Igen, én is az antennára gondoltam, de valamelyik hajnalban meg hirtelen volt jel, méghozzá 85%-os, és tökéletesen működött, egészen másnap délutánig. Akkor bekapcsoltam, és megint csak %-os volt. Otthon végignéztem az antennát, és rendben van minden, a szomszédba pedig annyit néztem, hogy a router belső antennával ad jelet, és a külső pedig felénk néz. A kábelen sérülést nem láttam, a csatlakozásokon kívülről nem láttam semmit.
A jelerősség mostanában időjárásfüggő, régebben még nem volt az. De úgy időjárásfüggő, hogy vagy látom a 10%-ot, vagy nem (pl. ha leszáll a köd). Érdekes módon 2 évig hóban/esőben ment jól. És akkor hajnalban is ugyanúgy, de nemértem, hogy miért csökken akkor le. Semmi sem árnyékol, a tetőn vannak az antennák, és tiszta a rálátás.
Mondtak olyat is, hogy lehet, hogy egy másik közelben levő router jele "nyomja el", de erre nem sok esélyt látok. Vagy lehet iylen? Milyen eszközök zavarhatnak be ilyen módon? 2 irányított antennát azért nehéz így bezavarni szerintem. Ma még próbálunk egy pár dolgot, aztán írom, ha lesz valami, addig is ha valami ötlet van ne tartsátok magatokba
Előre is köszönöm a választ!
Üdv.: Tamás
"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/