HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2901 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 09. 24. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 09. 24. 13:55

Anyagár cca 200 forint és kevesebb, mint egy órai munka számomra.

Ha van kondi. És értünk hozzá. Meg van rendes páka. És még mindig ott tartunk, hogy nem ez a megoldás.
Make love not Wor.

#2902 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 09. 24. 14:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 09. 24. 14:55

Randán félrebeszélsz.
Csak vélelmezhető késztetés által vezérelten ...... (böffentetted ide azt amit).
A hiba javítás (ha ésszel csinálják), akkor a lehetséges okok összegyűjtésével kezdődik.
Utána következik, h meghatározunk egy valószínűségi sorrendet, majd további vizsgálatokba kezdünk.
A két tökéletes készülékről annyit, ha tökéletesek lennének, akkor nem lenne együttműködési probléma (mert ugyanazon szabvány szerintiek (elvileg)).
Az meg egyéni felkészültség kérdése, h ki mi mellett dönt, ha nincs próbakészüléke.
Én egy jópár évet futott készülék esetében vélelmezem a kondenzátor elöregedésből származó hibát is és mielőtt megvennék egy másikat, kicserélem azt a pár kondenzátort. Anyagár cca 200 forint és kevesebb, mint egy órai munka számomra.
Az a következő kérdés, h a routernek miért rosszabb a kommunikációs képessége, mint a hálókártyáé.
Végül felhívom rá a figyelmedet, h a fórumok ÉRTEKEZŐ helyek.

Az ADSL modem szétszedése: http://oldradio.tesl...awei/huawei.htm
Az együttműködési probléma meg...
Mondjuk van néhány postaláda, amin a levélbedobó nyílás függőlegesen van kialakítva. Jön a postás és megpróbálja vízszintesen bedobni a levelet, ahogy általában szokta. Nem fog menni, pedig a levél és a nyílás is szabvány. Át kell állítani a postást, hogy...
Na szerintem már túllihegtük a dolgot, de az biztos, hogy egy esetleges beállítási problémát nem a készülék szétbombázásával kell kezdeni.

#2903 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 09. 24. 13:22

Ha van kondi. És értünk hozzá. Meg van rendes páka. És még mindig ott tartunk, hogy nem ez a megoldás.

Ott tartunk, h lehetséges, h ez is egy megoldás.
És, igen. Van akinek egy modem (a fórumtársunk szavaival élve egy komplett motor) egy alkatrész és van akinek egy kondenzátor.
Az amit csináltok egy üres és itt a fórumon KÖZKÁRTÉKONY (tévhit terjesztő, hibalehetőséget eltakarni igyekvő) belemenés. Mondjátok: mitől féltek ennyire?

#2904 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 14:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 09. 24. 15:30

Nem megoldás. Ettől BIZTOSAN nem fog megjavulni. Vagy indokolnád, hogy milyen az a kondenzátor, ami csak akkor rosszalkodik, ha TPLink router van beledugva?

És nem mi terjesztjük a tévhitet. Ha fagy, bizonytalan, eldobálja a vonalat, akkor szét lehet bombázni. Bár ezt sem mindig érdemes. Esetünkben viszont PCről és más routerről is működik, sőt, eddig rendesen működött routerről, az újjal meg el sem indul. Biztos hirtelen a csere pillanatában felfúvódtrak a kondik, mi?

LEgalább írtad volna azt, hogy jajj benéztem. De nem. Csakazértsem.
Make love not Wor.

#2905 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2014. 09. 24. 14:20

Az ADSL modem szétszedése: http://oldradio.tesl...awei/huawei.htm
Az együttműködési probléma meg...
Mondjuk van néhány postaláda, amin a levélbedobó nyílás függőlegesen van kialakítva. Jön a postás és megpróbálja vízszintesen bedobni a levelet, ahogy általában szokta. Nem fog menni, pedig a levél és a nyílás is szabvány. Át kell állítani a postást, hogy...
Na szerintem már túllihegtük a dolgot, de az biztos, hogy egy esetleges beállítási problémát nem a készülék szétbombázásával kell kezdeni.

