HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 08. 18:13

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 12:56

Végülis mindegy, ilyen frankón korlátozott torrenttel ember legyen a talpán aki összeszedi a 250 gigát havonta :omg:

Hat igen igy eleg nehez lesz az embernek beverekednie magat a Top 10 leecher koze.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#842 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 20:44

Idézet: lazac - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 15:26

Kép
Üllő, Tölgyfa u. , először volt ~2Mbit, aztán ~5Mbit, aztán megint ~2Mbit, és most vettem észre a speedtest.net-en, hogy az előző mérési eredményeket csoportokra bontja IP-cím alapján, és a XX.XX.45.XX-ről konstans 5 Mbit-et mért, az XX.XX.35.XX-ről meg átlag 2-őt. Router mögött vagyok, a pénteki áramszünet miatt resetelt, gondolom új IP címet kaptam, azért mérek most megint ötöt.

Viola utca. Stabil 5 MB.

#843 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 22:51

Idézet: twollah - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 18:13

Hat igen igy eleg nehez lesz az embernek beverekednie magat a Top 10 leecher koze.

Mondjuk ez nem is célom, de kifejezetten az idegesít, hogy direkt figyeltem rá mindig, hogy 80 giga fölé soha ne menjek egy hónapban, ez is inkább 40-60 giga volt. Erre direkt megszopatnak. Ezután leshetnek, hogy mikor fogom én figyelembe venni az ő hálózatuk biztonságát  :rolleyes:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#844 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 02:43

Na, várjunk má ! Akor most nem a 3 hónapon át havi 250 gigát meghaladó forgalomat generáló juzerekre vonatkozik ez a nem létező korlát ?  :)  Nehogy má pont egy ilyen megrögzött fórumos gondolja már el magát, mint Te ! Ejnye a bejnye... !  :) 

Szerk : Ja, jut eszembe ! Asszem downgrade-elni fogok a jelenleg csupán papíron létező 10/1-em helyett 5/768-ra, ha Klimaj úrral a következő akciónk nem hoz majd kézzel fogható eredményeket a sebességeim viszonylatában. Az legalább biztosnak tűnik az általatok írt tapasztalatok alapján. Sőt, ha ez megtörténik, még azt sem tartom kizártnak, hogy megpróbálom visszakuncsorogni a jó öreg redivillogomat ! :cool: Ám mindez még a jövő zenéje. P2P-rel kapcsolatban gyűlnek nálam a tapasztalatok mellesleg. Viszont ez a hercehurca és az itteni viták (mondjuk azért fórum ez, vitatkozzunk csak, mindig vonulnak fel meggyőzőnek tűnő érvek) az emelést illetően kezdik bennem lerombolni a net iránti szeretetet. Nem lesz ez így jó... !

Zso.

Szerkesztette: DuplaZso 2007. 04. 09. 02:57 -kor

Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#845 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 08:02

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 2:43

Na, várjunk má ! Akor most nem a 3 hónapon át havi 250 gigát meghaladó forgalomat generáló juzerekre vonatkozik ez a nem létező korlát ?  :)  Nehogy má pont egy ilyen megrögzött fórumos gondolja már el magát, mint Te ! Ejnye a bejnye... !  :)

Nem tudom, hogy jól értem-e, de a torrent mindenkinél elég szarul megy belföldet kivéve, én meg 250 gigát 4 hónap alatt forgalmazok, szal... :)
Amúgy miért kérnéd vissza a readyvillog modemet? Szar a Paradyne? Én még nem cseréltettem ki, de ha nem jó, akkor nem is fogom...
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#846 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 19:12

Kép
ismerősnél kb 1 km-re a központtól.

