HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#1641 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:43

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:38

Ez elkepzelheto, marmint hogy a modem limitalt savszelesseget tud csak kezelni?

Igen. De modemet vedd külön a wifis routertől, amíg csak lehet. Ki tudja melyiknek mikor éred el a korlátját, vagy ha nem jön be az ADSL, aztán kábeles lesz, akkor van routered.
Make love not Wor.

#1642 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:52

Oks, akkor eleg lesz egy olcsobb verzio is a modembol, amiben nincs wifi. Van kulonbseg amugy markak kozt? Miben lehet jobb egyik a masiknal?

#1643 Felhasználó inaktív   repulogepepito 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 27. 10:08

Sziasztok

Vettem egy Belkin F5D7230-4 V9-es Wireles G routert amit lassan 1 éve hiba nélkül használok kábelen is és wirelesen keresztül is.
Tipusa F5D 7230-4 V9
Firmware verzió : 9.00.04
A WAN DNS-nél beállítva a kábelszolgáltató elsődleges és másodlagos DNS címe.
A számítógép kábelen csatlakozik a routerre.
A router dinamikus ip címre an állítva.

Most szükségessé vált, hogy telepítsek egy FTP szervert, amit fel is telepítettem, a 21-es port forwarding-ot is beállítottam. A Total Commanderrel szeretnék csatlakozni az FTP szerverre, de idő túllépést ír ki a Total Commander, nem tud csatlakozni. Látom a Total Commander FTP kapcsolódás ablakában hogy elkezd bejelentkezni a zerverre, elküldi a usernevet amit látom, hogy ki is ír, majd kb 15 mp múlva kiirja az OFFLINE feliratot és ekkor dobja a Total Commander az időtúllépés ablakot.
A következőket próbáltam :
-lekötöttem a routert és közvetlenül csatlakoztattam a számítógépet a kábel modemre. Ha így akarok belépni a Total Commanderrel az FTP szerverre a külső IP címen akkor villám gyorsan fellép az FTP szerverre, rendben tudok FTP-ézni, tehát a tűzfal jól van beállítva valamint az FTP szerver is jól van beállítva.
- vissza csatlakoztatom a routert a számítógépre majd ugyanezzel a beállításokkal próbálok fellépni a külső ip címre akkor megint nem enged belépni.
- Ha a Total commanderrel a Localhost-ra kapcsolódok akkor is működik az FTP.
- próbáltam SSL/TSL módon és paszív módon is kapcsolódni a külső ip címre de akkor sem enged be.
- A routerben be van állítva más port forwarding is, az jól működik, csak a 21-es porton az FTP-t nem engedi át.
- Ideiglenesen engedéyeztem a ruterben a DMZ-t, beállítottam a router álltal kiosztott IP címet, de a Total commander a külső ip címen továbbra sem engedett belépni míg a localhost-on engedélyezte a belépést. (DMZ-t utána letiltottam természetesen).
- kerestem újabb firmware-t de a belkin honlapján nem találtam ujabbat, sőt, ott a legfrissebb firmware 9.00.02-es, miközben nekem a routerben gyárilag a 9.00.04-es van telepítve. Ez hogy lehetséges?????
- próbáltam a routerhez mellékelt gyári CD-ről újratelepíteni a setup assistant részt, elkezdi letesztelni a kapcsolatot a routerrel, majd közli, hogy nincs csatlakoztatva a router a számítógéphez és a program futása megszakad. Közben persze rendesen kábelen csatlakoztatva van és a net is működik a routeren keresztül. Szóval a telepítő egy nagy rakás ....... ér. Ez hogy lehetséges????
- megnéztem a tüzfalban az aktív kapcsolatokat, ahol azt látom, hogy a router egyáltalán nem engedi át a 21-es porton a kérést, miközben pld egy torrentezést és web böngészést szépen naplóz.
- A router log file-ben semmiféle beírás nem keletkezik ha a külső ip címen szeretnék csatlakozni, tehát nem veszi hibának, de még eseményként sem.
- router kapcsolat nélkül lekértem a szolgáltató álltal adott DNS és egyébb adatokat az ipconfig /all paranccsal, leellenőrizetm a routerben, ugyanezek a dns-ek vannak beállítva, és dinamikus ip cím van.