A hasbara egyre inkább kifutó technika.

#2906 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 09. 24. 14:34

Nem megoldás. Ettől BIZTOSAN nem fog megjavulni. Vagy indokolnád, hogy milyen az a kondenzátor, ami csak akkor rosszalkodik, ha TPLink router van beledugva?

És nem mi terjesztjük a tévhitet. Ha fagy, bizonytalan, eldobálja a vonalat, akkor szét lehet bombázni. Bár ezt sem mindig érdemes. Esetünkben viszont PCről és más routerről is működik, sőt, eddig rendesen működött routerről, az újjal meg el sem indul. Biztos hirtelen a csere pillanatában felfúvódtrak a kondik, mi?

LEgalább írtad volna azt, hogy jajj benéztem. De nem. Csakazértsem.

Nem tudjuk, h az előző routert miért cserélték.
Ha kizárjuk a routerről indított betárcsázás félrekonfigurálását, akkor marad a fizikai jel kódolási, dekódolási hiba.
De unom a győzködéseteket. Különösen úgy, h nem az igazság kiderítése a célotok, hanem ego bajnokságot játszotok. Már mondtam, h a ki a nagyobb balfasz címet minden versengés nélkül nektek adom.

#2907 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 09. 24. 16:30

És, igen. Van akinek egy modem (a fórumtársunk szavaival élve egy komplett motor) egy alkatrész és van akinek egy kondenzátor.
Az amit csináltok egy üres és itt a fórumon KÖZKÁRTÉKONY (tévhit terjesztő, hibalehetőséget eltakarni igyekvő) belemenés. Mondjátok: mitől féltek ennyire?

Gyula!
Ha nem vetted volna észre, javasoltam olyan megoldásokat, amik esetleg megoldások és nem jár az eszköz megbontásával. Az általad javasolt kondenzátorcsere -egyetértve Jahnoval-, szerintem nem megoldás. Áruld el légyszi, hogy a beállítások végiggondolása mitől "KÖZKÁRTÉKONY" és főleg hogy terjeszti a tévhitet és takarja el a hibalehetőséget? Félni csak a butaságtól kell!

#2908 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 15:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2014. 09. 24. 14:46

Gyula!
Ha nem vetted volna észre, javasoltam olyan megoldásokat, amik esetleg megoldások és nem jár az eszköz megbontásával. Az általad javasolt kondenzátorcsere -egyetértve Jahnoval-, szerintem nem megoldás. Áruld el légyszi, hogy a beállítások végiggondolása mitől "KÖZKÁRTÉKONY" és főleg hogy terjeszti a tévhitet és takarja el a hibalehetőséget? Félni csak a butaságtól kell!

Beállítás a tárcsázási adatok. A többi beállítás (MTU) az átviteli sebességet befolyásolja csupán.
És nem mondtam, h mivel próbálkozzon először. Csak annyit mondtam, h az adott hibajelenséget kondenzátor öregedés is okozhatja (ezt is vegye számításba).
Egyébként pedig minden számtalan komponens együtthatásában létezik.
Miután a modem a hálókártyával együttműködik, igen valószínű, h a modem jele az egyik irányban csálé valamennyire, a routeré pedig a másik irányba. Pontosabban, a kóder és dekóder egymáshoz képest.
És már mondtam, a stíluson háborodtam fel. Ha azt írtad volna, h Te a kondenzátor hibát kis esélyűnek, vagy lehetetlennek gondolod, akkor nem szólok egy szót sem.

#2909 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 09. 24. 16:02

És nem mondtam, h mivel próbálkozzon először. Csak annyit mondtam, h az adott hibajelenséget kondenzátor öregedés is okozhatja (ezt is vegye számításba).

