HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1181 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 16:07

Idézet: Cecy - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 13:13

Szevasztok!

Egy ismerősöm kérdezte, hogy meg tud-e osztani egy wifis netet további wifis kapcsolatokra?
Ehhez most router, vagy ap kell?

Nem vagyok nagyon otthon ebben a témában!

Előre is köszi!
Cecy

Természetessen meg. Milyen eszközzel csatlakozik most, mert ha mondjuk egy TP-LINK TL-WR543G akkor már csak egy AP kell. Azt tudd meg, hogy milyen eszköze van most.

#1182 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 07:55

Idézet

Természetessen meg. Milyen eszközzel csatlakozik most, mert ha mondjuk egy TP-LINK TL-WR543G akkor már csak egy AP kell. Azt tudd meg, hogy milyen eszköze van most.

Pontos tipust nem tudok, de megkérdezem.

Annyi biztos, hogy egy wifi kártya csücsül az asztali gépben, és meg szeretné mindezt osztani a laptoppal is, de úgy, hogy közben a lakásban bárhol tartózkodhasson...
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#1183 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 11:05

Idézet: Cecy - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 7:55

Pontos tipust nem tudok, de megkérdezem.

Annyi biztos, hogy egy wifi kártya csücsül az asztali gépben, és meg szeretné mindezt osztani a laptoppal is, de úgy, hogy közben a lakásban bárhol tartózkodhasson...

Acsi ez igy erdekes. Van egy elofizetese ami WLAN -os. Ezt a kapcsolatot egy a PC-jeben levo WLAN kartyaval eri el. Akkor pontositas keppen:
- abba a kartyaba egy kis antenna van rateve
- vagy egy hosszu kabelen egy nagyobb antenna
ami az IPS adotornyara iranyul.

Mind ket esetben a kovetkezot lehet tenni:
- a pc-s Wlan kartya helyett kell szerezni egy D-Link DWL-810+ vagy hasonlo funkcioju kutyut.
- az IPS-sel egyeztet mit kell az eszkozben beallitani kapcsolati tulajdonsagban, beallitja
- ebbol UTP kabelen egy wlan-routerba, de elotte be a pc-jebe ellenorizve mukodik e a kapcsolata, mjd a routerba.
- ezutan laptop, pc ben levo wlan eszkozzel a routerre csatlakozik es orul.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1184 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 14:54

Idézet

- vagy egy hosszu kabelen egy nagyobb antenna
ami az IPS adotornyara iranyul.

Ez a helyzet áll fenn. Egyébként valamilyen d-link wifi kártya, pontos típust nem tudtak mondani.

Az a baj, hogy ha meg is valósítható a dolog, akkor sem biztos, hogy az ISP ezt jó szemmel nézné, pláne ha még tud is róla.

Plussz, ha mindez meg is van, akkor sem egy 5e forintos beruházás. A kütyü amit ajánlottatok használtan is kb. 10e forint + Wifi router/acces point...ugye?
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#1185 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 12:42

CSumi Tagok!

Az a lényeg, hogy 2 wlan routert akarok összekötni wifin keresztül, wds beállítva, meg a mac címek, csatizna is sztem 1máshoz, de ipv6 címet nemkapok....Így a hálózat csak helyi lesz....Még annyit, hogy utp patch kábellel csatizik a routerem a gép lan csatijához.....Modemből nem megy kábel a routerbe, ez nagy gond? Válaszokat előre is köszi :)

Aki tud segíteni pls heelp! :) :respect:

Csáó

#1186 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 15:14

Sziasztok!

A segítségeteket kérem, mert már lassan megőrülök. A netem wifin keresztül kapom a "szomszédból". Ami olyan ~100méterre van légvonalban. Az ottani eszköz egy 54mbps-es SMC Barricade router, és ~8-9méteres kábellel van fellőve a tetőre egy 18db-es yagi, ami az én ugyanilyen típusú antennámra néz, tiszta rálátással. Itthon egy Micronet típusú 54mbps-es hálókártya van, ennek a teljesítményével nincs gond, ha jólemlékszek 16db-es jel leadásra képes.
A rendszer egészen eddig, csaknem 2 évig működött kifogástalanul! Azonban pár hete már igen alacsony volt a jelerősség, és a napokban meg is szűnt (WLANMon szerint 10-12%-os a jel, a normális 70-85% helyett, amit a rendszer vitt esőben-hóban tökéletesen).
Itthon leellenőriztem minden kábelt, újracsináltam az összes csatlakozót, ellenőriztem az antennát, de semmi változás, a környéken lévő routereket látom, tudok hozzájuk csatlakozni, a saját hálónkat pedig alig-alig. A szomszédba a router jó (benti antennával tökéletes jelet ad), az antenna felénk néz. És mégsem jó.
Tegnap hajnalban arra lettem figyelmes, hogy bejelentkezett a skype. Sikeresen csatlakozott a saját hálónkra a gépem, 70-85%-os jelerősséggel, nem ingadozott, beton stabil volt. Hát néztem nagyot... Ma délután viszont ugyanúgy 10-12%, szakadozik, stb.
Már a hajamat tépem, egyszerűen nemtudom mi lehet az oka!