Mivel nem tudtam már semmi mást csinálni a DHCP-t próbáltam off-ra álítani a routerben. Na ez nagy hiba volt, mert azóta nem látja a számítógépem egyáltalán a routert. Próbáltam lehúzni a router tápját fél percre, az utp kábelt is levettem fél percre, resetáltam a routert, de akkor sem látja a gépem a routert.

Mit ellenőrizhetnék még??????

#1644 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 10:58

Idézet: repulogepepito - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 11:08

Sziasztok

Vettem egy Belkin F5D7230-4 V9-es Wireles G routert amit lassan 1 éve hiba nélkül használok kábelen is és wirelesen keresztül is.
Tipusa F5D 7230-4 V9

Most szükségessé vált, hogy telepítsek egy FTP szervert, amit fel is telepítettem, a 21-es port forwarding-ot is beállítottam. A Total Commanderrel szeretnék csatlakozni az FTP szerverre, de idő túllépést ír ki a Total Commander, nem tud csatlakozni. Látom a Total Commander FTP kapcsolódás ablakában hogy elkezd bejelentkezni a zerverre, elküldi a usernevet amit látom, hogy ki is ír, majd kb 15 mp múlva kiirja az OFFLINE feliratot és ekkor dobja a Total Commander az időtúllépés ablakot.
-lekötöttem a routert és közvetlenül csatlakoztattam a számítógépet a kábel modemre. Ha így akarok belépni a Total Commanderrel az FTP szerverre a külső IP címen akkor villám gyorsan fellép az FTP szerverre, rendben tudok FTP-ézni, tehát a tűzfal jól van beállítva valamint az FTP szerver is jól van beállítva.
- vissza csatlakoztatom a routert a számítógépre majd ugyanezzel a beállításokkal próbálok fellépni a külső ip címre akkor megint nem enged belépni.
- próbáltam SSL/TSL módon és paszív módon is kapcsolódni a külső ip címre de akkor sem enged be.
- A routerben be van állítva más port forwarding is, az jól működik, csak a 21-es porton az FTP-t nem engedi át.
- Ideiglenesen engedéyeztem a ruterben a DMZ-t, beállítottam a router álltal kiosztott IP címet, de a Total commander a külső ip címen továbbra sem engedett belépni míg a localhost-on engedélyezte a belépést. (DMZ-t utána letiltottam természetesen).
- kerestem újabb firmware-t de a belkin honlapján nem találtam ujabbat, sőt, ott a legfrissebb firmware 9.00.02-es, miközben nekem a routerben gyárilag a 9.00.04-es van telepítve. Ez hogy lehetséges?????
- próbáltam a routerhez mellékelt gyári CD-ről újratelepíteni a setup assistant részt, elkezdi letesztelni a kapcsolatot a routerrel, majd közli, hogy nincs csatlakoztatva a router a számítógéphez és a program futása megszakad. Közben persze rendesen kábelen csatlakoztatva van és a net is működik a routeren keresztül. Szóval a telepítő egy nagy rakás ....... ér. Ez hogy lehetséges????
- megnéztem a tüzfalban az aktív kapcsolatokat, ahol azt látom, hogy a router egyáltalán nem engedi át a 21-es porton a kérést, miközben pld egy torrentezést és web böngészést szépen naplóz.
- A router log file-ben semmiféle beírás nem keletkezik ha a külső ip címen szeretnék csatlakozni, tehát nem veszi hibának, de még eseményként sem.
- router kapcsolat nélkül lekértem a szolgáltató álltal adott DNS és egyébb adatokat az ipconfig /all paranccsal, leellenőrizetm a routerben, ugyanezek a dns-ek vannak beállítva, és dinamikus ip cím van.

Mivel nem tudtam már semmi mást csinálni a DHCP-t próbáltam off-ra álítani a routerben. Na ez nagy hiba volt, mert azóta nem látja a számítógépem egyáltalán a routert. Próbáltam lehúzni a router tápját fél percre, az utp kábelt is levettem fél percre, resetáltam a routert, de akkor sem látja a gépem a routert.

