HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1041 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 15. 07:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 1:13

Elvileg ennyit, az AP-n keresztül ha csatlakozol, akkor a gép UTPn keresztül a fonera DHCPjét fogja használni.

IPforgalom esetét nézve itt az AP az kvázi switch, aminek egyik portja a laptopba megy UTPvel, másik portja wlannal a fenerára. Nem natol, meg semmi.

Hat akkor errol ennyit, feladtam, nem muxik. Mar igy is tobb idot forditottam ra, mintha vettem volna egy PCI-os kartyat...A legfobb bajom, hogy semmi visszajelzes nincs arrol, hogy az 700AP racsatlakozik-e rendesen a FON AP-ra, vagy van vmi bibi.

Szerkesztette: Bazsika32 2007. 11. 15. 07:09 -kor

#1042 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 11:55

Ha a wlan irányított antennája messzebb van a routertől (egy nagyobb szobán belül) akkor milyen hosszú kábelt lehet húzni az antenna és router közé, hogy a jel rendben legyen? :think:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1043 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 15:04

Idézet: Zsul - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 12:55

Ha a wlan irányított antennája messzebb van a routertől (egy nagyobb szobán belül) akkor milyen hosszú kábelt lehet húzni az antenna és router közé, hogy a jel rendben legyen? :think:

10 m H155 esetén. De más fajta kábeleknél sem ajánlott a 10m-nél több

#1044 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 07:17

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 15:04

10 m H155 esetén. De más fajta kábeleknél sem ajánlott a 10m-nél több

Csak a korrektség kedvéért:
1m H-155 csillapítása 0,45dBm; a két csatlakozót általában 1-1dBm. Tehát 10m-es kábel + 6 dBi antenna = nulla nyereség......

A H-1000 esetében ugyanez 0,22dBm.
6m felett általában érdemes a H-1000-t használni...

#1045 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 11:46

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nem akarok most utánna olvasni. Keresek egy 54Mb/s es wlan adaptert. Olyan kéne ami elég messze ellát. Jó a jelerőssége. Én SMCre gondoltam. Kinek mi a véleménye. Légyszives segítsetek! Kösziiiiiiii

#1046 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 23:49

Idézet: whg - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 11:46

Én SMCre gondoltam. Kinek mi a véleménye. Légyszives segítsetek! Kösziiiiiiii

Én egy USB-s ilyet használok egy ívbe hajlított lemezzel a hátamögött.
Vannak újabb chipsetesek, ennek ellenére nem tartom rossz választásnak.

#1047 Felhasználó inaktív   tamaskaa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 00:12

Idézet: warynski - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 22:48

Adva van egy itthoni helyi hálózat és internetmegosztás, egy Linksys wireless routerrel. Eddig két asztali gép volt hálóban, XP SP2-vel, az egyik kábellel, a másik wireless. Minden tökéletesen működött, működik.

Ehhez jött egy Acer Aspire laptop Vista Home Basic-kel. Internet megosztás működik, hálózat megy, csak egy igen fura probléma van. Bár mindegyik gép látja a laptop megosztott mappáit, és a laptop is a másik két gépét, de: ha a laptopon az egyik asztali gép egy bizonyos partícióján lévő mappákat akarom elérni, ahogy a partícióra be akarok lépni, az asztali gép fogja magát és újraindul. A laptopon persze így nem jelennek meg az adott partíció mappái, hanem a Total Commander szépen lefagy. És akárhányszor megpróbálom azt a partíciót elérni a laptopról, ugyanez a jelenség. Bármelyik más partíciót gond nélkül el tudom érni. (Mondanom sem kell, hogy pont ez a partíció lenne fontos, mert ezen vannak olyan adatok, amikre a laptopon is szükség van.)
Sok fura dologgal találkoztam már helyi hálózatokban, de ilyennel még nem.

Lenne esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi lehet az oka ennek a jelenségnek?

Ha van tipp előre is kösz.

hasonlo a felallas nalam is, de en nem jutok el a particiokig

nalam a vista home basic-os noti nem is latja a SP2-s asztali gepet. es viszont. A router egy linksys wrt54gl. a pc kabelen keresztul kapja a netet, a noti wifin.

probalkoztam mar mindenfele halozat kiepites varazsloval, de sehogy se jott ossze.

pedig nagyon kellene, mert fajlokat kellene megosztani

:help:

hogy induljak neki?