Igen, viszont ha a kondenzátor lenne, akkor a hiba az előző routerrel és egyébként is fennállna. Ezt próbáld megérteni, aztán léphetünk tovább. És mivel előtte más baja nem volt, így nem is kondenzátor a baja. Ergó feleslegesen rágjuk a gittet ezen is. Rendben, hogy Te tudsz valami okosságot, aztán ha leugatunk kártékonyak vagyunk, de ha minden nem ide való okosságot beírnánk, akkor sem lennénk előbbre.
Make love not Wor.

#2910 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 15:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 09. 24. 15:12

Igen, viszont ha a kondenzátor lenne, akkor a hiba az előző routerrel és egyébként is fennállna. Ezt próbáld megérteni, aztán léphetünk tovább. És mivel előtte más baja nem volt, így nem is kondenzátor a baja. Ergó feleslegesen rágjuk a gittet ezen is. Rendben, hogy Te tudsz valami okosságot, aztán ha leugatunk kártékonyak vagyunk, de ha minden nem ide való okosságot beírnánk, akkor sem lennénk előbbre.

Ha nem hiszed, akkor járj utána, vagy maradj meg a hitedben.
Ha pedig hernyózási kényszered van, javallom fogd vissza magadat.

#2911 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 09. 24. 17:02

Beállítás a tárcsázási adatok. A többi beállítás (MTU) az átviteli sebességet befolyásolja csupán.
Egyébként pedig minden számtalan komponens együtthatásában létezik.
Miután a modem a hálókártyával együttműködik, igen valószínű, h a modem jele az egyik irányban csálé valamennyire, a routeré pedig a másik irányba. Pontosabban, a kóder és dekóder egymáshoz képest.
És már mondtam, a stíluson háborodtam fel. Ha azt írtad volna, h Te a kondenzátor hibát kis esélyűnek, vagy lehetetlennek gondolod, akkor nem szólok egy szót sem.

Ha a stilust bántónak találtad akkor bocs! Vicces akartam lenni. Jó pár évet lehúztam szervizben és volt egy időszak, amikor divat volt a kondicsere alaplapon, úgyhogy q..va sok levált galvánt, fordítva beforrasztott (majd robbant) elkót és hasonlókat láttam.
Azt is rosszul tudod, hogy az MTU csak a sebesség miatt számít, bár valóban befolyásolja a sebességet. A fogadónak tudnia kell kezelni a teljes csomagot, ez a berendezés típusától (HW,firmware) függ. Ha túl nagy a csomag, akkor nem tud vele mit kezdeni, eldobja.

#2912 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 09. 24. 16:17

Ha nem hiszed, akkor járj utána, vagy maradj meg a hitedben.
Ha pedig hernyózási kényszered van, javallom fogd vissza magadat.

Értem én, hogy az új modem vásárlását nem tartod követendőnek, ha meg is lehet javítani a régit, mert pocsékolás stb. Viszont itt az a baj, hogy inkompatibilitásról van szó, két külön-külön működő eszköz együtt mégse jó. Te, és páran biztosan képesek vagytok, meg időd is van rá, hogy szétszedd, megnézd milyen kondik vannak benne, a környezetedben van ilyen bolt is, hogy a megfelelőt beszerezd, van is raktáron, vagy megrendelik x nap határidővel, s van időd forrasztgatni. S bízol benne, hogy fog menni, nem szakadozik stb. S ez idő alatt, ha nincs cseréd, nincs interneted se.

Ha meg valakinek fizetsz érte, akkor már nincs árelőnye ennek a megoldásnak, hisz 6,5 ezer a új, garis, új ADSL szűrővel és kábelekkel, s azonnal van. :)

Nekem egy 321B-be kellett ez az egy db kondi, félév volt még a modem elkészült.