#847 Felhasználó inaktív   hunfanatic 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 19:49

Nem olyan sok a 250 giga. HA tud jönni, akkor a hárokmszorosa is megvan egy hónapban, persze ha van mit tölteni. Én azt vettem észre, hogy addig kell lekapcsolódni és vissza, amíg normálisan el nem indul a torrent. Talán bizonyos IP tartományon belül tényleg van valami korlát. 5-10 próbálkozás alatt meg szokott lenni.
21 órája megy a gépem, ezidő alatt 70 gigánál járok (65 le, 5 föl), ebből 90% torrent volt. Stabil 350-nel jön egész nap, jönne többel, csak nem bírja a seed :)

#848 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 13:19

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 9:02

...Amúgy miért kérnéd vissza a readyvillog modemet?...

Csupán mert mint írtam, nálam bizonyított már.  :respect:  Esőben, hóban, -20 és +50-60 fokban, cirka 3 éven keresztül. Úgyhogy ha a para marad, fel kell kötni a gatyáját ! :)  Nálam ezek az üzemi körülmények.

Más. 250 giga ? Én speciel nem töltök HD formátumban sorozatokat. Ha valami _csak érdekel_, azt nem rögtön DVD-ben töltöm le, ha van rá esély, hogy kukában végzi. Márpedig igen sokan csinálják azt, hogy minden felesleges kakát a legnagyobb hozzáférhető méretben szereznek be, még ha marhára nincs is rá szükségük. Igaz, én nem kupeckedek filmek másoknak való írásával.

Zso.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#849 Felhasználó inaktív   kzsolthy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 16:49

sziasztok.. többen irtátok hogy mennyi adatforgalmat csináltok... egy gyors kérdés.. milyen programmal méritek.... szóval melyik programot ajánljátok ami megbizhatóan méri és naplozza a forgalmat........ mert én feltettem a du metert 3,5 öst.. és ha leállíitom a vistát.. akkor elvezsik az adatforgalom bizonyos része..pl tegnap is este leállítottam a gépet.. ma benyomom és a tegnapi nethez kiirta hogy ment 2 órát és x adatforgalom.. közben jó 10 órát ment a gép...... tehát.. nem megbizható.. söt............. szóval.. milyen programot tegyek fel??

#850 Felhasználó inaktív   hunfanatic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 17:56

Én is DU metert használok, az ötletet pedig épp erről a fórumról merítettem :) Nálam korrekten számol XP-n. Van még pl. a Bandwidth meter pro, kb. ugyanilyen.
Én a sima 350 megás változatokat töltögetem sorozatokból, sosem szedek le .264 kódolású cuccokat, a 72-es tévémre ez is bőven jó. Viszont sorozatból kb. 20-at követek egyszerre, ezenkívül a 250 gigában benne van az is, ami a torrent haldoklásának kezdete óta összegyűlt a letöltési listában. Néhány teljes sorozat dvd ripje, darabonként 9 giga.
Szeretem pl. az anime-t, egy sorozat helyből 6 giga. Plusz néhány dvd rip, zenék, sample cd-k, akármik :) Nagyon lazán megvan a 250 giga.
Hogy témánál maradjak, a mai napon megint olyan IP-ket kaptam, aminél max. 100-zal tudott jönni a torrent. A p2p-en kívül minden hasít, ahogy kell. Kísérleti jelleggel loggolom az IP-ket, hogy melyiknél lassú és melyiknél jó.

#851 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 01:28

Értem én, hogy azok, amiket felsoroltál, ha összeadódnak akkor tekintélyes mennyiséget tesznek ki. De hogy egy juzer 3 hónapon át folyamatosan csak termelje a kiírásra szinte mindig csupán várakozó anyagok mennyiségét ekkora intenzitással, az már valahol perverzió. Bár ettől függetlenül, mint mondtam, megértem.

Más. Este (és nap közben is persze) nálam rendesen csak UPC-n belülre ment az anyag. Most megnézem hová teper normálisan, hát egy HDSNet-eshez (nap közben arrafelé is el volt zárva a csap természetesen). Inviteles, trés, exteres, enteres, vivás, satöbbi  juzereknek jellemzően csak pár kilo (2-6, de általában 3) jut szálanként. Szóval szűrik ők a forgalmat rendesen, sőt, még szerintem variálnak is, hogy mikor, hova, mennyit. Már csak azért is, hogy fedjék magukat.  :mad:

Logoláshoz : DuMeter, NetLimiter, BWmeter egyaránt megteszi a forgalom "mérését", s még van nyilván számtalan ezekhez hasonló. Kinek mi jön be.