Szerkesztette: tamaskaa 2007. 11. 19. 00:13 -kor

Asus P5K Deluxe WiFi-AP : intel C2D E6750 / D-TEK FuZion : 2*1GB Crucial Ballistix + 2*1GB Geil PC6400 : ExpertVision GeForce 8800GT 512Mb : Pioneer DVR110BK : Hitachi Deskstar P7K 500GB   : ViewSonic VX2025wm : powered by Corsair HX520 : Gigabyte Poseidon : Logitech G5 v2/Qpad highsense : Logitech G15 : Sennheiser PC150 : Watercool Mo-Ra / Alphacool Station passzivH2O

Abit KV8Pro : AMD Sempron 3000+ : 1GB Infineon : Radeon 9250SE : WDigital 20GB : CM Cavalier : Chieftec 450W

Dell Mini 9

#1048 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 00:24

Idézet: tamaskaa - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 0:12

nalam a vista home basic-os noti nem is latja a SP2-s asztali gepet. es viszont. A router egy linksys wrt54gl.

Igen jó eséllyel egy tűzfal fogja meg. Első közelítésben kapcsold ki (a routerét is), aztán konfigurálgasd be.

#1049 Felhasználó inaktív   dudasg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 19. 07:28

Sziasztok!

Adott az alábbi hálózat:
internet---"A"---"B"......"C"...laptop(kliens)

A pont: Zyxel P334-WT
B pont: FON router
C pont: Ovislink WL 5460v2 AP
(--- vezetéket jelöl, ... WLAN-t)

A laptop az Ovislinken keresztül csatlakozik a FON routerhez WPA-PSK titkosítással, az Ovislink Universal Repeater modeban funkcionál. A jelenség az az, hogy néha (elég gyakran) a kapcsolat ugyan megmarad, de csomagok csak kifelé mennek, vissza már nem jön semmi. Ilyenkor újra kell csatlakozni. Elég nagy a távolság a FON és az Ovislink között, de próbáltam úgy is, hogy kihagyom az Ovislinket, és csak a laptoppal csatlakozom a FON-ra, úgy akár napokig is el megy. A FON jelerőssége ahol az Ovislink van 46%.

Itthon megcsináltam majdnem ugyan ezt a felállást, csak a távolságot nem tudtam rekonstruálni, és nem volt a FON router benne hanem az Ovislink közvetlen a Zyxelre csatlakozott, úgy nem volt vele semmi gond. Most a legegyszerűbb lenne azt mondani, hogy akkor hagyjuk ki a FON routert, és csatlakozzon a Zyxelre, de azon nem cserélhető az antenna, és gyenge a jele, illetve még mindig ott van az, hogy ha csak laptoppal csatlakozok fel akkor napokat is el megy akár.

Mi lehet a baj? Köszi!

#1050 Felhasználó inaktív   geri2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 15:11

Légyszi segítsen valaki!

Van egy SMCWPCIT-G EU EZ Connect™ g Wireless PCI Card 2.4GHz 108 Mbps Wireless PCI Card
vevő az egyik gépemben. Egy másik szobában van az internetmodem és egy Kanyon wireless adó.
Az a poblémám, hogy XP-vel tökéletesen működik az internetkapcsolat, de se 32 bites sem pedig 64 bites vistával nem megy. Töltöttem le a gyártó honlapjáról vistához drivert, feltelepítettem és az eszközkezelőben ott is van szépen felismeri, de kapcsolatot sehogy nem tudok belőle kicsikarni!
Mit tegyek? :think:

Előre is köszönöm a válaszokat!
Ja és ha lehet akkor úgy, hogy megértsem!

#1051 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 17:03

Idézet: dudasg - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 7:28

Adott az alábbi hálózat: internet---"A"---"B"......"C"...laptop(kliens)

Biztos az Ap-vel van a baj. Ez nem tartja megfelelően a kapcsolatot a laptoppal, vagy méginkább a routerrel.
Első közelítésben az Ap-t megpróbálnám sima Ap üzemmódba állítani saját névvel és más csatornára.

#1052 Felhasználó inaktív   dudasg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 07:28

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 17:03

Biztos az Ap-vel van a baj. Ez nem tartja megfelelően a kapcsolatot a laptoppal, vagy méginkább a routerrel.
Első közelítésben az Ap-t megpróbálnám sima Ap üzemmódba állítani saját névvel és más csatornára.

Én arra tippelek, hogy FON a routerrel nem OK valami, de egyelőre nem nagyon tudtam rájönni mi lehet a baj. A gyenge (46%) jelerősség lehet probléma? Itthon ahogy működött úgy 100%-os volt mindig a jel. Volt az Ovislinkben egy "Inactivity time" az Advanced settingsben, azt felvettem jó magas értékre remélve, hogy ezzel megoldódik a probléma. Az Ovislinkben B+G-ről átraktam csak B-re remélve, hogy stabilabban tartja majd a kapcsolatot.

