HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1741 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 13. 00:53

Hümmm, wlan panelantennát kellene vennem kültérre. Pár 100 métereket kellene áthidalni, legrosszabb esetben is tiszta rálátással 1 kilométert, lehetőleg 5-6 giga közé méretezve. Bár ahogy nézem a 2.4-es antennával sincs nagy baj ha 5g-n megy :-)

Valamint kis panel féle, ami úgy 10 méteres körzetben ellát mindenfélét nettel. Tudom, ezt egy kis botbasz is megoldja, de jó lenne az érzékenységet növelni, mert lehetnek durva zajok is a környéken.

Össze is futottam a legérdekesebb márkákkal:

Elboxrf
Atlas
Itelite

Seltechre legalább hallottam, hogy szar, de van valami preferrált márka, akkor hosszabb linkre 5 gigán jó lenne, valamint így rövidebb távra 2.4-et szórni.

Aztán ahogy lesem úgyis Skycon lesz belőle, de klassikus Jirous az tetszik, csak önálló panelből 13 dbis a legdruvább, az meg lehet kevéske lesz.

Lehet 17 dbi már jó lenne, de nyilván minél nagyobb, annál jobb, ha nincs jobb, akkor megveszem ezt:

http://www.wireless-bolt.hu/detailproduct....roductid=363475

Vagy ennek van jó ára, mert előző az kültéri doboz is, de nyilván nem megy bele az eszközöm.

http://www.agendaage...&ProductID=8787

Bezzeg júzernek kiajánlanám a legdrágábbat, aztán kész  :Đ
Make love not Wor.

#1742 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 13. 00:59

Csinálj egy jóképű bicirclet. ;)

#1743 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 01:06

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 0:59

Csinálj egy jóképű bicirclet. ;)

Azzal többet el kell pöcsölni, mint amibe ezek kerülnek, és nem biztos, hogy jó lesz. Úgy is mondhatom, hogy nincs benne gyakorlatom, béna vagyok hozzá, meg mire utánajárok, kipöcsölöm, meg legyártom azt a 4-5 darabot, ami kell, hát tudja a fene. Elég lesz nekem mással szopni, valahogy instant megoldással jobban járnék, az legalább 99%, hogy működik, enyémeket meg próbálgatná a fene tesztidőszakkal.
Make love not Wor.

#1744 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 01:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 2:06

Azzal többet el kell pöcsölni, mint amibe ezek kerülnek, és nem biztos, hogy jó lesz. Úgy is mondhatom, hogy nincs benne gyakorlatom, béna vagyok hozzá, meg mire utánajárok, kipöcsölöm, meg legyártom azt a 4-5 darabot, ami kell, hát tudja a fene. Elég lesz nekem mással szopni, valahogy instant megoldással jobban járnék, az legalább 99%, hogy működik, enyémeket meg próbálgatná a fene tesztidőszakkal.

Jaja!
Arra már én is rájöttem, h manapság már rohadtul nem éri meg vesződni: gyártani...
Valami be is tojt a hálómban nemrégen kari előtt:) Persze kb 5 éve mentek a saját antennáim 2,4-en: biquadok. Nem volt idő tesztelni sem, mert ott volt a kari, aztán tojtam belé, megvettem vmi atlas legolcsóbb panelokat 3-4 k között azt kész:) Ledobtam a régi csak B-s ap-t is, aztán helyére ment egy wrt54gl, 1 óra alatt összedobtam az egészet, nem teszteltem én semmit h mi lehetett a baj, aztán volt kevés szopás, és merry christmas :):):)

Atlasra aszonták boltban h elég jó márka, de hát franc tudja, mert persze h el akarja adni, mi mást mondana. Amúgy ez a legolcsóbb 2,4-es Atlas panel olyan böszme nehéz monstrum, teli van anyaggal. Nem sajnálták belőle. Esküszöm ha beadnám méh-be többet kapnék a fémért, mint amennyiért vettem:)))

De amúgy meg az antennashop -os antennák is jók!

Sőt, én még a Seltech-ről is jót hallottam... Sőt van is 3db 5 gigás seltech szektorom, de még nem használtam őket! Majd meglátom!

