Vezetek nelkuli LAN III
Elküldve: 2006. 11. 13. 14:45
és akik napi 3-4 órát vonatoznak suliba azok egy idő után nagyon tudnak unatkozni...
amit akartunk film megnéztük, cuccot elolvastuk...
innen jött az ötlet, rendezünk paryt
Elküldve: 2006. 11. 13. 16:32
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 13:08
Minden vonaton ott van a 220V IC-ken minden 2. ülésnél. Személyvonaton meg a kocsi azon végén ahol a WC van az ajtó mellett az 1-es ülés alatt.
Elküldve: 2006. 11. 13. 17:48
Idézet: Greenthunder - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 11:52
Hívd fel őket további infóért bár szerintem a leírása elég...
Wline WLG-USB SMA adapter
Az ára 6.300 brutto...
Elküldve: 2006. 11. 14. 00:47
Van egy ASUS (WL-500Deluxe) routerem, és egy GIGABYTE (GN-WP01GS) adapterem. A routerre vettem ma egy 5 dBi-s antennát, de a jelerősség így is 0-7% között mocorog. Most épp 0%, de net azért van... Nem szeretnék túl sokat költeni már a dologra, azt szeretném kérdezni, hogy mi lenne a legegyszerűű/olcsóbb megoldás? Az adapterre is egy antenna (ha igen, mekkora, és csak ez elég lehet-e), vagy kábellel elvinni valamelyik antennát közelebb?
Biztos sokan kérdeztek már ilyent, bocs.
Előre is köszi: Danikoka
Elküldve: 2006. 11. 14. 01:13
Pár napja vettem egy asus wl-550gE whireless routert, egy asus wl-138G V2 kártyával.
Azóta szívok vele. A router a legfrissebb firmware-el frissítve sem tökéletes. A DHCP osztás státusza hol mutatja a kábellel rákötött gép címét, hol nem. Ennél még az ősrégi SMC 7004ABR is korrektebben dolgozott. Ezzel még kiegyeznék. Ami problémásabb, a 21-es FTP portot nem rejti el. A távoli managementet kikapcsoltam, más opciót erre nem találtam, bár nem volt még sok időm foglalkozni vele.
A kártya drivere viszont csaknem az őrületbe kergetett. Manuális beállításokkal nem tudtam életet lehelni belé, ha mégis sikerült, a DHCP nem osztott IP-t.
Egyedül az "EZsetup" tudta kibillenteni ebből az állapotból, itt is trükközni kellett. A driver, és a mobile manager a hálózat detektálásánál hibával elszál, csak a reboot segít. Előfordul, hogy csak megnyitom a mobile managert, már összezuhan. Kimondottan kiforratlannak találom a cuccost. Találkozott már vki hasonlóval? A kártya jelszintje, mint többeknél tényleg kimondottan gyengének bizonyult.
Nem akarom elhinni, hogy egy asus cucc ennyire bizonytalan.... :confused:
Vagy csak egyedül én szenvednék vele..?
Elküldve: 2006. 11. 17. 11:09
Szó volt itt az előbb a notebook-ok adhoc módban való direkt kapcsolatáról, nekem pontosan kéne tudnom hogy őket beállítani XP alatt. Sajna próbálgatni nem tudom mivel Vistám van
laptop: Acer 5101 aWLMi ~ AMD Turion 64 MK36, 15.4" WXGA, ATI X1100, 100Gb HDD, 2 Gb DDR2
phone: iPhone 3GS 16 Gb, jailbraked
Elküldve: 2006. 11. 18. 21:00
Segítséget kérek (a témában szinte teljesen járatlan vagyok).
Van egy asztali PC, ami LAN kábellel kapcsolódik egy most vásárolt Ergenic Wireless Network Broadband Roiter 11b wl-006 routerhez. Sikerült beállítanom mindent (?), a net működik. És van egy Notebook, amihez telepítettem a routerhez kapott Am1772 Wireless Lan Chipset nevű hálókártyát. A kezelési útmutatót követve (ami szerint ez a router egy Sitecom wl-114 lenne) nem a Windows (egyébként XP SP2), hanem az AMD konfigurációs segédletét "használom". A notebook érzékeli a jelet, kitűnően, de a hálózati cím lekérésénél nem jut tovább.
IP adress: 0.0.0.0
Subnet: 0.0.0.0
Gateway: None
DHCP: 255.255.255.255
Ezeket írja ki a kapcsolat tulajdonságainál.
Mit kellene beállítanom? Vagy valamit elrontottam? (Már kétszer újrakezdtem az egészet, volt reset.) Semmi ötletem nincs.
Ha valaki tud, légyszí segítsen, csak értsek valamit belőle, mert ez a rész teljesen kínai (még) a számomra.
Köszi előre is.
Elküldve: 2006. 11. 18. 22:09
Idézet: digitka - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 1:13
Nem mindig érdemes a legújabb drivert próbálgatni. Pl én felraktam az Intel 2200BG wlankártyámhoz a legújabb drivert és még csatlakozni sem bírt a routerhez, visszatettem a régit és működött egyől. Próbálj meg keresi egy régebbi verziót és azzal megnézni, hogy akkoris produkálja-e a hibákat.
Idézet: Zungika - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 21:00
Asztali gép, hogy kapja az IP-t, dhcp vagy fix? AMD programod hagyd, próbáld a win sajátjával. Próbálj meg kézzel ip-t adni a wlan kártyának. Routerben ugye engedélyezve van a noti mac-je?
Ergenicről sosem hallottam, miért vettél ilyet, miértnem valami normálisat?