Zso.

Szerkesztette: DuplaZso 2007. 04. 12. 01:31 -kor

#852 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 10:15

Nálunk a házban 3 gép van. A kérdésem az lenne, hogy ez a mérőke pl. dumeter gépenként kell felpakolni, vagy elég egyre és az egész hálózatot figyeli??  :think:

HuNReal

#853 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 13:24

Idézet: HuNReal - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 11:15

Nálunk a házban 3 gép van. A kérdésem az lenne, hogy ez a mérőke pl. dumeter gépenként kell felpakolni, vagy elég egyre és az egész hálózatot figyeli??  :think:

HuNReal

Mindegyik gépre fel kell rakni.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#854 Felhasználó inaktív   hanzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 13:28

Továbbra is 3 megám van 5 helyett. A monortel szerint kijön a teljes sebesség hozzám, állítólag nálam van a baj, de nem tudom elképzelni sem, hogy mi. A hálókártya driverét frissítettem, modem áramtalanítása megtörtént, router nincs, egy gépen van net. Ötlet esetleg valakinek?

#855 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 13:39

Idézet: hanzi - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 12:28

Továbbra is 3 megám van 5 helyett. A monortel szerint kijön a teljes sebesség hozzám, állítólag nálam van a baj, de nem tudom elképzelni sem, hogy mi. A hálókártya driverét frissítettem, modem áramtalanítása megtörtént, router nincs, egy gépen van net. Ötlet esetleg valakinek?

Ha rám hallgatsz, akkor kihívod őket házhoz! Kijönnek laptoppal és a géped mellett letesztelik a sebességed! Nálam régebben így voltak egy másik ügy kapcsán. Ebben az esetben azonnal megtudod, hogy a te géped vagy az mtt a hibás.

HuNReal

#856 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 12. 13:54

gyomornet
nyomornet
:omg:
:respect:

#857 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 14:03

Idézet: hanzi - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 14:28

Ha nem integrált a hálókártyád, probáld meg ugy, hogy egy másik slotba teszed.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#858 Felhasználó inaktív   fehrudi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 15:55

Hali!
Mégiscsak nektek van igazatok a torrentel kapcsolatban...  :rolleyes:
Különösen a külföldről lassú...

Valaki hallott valamit arról hogy a szerverüzemeltetéshez mit szól a nyomornet?
Olyasmit olvastam hogy a UPC nem szeretni...
Szeretnék itthon felállítani egy web/ftp/sql/stb szervert, de nem lenne rajta nagy forgalom (n x 10MB/nap).

#859 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 15:57

Idézet: rainman35 - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 15:03

Ha nem integrált a hálókártyád, probáld meg ugy, hogy egy másik slotba teszed.

Szerintem ha atrakja a halokartyat attol meg nem lesz gyorsabb a netje.
Egyszeruen oda abba a hazba ennyit tud a vonal.
Lehet asztalt verni, sebesseget meretni, vegso megoldaskent at kell menni egy kisebb csomagba.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#860 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 16:01

Idézet: fehrudi - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 16:55

Hali!
Mégiscsak nektek van igazatok a torrentel kapcsolatban...  :rolleyes:
Különösen a külföldről lassú...

Valaki hallott valamit arról hogy a szerverüzemeltetéshez mit szól a nyomornet?
Olyasmit olvastam hogy a UPC nem szeretni...
Szeretnék itthon felállítani egy web/ftp/sql/stb szervert, de nem lenne rajta nagy forgalom (n x 10MB/nap).

IMHO annyit elbir.

Max kapsz egy ejnye-bejnyet es leszeded.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »