HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2001 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 01. 17. 10:09

Idézet: Gubek - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 5:02

Ajánlom a fórum használok kedvencét: Linksys WRT320N, ha olcsóbb kellene akkor szintén Linksys WRT120N vagy WRT160N esetleg WRT160NL.

wrt120 nem igazi n-es, így frankón túlárazott, a wrt160-nak úgy tűnik hasonló wifis problémája van, mint a wag sorozatnak, így kuka. az nl meg, ha valakinek usb nem kell, megint kiesik.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2002 Felhasználó inaktív   progger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 19. 16:16

Idézet: avman - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 10:09

wrt120 nem igazi n-es, így frankón túlárazott, a wrt160-nak úgy tűnik hasonló wifis problémája van, mint a wag sorozatnak, így kuka. az nl meg, ha valakinek usb nem kell, megint kiesik.

ok, akkor ezek szerint marad a Linksys WRT320N.
Ha viszont mégsem Linksys, akkor a TP-Link TL-WR1043ND -ről mi a tapasztalat?
köszi,
progger

#2003 Felhasználó inaktív   dezsol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 21:15

Üdv mindenkinek.
Van egy Tp-link wifi g-s routerem amivel a netet otthon megosztom.
Az lenne a kérdésem hogy több géppel csatlakozok rá és ezek a gépek a routeren keresztülk el tudják érni egymást is valahogy vagy csak a netet?
Ha nem akkor mi kell ahhoz hogy 2 gép között vezeték nélkül másoljak file-okat?

#2004 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 20. 21:31

Elérik.

#2005 Felhasználó inaktív   dezsol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 23:14

Idézet: Fresi - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 22:31

Elérik.

Sikerült részben.
Hiába osztom meg a mappákat, meg engedélyezem mindenki számára hogy hozzáférjen , csak nem fér hozzá.
Egy vistás gépről máslnám az adatokat egy win7-es gépre, szerencsére a public részt engedi elérni így oda bemásolok mindent amit át akarok rakni és onnan másolom.
Csak nagyon lassú max 1000-1300kb/s és van vagy 80 giga amit át kell tolni, de majd szép apránként.

#2006 Felhasználó inaktív   dezsol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 23:15

Van 2 xp-s gép is az működik rendesen, megosztottam mindent és mindenhez hozzáférek az új gépről.

#2007 Felhasználó inaktív   Antimonius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 19:31

Sziasztok!

Bocs hogy egy új kérdéssel ugrok be a témába.

Láttatok már olyan esetet, hogy egy wifi-s router ssid-je csak úgy megváltozott  ("magától") annak ellenére, hogy a router kívülről nem menedzselhető, valamint hogy a wifi- wep titkosítás mellett csak az  engedélylistában megadott mac address-ekkel érhető el?
Linksys wrt54g-ről van szó. A log szerint más gép nem járt a hálózatban. Az ssid broadcast-olva van.

A környéken komoly jelerősséggel van vagy négy-öt titkosítatlan hálózat is (közöttük linksys is).

Nem tudom igazolni, de véleményem szerint vagy feltörték ezt a hálózatot, vagy valami véletlen folytán (mondjuk ütköző ssid miatt) válaszott "magának" egyedi ssid-t a router.

Jó lenne tudni, mert akkor valamit ki kellene találni a biztonság fenntartása érdekében. jól tudom, hogy nem a wep kulcs itt a titkosítás csúcsa, de azt reméltem hogy a mac elérési lista eleget segít.

Esetleg az ssid broadcast tiltása még segíthet? Hátha úgy nincs annyira szem előtt ez a hálózat.

Én eddig ilyet még nem láttam.

Szerintetek?

#2008 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 25. 19:53

Idézet: Antimonius - Dátum: 2010. jan. 25., hétfő - 19:31

Én eddig ilyet még nem láttam.

Szerintetek?

Lan felől nézve kihúz/bedug után SSID megváltozott, a jelszó meg nem? Miről, mire? Más nem?
Make love not Wor.

#2009 Felhasználó inaktív   Antimonius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 20:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 25., hétfő - 20:53

Lan felől nézve kihúz/bedug után SSID megváltozott, a jelszó meg nem? Miről, mire? Más nem?

Pontosan.

Lan felől nézve egyik reggelre nem sikerült a klienseknek feljelentkezni. Hibakeresés (ssid lista böngészése, általunk ismert és eredetileg megadott ssid keresgélése (nincs meg)).
Linksys router áramtalanít, hibakersés előző módon végrehajtva, eredmény azonos.
Ekkor egy drótos kliens bedug, routerre feljelentkezik (név, jelszó működött tehát változatlan volt az eredetileg beállítotthoz képest).
Wifi szekcióban a várt (és eredetileg ismert ssid) helyett egy új ssid áll, mely ssid-t az előző hibakereséséekkor már láttunk az ssid listában de arra a névre nem kívántunk jelentkezni, mert nem a sajátunknak ismertük.

Hozzáteszem, hogy a tévedés két okból is kizárható:
1. Minden beállítás (az ssid is) dokumentálva van papíron elzárt helyen.
2. Az egyik kliens nem a windows hálózati támogatását használja hanem a wifi vevő saját software-ét amelyben  a beállítható profil híven őrizte az eredeti (de már nem létező) ssid-t.

Tehát semmi sem változott, kizárólag az ssid. Egyébként a balga módon alapbeállításként megadott linksys név változott oly módon, hogy a linksys szó kiegészült "_xy_1234" karakterekkel.

