HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1121 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 11. 20:17

Köszike, nekiugrok még1x majd..
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1122 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 06:58

Idézet: szaki - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 18:28

Nem ertem, a WR542G-s nek van egy wan portja es 4 lan, a Csellos modembol az UTP kabel bemegy a WAN portjara, a LAn portokrol megyen tovab ket madzag a ket PC-hez. PC kap egy IP-t a routertol. A router konfigjat meg elerheted az IP cim DNS/Gateway felirat melett talalhato 192.168.x.x cimen. Belepsz es az Internet elerest konfigolod kabelesre - DHCP modban. Majd megnezed mi a MAC cime a WAN portnak, belepsz a cello feluletere es ott modositod a bejegyzett MAC cimet. Majd orulsz hogy minden van. Persze ha laptopodon wlan-t akarsz hasznalni a routerben a WLAN reszt is beallitod.

Vagyis kell minimum 2 LAN kabel.

Most annyit elértem, hogy a laptopon a routeren keresztül van net, de az asztali gépen nincs :s Mindig szopok vele..
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1123 Felhasználó inaktív   barnabas21 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 12. 10:30

Sziasztok!
Edimax BR-6204WG típusó routerem van és MSI VR601 (2 hete vettem) típusú lapotopom. A lapotopban van egy Atheros AR5007EG típusú Wireless Network adapter és egy Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit ethernet kari.
A következő a problémám: Bekapcsolom a laptopot, látja a vezeték nélküli hálózatokat, kapcsolódik is, a net megy is rendesen, minden jó egy ideig! Aztán egyszer csak gondol egyet és egy idő múlva megszakad és semmi nem jön be! Ekkor ha a jobb alsó sarokban lévő "kis monitorra" kattintok, akkor továbbra is azt mutatja, hogy jelerősség: kiváló, állapot csatlakoztatva stb. Ha ezután újraindítom a rendszert, akkor meg az Atheros eltűnik a hálózati kapcsolatokból meg az eszközkezelőből! Tegnap páldául 6 óra hosszát folyamatosan neteztem problémamentesen. Ez mitől lehet?Szar a wifi, vagy driver? Már letöltöttem az MSI honlapjáról 2007-es drivert az Athereoshoz meg a Realtekhez is, de nem segít:( Próbáltam , hogy az Athereosnak a Client Utility-a felügyelje a kapcsolatot, de ugyanez:( Gyári driverrel is volt ilyen! Kérlek segítsetek! A Xp-t tegnap telepítettem újra, de előzővel is ezt csinálta! Egy routerről 3 gép megy. 2 asztali meg a lapotopom. A routeren belül kellene állítani valamit esetleg? Másik hálókártya a megoldás? PCMCIA-Wifi kártya?? Router beállításokon belül Wireless/Basic settingsnél a mode: AP, BAnd: 2,4 GHZ, ESSID: default, Channel number: 11. Wireless/advanced settingsnél Open System van beállítva, Access control ki van kapcsolva. Tűzfalat gépen kikapcsoltam. Pls. help me, mert annyira vagyok otthon az ilyen hálózatos dolgokban! Megőrülök!
Köszi a segítséget előre is!

#1124 Felhasználó inaktív   barnabas21 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 12. 11:09

Ja és még: Eszközkezelőben Halózati kártyáknál :Atheroson belül speciális fül:
802.11b Preamble : Long and short
Map registers: 256
Network address: nincs jelen
Power Save Mode: Normal
Scan Valid Interval: Érték: 60

Köszi a segítségeteket!

