HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1561 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 25. 22:35

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 22:04

Meg van a készüléknek egy tól-ig áramfelvétele.

Elmélet. A stabilizátor is, erre írtuk, hogy a jobb poe cuccokban olyan van. Kérdés egy cuccnál merre van leírva, hogy milyen feszültséggel működik? Eleve a táp meg az eszköz amperigénye gyárilag is egy vicc, többszöröse az igényeltnek. Feszültségben meg X volt oda van írva. Eszköz 17 volt, táp 17 volt, kész.
Make love not Wor.

#1562 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 25. 22:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 22:35

Elmélet. A stabilizátor is, erre írtuk, hogy a jobb poe cuccokban olyan van.

Kérlek, ne bosszants. A távtáplálásra készített cuccoknál nyilván megadják a paramétereket.
Aki meg szobacuccot kíván más körülmények között alkalmazni, az szererezze meg a hozzá szükséges tudást. Tanuljon, vagy vegye meg egy szakember munkáját. Vagy csinálhat vakrepülést.
Amivel én találkoztam, abban általában egy kapcsolóüzemű csoda állította elő a belső feszültségeket. Ezek általában elég tág határok között működnek. Felső értékre irányadó a bemeneti pufferkondi feszültsége.
Amúgy meg egy kéziműszer sokmindent meg tud mutatni. Feszültségeket és a valódi áramfelvételt is.

#1563 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 23:40

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 23:52

Kérlek, ne bosszants. A távtáplálásra készített cuccoknál nyilván megadják a paramétereket.

Aztán az első sarki LinkSys vagy mikről beszélve ezt hol adják meg? Mérőműszer olyan, azt mondja, amit a táp kiad magából. Aztán messzebb viszed, esni fog. Ezért jó a több feszültség, a végén meg lestabilizálni, oszt minden meg van oldva. Ehhez kell a jó POE feladós konverteres basz.
Make love not Wor.

#1564 Felhasználó inaktív   kabelbarat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 30. 12:37

Sziasztok!

Érdeklődnék, van-e valakinek tapasztalata, hogy rendben működik-e a DD-WRT firmware a Wistron RDAA-81-es AP-n?

Köszi...

#1565 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 01:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 23:40

Aztán az első sarki LinkSys vagy mikről beszélve ezt hol adják meg? Mérőműszer olyan, azt mondja, amit a táp kiad magából. Aztán messzebb viszed, esni fog. Ezért jó a több feszültség, a végén meg lestabilizálni, oszt minden meg van oldva. Ehhez kell a jó POE feladós konverteres basz.

Nézd meg mégegyszer amiket irkáltam, akkor nem fogsz kekeckedni.
A router áramfelvétele és feszültségigénye nem függ attól, mi van előtte. Ezt kell valami módon biztosítani.
Erről és a biztosítás lehetőségeiről beszéltem.

#1566 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 02:47

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. okt. 31., péntek - 1:51

A router áramfelvétele és feszültségigénye nem függ attól, mi van előtte. Ezt kell valami módon biztosítani.
Erről és a biztosítás lehetőségeiről beszéltem.

Én meg arról, hogy első sarki routernek X voltos a tápja, azt bedugjuk a POEcsatiba, aztán mire eljut a routerig, arra X-feszültségesés lesz, amiből adódnak problémák.

Igen, tudom, Mikrotikhoz oda van írva a működési tartomány, meg lehet küldeni jó sok fesszel, mert lestabilizál. Ezt a stabilizálást illene az "egyéb" routereknél megoldani a POE közdarabban. Amit pgyafi elkezdett, az ilyen gagyizós, feszültségesős, másképp meg X-Y volt közti feszből mondjuk állítson elő 5 vagy 12 voltot, ami pont kell nekem a routerbe. Ezt közvetlen a router előtt kell megtenni, nem a 80 méteres UTP elején. Természetesen a példában említett 5-12 volt az X és Y közt legyen.

Ha meg az átlag csak kábelből álló POE közdarabot nézzük, akkor azzal átlag júzer csak szopni fog, mikor eszébe sem jut a fesz esés a hosszú drót miatt. Ilyen ok miatt az OBI-s kapunyitós telefonokat sem győzöm újravezetékezni, mikor a vagyonvédelmes kábelt 0.75-re cserélve működik  :p
Make love not Wor.