#1745 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 21:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 0:53

Hümmm, wlan panelantennát kellene vennem kültérre. Pár 100 métereket kellene áthidalni, legrosszabb esetben is tiszta rálátással 1 kilométert, lehetőleg 5-6 giga közé méretezve. Bár ahogy nézem a 2.4-es antennával sincs nagy baj ha 5g-n megy :-)

Valamint kis panel féle, ami úgy 10 méteres körzetben ellát mindenfélét nettel. Tudom, ezt egy kis botbasz is megoldja, de jó lenne az érzékenységet növelni, mert lehetnek durva zajok is a környéken.

Össze is futottam a legérdekesebb márkákkal:

Elboxrf
Atlas
Itelite

Seltechre legalább hallottam, hogy szar, de van valami preferrált márka, akkor hosszabb linkre 5 gigán jó lenne, valamint így rövidebb távra 2.4-et szórni.

Aztán ahogy lesem úgyis Skycon lesz belőle, de klassikus Jirous az tetszik, csak önálló panelből 13 dbis a legdruvább, az meg lehet kevéske lesz.

Lehet 17 dbi már jó lenne, de nyilván minél nagyobb, annál jobb, ha nincs jobb, akkor megveszem ezt:

http://www.wireless-bolt.hu/detailproduct....roductid=363475

Vagy ennek van jó ára, mert előző az kültéri doboz is, de nyilván nem megy bele az eszközöm.

http://www.agendaage...&ProductID=8787

Bezzeg júzernek kiajánlanám a legdrágábbat, aztán kész  :Đ

http://www.wlan-ok.hu/product.php?producti...9&cat=29&page=1
http://www.wlan-ok.hu/product.php?producti...9&cat=29&page=1

De ennyi erővel olcsóbb egy nano...

#1746 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 01:04

Idézet: lrajmon - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 21:05

Ssszameg, ezt a kettőt ráadásul régebben néztem. Remélem működni is fog, köszöntem!
Make love not Wor.

#1747 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 11:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 14., szombat - 1:04

Ssszameg, ezt a kettőt ráadásul régebben néztem. Remélem működni is fog, köszöntem!

Ezek jók ilyet használunk egy IPS-nél és eddig nem volt gondunk velük.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1748 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 15:24

Hosszabb ideje próbálom megoldani a következő problémát:
(Megjegyzem igyekeztem utánaolvasni, de eddig egyik leirás sem segített)

Az otthoni hálózat 3 gépből áll. Felállás Router - 1. gép (kábelen) Vista Ultimate 64 bit, 2. gép Notebook Vista Ultimate 64 bit (vagy Win7 beta 64 bit) (wireless),  3 gép XP Prof SP3 (wireless).

Csak az XP-s géppel van probléma, a másik kettőnél mind a fájlmegosztás, mind a távoli asztal jól működik, oda-vissza.

Az XP alatt megosztottam  a meghajtókat.  Hálózat varázslóval létrehoztam a munkacsoportot.
Ha belépek a munkacsoportba, látom a többi gépet és azokat el is érem, tehát ebbe az irányba a fáljmegosztás működik.

A többi gépről amelyeken Vista van, látom a munkacsoportban az XP-s gépet, de nem tudom elérni. A diagnosztizálás sem ad eredményt, illetve annyit, hogy a pingeléssel nem sikerült elérni az XP-s gépemet.

Természetesen az XP-s gépen fiókjelszó van és a tűzfalon is engedélyezve van a fájlemegosztás és a hálózat.

Köszönöm a segítséget!
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#1749 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 15:28

Idézet: dupi - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 15:24

illetve annyit, hogy a pingeléssel nem sikerült elérni az XP-s gépemet.

ping az tűzfal miatt van, de ebben szerintem ntlm lesz a ludas. Sokszor megírtam, tán a nevem alatt is kereshető.
Make love not Wor.

#1750 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 18:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 16:28

ping az tűzfal miatt van, de ebben szerintem ntlm lesz a ludas. Sokszor megírtam, tán a nevem alatt is kereshető.

Köszönöm, jól feladtad a leckét!

Ezt találtam összesen, ha erre gondoltál:  (?)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
start menü, futtatás: secpol.msc

Ott listában Hálózati biztonság: Lan kezelő hitelesítési szintje. Itt kellene olyat beállítani, amit a NAS támogat :-) De előbb kipakolnám, hogy ne júzer/jelszó legyen, hanem guest/vendég elérés, hátha.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itt próbálkoztam, ezzel azzal, de nagyon sok beállítási lehetőség van ami az angol szövegből erre hasonlít, de nem jutottam el a megoldásig.
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#1751 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 12:53

Nem tudod elérni microsoft hálózaton tallózva a gépet. Van hibaüzenet?