Mivel lehetne próbálkozni, hogy megtaláljam a problémát? A FON-ban tudtok valami olyan beállítást ami okozhat ilyen gondokat? Ja igen akkor is ezt csinálja ha a FON "nyitott" csatornájára kapcsolódom, ott pedig aztán tényleg nincs ami gondot okozzon, nem kell kulcsot cserélniük stb...

Köszi!

#1053 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 15:05

Idézet: dudasg - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 7:28

Én arra tippelek, hogy FON a routerrel nem OK valami, de egyelőre nem nagyon tudtam rájönni mi lehet a baj.

Bocs, először félrenéztem, eszerint a router rádión kapcsolódik az Ap-hoz. Ekkora jelszint nem lehet probléma. Többen írták, h különböző készülékkombinációknál nem, vagy nem igazán műkszik a híd üzemmód. Többször Firmware csere segített.

#1054 Felhasználó inaktív   dudasg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 15:51

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 15:05

Bocs, először félrenéztem, eszerint a router rádión kapcsolódik az Ap-hoz. Ekkora jelszint nem lehet probléma. Többen írták, h különböző készülékkombinációknál nem, vagy nem igazán műkszik a híd üzemmód. Többször Firmware csere segített.

Nem Bridge van a FON és az Ovislink között, hanem Universal Repeater modeban funkcionál. Firmware upgrade is volt már, rá is raktam egy szar firmwaret az Ovislinkre :) , még szerencse hogy van emergency mode ahol visszatudtam rá rakni a legfrissebb jó firmwaret. Gyakorlatilag a FON ugyanúgy üzemel mint egy sima AP, bármivel belehet rá csatlakozni, és az Ovislink ide továbbítja a laptop jeleit. Hiába szedem ki a WPA/WPA2-PSK-t, No securityvel is ugyanezt csinálja úgyhogy ezt a lehetőséget, hogy az kavarna be már kizártam.

#1055 Felhasználó inaktív   lencsea 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 00:38

PLS! Légyszi segitsetek!

A. bázis lakás -  Linksys WRT54G - ADSL -  WLAN-ON szór több irányba szektor antennával több célba.

B. távoli kliens lakás  - antenna felszerelve-térerő rendben.. van egy régi smc wireless router 2 antennás. + egy smc access  point.

szeretnénk utp, és wireless netet is B lakásban, természetesen A pontból kapva.

Az AP megtalálja a távoli wifi hálózatot. de nem tudtam megoldani, hogy egy laptop netet kapjon róla utp-n.

Gondolom a kliens gépeken A-ból kellene IP-t kapni, de nem látható B-pontból  az A pont router IP-je sem.

Mi a legjobb megoldás, és melyik kütyübe mit kell beállítani, hogy minden jó legyen.

B pontban:  AP - > router;  Router -> AP,  egyéb ? :)

(linksys router - mód.., stb,)
(AP - mód, ap, repeater, ethernet, stb...)
(smc router - mód, stb..)
(B lakás kliens PC-k IP-je, maszk, átjáró)

Köszönöm !

#1056 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 00:52

Idézet: dudasg - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 15:51

Nem Bridge van a FON és az Ovislink között, hanem Universal Repeater modeban funkcionál.

Mit mondjak. Mikor nem megy a net, akkor pingelj. Ahonnan már nem jön vissza, abban a kapcsolatban van a hiba. Ha a router egy másik Ap-val műkszik, akkor..... Ha az Ap másik routerrel, ....    Ha mindkettő műkszik, akkor egymással nem.
Nincs más használható mód, pl. wds?

#1057 Felhasználó inaktív   dudasg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 07:48

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 0:52

Mit mondjak. Mikor nem megy a net, akkor pingelj. Ahonnan már nem jön vissza, abban a kapcsolatban van a hiba. Ha a router egy másik Ap-val műkszik, akkor..... Ha az Ap másik routerrel, ....    Ha mindkettő műkszik, akkor egymással nem.
Nincs más használható mód, pl. wds?

Tud elvileg WDS-t a Zyxel és az Ovislink is, a FON az fogalmam sincs mit tud.  :confused:  Nekem az a tippem, hogy az Ovislink, és a Zyxel nem igazán működne egymással. :( Még mielőtt megvettem ezt az Ovislinket, jártam a Zyxel hivatalos magyar fórumán, ahol kérdeztem, hogy melyik eszköz tudna WDS/Repeatert vagy bármiylen WLAN-os megoldást a P334-WT-vel, mire kioktatóan megkaptam, hogy vegyek egy G570S-t, de abból ne is egyet hanem rögtön kettőt, mert egymással tudnak WDS-t, de semmi más Zyxel termékkel nem... Jó mi? :) Szóval szerintem WDS kilőve, pedig elvileg az Ovislink tud mindent amit csak tudni kellhet, még is csak a Universal Repeater mode marad, meg a találgatás, hogy hol dobhatja el a jelet.

