HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1241 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 04. 14:43

Idézet: secron - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 11:08

Kedves Jahno & Gyula2222!
Megjegyzéseiteket elolvastam és tudomásulvettem.
További kicsinyes vitákba nem kívánok résztvenni.
Kellemes fórumozást kívánok nektek!

Ezekután kérlek, tűzz be egy hozzászólásodat, amiben konstrukciós megfontolást, vagy gyakorlati építési tanácsot adtál.
Általánosan: ami több volt annál, h az én gyártmányom a megoldás a problémádra.

#1242 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 08:45

sziasztok
ha megosztom a wifimet a komámmal, akkor vhogy lehet felügyelni, hogy mekkora adatforgalmat generál?
mert a komám azt mondta, hogy csak levelezne, de szerintem van ott torrent is.
szerk.
SMC router, hátha fontos

Szerkesztette: Jóqtya 2008. 03. 05. 08:49 -kor

Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#1243 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 13:28

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 8:45

ha megosztom a wifimet a komámmal, akkor vhogy lehet felügyelni, hogy mekkora adatforgalmat generál?

Az SMC tág fogalom, vannak gyengébb és jobb képességű típusai. Érdemes átnézni a fórumába.
Én a komolyabb típusoknál sávszélességmanagementről tudok, a boot naplófile tudtommal nem tartalmazza.
Én ha anagyon fontos a kérdés, beraknék a gépembe még egy hálókártyát, a másodikba beraknám a routert a wan portjával (akkor nem lát változást a koma) és a router forgalmát figyeltetném egy programmal.

#1244 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 13:47

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 12:28

Az SMC tág fogalom, vannak gyengébb és jobb képességű típusai. Érdemes átnézni a fórumába.
Én a komolyabb típusoknál sávszélességmanagementről tudok, a boot naplófile tudtommal nem tartalmazza.
Én ha anagyon fontos a kérdés, beraknék a gépembe még egy hálókártyát, a másodikba beraknám a routert a wan portjával (akkor nem lát változást a koma) és a router forgalmát figyeltetném egy programmal.

Áááá, ez csak egy kis alap router, WBR14-es. Abban nem managelhető semmi.
Plusz hálókártyát meg csak a laptoptáskába tudnék berakni. :)
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#1245 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 13:53

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 13:47

Áááá, ez csak egy kis alap router, WBR14-es. Abban nem managelhető semmi.
Plusz hálókártyát meg csak a laptoptáskába tudnék berakni. :)

Akkor marad vagy egy akár a sarokban heverő kis gép beüzemelése, vagy beszerezhető USB-be dugható lan adapter. Állítólag drága és lassú. :)

#1246 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 19:37

Ezért ugyis kivégzés jár majd, de nem olvasok végig több tonna oldalt...
Azt meg lehet csinalni valahogy hogy van egy sima LAN-on bejövö internetem a laptopba, amiben van egy WLAN kütyü, és a WLAN-on keresztul megosztani a netet? (telefonomnak kéne)
Köszi
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1247 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 19:45

Idézet: Wyco - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 19:37

Azt meg lehet csinalni valahogy hogy van egy sima LAN-on bejövö internetem a laptopba, amiben van egy WLAN kütyü, és a WLAN-on keresztul megosztani a netet? (telefonomnak kéne)

Ha a laptop kártyája tudja az AP-nek is becézett bázisállomás módot, akkor biztos. Ha a telefon tudja az AdHoc kapcsolatot, akkor megintcsak. Persze a telónak Wireless szabvány szerintinek kell lennie.
A részletekért viszont olvasgass. :)

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 03. 14. 19:50 -kor

#1248 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 19:50

A telcsi N95, a noti kártyája meg Intel Pro Wireless 3945ABG :)
De majd keresgélek, köszi mindenesetre

Szerkesztette: Wyco 2008. 03. 14. 19:50 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1249 Felhasználó inaktív   uhuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 20:33

Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni.
Van egy FujitsuSiemens Amilo 1705 laptopom amin Vista van telepítve Wifin keresztül csatlakozom otthon a TP-LINK routerhez amin egy 8Mbit/s-os ADSL-t osztok meg .A problémám az hogy ha wifivel csatlakozok nagyon lassú a net még a felét sem éri el a sebesség és böngészéskor olyan mint ha 56k.s nettel mennék iszonyat lassú.Drivereket már cseréltem.Xp vel is ugyan ez volt a helyzet.Ha van ötletetek akkor segítsetek
Az a nap, amikor a Microsoft olyan terméket készít, amellyel nem lehet szívni, talán az a nap lesz, amikor elkezdenek porszívót gyártani.

#1250 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 07:44

Idézet: uhuka - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 21:33

Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni.
Van egy FujitsuSiemens Amilo 1705 laptopom amin Vista van telepítve Wifin keresztül csatlakozom otthon a TP-LINK routerhez amin egy 8Mbit/s-os ADSL-t osztok meg .A problémám az hogy ha wifivel csatlakozok nagyon lassú a net még a felét sem éri el a sebesség és böngészéskor olyan mint ha 56k.s nettel mennék iszonyat lassú.Drivereket már cseréltem.Xp vel is ugyan ez volt a helyzet.Ha van ötletetek akkor segítsetek

sok oka lehet
biztosan nem a szomszédra csatlakozol?
tedd át a wifi másik csatornára, mindenki a defaulton szotka használni, így meg zavarják egymást
nézd meg, milyen más hálókat látsz, és a lehető legtávolabb tegyed azoktól
routeren wifinél (ha van) turbo, plusz, extender meg hasonló csodákat kapcsolj ki

#1251 Felhasználó inaktív   SZaB 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 20:38

Sziasztok!