#1567 Felhasználó inaktív   Chase 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 11:49

Helló!

Adott az alábbi otthoni kiépítés:

T-Com ADSL <-> SMC WBR14S-N2 router <-> Desktop-gép1 + Desktop-gép2

A gép1 utp kábellel van a routerhez csatlakoztatva, a gép2-ben van egy 'g'-s wi-fi kártya+külső antenna és azzal kapcsolódik.
A routerben csak a 'g' protokoll van engedélyezve, a jelerősség a gép2-n mindig "ötpálcás".

A probélma a következő: a két gép között a file másolás használhatatlanul lassú, kb. 1000 kbyte/sec körül van, így gyakorlatilag nagyobb file-okat (pl.: egy 700 MB-os filmet) képtelenség átmásolni, azaz átmegy, de nagyon lassan, függetlenül attól, hogy melyik gépről melyikre indítom a másolást. A web elérés a wi-fi-s gépen tökéletesen, gyorsan működik.

Kép

(Megnéztem a dologot egy barátomnál, akinél ugyanígy van kiépítve az otthoni hálózat, csak más márkájú eszközökkel, ott 20-25000 kbyte/sec a file másolás stabilan.)

Próbáltam a router-t mixed módba rakni, hogy az összes protokoll engedélyezve legyen, de nem változott semmi, ugyanígy lassú volt a file-átvitel.

Mitől lehet ez, ill. hogyan lehetne gyorsabb másolásra bírni?
„Biztos, hogy nem volt normális a Stalker-bárban a jávai táncosnő!”

Config

#1568 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 13:41

Idézet: Chase - Dátum: 2008. Nov. 1., Saturday - 12:49

(Megnéztem a dologot egy barátomnál, akinél ugyanígy van kiépítve az otthoni hálózat, csak más márkájú eszközökkel, ott 20-25000 kbyte/sec a file másolás stabilan.)

Azt hogy csinálja?

http://www.google.hu/search?ie=UTF-8&q=250...yte+in+megabits
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#1569 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 13:42

Idézet: Chase - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 11:49

Kép

Ezmiez?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#1570 Felhasználó inaktív   Chase 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 15:14

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 14:41

Sehogy, teljesen hülyeséget írtam, valami összekeveredett a fejemben :)

Szóval 4000-5000 kbyte/sec-al tud másolni, amivel már én is elégedett lennék, de sajnos nálam maximum csak a negyede ennek.

Szóval a kérdés fennáll.

Config

#1571 Felhasználó inaktív   Chase 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 15:15

Idézet: Öregszem - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 14:42

Ezmiez?

Illusztráció  :D

Config

#1572 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 15:23

Idézet: Chase - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 15:14

Szóval 4000-5000 kbyte/sec-al tud másolni, amivel már én is elégedett lennék, de sajnos nálam maximum csak a negyede ennek.

5 megabájt/sec még mindig soknak tűnik  :think:
Make love not Wor.

#1573 Felhasználó inaktív   Chase 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 15:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 16:23

5 megabájt/sec még mindig soknak tűnik  :think:

Ha szabad kérnem koncentráljunk arra, hogy nálam mitől lehet ilyen lassú!  :)

(Nem igazán értek én ehhez, de az 5 megabyte/sec az bőven belül van a 'g' szabvány 54 megabit/sec-es elméleti sebességén, nem?)

Config

#1574 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 15:38

Idézet: Chase - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 15:34

(Nem igazán értek én ehhez, de az 5 megabyte/sec az bőven belül van a 'g' szabvány 54 megabit/sec-es elméleti sebességén, nem?)

Azon belül vagy, gyakorlatban ez úgy fizikailag tudja is a felét. Innentől 2 wlan közt 1 routeren belül már csak kb. 10 megabit, alig 800 kilobyte/sec a sebesség. Lan-wlan közt lyan 2-2.5 megabyte/sec.
Make love not Wor.

#1575 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 16:01

Idézet: Chase - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 16:14

Sehogy, teljesen hülyeséget írtam, valami összekeveredett a fejemben :)

Szóval a kérdés fennáll.