Ha valakinek valamilyen ötlett van, hogy mi lehet az, nagyon szépen kérem mondja. Okozhatja ez szoftveres probléma? Mindenhova tudok csatlakozni, így én ezt kizártam, a saját hálónkra is ment tegnap hajnalba (érthetetlen okoknál fogva). De nem vagyok egy WiFi expert.

Üdv.: Tamás
"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#1187 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 15:39

Idézet: rocker69 - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 15:14

Ha van mód más vevővel tesztelni az adót, akkor meg kéne tenni. Esetleg próba routerrel kiváltani a Barracudát.

#1188 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 15:47

Értem, sajna ahhoz kell a másik fél is, hogy ezt kipróbálhassam.
Okozhat-e szoftveres probléma ilyeneket? Vagy esetleg hülyülhet-e meg így router? Hogy egyszer max jelet ad, aztán meg ilyen picit (de beltéri antennával meg tök jól mentek a dolgok). Másik router nemnagyon van kéznél, amivel kipróbálhatnánk sajnos.

#1189 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 17:29

Idézet: Cecy - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 14:54

Ez a helyzet áll fenn. Egyébként valamilyen d-link wifi kártya, pontos típust nem tudtak mondani.

Az a baj, hogy ha meg is valósítható a dolog, akkor sem biztos, hogy az ISP ezt jó szemmel nézné, pláne ha még tud is róla.

Plussz, ha mindez meg is van, akkor sem egy 5e forintos beruházás. A kütyü amit ajánlottatok használtan is kb. 10e forint + Wifi router/acces point...ugye?

Ja hat nem olcso.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1190 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 20:35

Idézet: rocker69 - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 15:47

Értem, sajna ahhoz kell a másik fél is, hogy ezt kipróbálhassam.

Leg valószínübbnek a router antennáját tartom levezetésestől. Ha időjárás (hőmérsékletfüggést) látsz, az erősíti. 100 m nem sok, ha valaki van a szomszédodban, annál rákérdezhetsz a jelszitváltozásra.
Nem hinném, h ha csak nem valami perverz vírosz, bármi is állítgatná az adáserősséget. A vételkészség meg azt gondolom, fizikai adottság.

#1191 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 11:14

Igen, én is az antennára gondoltam, de valamelyik hajnalban meg hirtelen volt jel, méghozzá 85%-os, és tökéletesen működött, egészen másnap délutánig. Akkor bekapcsoltam, és megint csak %-os volt. Otthon végignéztem az antennát, és rendben van minden, a szomszédba pedig annyit néztem, hogy a router belső antennával ad jelet, és a külső pedig felénk néz. A kábelen sérülést nem láttam, a csatlakozásokon kívülről nem láttam semmit.
A jelerősség mostanában időjárásfüggő, régebben még nem volt az. De úgy időjárásfüggő, hogy vagy látom a 10%-ot, vagy nem (pl. ha leszáll a köd). Érdekes módon 2 évig hóban/esőben ment jól. És akkor hajnalban is ugyanúgy, de nemértem, hogy miért csökken akkor le. Semmi sem árnyékol, a tetőn vannak az antennák, és tiszta a rálátás.

Mondtak olyat is, hogy lehet, hogy egy másik közelben levő router jele "nyomja el", de erre nem sok esélyt látok. Vagy lehet iylen? Milyen eszközök zavarhatnak be ilyen módon? 2 irányított antennát azért nehéz így bezavarni szerintem. Ma még próbálunk egy pár dolgot, aztán írom, ha lesz valami, addig is ha valami ötlet van ne tartsátok magatokba :)

Előre is köszönöm a választ!

#1192 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 25. 11:45

ÜdV!

Kis segítséget kérnék az alábbira:
van egy asztali gép mely wireless kapja a jeleket egy Buffalo Airstation G54 switchről
ha a gép mellé teszek egy laptopot arról viszont nem működik a csatlakozás (hálózatot észleli, ha megadom SSID-n a nevét, mert állítólag a szolgáltató így titkosította + wepes kódolás)

Hiába klónozom, a működő asztali gép beállításait usb-n átviszem a laptopra se működik :(
És feltűnt hogya laptopnak a protokolljai között nem szerepel az AEGIS... erre szükség lenne? (ASUS a laptop, Aerios wireless modullal)

Egyébkent a laptop más helyen gond nélkül megy

Hogy lehetne a switch beállításaihoz férni? pl.ipcímét lekérni a működő géppel vagy bármi ami előrébb vinne, mert ha nyomok egy resetet a switchen akkor biztos működik a laptop is de elveszti a kódolását amit a szolgáltató adott de egy idő után lehet kiszorulok a hálózatból mert sok kalóz rámászik /mint a múltkor :) /
de így a reset utánni ujratitkosítás is érdekelne ha eccerűbb :)