Egy ismerősöm szeretné az asztali gépét a barátnője notijával összekötni. Vásárolt egy usb-s wifi csodát aminek a telepítőjével abszolút nem boldogult(gyak. semmi hálózat nem volt) viszont az xp sikeresen telepítette. Ezzel csak annyi lenne a gond, hogy látja a 2 gép egymást, de azon kívül semmi.
Egyszerű fájl megosztásra, másolgatásra szeretné használni eddig sajnos nem sok sikerrel.
Lassan ott tart, hogy a sok konfigurálás miatt nem fog már működni a dolog :)
Mit kellene tenni, hogy ne csak lássa a 2 gép egymást hanem tudjanak is másolgatni egyikről a másikra?
Tipust egyelőre nem tudok mondani, de ha a megoldáshoz feltétlenül szükséges, megkérdezem.
Elősre is köszönöm a segítséget!

Szerkesztette: SZaB 2008. 03. 19. 20:39 -kor

#1252 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 00:48

Idézet: SZaB - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 20:38

Egy ismerősöm szeretné az asztali gépét a barátnője notijával összekötni.

Elvileg a helyi hálózatok, vagy a W hálózati varázsló meg egy pendrive  elég.
Gyakorlatilag létre kell hozni egy közös munkacsoportot és a megosztott erőforrásokat. Meg a tűzfalon engedélyezni a kapcsolathoz szükségeset, vagy a kapcsolat idejére kikapcsolni.

#1253 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 01:13

sziasztok van nekem egy routerem 54 ha veszek egy 108 gyorsabb lesz a net mert most azt hiszem 4000kb-es internet van de nem igazän vagyok vele megelégedve, tudom direkt csatlakozässal jobb lenne de nincs rä lehetöség :confused:
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1254 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 07:29

Idézet: pappas - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 2:13

sziasztok van nekem egy routerem 54 ha veszek egy 108 gyorsabb lesz a net mert most azt hiszem 4000kb-es internet van de nem igazän vagyok vele megelégedve, tudom direkt csatlakozässal jobb lenne de nincs rä lehetöség :confused:

nem

#1255 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 00:08

SMC WBR14S-N2 300Mbps vezeték nélküli Router + USB300 USB adapter - ezt árulják most a vizes fiúk olcsóért. Van valakinek tapasztalata vele?
 aláírás
Spoiler

#1256 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 04:32

Idézet: worxland - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 0:08

SMC WBR14S-N2 300Mbps vezeték nélküli Router + USB300 USB adapter - ezt árulják most a vizes fiúk olcsóért. Van valakinek tapasztalata vele?

Erre a kérdésre az SMC fórumon elöbb kapsz választ.

#1257 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 09:11

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 4:32

Erre a kérdésre az SMC fórumon elöbb kapsz választ.

OK, megpróbálom ott is.
 aláírás
Spoiler

#1258 Felhasználó inaktív   letenye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 13:10

Sziasztok!

Lenne egy Linksys WAP11-es access pontom amivel kapcsolódok egy internet szolgáltató álltal üzemeltetett másik Ap-hoz! A szolgáltató szerint az AP-nak 172.18.1.xxx ip cimetkell adni és WirelessClient módot kell használni. A pc-nek pedig 192.168.0.xxx az ip cime.
A probléma az hogy a WAP11-re csak akkor lehet kapcsolódni ha a PC ip cime is 172.18.0.xxx.
Abban a pillanatban ha valami más IP-t állitok be a PC-nek akkor már nem tudok kapcsolódni a WAP11-re.

Van erre valami megoldás? :think:

#1259 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 13:36

Idézet: letenye - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 13:10

Sziasztok!

Lenne egy Linksys WAP11-es access pontom amivel kapcsolódok egy internet szolgáltató álltal üzemeltetett másik Ap-hoz! A szolgáltató szerint az AP-nak 172.18.1.xxx ip cimetkell adni és WirelessClient módot kell használni. A pc-nek pedig 192.168.0.xxx az ip cime.
A probléma az hogy a WAP11-re csak akkor lehet kapcsolódni ha a PC ip cime is 172.18.0.xxx.
Abban a pillanatban ha valami más IP-t állitok be a PC-nek akkor már nem tudok kapcsolódni a WAP11-re.

Az eredeti címzés mellett állítsd be az üzemmódot, és a kapcsolat küső címét.
A gépedet meg állítsd autofelismerésre, vagy kézi címzésnél átjárónak add meg a router címét.
A továbbiakat a Linksis fórumon.

#1260 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 16:58

Idézet: letenye - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 14:10

Sziasztok!

Mi a gondod ezzel?

Ha nem jó így, akkor egy wlan routert állíts be. Access pointtal ez a megoldás, ill. az amit a szolgáltató mond.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.