A routeren bizonyára lehet állítani, hogy a dinamikus kiosztás esetén bizonyos IP című gépek statikus IP címmel jelentkezzenek. Pl. a dinamikus IP cím 100-255 legyen, ugyanakkor az FTP szervernek állandó IP címet, kell adni, pl. 192.168.0.99, GW és DNS 192.168.0.1 (feltéve, hogy a routeré 192.168.0.1). És a routeren a 192.168.0.99 -re kell beengedni az FTP portot. Én így használom évek óta dyndns.org segítségével, és a Quick Easy FTP szerverrel.

Ha nagyjából így van akkor lehet, hogy a TC-t opasszív módra kell állítani.

Szerkesztette: gyena 2009. 07. 27. 11:02 -kor

#1645 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 11:05

Idézet: Camel23 - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 22:52

Van egy elég hülye problémám...Ugye, ahhoz, hogy beállítsam a router-t tulajdonságait, be kell lépnem a 192.168.0.1-re. Na már most alapból a felhasználónév az admin, jelszó pedig nincsen. Viszont én ezeket átállítottam, és sajna nem emlékszem egyikre sem...Hogy lehet megcsinálni, hogy megint az adminos felhasználónév és a jelszónélküliség legyen?

RESET gomb hosszan (azt hiszem 10 mp) benyomva a bejelentkezés az eredet értékre áll vissza: (Nálam admin és nincs jelszó, de a könyvében benne van.)

#1646 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 11:07

Idézet: repulogepepito - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 10:08

Most szükségessé vált, hogy telepítsek egy FTP szervert, amit fel is telepítettem, a 21-es port forwarding-ot is beállítottam. A Total Commanderrel szeretnék csatlakozni az FTP szerverre, de idő túllépést ír ki ....

- ugye egy másik helyről (szomszédtól, mobilnetről, stb) próbáltad elérni a szervert? LAN-on belül nem éred el a külsű címeden keresztül..
- tudtommal passzív mód kell
- a PC tűzfalán nincs korlátozva az FTP port? Vírusellenes szotverben, stb?
a WAN portnál ha dinamikus az IP-d akkor miért nem használod a DNS megadást is dinamikusan?? (ennek semmi köze a problémédhoz)
LAN-on vagy fix IP-t vagy DHCP-vel fixált IP-t osszál a szervernek.

Idézet

Mivel nem tudtam már semmi mást csinálni a DHCP-t próbáltam off-ra álítani a routerben. Na ez nagy hiba volt, mert azóta nem látja a számítógépem egyáltalán a routert

A PC-den is állítsd át az IP-t fixre.. (pl: 192.168.1.99)

Szerkesztette: Doky586 2009. 07. 27. 11:20 -kor

#1647 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 12:58

Meg az hogy "FTP szerver" kb. 2millio fajtat jelenthet. Vegigolvasva a postodat sztem annak a konfigjaban van a hiba.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1648 Felhasználó inaktív   repulogepepito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 17:11

Idézet: gyena - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 10:58

A routeren bizonyára lehet állítani, hogy a dinamikus kiosztás esetén bizonyos IP című gépek statikus IP címmel jelentkezzenek. Pl. a dinamikus IP cím 100-255 legyen, ugyanakkor az FTP szervernek állandó IP címet, kell adni, pl. 192.168.0.99, GW és DNS 192.168.0.1 (feltéve, hogy a routeré 192.168.0.1). És a routeren a 192.168.0.99 -re kell beengedni az FTP portot. Én így használom évek óta dyndns.org segítségével, és a Quick Easy FTP szerverrel.

Ha nagyjából így van akkor lehet, hogy a TC-t opasszív módra kell állítani.

" ugye egy másik helyről (szomszédtól, mobilnetről, stb) próbáltad elérni a szervert? LAN-on belül nem éred el a külsű címeden keresztül.."

Nem. A saját gépemről a 128.xxx.xxx.2 címről. A T.C.-be a szolgáltatótól kapott dinamikus ip-t kell írni és akkor működnie kell. Ezt évek óta így csinálom, nem ez az első ftp szerverem meg routerem, eddig soha sem volt gond, amíg egy villámcsapás haza nem vágta a gépemet meg a toutert és a modemet is, így mindent újat kellett venni. Ezzel a Belkinnel viszont nem müxik, a port forward a 21 porta.