Start, futtatás, \\gépnév\megosztás_neve-vel sem sikerül? Ott is hibaüzenet?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1752 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 01:07

Hellósztok, volna egy kérdésem és talán itt találok ehhez leginkább segítséget. Adott egy Linksys WRT54GC, ami mint AP működik kizárólag. (Tudom, hogy router meg minden, de kellett egy AP, ez meg ott volt talomban. :) ) Tökéletesen teszi is a feladatát, az egyetlen gond az, hogy ahol van onnan nem képes lefedni az egész területet amit kellene. Odébb kellene mozgatni, de sajnos így is éppen elér odáig a táp, tovább nem lehet vinni. Ezt szeretném áthidalni valami PoE megoldással. Nézegettem mindenféle megoldást, találtam szabványos és kevésbé szabványos megoldást a kérdésre, de igazából ennyire nem értek hozzá. A cucc tápellátása ahogy nézem a doksija szerint 3.3V DC 2A, ezt kellene valahogy eljuttatni hozzá.

A távolság amennyire el kellene jutnia az UTP-n kb. max 10-15 méter. Gondolkoztam azon, hogy valahol olvastam közvetlen is rá lehetne küldeni (nem 802.3af kompatibilis megoldás :) ) a szabad érpárokra a delejt, oszt utazzon és a router előtt meg leveszem... De olvastam, hogy annyira nagy lehet a feszültségesés, hogy így már nem biztos, hogy menne, vagy ha menne is, akkor sincs garantálva, hogy nagyobb teljesítménynél ne borulna meg.

A kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőség ezt a kütyüt megtáplálni valahogy így PoE-n keresztül, illetve ha igen, akkor tudtok ajánlani konkrétan erre eszközt (injektor-splitter) amivel ez megoldható ? Amiket eddig találtam azok nem tudom jók lennének-e, mert mindhez oda volt írva, hogy 5, 7, 12V-t küldenek... Ami meg kicsit sok lenne ennek a cuccnak, ráadásul nagyon kisipari megoldásoknak tűntek azok jó része is. Illetve annak kockázatán kívül, hogy adatátviteli gondok lehetnek, működne-e, ha közvetlen küldeném a delejt a szabad érpárokon, és a router előtt meg levenném ? Vagy felejtsem el az egészet ?

Köszi!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#1753 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 03:50

A 220-as hosszabbító nem megoldás?
Az UTP mellé nem tudsz befűzni egy 2*1,5-2,5 négyzetmilis vezetéket, amin kis feszültségesés mellett elmegy a router tápfesze?

Szerkesztette: Gyula2222 2009. 03. 27. 03:51 -kor

#1754 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 09:47

Idézet: iNTi - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 2:07

Hellósztok,...

Ez nem erre való. Ahogy Gyula2222 kolléga is mondja, oda 230-as toldás kell, kész, azzal nincs szívás. Nem igányel külső eszközt, ráadásul nem csak 10-15 méter lehet, stb...
Tehát pár méter kábel, vagy 10 ezer forintos eszköz, te döntesz. 2A-t nem olyan egyszerű átküldeni UTP-n úgy, hogy 100 megás legyen a "digitális forgalom" is. De biztos van megoldás, de szerintem ebben az esetben egy sima rézérpár az, ami 230-as... :)

ps.: most nézem: En a 230-as oldalban gondolkodtam. De a routernek adott 9-12V-ot is simán lehet rézen küldeni nem hogy 10 méterre, jóval tovább is. Oszt nem kell semmi eszközt venni, mert a PoE az kiépítést igényel, s nem olyan olcsó. Egy rézérpár simán megfelel. Valamivel olcsóbb és garantáltan működik. ... :)

Szerkesztette: Warrior 2009. 03. 27. 09:50 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1755 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 11:39

Köszönöm a válaszokat. A 230-as toldás necces lenne, ráadásul csak az UTP mellett tudnám közvetlen vinni, ami meg ugyanúgy bezavarhat a forgalomba, illetve az már nem biztos, hogy elfér. Sajnos eléggé nehéz is lenne elvezetni és elrakni a dugaszt úgy, hogy ne legyen annyira gány meg legyen helye.