Érdemes elolvasni az itteni irodalmát, mennyit szívtak már vele, meg, hogy már vásárlás előtt nem ajánlottuk többen is, erre mégis megvette, most akkor mit mondjunk?
https://forum.hwsw.h...4154&hl=ergenic
Elküldve: 2006. 11. 18. 22:34
Idézet: Fresi - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 22:09
Ergenicről sosem hallottam, miért vettél ilyet, miértnem valami normálisat?
Érdemes elolvasni az itteni irodalmát, mennyit szívtak már vele, meg, hogy már vásárlás előtt nem ajánlottuk többen is, erre mégis megvette, most akkor mit mondjunk?
https://forum.hwsw.h...4154&hl=ergenic
Asztali dhcp kapja az ip-t. Hogy adjak kézzel ip-t a wlannak? Mint írtam nem értek ehhez a témához. Mit kell írni az ip-címhez, az alhálózati maszkhoz, az alapértelmezett átjáróhoz, az elsődleges és másodlagos dns-szolgáltatóhoz?
Routerben egyelőre nem állítottam be MAC szűrést. (Örülök, hogy eddig eljutottam.)
Azért vettem ilyet, mert ennyi pénzem volt rá, és volt hozzá a két db wlan kártya.
Elküldve: 2006. 11. 19. 11:11
Nem tudom,hogy volt-e már erről szó, pedig elég sokat olvasgattam itt a fórumon...
Szóval: Chello-s netet szeretnék megosztani wifis routerrel. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e úgy oldani a megosztást, hogy mondjuk 50-50%-ban osszon a két gép között?Gondolok it arra, hogy ha ez egyik gépen megy a letöltés, akkor a másik gépnek is maradjon sávszélessége és az egyik gép ne a másik gép rovárásra menjen...illetve dinamikus sávszélosztást csinálni?
Lehet, nem méregdrága pénzért kapni olyan routert amiket már lehet így programozni?
Ha lehet milyenek jöhetnek szóba és kb. mennyibe fájnak?
Még túlságosan nem ástam magam a témába, aki tud hozzászólni, tegye meg!
köszi!
Elküldve: 2006. 11. 19. 17:32
(hotspot készül)
ÜDV: Tracert
Elküldve: 2006. 11. 20. 15:44
szóval hogy lehet pl legegyszerübben egy wlan hálózat eléréset fizikailag korlátozni? mármint, hogy csak egy szép elnyujtott téglalap alaku helyiségben működjön, és ott bárki aki arra téved használhassa...
egyik cimbora kocsmát nyit free net-tel, csak azt akarja, h a szomszédok ne járjanak rá
gondolkodtunk mindenfélén, eddig a jelszavas beléptetés, mac szűrés, faraday kalitka iesmik voltak terítéken, de sorban mind kiesik... bár eddig a jelszó vezet
Elküldve: 2006. 11. 20. 15:44
Szerkesztette: Ashlon 2006. 11. 20. 15:45 -kor
Elküldve: 2006. 11. 20. 17:10
Idézet: Ashlon - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 14:44
szóval hogy lehet pl legegyszerübben egy wlan hálózat eléréset fizikailag korlátozni? mármint, hogy csak egy szép elnyujtott téglalap alaku helyiségben működjön, és ott bárki aki arra téved használhassa...
egyik cimbora kocsmát nyit free net-tel, csak azt akarja, h a szomszédok ne járjanak rá
gondolkodtunk mindenfélén, eddig a jelszavas beléptetés, mac szűrés, faraday kalitka iesmik voltak terítéken, de sorban mind kiesik... bár eddig a jelszó vezet
Lehet kapni különböző árnyékoló burkolatokat. Címet ne kérj, google, keress biztonságtechnikai cégeket. Drága lesz.
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2006. 11. 20. 17:20
Idézet: Ashlon - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 15:44
Acélháló...
De előtte próbáld ki, mert lehet a szomszédok amúgy is csak közvetlen a fal tövében tudnák lopni 100 db-s antennákkal felszerelve :Đ
Elküldve: 2006. 11. 20. 21:40
Elküldve: 2006. 11. 22. 07:20
Idézet: sz9 - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 21:40
WPA-PSK elegendő, ha elég hosszú kulcsot választasz. MAC szűrés, SSID hide, virtual AP, detektálás, Radius server, VPN, stb. szintén lehet megoldás, csak pénztárca kérdése.
Elküldve: 2006. 11. 22. 10:35
Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 7:20
Kocsmába tervezik a hotspotot. Ott a user hol fog hatvanakárhány karakteres jelszót gépelgetni? Azt se tudja mi a MAC címe.
Elküldve: 2006. 11. 22. 16:49
Kábelezz vazze
Elküldve: 2006. 11. 22. 20:11
már erősen gondolkodunk a kábelen is,ugyis minden fal melletti asztalhoz kerül egy 230 dugalj, esélyes, h vésünk be mindenhova pl egy 2es rj45aljzatot...
de csak-csak elegánsabb lenne, ha beesik a megfáradt fősulis, és két zh között, meg egy sör mellett (opcionálisan bedugja power), átfutja levelezés, letölti meg finomít a legújjabb puskákon stb...
meg eddigi belátás szerint olcsóbb is lenne vmi wlan ru, max majd sasoljuk néha, hányan használják rajtunk kívül, aztán mac-re tiltunk... aztán reméljük nem írkálja át a szomszéd minden nap
Szerkesztette: Ashlon 2006. 11. 22. 20:14 -kor

Súgó
A téma zárva.