" a PC tűzfalán nincs korlátozva az FTP port? Vírusellenes szotverben, stb?"
De van! Nod 32 tűzfalas verzió, de ha figyelmesen elolvasod amit írtam, akkor megtalálod a választ is.
A legelső próba ez volt! olvasd vissza.

"a WAN portnál ha dinamikus az IP-d akkor miért nem használod a DNS megadást is dinamikusan?? (ennek semmi köze a problémédhoz)"
Ezért : http://belkingrouter.extra.hu/

"LAN-on vagy fix IP-t vagy DHCP-vel fixált IP-t osszál a szervernek."
Fixet, különben nem lehetne biztosítani hogy mindig ugyanazt az ip-t kapja az ftp szerver. Ha DHCP-n van akkor al elsőzör bekapcsolt számítógép kapja a legkisebb ip-t a következő gép pedig a következőt....stb

"A PC-den is állítsd át az IP-t fixre.. (pl: 192.168.1.99) "
Ezt is próbáltam, akkor sem látja a routert.

#1649 Felhasználó inaktív   repulogepepito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 17:21

Idézet: repulogepepito - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 10:08

Sziasztok

Tipusa F5D 7230-4 V9

Gyena

" (Nálam admin és nincs jelszó, de a könyvében benne van.) "
Ez életveszélyes!!!! Ez nyílt felhívás, hogy gyere és törj be a routerembe, ráadásul még a usernevet is leírod, még arra sem vetted a fáradtságot, hogy ne az alapértelmezett admin legyen a usernév.

"A routeren bizonyára lehet állítani, hogy a dinamikus kiosztás esetén bizonyos IP című gépek statikus IP címmel jelentkezzenek. Pl. a dinamikus IP cím 100-255 legyen, ugyanakkor az FTP szervernek állandó IP címet, kell adni, pl. 192.168.0.99, GW és DNS 192.168.0.1 (feltéve, hogy a routeré 192.168.0.1). És a routeren a 192.168.0.99 -re kell beengedni az FTP portot. Én így használom évek óta dyndns.org segítségével, és a Quick Easy FTP szerverrel."
A router a 192.168.0.1-en van, az ftp szerver a 0.2-őt kapja meg fixen mindig. A DNS először a 0.1-en volt (gyárilag is) de nem ment úgy sem az FTP a routeren keresztül. Ekkor rákerestem a neten és találtam egy leírást miszerint ilyenkor lehet, hogy megoldás ha a szolgáltatótól kapott DNS-eket fixen beírom. http://belkingrouter.extra.hu/
Ezt is kipróbáltam de így sem müxik.

"Ha nagyjából így van akkor lehet, hogy a TC-t opasszív módra kell állítani. "
Próbáltam paszívban és aktívban is. eredmény nélkül. Router nélkül akár paszívban akár aktívban fel tudok lépni.

#1650 Felhasználó inaktív   repulogepepito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 17:25

Idézet: padawan - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 12:58

Meg az hogy "FTP szerver" kb. 2millio fajtat jelenthet. Vegigolvasva a postodat sztem annak a konfigjaban van a hiba.

"Meg az hogy "FTP szerver" kb. 2millio fajtat jelenthet. Vegigolvasva a postodat sztem annak a konfigjaban van a hiba. "

Ha router nélkül működik. Akkor jól van beállítva. Ezt írtam! A kettőnek semmi köze egymáshoz. Az ftp szervernek fogalma sincs, hogy ő most egy router mögött csücsül vagy közvetlenül a neten.

#1651 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 18:16

Idézet: repulogepepito - Dátum: 2009. Jul. 27., Monday - 18:25

Ha router nélkül működik. Akkor jól van beállítva.

Ja pardon, efolott elsiklottam.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1652 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 18:59

Idézet: repulogepepito - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 11:08

Sziasztok

Tipusa F5D 7230-4 V9
...

Valóban nem tűnnek rossz szerkezetnek ezek a Belkinek, de én is szívtam a gyártóval, az istennek nem akart WDS-t egy Linksys Victek/Tomato-val, úgyhogy ki lett vágva... :Đ  De lehet, hogy csak én nem voltam elég kitartó...

No, az a gáz ezzel a cuccal, hogy azonos típusszám alatt mint égen a csillag annyi alverzió... Ugyanis, az se mindegy mely országban nézed, sztem a Te verziód az UK-beli lesz:

http://www.belkin.com/uk/support/article/?...d=6094&scid=282

S nem az USA-beli, ahova alapból mászik...

http://www.belkin.co...lid=en&aid=5027

De nézd meg a többi országot is, s kedvedre válassz... :Đ

Routerekhez az ilyen CD-s, telepítős szívások nem igazán jönnek be, próbáld mindig böngészőfelületről konfigolni. Ha kell, használd az IE-t. Van olyan (TP-Link gyártmány), hogy a router adott firmware verzió alatt nem áll szóba a CD-s progival...  :)

Nem igazán FTP-zek, azt nem lehet más portra átlőni mikor telepíted? Routerben nem lehet gyárilag valami beállítás, hogy alapértelmezett ftp portot blokkolja? Ha áttudnád más portra konfigolni, akkor azt lehet a router engedné, s így kiderülne a turpisság...

A dinamikus IP kinek van most akkor? A szolgáltató ossza ki a routernek, vagy arra gondolsz, hogy a router dinamikusan ad belső hálóra IP-t? Amúgy én pl. NEM a szolgáltató DNS címeit állítom be a routerben fixen, hanem az OpenDNS-t: http://www.opendns.com/ vagy https://www.opendns....t/device/belkin

Ha kikapcsoltad a DHCP-t a routerben, akkor állíts be fix IP címet a hálókártyának, persze, a maszkot tudjad, meg a routerét...

Csatolt fájl:

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1653 Felhasználó inaktív   repulogepepito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 20:12

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 18:59

Valóban nem tűnnek rossz szerkezetnek ezek a Belkinek, de én is szívtam a gyártóval, az istennek nem akart WDS-t egy Linksys Victek/Tomato-val, úgyhogy ki lett vágva... :Đ  De lehet, hogy csak én nem voltam elég kitartó...

No, az a gáz ezzel a cuccal, hogy azonos típusszám alatt mint égen a csillag annyi alverzió... Ugyanis, az se mindegy mely országban nézed, sztem a Te verziód az UK-beli lesz:

Routerekhez az ilyen CD-s, telepítős szívások nem igazán jönnek be, próbáld mindig böngészőfelületről konfigolni. Ha kell, használd az IE-t. Van olyan (TP-Link gyártmány), hogy a router adott firmware verzió alatt nem áll szóba a CD-s progival...  :)

Nem igazán FTP-zek, azt nem lehet más portra átlőni mikor telepíted? Routerben nem lehet gyárilag valami beállítás, hogy alapértelmezett ftp portot blokkolja? Ha áttudnád más portra konfigolni, akkor azt lehet a router engedné, s így kiderülne a turpisság...

A dinamikus IP kinek van most akkor? A szolgáltató ossza ki a routernek, vagy arra gondolsz, hogy a router dinamikusan ad belső hálóra IP-t? Amúgy én pl. NEM a szolgáltató DNS címeit állítom be a routerben fixen, hanem az OpenDNS-t: http://www.opendns.com/ vagy https://www.opendns....t/device/belkin

Ha kikapcsoltad a DHCP-t a routerben, akkor állíts be fix IP címet a hálókártyának, persze, a maszkot tudjad, meg a routerét...

StSanya!

Köszi a webcímet, most már megnyugodtam a firmware témában. :)

A routerben nincs blokkolva semmi ip, semmi port, helyesebben minden port blokkolva van alapból, és úgy kell külön engedélyezni a torrenthez meg az ftp-hez a port forwarding menüpontban.
Ott gyakorlatilag bármilyen portot be lehet állítani amit csak akarok, azt is megtehetem, hogy a 21-es portra érkező adatot mondjuk a 12884-es portra továbbítom. Nem itt van a gond, hanem a Total commandernél nem lehet beállítani, az csak a 21-es porton hajlandó kommunikálni. Mivel ez a legelterjedtebb commander, kénytelen vagyok ehez igazodni. Mások miatt.

A szolgáltatótól dinamikus ip-t kapok, és a routerem fixen adja ki az adott csatlakozásra az álltalam meghatározott ip címet, tehát belül nem dinamikus. Ha a belső hálón is dinamikust hagynék akkor baj lenne, mert az először bekapcsolt gép kapná meg azt a címet amit én mondjuk a 4. gépnek akarnék adni. A fix esetén ez a probléma nem áll fent.

Köszi az OpenDNS webcímet. Te miért használod ezt a DNS-t? nincs egy kicsit messze? Ha szakadás vagy torlódás van a nemzetközi vonalban akkor nem bizti hogy kapsz DNS-t onnan míg a magyar DNS-ekkel ritkább a gond. Egy időben sokat haszáltam a Matáv saját DNS címeit, ezek most is élnek. : 145.236.224.248 és 145.236.224.249

#1654 Felhasználó inaktív   repulogepepito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 20:24

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 18:59

A számítógépemen sajna muszáj dinamikus ip címet használnom a router mögött mert különben nem müxi a net elérés. Emiatt már hívtam a szolgálltatót, tudnak a hibáról, mivel náluk van elkonfigolva valami. Persze basznak rá megcsinálni már többször írásban tettem panaszt náluk e miatt is meg a szakadozó szolgáltatás miatt is. 8/2Mbytes előfizetésem van és néha csak pár száz byte/sec sebességgel jönnek be a honlapok pár percig utána megint felgyorsul. Ingadozik a sávszélességük mint a piás Jóska a lagziban. :( Rohadtul nem vagyok megelégedve velük, de a településünkön nincs másik jó szolgáltató csak a matáv isdn-en, az meg kell a fenének. Ráadásul piszok drága az előfizetés. (11.800 Ft/hó + TV csatornák = 18.800 Ft/hó) !!!!!

#1655 Felhasználó inaktív   repulogepepito 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 27. 20:35

Egyébként sikerült életet lehetnem a routerbe amit sikeresen úgy elkonfigoltam hogy nem láttam a gépről. Próbáltam lehuzogatni mindent róla fél percekre, resetáltam, tápfeszt kikapcsoltam 1 percre semmi eredmény. nyomogattam a router seggén lévő reset gombot, erre sem tért magához. Néztem a doksijában de egy árva szó sincs róla, hogy ha fél percig egyhuzamban nyomom a resetet akkor minden beállítását elfelejti, és visszaáll gyári alapra. Természetesen mindent újra kellett konfigolnom :)Véletlenül jöttem rá csak. De végre már újra működi, csak az FTP nem megy továbbra sem.  :confused:

#1656 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 27. 20:44

Idézet: repulogepepito - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 21:24

A számítógépemen sajna muszáj dinamikus ip címet használnom a router mögött mert különben nem müxi a net elérés. Emiatt már hívtam a szolgálltatót, tudnak a hibáról, mivel náluk van elkonfigolva valami.

Ez hülyeség. Router mögötti dolgokról Te rendelkezel, nem a szolgáltató.
Make love not Wor.

#1657 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 20:50

repulogepepito !

nem tudom eldönteni hogy ennyire figyelmetlenül olvasol-e vagy csak nem vagy routerekben képben..
mióta írtad hogy nem tudsz belépni a dhcp kikapcsolása miatt; sikerült már belépni?
ha nem: akkor a pc-n beállítottad a fixIP-t? és mit? mint írtam a 3.számcsoport a kulcs. lehet hogy 0 vagy 1 kell, attól függ mi a rotered beállítása... azaz (192.168.1.99)  persze ha valaha régen átkonfiguráltad volt, akkor emlékezned kell(ene) rá; vagy reset..

Idézet

Nem. A saját gépemről a 128.xxx.xxx.2 címről. A T.C.-be a szolgáltatótól kapott dinamikus ip-t kell írni
tehát átírtad anno a 192.168.*.* -ról 128.*.*.* -ra a belső címeket..??
Ha ugyanazon a gépen van a szerver amin a TC: akkor az IP kérésedet a saját routered kidobja a szolgáltatód felé a netre, és onnan nem valószínű hogy visszajön az IP csomag (mert onnan már azonos a feladó és a címzett IP-je, így hibásnak minősítik és törlik azon IPcsomagot. Nyilván ha a saját routered nélkül próbálod ugyanezt akkor már tudsz csatlakozni, mert a PC már el tudja dönteni hogy önmagán belül kell a csomagot továbbítani (mert ekkor nincs címfordítás, míg router esetében van).

Idézet

Idézet

a PC tűzfalán nincs korlátozva az FTP port? Vírusellenes szotverben, stb?
De van!
Akkor nincs mit csodálkozni hogy nem megy...

Idézet

Fixet, különben nem lehetne biztosítani hogy mindig ugyanazt az ip-t kapja az ftp szerver
ezt "DHCP Reservations"-nak nevezik. A PC-n a dhcp címosztás van beállítva és mégis mindig ugyanazt a címet kapja bármi is történjen. Persze lehet hogy a routered ezt nem tudja...
De ha eddig is a PC-d fix címen volt akkor a routeren a dhcp kikapcsolása nem idézhette azt hogy nem tudsz belépni rá... velami más a gond ott..

#1658 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 21:05

Én mobiltelefonra telepített programmal szoktam ellenőrizni hogy hasonló helyzetben elérhető-e az adsl-re kötött PC-m a netről..
Okostelefonokra telepíthető: FTP kliens progi, Ping, stb és egyből tudod ellenőrizni..
S60-ra és WM6-ra biztos van, talán Java-ra is..
és nincs ez a szenvedés hogy azonos gépről próbálod a lehetetlent..

Szerkesztette: Doky586 2009. 07. 27. 21:10 -kor

#1659 Felhasználó inaktív   repulogepepito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 17:13

[quote name='Doky586' date='2009. júl. 27., hétfő - 20:50'] repulogepepito !

nem tudom eldönteni hogy ennyire figyelmetlenül olvasol-e vagy csak nem vagy routerekben képben..
mióta írtad hogy nem tudsz belépni a dhcp kikapcsolása miatt; sikerült már belépni?
ha nem: akkor a pc-n beállítottad a fixIP-t? és mit? mint írtam a 3.számcsoport a kulcs. lehet hogy 0 vagy 1 kell, attól függ mi a rotered beállítása... azaz (192.168.1.99)  persze ha valaha régen átkonfiguráltad volt, akkor emlékezned kell(ene) rá; vagy reset..
Ha ugyanazon a gépen van a szerver amin a TC: akkor az IP kérésedet a saját routered kidobja a szolgáltatód felé a netre, és onnan nem valószínű hogy visszajön az IP csomag (mert onnan már azonos a feladó és a címzett IP-je, így hibásnak minősítik és törlik azon IPcsomagot. Nyilván ha a saját routered nélkül próbálod ugyanezt akkor már tudsz csatlakozni, mert a PC már el tudja dönteni hogy önmagán belül kell a csomagot továbbítani (mert ekkor nincs címfordítás, míg router esetében van).
De van![/QUOTE] Akkor nincs mit csodálkozni hogy nem megy...
ezt "DHCP Reservations"-nak nevezik. A PC-n a dhcp címosztás van beállítva és mégis mindig ugyanazt a címet kapja bármi is történjen. Persze lehet hogy a routered ezt nem tudja...
De ha eddig is a PC-d fix címen volt akkor a routeren a dhcp kikapcsolása nem idézhette azt hogy nem tudsz belépni rá... velami más a gond ott.. [/quote]
Doky586 !

Szerintem te olvasol figyelmetlenül. Elég pontosan leírtam azt is, hogy mit hogyan állítottam, vagy mit hogyan próbáltam. A hozzászólásod elött olvasható a bejegyzésem, hogy sikerült életre kellteni a routert. Csak el kellett volna olvasnod! :)

Azt is leírtam, már a legelső bejegyzésembe, hogy ha router nélkül próbálom az FTP-t akkor jól működik azaz a tűzfal jól van beállítva. Sőt azt is írtam, hogy a tűzfal és a router logját is figyeltem + az aktív kapcsolatokat is, amin nem lehetett látni semmi aktivitást ha a routeren keresztül próbáltam.
Ebből is kiderül, hogy a tűzfal is jól van beállítva. Ezt is csak figyelmesen el kellett volna olvasni :)

A szolgáltató nem minősiti és nem is minősítheti hibásnak a saját gép felé történő kommunikációt, ha ismernéd a TCP/IP csomagok melyik bájtján mit tartalmaz, annak mi a rendeltetése akkor ilyet nem mondanál. 3 évig üzemeltettem a magyarországi internet országos gerichálózatot, hidd el, hogy egy keveset értek hozzá. Pedig ott több ezer router van. Igaz, ott nem ilyen gagyi belkin routereket használtunk, hanem csak Cisco routereket, viszont abból több ezer darabot felügyeltünk, konfigoltunk. Sajna ezzel a gagyi belkin routerrel nekem is meggyűlt a bajom, azért kértem itt tanácsot, mert a volt kollegáim egyike sem ismeri ezt a csodajószágot. Éveken át így teszteltük a saját gépeinket, sem a szolgáltató, sem az országos gerinchálózat egyetlen routere sem minősítheti hibásnak ha én a saját gépemet címzem a saját gépemről.

A DHCP kikapcsolása simán okozhatja hogy nem látod a routert, attól függően, hogy milyen a router belső oprendszerének a viselkedése. Eléggé verziófüggő. A Cisco routerkenél is előfordult 1-1 hibás router oprendszer verziónál, hogy olyan IP cím tartományra állt be ami elvileg nem is lehetséges. Ha egy cisconál ez előfordulhat akkor egy ilyen gagyi routernél még fokozottabban. Rendszeresen napi gyakorisággal találkoztunk a hibás cisco router oprendszer verziókkal, sokszor volt, hogy napi kapcsolatban álltunk a cisco mérnökeivel, hogy javítsák ki ezt vagy azt, mert az új verzió újabb hibákat tartalmaz. A winfos javítócsomagok is okoznak újabb és ujabb hibákat, biztonsági réseket, ott is emberek írják a programokat és hát hibázhatnak és hibáznak is. A Cisconál is ugyanez a helyzet, meg a többi ruter gyártónál is.  25 év számítástechnikai gyakorlattal elég sokmindent láttam már, hidd el nyugodtan, hogy egyik sem hibamentes. Az én programjaim sem tökéletesek, pedig írtam már nem keveset és a tapasztalatom is megvan, mégis hibázok. Ez egy ilyen szakma.

Szóval mielött elkezdesz valakit kioktatni, lebaszni, jó lenne ha kicsit figyelmesebb lennél. :)
Ja és ha ilyen tömören és velősen fogalmazol akkor nem árt ha egy kicsit tompítod a hozzászólásod egy pár mosoj jellel, mert különben kioktatásnak tünik amit írsz :)))))

#1660 Felhasználó inaktív   repulogepepito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 17:19

[quote name='Doky586' date='2009. júl. 27., hétfő - 20:50'] repulogepepito !

De van![/QUOTE] Akkor nincs mit csodálkozni hogy nem megy...
De ha eddig is a PC-d fix címen volt akkor a routeren a dhcp kikapcsolása nem idézhette azt hogy nem tudsz belépni rá... velami más a gond ott.. [/quote]
Amit kifelejtettem :

A router mögötti belső hálón olyan ip cím tartományt használhatsz a nat-ban amilyet csak akarsz, simán átkonfigolhatod a rendszeredet olyan íp cím kiosztásra amit akarsz csak. Így nem lehet gond sem a 128.xxxxxxxxxxxxxx sem a 198.xxxxxxx tartománnyal. A nat-ban azt csinálsz amit akarsz és ez a jó és ezért lesz biztonságos a nat, mert a netről jövő támadás esetén fogalma sincs a betörőnek, hogy a nat-on belül én milyen ip cím tartományt használhatok :)))))

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.