Kép
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2913 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 15:52

De hogy (talán) végleg meggyőzzelek arról, hogy a kondiknak nincs szerepe, ezek földfüggetlen vonalak.
- az ethernet kábel soros elven működik, mint a neve is mutatja tp=twisted pair, tehát egy-egy érpár továbbít valamilyen jelet.
- a jelet úgy állítják elő, hogy az egyik vezetékre ráültetnek egy feszültséget a másika feszültség meghatározott különbségét. pl. az egyik vezeték 2,5 volt, a különbség 3,3 volt akkor a másik vezetékre 2,5+3,3=5,8 volt kerül vagy 2,5-3,3=-0,8V kerül. Mindegy milyen feszültség van az egyik vezetéken, a két vezeték feszültségkülönbsége MINDIG ugyanakkora eltérést mutat ugyanolyan jelnél.
- ezt a feszültségkülönbséget baromi egyszerű produkálni pl. egy zénerrel, kapcsolgatni egy flip-flop-al. (sehol egy kondi)
- a másik oldalon, a vevőnél pedig van egy komparátor, ami visszaadja a két vezeték feszültségkülönbségét
- a komparátorban tipikusan nincs kondenzátor.

#2914 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2014. 09. 24. 16:52

Viszont a tápjában van, aztán ha a tápját meg tudja rángatni, akkor borul az egész működése. Digitális elektronika működésének alapvető feltétele, hogy a táp legyen kellően sima és kis impedanciás.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2915 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2014. 09. 24. 15:52

De hogy (talán) végleg meggyőzzelek arról, hogy a kondiknak nincs szerepe, ezek földfüggetlen vonalak.
- az ethernet kábel soros elven működik, mint a neve is mutatja tp=twisted pair, tehát egy-egy érpár továbbít valamilyen jelet.
- a jelet úgy állítják elő, hogy az egyik vezetékre ráültetnek egy feszültséget a másika feszültség meghatározott különbségét. pl. az egyik vezeték 2,5 volt, a különbség 3,3 volt akkor a másik vezetékre 2,5+3,3=5,8 volt kerül vagy 2,5-3,3=-0,8V kerül. Mindegy milyen feszültség van az egyik vezetéken, a két vezeték feszültségkülönbsége MINDIG ugyanakkora eltérést mutat ugyanolyan jelnél.
- ezt a feszültségkülönbséget baromi egyszerű produkálni pl. egy zénerrel, kapcsolgatni egy flip-flop-al. (sehol egy kondi)
- a másik oldalon, a vevőnél pedig van egy komparátor, ami visszaadja a két vezeték feszültségkülönbségét

Ezeknél a kütyüknél szok lenni belső (kapcsolóüzemű) táp is és ezekben igen gusztustalan üzemmódban hajtott, ezért gyorsan tönkremenő kondik. Minden további pedig attól függ, a táp tudja-e (még) a mininum követelményeket.

#2916 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 25. 07:17

Amennyiben a másik modem beválik és erre rokonom nem tart igényt, valamint csavarral rögzített és roncsolás-mentesen szétszedhető, akkor bele fogok nézni. :cool2:

üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2917 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 28. 11:35

Hi

Szerintetek ez jó választás: TP-LINK TD-8816.
Olvastam oda kell figyelni erre az Annex A, Annex B dologra.
Honnan lehet kideríteni?

üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2918 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 28. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2014. 09. 28. 12:35

Honnan lehet kideríteni?

NE! Egybe cuccost ne vegyél, mert csak. Annex A-B szolgáltatófüggő, kérésre át is állítják a másikra, ha éppen kell és nem megy.
Make love not Wor.

#2919 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 28. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2014. 09. 28. 12:35

Hi

Honnan lehet kideríteni?

üdv
szabi

Rákattintunk a linkre...
És olvasunk, keresünk...
http://www.tp-link.c...icle/?faqid=547
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2920 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 28. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 09. 28. 13:01

NE! Egybe cuccost ne vegyél, mert csak. Annex A-B szolgáltatófüggő, kérésre át is állítják a másikra, ha éppen kell és nem megy.

Ezt jó tudni, azt hittem ez az Annex dolog fix.
Mi a baj ezzel az egybe dologgal? Az ajánlott D-link DSL-321B szintén többet tud mint sima modem (Firewall, VPN, parental control, traffic prioritisation, stb...).

üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146