlag = 9ms

HuNReal

#739 Felhasználó inaktív   kzsolthy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 18:38

Szaisztok.. nem tom hátha van itt vmi illetékes.. vagy aki halott rola.. szóval... annak is emelik a sebességét.... aki tfh nem kimondoddan monornetes ügyfél..... tehát.. triviálisan nekem is a monortol van a modem.. ök kötötték még anno be.. söt.. a felhasználó név is monornet es...... de igazából... nem rendes számlán van fizetve.. hanem az invitel kötött a monoral iylen szerződést... egyszer mintha azt mnodták volna hogy mi vmi üzleti vonalat használunk... de a fax tudja.. szóval .... én ne is reménykedjek?? nem lesz emelés?? esetleg szoljak nekik??

#740 Felhasználó inaktív   cloud 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 18:40

Hát én szomorú vagyok itt Vecsésen T-Online-nal, 5mega letöltés helyett nincs 3megám (pontosabban 344k/sec letöltés, tehát 2.68mega) Bix.hu pedig 45ms pinggel:(
Abit IC7-G, P4 Prescott 3.0/800/1024/HT, Arctic Freezer 4, Infineon 4*512MB 400, Maxtor40GB,80GB,Samsung300GB/7200, Inno3D 6600GT 128MB 575/1150 (Zalman) , Pioneer 109 DVD-RW, LG L1953TR, Codegen 6016-G5 ház, Fortron ATX-400PNF táp

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.