Viszont behúzni egy vékonyabb vezetéket még tudok amivel megtoldom a tápnak a hosszát. Ez működhet ? Ráadásul közben néztem lehet, hogy a jelenlegi helyétől elég elvinni 5 méterre egy fal másik oldalára és jó lenne.

Egyébként a PoE ennyire rossz megoldás ?

#1756 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 13:29

Idézet: iNTi - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 12:39

...
Egyébként a PoE ennyire rossz megoldás ?

Ebben az esetben igen, mert semmi speckó igény nincs. 2A-es terhelés nem kevés.

#1757 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 13:50

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 14:29

Ebben az esetben igen, mert semmi speckó igény nincs. 2A-es terhelés nem kevés.

Na, annyiban változott a helyzet, hogy baszta a csőrömet a dolog, hogy ennyire ne lenne szabványos és felmásztam a cucchoz. Az adapteren az output +5V - 1A a megjelölés. Ami azért érdekes, mert a linksys oldalán levő adatlapon meg 3.3V 2.0A van a PDF doksiban. Ezek szerint meg lehet küldeni 5V-s PoE-vel is, arra meg vannak már egész használható lókoszt megoldások. Persze ettől függetlenül valszeg olcsóbb lesz amit javasoltatok. Köszönöm!

#1758 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 14:05

Ritka az olyan helyiség, amelyben nincsen egy nyamvadt konnektor (sem).
Ha van, akkor nem tudom, min görcsölsz. Ha nincsen extra kikapcsolási igényed (ami egyébként ma már elég olcsón megoldható akár egy rádióvezérelt konnektorral (hosszabbítóval) is),  akkor igazán sima ügy.
Az eltérő tápadatok lehetnek abból, h a routerben van egy kapcsolóüzemű csoda, amelynek a minimum igénye 3.3 V, 5 V ból meg kevesebbet szívva tudja megcsinálni azt, ami a belének kell.

#1759 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 18:35

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 13:53

Nem tudod elérni microsoft hálózaton tallózva a gépet. Van hibaüzenet?

Start, futtatás, \\gépnév\megosztás_neve-vel sem sikerül? Ott is hibaüzenet?

Elnézést Warrior, de olyan sokáig nem reagált senki, hogy a napokban már nem is néztem  a fórumot.

A Windows nem tud kapcsolatot létesíteni a \\"fioknev" öszetevővel. Ezt a hibaüzenetet kapom.

Az amit javasolsz, az sajnos nekem nem egyértelmű, nem tudom mi lenne pontosan az a "gépnév\megosztás_neve", így azt nem próbáltam ki.

Felvetnék neked még egy problémát: távoli asztalt csak fiókjelszavas belépéssel lehet használni.
Nincs olyan lehetőség, hogy a gép tovább fusson ugyanabban a fiókban, miután elhagyom a vezérlést a távolból?

#1760 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 18:37

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 15:05

Ritka az olyan helyiség, amelyben nincsen egy nyamvadt konnektor (sem).
Ha van, akkor nem tudom, min görcsölsz. Ha nincsen extra kikapcsolási igényed (ami egyébként ma már elég olcsón megoldható akár egy rádióvezérelt konnektorral (hosszabbítóval) is),  akkor igazán sima ügy.
Az eltérő tápadatok lehetnek abból, h a routerben van egy kapcsolóüzemű csoda, amelynek a minimum igénye 3.3 V, 5 V ból meg kevesebbet szívva tudja megcsinálni azt, ami a belének kell.

Nem a konnektor a baj. Hanem ahol a konnektor van. A szemközti falon jóval odébb és lejjebb. Azért meg csak nem fogok egy hosszabbítót végig húzni a plafonon meg mindenhol, hogy delejt adjak neki. Ez csúnya gányolás. Tehát ezt a hosszabbítót hagyjuk, ha ez lett volna a gond, akkor ide fel sem teszem a kérdést. De közben tisztázódott ez az 5V dolog is, így már valszeg meg tudom oldani távolról. Akár a mutatott PoE kütyükkel, akár azzal a megoldással amit vázoltatok, hogy behúzok két vékony eret a csatornába és arról veszem le. :)

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.