HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#1021 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 03. 22:24

Idézet: Saf78 - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 13:11

Sziasztok!

Vettem egy routert (asus wl 500g premium). Két gép van a lakásban ami "dróton"  routerre van kötve. A nyomtatót + usb-n van csatlakoztatva a routerre. a leírás alapján sikerült az egyik gépet rábirnom hogy nyomtasson de a másik gép az istennek sem akar csatlakozni a nyomtatóhoz. pedig mindent teljesen egyformán állítok be! a hibaüzenet is érdekes amiért nem nyomtat "helytelen port aktuális nyomtatási feladat meg lett szakítva. a nyomtató csak usb kábellel használható. a szoftverben jelenleg nem usb port van beállítva" Nem értem mi a baj!
A másik kérdésem hogy miért nem tudok sávszélet menedzselni ip alapján ezzel a routerrel. komámnak is ilyen van neki viszont van benne ilyen opció! nekem miért nincs? frissíteni kell valamit vagy elnéztem valamit?

szerintem te V2 (szembol nezve jobb oldalt van az antenna)-est vettel, nem V1est (sz. nezve bal oldalt).

#1022 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 08:08

Idézet: Fulmi - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 22:21

szia!

engem erdekelne az a scanneles, de csak akkor ha van benne asus 500gp premium router! :)

koszi!

http://pcworld.hu/st...p?sid=10936&p=7

#1023 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 08:21

Idézet: HJM - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 8:08

kosi de ezek csak N routerek :s akkor az en altalam keresettrol nem lesz teszt :)

#1024 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 22:10

hello, lehet hogy már volt róla szó, de konkrét véleményt nem láttam, ilyet érdemes venni?

http://www.wlan-ok.hu/product.php?producti...4&cat=36&page=1

2 gép vezetékkel kapcsolódik, egy vezeték nélkül, és a mostani vezetékes router + fonera kombó nem igazán stabil. és wan oldalon át kéne férnie 10 mbitnek legalább, plusz ne haljon meg, ha sok kapcsolat megy párhuzamosan :)

dánke!
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1025 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 20:27

Idézet: öhöm - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 7:15

halihó! tegnap egy áramszünetnél a Siemens ADSL-modem megadta magát (igen, az a fehér, első generációs)  :(  most kéne egy modem, mert különben nincs otthon net.

azon gondolkoztam, hogy egy csapásra lecserélem a Micronet router-t is, és veszek egy integrált modem-router combot. mik a tapasztalataitok ilyen eszközökkel? ...

Szia,
a szolgáltató ingyen cseréli a modemed, mert nekem is ez történt t-online/t-com területen. Sztem jobban jársz ha külön használod őket, nehogy már semmid se legyen ha valamelyik hibás lesz....stb.

#1026 Felhasználó inaktív   Random_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 08. 09:01

Sziasztok!

Szükségem lenne egy megbízható routerre ami szétosztaná az ADSL netet.
Alapvetően 3 gép lenne rákötve, de ha jó a rendszer akkor lehet 4-re bővülne. 1 gép fixen vezetékkel lenne rákötve erről menne torrent meg játék a többi wifi-n.  Fontos lenne, hogy a gépek egymást is elérjék azaz egy helyi hálózatot is szeretnék működtetni.

Jelenleg van egy Senao router amelyre 4 gépből 2 nem tud felcsatlakozni vagy csak küzdések árán és akkor is korlátozott a wifi kapcsolat. (kábellel tökéletesen megy) Gondolom a wifi-k nem férnek össze a routerrel amit úgy kaptuk a cégtől ahol dolgozom mert ott se ment már az újabb gépekkel.

Nem tudom melyik wifi router tud lekezelni helyi hálót is ezért kellene a segítségetek, hogy mit kell keresni a routeren? DHCP-t kell tudnia??

A hatósugara legyen elég jó ahhoz, hogy födémen átmenjen a wifi és pár válaszfalon is. Ezt gondolom azért egy nagyobb antennával is megoldhatom.

Természetesen fontos a biztosnág, hogy a szomszéd ne nyúlja a netet, de gondolom ez azért már minden normális router esetében megoldható.

Ár tekintetében 20ezerbe férjen bele ha nyomtatót is meg tudok osztani vele az külön öröm lenne.

Nézegettem D-linket mert jókat hallok róluk. D-Link DIR-300 amiről nem tudom képes-e helyi hálózatot kezelni vagy D-Link DI-524UP ami nyomtatót is tud megosztani talán később ez hasznos lenne nekem is.

Köszi a segítséget!

A mostani felállásban az is a bajom, hogy néha a net fél napokra is elmegy és nem tudom mi lehet a gond máskor meg normálisan működik. Nem tudom ezzért mi lehet a hibás a modem vagy a router.

#1027 Felhasználó inaktív   Little Bit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 12:27

Idézet: Random_ - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 9:01

Sziasztok!

Szükségem lenne egy megbízható routerre ami szétosztaná az ADSL netet.
Alapvetően 3 gép lenne rákötve, de ha jó a rendszer akkor lehet 4-re bővülne. 1 gép fixen vezetékkel lenne rákötve erről menne torrent meg játék a többi wifi-n.  Fontos lenne, hogy a gépek egymást is elérjék azaz egy helyi hálózatot is szeretnék működtetni.

Jelenleg van egy Senao router amelyre 4 gépből 2 nem tud felcsatlakozni vagy csak küzdések árán és akkor is korlátozott a wifi kapcsolat. (kábellel tökéletesen megy) Gondolom a wifi-k nem férnek össze a routerrel amit úgy kaptuk a cégtől ahol dolgozom mert ott se ment már az újabb gépekkel.

Nem tudom melyik wifi router tud lekezelni helyi hálót is ezért kellene a segítségetek, hogy mit kell keresni a routeren? DHCP-t kell tudnia??

A hatósugara legyen elég jó ahhoz, hogy födémen átmenjen a wifi és pár válaszfalon is. Ezt gondolom azért egy nagyobb antennával is megoldhatom.

Természetesen fontos a biztosnág, hogy a szomszéd ne nyúlja a netet, de gondolom ez azért már minden normális router esetében megoldható.

Ár tekintetében 20ezerbe férjen bele ha nyomtatót is meg tudok osztani vele az külön öröm lenne.

Nézegettem D-linket mert jókat hallok róluk. D-Link DIR-300 amiről nem tudom képes-e helyi hálózatot kezelni vagy D-Link DI-524UP ami nyomtatót is tud megosztani talán később ez hasznos lenne nekem is.

Köszi a segítséget!

A mostani felállásban az is a bajom, hogy néha a net fél napokra is elmegy és nem tudom mi lehet a gond máskor meg normálisan működik. Nem tudom ezzért mi lehet a hibás a modem vagy a router.

A torrent miatt azt tanácsolom, hogy sávszélesség szabályzós routert vegyél. A többi körülmény miatt pedig: lecsavarható antenna, legyen bővithető WDS-sel ( a falak miatt esetlegesen).

Ha a google-ban rákeresel erre:    - router wds sávszélesség szabályozás -
akkor láthatsz néhány tipust, ami egész elérhető áron van.

Aztán: kézikönyv letöltés és olvasás, kérdések a forgalmazóhoz stb. 

#1028 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 05:22

Idézet: Random_ - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 9:01

Sziasztok!

Szükségem lenne egy megbízható routerre...

ez a router a legjobb amit a piacon kaphatsz ilyen aron: link

#1029 Felhasználó inaktív   ther 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 11:44

Sziasztok!

Kérdésem lenne, hogy márkát tekintve milyen rádiós routereket ajánlotok, kb. 15000 Ft-ig. Itthoni hálózathoz kéne, 1 wifis laptop, 2 gép meg a net. Ismerősömnek ugyanilyen célra egy olcsó SMC routere van már évek óta, de panaszkodik rá, mert hamar melegszik, és így a step by step setup ellenére képtelen levédeni a gépeit MAC address alapján, pedig nem ő a béna.

Szóval ezért gondoltam, hogy előbb körbekérdezek, hogy milyen márkát érdemes, melyik típusnak esetleg mi lehet a baja stb.!

A segítséget előre is megköszönöm!

ther

#1030 Felhasználó inaktív   Little Bit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 17:16

Idézet: Fulmi - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 5:22

ez a router a legjobb amit a piacon kaphatsz ilyen aron: link

Az Asus W-500gp-nek nem lecsavarható az antennája, pedig nagyobb antenna szükséges lehet annak akinek több szobás, vagy kétszintes háza van.
A wireless hálózat bővitése is egyszerübb olyan eszközök esetében, amelyek az AP+WDS módot is támogatják.

Sávszélesség szabályzos routerek az Asus árának feléért is kaphatók, megbizhatók és van olyan is amelyik tudja az AP+WDS módot, NAT-ol, RP-SMA csatis antenna stb. Igaz viszont, hogy nincs rajtuk USB port.

Könnyen meg lehet őket találni a neten. Ahogy már irtam, ha a google-ban rákeres valaki erre:    - router wds sávszélesség szabályozás -, akkor fog találni ilyeneket.

#1031 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 21:48

Idézet: Little Bit - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 17:16

Az Asus W-500gp-nek nem lecsavarható az antennája, pedig nagyobb antenna szükséges lehet annak akinek több szobás, vagy kétszintes háza van.
A wireless hálózat bővitése is egyszerübb olyan eszközök esetében, amelyek az AP+WDS módot is támogatják.

Sávszélesség szabályzos routerek az Asus árának feléért is kaphatók, megbizhatók és van olyan is amelyik tudja az AP+WDS módot, NAT-ol, RP-SMA csatis antenna stb. Igaz viszont, hogy nincs rajtuk USB port.  

Könnyen meg lehet őket találni a neten. Ahogy már irtam, ha a google-ban rákeres valaki erre:    - router wds sávszélesség szabályozás -, akkor fog találni ilyeneket.

az usb port nagyon nagy elony. hozzaraksz egy nyomtatot es/vagy egy kulso vinyot es van egy szervered amivel lehet torrentezni, radobalni a felesleges cuccokat amik mar nem kellenek de ott elfer. emellett pedig masik firmwaret is lehet rapakolni ha az eredeti nem jon be ami feltehetoleg nem fog tetszeni meg mukodni normalisan. en emeletes csaladi hazban lakom, router lent laptop fent es teljes savszel megvan, toltogetni lehet, jatszani meg senki nem fog wifin keresztul ahhoz ott van az utp kabel.

de ez az en velemenyem mindenki jarjon utana h neki mi a fontos es azt vegye  ;)

#1032 Felhasználó inaktív   DaniH 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 08:22

Kisebb irodai környezetbe milyen routert ajánlotok?
Ami fontos lenne az a megbízhatóság (ha lehet ne fagyjon, bontson, felejtse el a beállításokat, normálisan forwardoljon stb), ugyanis egy kis exchange server van mögötte... Jelenleg egy Netgear RP614 V3 csatlakozik a netre, le szeretném cserélni... (Ja, wifi nem kell bele, de attól még lehet ajánlani wifi-s routert ha megéri egyéb funkciói miatt)
Szolgáltató ajánlotta a Draytek Vigor 2200E(-plus)-t, ez mennyire megfelelő?
A net maga egyébként 18 Mbit ADSL, szóval a WAN port tudjon azért 10M-nél többet...
Köszi a választ!

Szerkesztette: DaniH 2008. 05. 13. 08:48 -kor

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12 GCA/MU d(--) s+: a-- C++ UL P L+>++ E-- W++ N+ o-- K- w O- M- V? PS++(+++) PE++ Y-- PGP- t+ 5- X+ tv- b+ DI+++ D+++ G++ e* h+ r y++
------END GEEK CODE BLOCK------
Gigabyte GA-MA78GM-S2H | AMD X2 5400+ BE | Geil Black Dragon CL4 - 800 2x1 GB | Sapphire HD4670
Hitachi 320GB SATA2 16M | ASUS DRW-2014B1LT

#1033 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 13. 17:24

Idézet: DaniH - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 9:22

Szolgáltató ajánlotta a Draytek Vigor 2200E(-plus)-t, ez mennyire megfelelő?

E+ vagy felfelé az teljesen jó, komolyabbat nem tudom érdemes-e.
Make love not Wor.

#1034 Felhasználó inaktív   DaniH 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 08:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 16:24

E+ vagy felfelé az teljesen jó, komolyabbat nem tudom érdemes-e.

Kedves Jahno,
most jövök a Draytek Vigor topikból, ott azt írjátok hogy a 2200E modell már a 10 megás netet sem bírja, kb. 4-5 megát bír. A releváns hozzászólások kicsit nehezen visszavezethetők, nem értem, hogy ez csak a 2200E-re vagy a 2200E-PLUSZ-ra is vonatkoznak. Nálunk 18 megás net van.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12 GCA/MU d(--) s+: a-- C++ UL P L+>++ E-- W++ N+ o-- K- w O- M- V? PS++(+++) PE++ Y-- PGP- t+ 5- X+ tv- b+ DI+++ D+++ G++ e* h+ r y++
------END GEEK CODE BLOCK------
Gigabyte GA-MA78GM-S2H | AMD X2 5400+ BE | Geil Black Dragon CL4 - 800 2x1 GB | Sapphire HD4670
Hitachi 320GB SATA2 16M | ASUS DRW-2014B1LT

#1035 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 07:15

Sziasztok!

Keresnék olyan WiFi-s kábel/ADSL routert, ami:

- WiFi-n is torrent biztos (bírja)
- Tud csinálni OpenVPN vagy valami IPSEC VPN szervert (ez utóbbi esetén valami jó, ingyenes Windows XP-s VPN kliens is kellene)

Találtam már néhány olyat, ami tud VPN szervert csinálni, de azok nem WiFi-sek...

Szóval ha valaki ismer ilyen eszközt, azt megköszönöm, ha megírja mit tud (vagy link a cuccra, mindegy)

Köszi!

Üdv: byr
I am Sorry! What's your name?

Konfig:
AMD Athlon 64 3200+, ASUS A8N-SLI Deluxe, 2x512MB DDR 400Mhz (PQI), 2x WD 74Gb SATA HDD RAID0, ASUS NV6600GT 128Mb

#1036 Felhasználó inaktív   tukoramirez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 13:03

Üdv!

Mi a véleményetek az MSI RG54SE II routerről?

Állítólag nem kompatibilis a Windows Vista-val. Ez igaz?E
Albérletben való egyszerű netezgetéshez kellene. Az albérletben egy Motorola SBV5120 CabelModem van amin jön a net. Utp-n megy 1 asztali géphez. Erre a modemre lenne csatlakozva a roter. Sajna nem értek hozzá. Please help me!!!!!!!!!!!!!!!!!4

;) 

#1037 Felhasználó inaktív   pimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 18:06

Sziasztok
Segítséget kérek.
MATÁV internet előfizetésünk van (munkahely!). Előfizettünk 8db fix IP címre, azzal a szándékkal, hogy kívülről, otthonról is látható WEB, FTP szervert csinálunk.
A MATÁV erre a célra Cisco831: 6000 Ft+ÁFA/hó, Cisco1841: 18900 Ft+ÁFA/hó routereket kínál bérletben. Ezek bolti ára 130eFt, ill. 200eFt körül van. Ez egy kicsit húzós. Az lenne a kérdésem, hogy olcsóbb típus - 60-70eFt körül - létezik-e, amivel kezelhetőek a fix címek.
Előre is köszönettel

#1038 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 08:50

Idézet: pimi - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 19:06

Sziasztok
Segítséget kérek.
MATÁV internet előfizetésünk van (munkahely!). Előfizettünk 8db fix IP címre, azzal a szándékkal, hogy kívülről, otthonról is látható WEB, FTP szervert csinálunk.
A MATÁV erre a célra Cisco831: 6000 Ft+ÁFA/hó, Cisco1841: 18900 Ft+ÁFA/hó routereket kínál bérletben. Ezek bolti ára 130eFt, ill. 200eFt körül van. Ez egy kicsit húzós. Az lenne a kérdésem, hogy olcsóbb típus - 60-70eFt körül - létezik-e, amivel kezelhetőek a fix címek.
Előre is köszönettel

Szia!

Minek 8 IP cím?

Szerintem nézzetek szét olcsóbb routerek között, vagy próbáljatok használtan szerezni.

Én megpróbálnák privátban egy matávossal beszélni, hátha van elfekvőben valami jól működő ellenben használaton kívüli routere... ;)

Üdv: byr

Szerkesztette: byr 2008. 05. 27. 08:51 -kor

I am Sorry! What's your name?

Konfig:
AMD Athlon 64 3200+, ASUS A8N-SLI Deluxe, 2x512MB DDR 400Mhz (PQI), 2x WD 74Gb SATA HDD RAID0, ASUS NV6600GT 128Mb

#1039 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 09:18

Azért 8, mert általában ennyi amit érdemes eladni, 4-et nem annyira... Jó lenne tudni, hogy pontosan mit is szeretnél, milyen csatolón kapod a netet, hány végpontnak akarsz fix ip-t, akarsz-e natolt hálót mögétenni, stb...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1040 Felhasználó inaktív   pimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 15:03

Idézet: VKP - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 9:18

Azért 8, mert általában ennyi amit érdemes eladni, 4-et nem annyira... Jó lenne tudni, hogy pontosan mit is szeretnél, milyen csatolón kapod a netet, hány végpontnak akarsz fix ip-t, akarsz-e natolt hálót mögétenni, stb...

D-Link Adsl2 a modem. A router Billion BIPAC-6500. A végpontok száma nagyobb mint 0 és kisebb mint 9, tehát amennyi lehetséges a hw-ból kifolyólag... Igen, jó lenne lokális háló. A szumma potenciális felhasználók: kb. 20 fő, a fixcímeket négyen használnánk.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.