Hellósztok, volna egy kérdésem és talán itt találok ehhez leginkább segítséget. Adott egy Linksys WRT54GC, ami mint AP működik kizárólag. (Tudom, hogy router meg minden, de kellett egy AP, ez meg ott volt talomban.

) Tökéletesen teszi is a feladatát, az egyetlen gond az, hogy ahol van onnan nem képes lefedni az egész területet amit kellene. Odébb kellene mozgatni, de sajnos így is éppen elér odáig a táp, tovább nem lehet vinni. Ezt szeretném áthidalni valami PoE megoldással. Nézegettem mindenféle megoldást, találtam szabványos és kevésbé szabványos megoldást a kérdésre, de igazából ennyire nem értek hozzá. A cucc tápellátása ahogy nézem a doksija szerint 3.3V DC 2A, ezt kellene valahogy eljuttatni hozzá.
A távolság amennyire el kellene jutnia az UTP-n kb. max 10-15 méter. Gondolkoztam azon, hogy valahol olvastam közvetlen is rá lehetne küldeni (nem 802.3af kompatibilis megoldás

) a szabad érpárokra a delejt, oszt utazzon és a router előtt meg leveszem... De olvastam, hogy annyira nagy lehet a feszültségesés, hogy így már nem biztos, hogy menne, vagy ha menne is, akkor sincs garantálva, hogy nagyobb teljesítménynél ne borulna meg.
A kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőség ezt a kütyüt megtáplálni valahogy így PoE-n keresztül, illetve ha igen, akkor tudtok ajánlani konkrétan erre eszközt (injektor-splitter) amivel ez megoldható ? Amiket eddig találtam azok nem tudom jók lennének-e, mert mindhez oda volt írva, hogy 5, 7, 12V-t küldenek... Ami meg kicsit sok lenne ennek a cuccnak, ráadásul nagyon kisipari megoldásoknak tűntek azok jó része is. Illetve annak kockázatán kívül, hogy adatátviteli gondok lehetnek, működne-e, ha közvetlen küldeném a delejt a szabad érpárokon, és a router előtt meg levenném ? Vagy felejtsem el az egészet ?
Köszi!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.