Milyen eszközökkel?
Biztos, hogy wifi és nem kábelen megy ennyivel?

+ nem írtad a desktop gépek felépítését ill. szoftvereit; régi gépnél csodák nincsenek

pl. neki jobb gépei, eszközei vannak

#1576 Felhasználó inaktív   kabelbarat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 19:08

Idézet: kabelbarat - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 12:37

Sziasztok!

Érdeklődnék, van-e valakinek tapasztalata, hogy rendben működik-e a DD-WRT firmware a Wistron RDAA-81-es AP-n?

Köszi...

Senki nem használ ilyen az AP-?

#1577 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 02:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 31., péntek - 2:47

Én meg arról, hogy első sarki routernek X voltos a tápja, azt bedugjuk a POEcsatiba, aztán mire eljut a routerig, arra X-feszültségesés lesz, amiből adódnak problémák.

Avval kezdtem, h egy szobarouter távtáplálásához tudás kell, amit vagy megtanul valaki, vagy megveszi egy szagember tudását.
Első megoldásként mondtam, a router melletti feszstabilizálást.
Utána azt, h hogyan lehet kiszámolni a távtáplálásból adódó feszültségesés miatt szükséges indulófeszültséget. Az eredeti táp nyilván általában ilyen esetekben felejtős.
A router áramfelvétele ahogy néztem, alig változik a terhelés függvényében. Ritka etrém esetektől eltekintve az áramerősségingadozásból adódó tápkábel feszültségesésváltozás bőven kissebb, mint a router tápfeszmargója, tehát a tápfesz szabályozható a tápegységoldalról is.
Ha valaki nem akar méretezni, akkor még behúzás előtt ki is mérheti a tápkábelén a feszültségesést, illetve a routercsatlakozásnál mérve beállíthatja a tápegységét.

#1578 Felhasználó inaktív   pamutmamut 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 17:48

Sziasztok!

Van egy hálózatom 10.30.70.x tartományban ahol van 3 db Cisco Access Point. Ezekhez tudok csatlakozni, de nincs rajtuk semmilyen védelem (WPA stb.). Szeretném levédeni, hogy ne férjen hozzá bárki. Nem tudok belépni rájuk mert nem tudom az IP címüket. Próbáltam scannelni a hálózatot, de ebben a tartományban nem találtam meg őket. Sajnos 9 méter magasan vannak, úgyhogy egyenlőre távolról szeretném elérni őket. Van valakinek valami ötlete?

#1579 Felhasználó inaktív   arcadas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 00:35

Üdv!

Adott egy routerrel szét osztott internet, amire két wi-fi-s laptop csatlakozik, plussz nekem van egy asztali gépem, de nincs benne wifi-hez szükséges kártya, viszont van egy linksys routerem.

Az lenne a kérdés hogy hogyan tudom megoldani, hogy a router csatlakozzon a másik router által adott internetre majd a jelet tovább adja az asztali gépnek, azaz az asztalin tudjak internetezni a saját routeremmel. Mit kell a router beállításoknál csinálni?

Előre is köszönöm a segítséget!
ASRock P4S61, Celeron 2.4, 2x256 400Hz DDR, Abit Radeon 9550 128DDR.

#1580 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 09:01

Idézet: arcadas - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 1:35

Üdv!

Adott egy routerrel szét osztott internet, amire két wi-fi-s laptop csatlakozik, plussz nekem van egy asztali gépem, de nincs benne wifi-hez szükséges kártya, viszont van egy linksys routerem.

Az lenne a kérdés hogy hogyan tudom megoldani, hogy a router csatlakozzon a másik router által adott internetre majd a jelet tovább adja az asztali gépnek, azaz az asztalin tudjak internetezni a saját routeremmel. Mit kell a router beállításoknál csinálni?

Előre is köszönöm a segítséget!

Úgy, hogy kábelel összekötöd a két routert. A fö routernak az egyik lan portját összekötöd a másik router modem portjával. és máris két routeren megy a net.
a gépbe megint egy kábel amit az ethernet vezérlöhöz kötsz és ami megy a router egyik lan portjába.

Egyszerüen sorba kötöd a routereket. 

Szerkesztette: pappas 2008. 11. 08. 09:09 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.