#1125 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 12:49

Idézet: barnabas21 - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 10:30

Sziasztok!
Edimax BR-6204WG típusó routerem van és MSI VR601 (2 hete vettem) típusú lapotopom. A lapotopban van egy Atheros AR5007EG típusú Wireless Network adapter és egy Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit ethernet kari.
A következő a problémám: Bekapcsolom a laptopot, látja a vezeték nélküli hálózatokat, kapcsolódik is, a net megy is rendesen, minden jó egy ideig! Aztán egyszer csak gondol egyet és egy idő múlva megszakad és semmi nem jön be! Ekkor ha a jobb alsó sarokban lévő "kis monitorra" kattintok, akkor továbbra is azt mutatja, hogy jelerősség: kiváló, állapot csatlakoztatva stb. Ha ezután újraindítom a rendszert, akkor meg az Atheros eltűnik a hálózati kapcsolatokból meg az eszközkezelőből! Tegnap páldául 6 óra hosszát folyamatosan neteztem problémamentesen. Ez mitől lehet?Szar a wifi, vagy driver? Már letöltöttem az MSI honlapjáról 2007-es drivert az Athereoshoz meg a Realtekhez is, de nem segít:( Próbáltam , hogy az Athereosnak a Client Utility-a felügyelje a kapcsolatot, de ugyanez:( Gyári driverrel is volt ilyen! Kérlek segítsetek! A Xp-t tegnap telepítettem újra, de előzővel is ezt csinálta! Egy routerről 3 gép megy. 2 asztali meg a lapotopom. A routeren belül kellene állítani valamit esetleg? Másik hálókártya a megoldás? PCMCIA-Wifi kártya?? Router beállításokon belül Wireless/Basic settingsnél a mode: AP, BAnd: 2,4 GHZ, ESSID: default, Channel number: 11. Wireless/advanced settingsnél Open System van beállítva, Access control ki van kapcsolva. Tűzfalat gépen kikapcsoltam. Pls. help me, mert annyira vagyok otthon az ilyen hálózatos dolgokban! Megőrülök!
Köszi a segítséget előre is!

Probald meg letiltani a LAN portot. Neha ez valik be.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1126 Felhasználó inaktív   barnabas21 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 12. 20:23

Idézet: szaki - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 12:49

Probald meg letiltani a LAN portot. Neha ez valik be.

És azt merre kell? router beállításain belül gondolom..,nem?
Routeren beül LAN settings:
IP address: 192.168.2.1
IP Subnet Mask: 255.255.255.0
802.1d Spanning Tree: Disabled (most ezen van)
DHCP server: Enabled (most ezen van)
Lease time: Forever (most ezen van)
DHCP server:
Start IP: 192.168.2.100
End IP: 192.168.2.200
Domain név nincs megadva

Enable static DHCP leases jelölőnégyzet nincs bejelölve
(ezzel kapcsolatosanalatta MAC address, IP address semmi nincs írva)

Itt  kell állítani valamit? Köszi előre is!

#1127 Felhasználó inaktív   Bbarnamaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 19:04

Hellosztok. Van egy Fujitusu Siemens Amilo la 1703-as laptopom. Az a helyzet hogy nemakar menni vele a wlan pontosabb a  vezetéknélküli kapcsolatnál nem  talál semmit. a router beállításai pedig jók mert a gépembe is vezetéknélküli hálókaresz van. a Routerem egy edimax BR-6204wg.
Ha valaki tud pls segítsen.

#1128 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 19:24

Idézet: Bbarnamaci - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 19:04

Hellosztok. Van egy Fujitusu Siemens Amilo la 1703-as laptopom.

Először nézd meg, nics-e letiltva semmi, és meg van-e a TCP/IP konfiguráció a hálókártyára.
Aztán próbáld újratelepíteni a hálózati elemeket. Ha ez sem, akkor szervíz.

#1129 Felhasználó inaktív   Bbarnamaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 19:45

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 19:24

Először nézd meg, nics-e letiltva semmi, és meg van-e a TCP/IP konfiguráció a hálókártyára.
Aztán próbáld újratelepíteni a hálózati elemeket. Ha ez sem, akkor szervíz.

Hello. Megnéztem mindent mindenok. A 2. xp-t rakom rá (aztírták fórumokon hogy valakinek meg vistával, de nem a vista sem indult el (felhasználó név váltás után megjelent a háttér és ennyi: vista ultimate)) :think:

#1130 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 15:47

Üdvözlet!
Egy Kérdés!
Egy TP--Link router fagyban is képes működni? Kint hagyhatom éjszakára a fagyban áram alatt? Nem fog szétfagyni reggelre?

:confused:

#1131 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 15:54

Idézet: whg - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 15:47

Egy TP--Link router fagyban is képes működni? Kint hagyhatom éjszakára a fagyban áram alatt? Nem fog szétfagyni reggelre?

Elvileg beltéri. Próbáld ki, aztán írd meg a tapasztalatod. :)

#1132 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 02:02

Idézet: whg - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 16:47

Üdvözlet!
Egy Kérdés!