Nos?

#2010 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 17:47

Idézet: Antimonius - Dátum: 2010. jan. 25., hétfő - 20:09

Pontosan.

Lan felől nézve egyik reggelre nem sikerült a klienseknek feljelentkezni. Hibakeresés (ssid lista böngészése, általunk ismert és eredetileg megadott ssid keresgélése (nincs meg)).
Linksys router áramtalanít, hibakersés előző módon végrehajtva, eredmény azonos.
Ekkor egy drótos kliens bedug, routerre feljelentkezik (név, jelszó működött tehát változatlan volt az eredetileg beállítotthoz képest).
Wifi szekcióban a várt (és eredetileg ismert ssid) helyett egy új ssid áll, mely ssid-t az előző hibakereséséekkor már láttunk az ssid listában de arra a névre nem kívántunk jelentkezni, mert nem a sajátunknak ismertük.

Hozzáteszem, hogy a tévedés két okból is kizárható:
1. Minden beállítás (az ssid is) dokumentálva van papíron elzárt helyen.
2. Az egyik kliens nem a windows hálózati támogatását használja hanem a wifi vevő saját software-ét amelyben  a beállítható profil híven őrizte az eredeti (de már nem létező) ssid-t.

Tehát semmi sem változott, kizárólag az ssid. Egyébként a balga módon alapbeállításként megadott linksys név változott oly módon, hogy a linksys szó kiegészült "_xy_1234" karakterekkel.

Nos?

Le kell szokni a WEP-ről...

#2011 Felhasználó inaktív   progger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 23:49

Idézet: progger - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 16:16

...a TP-Link TL-WR1043ND -ről mi a tapasztalat?

No eldőlt, a fent nevezett router lesz és kész :)
Még egy utolsó kérdés a rendelés előtt. Jelenleg egy BCM4306 chipsetes wlan kártya van a notebookomba. Tudom, nem N-es az majd ezután jön, csak annyit kérdeznék, hogy ha a router megfelelő lesz végre akkor a kártya hozza e a névleges 54 mbit-es teljesítményt?
Köszi,
progger

#2012 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 14:03

Digi netem van és Vistám. Gondom a következő:

Két hete nem volt internetem ezért a földszinten lakó ismerősünk megengedte, hogy rácsatlakozzak a wifi routerükre. Csak a hétvégére szólt a segítség. MAC adress szűrés volt a routerén. Azóta törölve lettem és már nem tudok rácsatlakozni a routerükre. Ennek ellenére többször előfordult, hogy erre a routerre csatlakozik a Vista és nem az Én wifi routeremre.

Miért van ez? A szomszéd, már nem használható routerére csatlakozom.

Az automatikus indítás-ból kivettem a pipát: Link. Ez megoldást jelent?

Köszi a választ.

#2013 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 15:53

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 14:03

Ennek ellenére többször előfordult, hogy erre a routerre csatlakozik a Vista és nem az Én wifi routeremre.

Miért van ez? A szomszéd, már nem használható routerére csatlakozom.

Linket nem néztem, de töröld ki a szomszédhoz szóló hálózati csatlakozást.
Make love not Wor.

#2014 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 08:40

Egy dell studio 1555-ben szeretnék hálókártyát cserélni n-esre.
Van valakinek tapasztalata, hogy mi megy bele?
TL-WN961N-re gondoltam első körben.

#2015 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 09:52

Közben megnéztem mi megy bele, half mpcie kártya kell bele.
Ilyet nem tud valaki?

#2016 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 14:05

Szerintem az lenne a legegyszerűbb ha vennél egy USB-s adaptert.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2017 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 09:21

Idézet: Gubek - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 13:05

Szerintem az lenne a legegyszerűbb ha vennél egy USB-s adaptert.

Igen hülye tanács....

#2018 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 15:16

Ha a routerben le van tiltva az ssid broadcast, akkor az ssid ismerete nélkül rá lehet csatlakozni? Letiltottam a routeremben, most ssid nélkül látszik a mac címe az elérhető hálózat listájában, de úgy tűnik, hogy így nem tudok rácsatlakozni (ez is lenne a cél). Kézzel beírva a nevet természetesen megy.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2019 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 15:56

Idézet: potyo - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 15:16

Ha a routerben le van tiltva az ssid broadcast, akkor az ssid ismerete nélkül rá lehet csatlakozni? Letiltottam a routeremben, most ssid nélkül látszik a mac címe az elérhető hálózat listájában, de úgy tűnik, hogy így nem tudok rácsatlakozni (ez is lenne a cél). Kézzel beírva a nevet természetesen megy.

Ennek pont ez a neve, hogy aki nem tudja, az nem csatlakozik, aki tudja, az kézzel megadja.
Make love not Wor.

#2020 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 12:17

Üdv,
olyan problémám lenne, hogy adott egy asztali gép meg egy noti, d-link dir300 wifi routerrel karöltve. Az asztali gépen egy partíciót megosztottam, hogy hálón el tudjam érni a dolgokat. A notin látom is a hálózatok között, a tartalmát is kilistázza viszont sem másolni sem megnyitni nem engedi őket. Ez mitől lehet?
Amúgy beállítottam, hogy a megosztott mappa tartalmát lehessen a hálózaton keresztül is változtatni, mert először erre gyanakodtam, de nem ez volt a bibi...

A használt oprendszerek pedig:
asztali - win xp prof sp2
noti - win7 32bit

Előre is köszönöm annak aki segít!

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102