Amiért nem tudom a Zyxelhez párosítani rögtön, annak az az oka, hogy Connect timeout-ot dob vissza mindig. A jelerőssége csak 30% körül van. Access control be van kapcsolva, de felvettem az Ovislink MAC-jét és a laptopét is amelyik csatlakozna... A zyxel logjában meg sem jelenik semmi, az Ovislinkben meg szintén nem...

Jelerőssggel felesleges játszani? 30-40%-os signallal mennie kéne stabilan ha minden ok?

Van itt a HWSW-n is Ovislink fórum, de ott ahogy láttam meghalt az élet.  :(

#1058 Felhasználó inaktív   dudasg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 07:57

Idézet: lencsea - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 0:38

PLS! Légyszi segitsetek!

A. bázis lakás -  Linksys WRT54G - ADSL -  WLAN-ON szór több irányba szektor antennával több célba.

B. távoli kliens lakás  - antenna felszerelve-térerő rendben.. van egy régi smc wireless router 2 antennás. + egy smc access  point.

szeretnénk utp, és wireless netet is B lakásban, természetesen A pontból kapva.

Az AP megtalálja a távoli wifi hálózatot. de nem tudtam megoldani, hogy egy laptop netet kapjon róla utp-n.

Gondolom a kliens gépeken A-ból kellene IP-t kapni, de nem látható B-pontból  az A pont router IP-je sem.

Mi a legjobb megoldás, és melyik kütyübe mit kell beállítani, hogy minden jó legyen.

B pontban:  AP - > router;  Router -> AP,  egyéb ? :)

(linksys router - mód.., stb,)
(AP - mód, ap, repeater, ethernet, stb...)
(smc router - mód, stb..)
(B lakás kliens PC-k IP-je, maszk, átjáró)

Köszönöm !

Szerintem ahhoz, hogy ez így menjen, mármint B lakásban legyen vezetékes, és -nélküli net is, AP client modeot kéne tudnia a B lakásban lévő valamelyik eszköznek. Ha csak Repeater modeban van akkor a kliensek jeleit továbbpasszolja A pontba és kész, de így vezetékes klienst nem tudsz csatlakoztatni. Viszont az sem mindegy, hogy Universal Repeater mode, vagy csak sima Repeater, mert nekem is volt egy elfekvő Planet WAP-4000-em, aminél azt hittem hogy minden szép és jó, és majd Repeaterként confolva menni fog simán. Aztán rájöttem, hogy max csak akkor működik más márkájú eszközökkel ha "No security"-vel confolom a WLAN-t. Állítólag két WAP-4000 egymásközt ezeket simán megoldja, csak más cuccokkal van a gond.

Szóval ezeket figyelembevéve keresd meg a legmegfelelőbb beállítást. Ami nekem megoldásnak tűnt az egy Ovislink WL 5460v2 AP, de egyelőre én is csak szívok, mert ugyan megy a dolog, de a kapcsolat kb 5 perc után elszáll. Illetve a kapcsolat marad, csak forgalom nincs.

#1059 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 13:51

Idézet: lencsea - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 0:38

Bázis router Ap mód. Ap- kliens mód, az SMC lanjába madzagolva. Dhcp csak a bázis routerben éljen. Átjárókat konfigurálni kell.

#1060 Felhasználó inaktív   lencsea 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 15:47

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 13:51

Bázis router Ap mód. Ap- kliens mód, az SMC lanjába madzagolva. Dhcp csak a bázis routerben éljen. Átjárókat konfigurálni kell.

Alapból ezt csináltam (egyelőre kliens router nélkül), bár a bázis router beállításait még nem láttam.

Többen azt mondták hogy a bázis Linksys-t ROUTER módba kell állítani, nem AP-be. MOst nem tudom milyen módban van, este megyek oda.

Tehát a kliens AP-m  ethernet klines módban van és látja is a bázis rádió hálózatot. és hozzá is rendeli magát.

A kliens AP-re utp-n kötöttem egy PC-t azt manuálisan beállítottam egy IP-re-192.168.1.200, maszk 255.255.255.0, átjáró az AP IP-je.

Elméletileg igy jónak kellene lennie? (igy tegnap nem sikerült, lehet hogy a bázis router nem jó módban van)

Akkor lenne jó ha PC- látná a bázis routert, de ez még nem sikerült.

Ha a kliens AP-re rákötöm UTP-vel a kilens (régi smc) routert, LAN vagy WAN portba? akkor az létrehoz egy másik rádió hálózatot vagy ugyanazona a csatornán ugyanazzal az SSID-vel továbbjátsza?

Talán közeledek a megoldáshoz. Köszönöm a segitségeket.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.