Köszi

#1193 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 16:14

Idézet: rocker69 - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 11:14

Igen, én is az antennára gondoltam, de valamelyik hajnalban meg hirtelen volt jel, méghozzá 85%-os,

Ezen a frekvencián egy kis oxidálódás csodás dolgokat tud csinálni. Elmehetett egy forrasztás is. Feltehetően csőbe van húzva az antenna, szívhatott magába egy kis vizet, ami régóta dolgozik benne.
Menj át az antennás fórumba, szerintem megéri. Ettől függetlenül én miután egy harmadik kütyü segítségével megnéztem melyik oldalon van a hiba, szétszedném és felújítanám az antennát. Vagy élből építenék egy (dupla)bicirclet.

#1194 Felhasználó inaktív   Ro-land 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 22:26

Sziasztok!

Oylan kérédsem lenne h azokkal a wifis routerkekl amienk 2 antennája van lehet olyat h pl 2 yagit kötök rá ami tök más felé néz és máshoz csatalkozik? szal h a 2 antenna segítségével kliens ként tudok e 2 ap hez csatlakozni. vagy netán olyat h az egyik bridge a másik meg cliens?
Tudnátok estleg tipust ajánlani amivel ez megvalósítható ?
Köszi

#1195 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 22:32

Idézet: Ro-land - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 23:26

Sziasztok!

Oylan kérédsem lenne h azokkal a wifis routerkekl amienk 2 antennája van lehet olyat h pl 2 yagit kötök rá ami tök más felé néz és máshoz csatalkozik? szal h a 2 antenna segítségével kliens ként tudok e 2 ap hez csatlakozni. vagy netán olyat h az egyik bridge a másik meg cliens?
Tudnátok estleg tipust ajánlani amivel ez megvalósítható ?
Köszi

olvass vissza

#1196 Felhasználó inaktív   joepapa24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 11:35

wifi haloban, mitm attack hoz (ap es egy kliens koze) kell hogy az ap es a kliens gep is radios elerhetosegben legyen.
azaz a csomagok atmennek fizikailag a tamado gepen?

#1197 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 12:47

na, egy gyors kerdes.

van egy epulet, ezt le kene fedni wifivel. mivel azonban asbeton, meg nagy, ezért ugye egy wifi nem elég. tehát ugy kb. 5 db kell AP-bol.
namost, mindegyik AP madzagon log.

Ha ezeket osszehozom WDS-be, akkor megvalosul az, hogy egy nagy halonak latszodik az egesz (tehát az 5 wifi hatokoreben egyszeri bejelentkezes utan lehet roamingolni), és mindig arra az AP-re csatlakozik a kliens amelyiknek a legjobb a jele, valamint az adatok nem egy AP-n mennek ki, hanem minden ap a sajat madzagjat hasznalja?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1198 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 21:08

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 12:47

Ha ezeket osszehozom WDS-be, akkor megvalosul az, hogy egy nagy halonak latszodik az egesz (tehát az 5 wifi

Ez így biztosan nem. A WDS rádiós hálózatkiterjesztés. Valószínüleg egy AdHoc hálózati megoldás jobban megfelel. A gépegnek egymással is kell kapcsolat, vagy csak net?

#1199 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 13:52

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 21:08

Ez így biztosan nem. A WDS rádiós hálózatkiterjesztés. Valószínüleg egy AdHoc hálózati megoldás jobban megfelel. A gépegnek egymással is kell kapcsolat, vagy csak net?

nos, igen, halozati kiterjesztes, epp ezert jo. Van 5 AP-m, ötször akkora teruletet le tudok fedni vele mint egy AP-val. Csak a kérdés, hogy az adatok azok a legkozelebbi ap-ig mennek csak radion, és utana madzagon, vagy az elsodleges AP-ig megy wifin és onnet megy csak madzagon.

hogyan fednek le egy 3 emeletes vasbeton iskolat ad-hoccal :omg:
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1200 Felhasználó inaktív   Little Bit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 16:15

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 13:52

nos, igen, halozati kiterjesztes, epp ezert jo. Van 5 AP-m, ötször akkora teruletet le tudok fedni vele mint egy AP-val. Csak a kérdés, hogy az adatok azok a legkozelebbi ap-ig mennek csak radion, és utana madzagon, vagy az elsodleges AP-ig megy wifin és onnet megy csak madzagon.

hogyan fednek le egy 3 emeletes vasbeton iskolat ad-hoccal :omg:

Az adatok végig mennek a LAN - on és a wifi-n is. Az egész egy transzparens hálózat, mintha egy madzagos lógnának. Az IP cimek  nem üthetik egymást.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.