:confused:

Idézet

Operating Temperature: 0℃~40℃ (32℉~104℉);
Storage Temperature: -40℃~70℃ (-40℉~158℉)
Operating Humidity: 10%~90% RH non-condensing;
Storage Humidity: 5%~95% RH non-condensing

#1133 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 10:30

De kint akarom hagyni éjjelre az erkélyen. Mert precízen belövöm egyszer akkor, másnap nem kell megint azzal szórakozni, hogy max dB-el vegye az adást.  :reklamacio:
Meg még alatta a széket is forgani. Antennát meg még nem fabrikáltam hozzá. Pedig van egy jóksi rajz a fórumon, azt kéne megalkotni. :) de vizsgaidőszak :omg:  :reklamacio:

#1134 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 16:24

Idézet: whg - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 10:30

De kint akarom hagyni éjjelre az erkélyen.

Hagyd kinn, aztán vagy behal, vagy nem. Elsősorban a nedvesség árt neki, de ha állandóan be van kapcsolva, akkor nincs páralecsapódás. Ha meg hőszigeteled, még jól is érezheti magát.
Amennyit agonizáltál az antennával, már rég meg is csinálhattad volna. Az alkatrészeket beszerezted már?

#1135 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 17:59

Idézet: whg - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 11:30

De kint akarom hagyni éjjelre az erkélyen. Mert precízen belövöm egyszer akkor, másnap nem kell megint azzal szórakozni, hogy max dB-el vegye az adást.  :reklamacio:
Meg még alatta a széket is forgani. Antennát meg még nem fabrikáltam hozzá. Pedig van egy jóksi rajz a fórumon, azt kéne megalkotni. :) de vizsgaidőszak :omg:  :reklamacio:

Belerakod egy villanyszerelési vízhatlan dobozba, aztán működik éveken keresztül.

#1136 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 15:18

BUÉK :D
Kaptam egy Belkin F5D7050 tipusú usb-s wlan adaptert, a kérdésem az, hogy ezek tudnak Access Pointként működni? (Vistához való drivert eleve nem adtak hozzá...)
Szedtem le elméletileg a benne lévő Ralink chiphez tartozó drivert, amiben volt utalás AC-ként működésre, de az sem Vista, sem másik gépen XP alatt nem akart menni. (mármint a driver menet, a hozzávaló szoftware nem)
Mivel nincs itthon nagyon wireless eszköz nekem csak arra kéne, hogy a PSP-vel tudjak rá csatlakozni, amihez pedig AC/router kéne :D

#1137 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 12:17

Idézet: AMD rula - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 16:18

BUÉK :D
Kaptam egy Belkin F5D7050 tipusú usb-s wlan adaptert, a kérdésem az, hogy ezek tudnak Access Pointként működni? (Vistához való drivert eleve nem adtak hozzá...)
Szedtem le elméletileg a benne lévő Ralink chiphez tartozó drivert, amiben volt utalás AC-ként működésre, de az sem Vista, sem másik gépen XP alatt nem akart menni. (mármint a driver menet, a hozzávaló szoftware nem)
Mivel nincs itthon nagyon wireless eszköz nekem csak arra kéne, hogy a PSP-vel tudjak rá csatlakozni, amihez pedig AC/router kéne :D

nem feltétlen. psp tud ad-hocban működni, sőt maga a psp sugároz egy ad-hoc ssidt amire géppel tudsz csatlakozni.

#1138 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 14:27

Idézet: dnyl - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 12:17

nem feltétlen. psp tud ad-hocban működni, sőt maga a psp sugároz egy ad-hoc ssidt amire géppel tudsz csatlakozni.

De adhoc módben nem tudok vele netezni meg online játszani.
Adhoc módban csak más psp-khez tudok csatlakozni lokális lanként, ha jól tudom :D

#1139 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 18:39

Idézet: AMD rula - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 14:27

De adhoc módben nem tudok vele netezni meg online játszani. Adhoc módban csak más psp-khez tudok csatlakozni lokális lanként, ha jól tudom :D

És ha a megosztó gépeden definiálsz egy a lokális hálózat felé működő netmegosztást, akoor mi a helyzet? :D

#1140 Felhasználó inaktív   OccsE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 19:43

a kovetkezo "problemat" kene megoldanom:
- van egy jelenleg mukodo internet kapcsolatom. kabelnetes.
- Van egy wifi-s laptopom amit szeretnek hasznalni.
- a netes szolgaltatom MAC address-hez koti a netezest.

Egy SMC WBR14-G2 routert szemeltem ki a megoldas erdekeben. Megoldja a "problemamat" ?
Van vkinek ilyesmi? Tapasztalat vele? Ha szukseges lenne egy tovabbi netes eleresnek beallitanom egy mobilos internetet, azt hogyan lehetne ehhez a felallashoz hozza adni?

Koszi!

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.