HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#2041 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 11. 04:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 4:43

Jövőre meg használni akarja, vagy csak a valaki arrajár egy notesszel, oszt kiröhögik, mert nincs wifije. 21. század baszki, milyen már?

Hát nem az a típus akivel ez megtörténik :)
Felém is járkáltak laptoppal, Router a polcon kábel is kb semmiség összedugni, igaz nem annyira mobil de ugyanúgy kényelmesen leül a fotelbe és használja.

#2042 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 08:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 4:43

Jövőre meg használni akarja, vagy csak a valaki arrajár egy notesszel, oszt kiröhögik, mert nincs wifije. 21. század baszki, milyen már?

Bedugja a drótot, nagy kaland. Nekem sincs otthon wifi, cégnél is letiltottam, pedig negyed milla volt a router, és mindenki drótozik. Egy gonddal kevesebb.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2043 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 21:34

Idézet: Gubek - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 14:09

Ajánlom a Linksys WRT120N vagy a WRT160N típusokat és olyan 11k-16k között vannak. Ha gigabites kellene akkor a Linksys WRT320N kell neked, nekem is ez van és maximálisan ki tudom használni a UPC Fiber Power 120-at gyári firmware-rel is.

Vagy esetleg a ZyXEL NBG-460N-et. A UPC tesztelte, és azt mondták, ez igen!! A 300Mbps tényleg megvolt és a gigabites portokon valóban hozható a 120 Mbps.
Rengeteg funkció van benne ami nagyon jó, az időzíthető wifin át a tűzfalig.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#2044 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 21:52

Idézet: leslie - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 9:22

Bedugja a drótot, nagy kaland. Nekem sincs otthon wifi, cégnél is letiltottam, pedig negyed milla volt a router, és mindenki drótozik. Egy gonddal kevesebb.

De ennek mi értelme? :-)

Azért a wifi egy kényelmi funkció, nem is akármilyen...

Én pl. KV után azzal indítok, hogy átfutom a napi sajtót, emaileket a budin. Wifi nélkül húzhatnék kábelt oda is.
Félreértés ne essék, én is jobban bízom a drótban, meg hát gyorsabb is. De ez olyan, mintha azt mondanád, hogy "van ASR az autóban de kikapcsolom mert az baromság...."
Az IPTV rádöbbentett, hogy egy nappaliban kevés a 2 UTP aljzat. Amikor burkolták a házat, gyorsan becsöveztem kívülről 2 doboznyi kábelt. Minden szoba kapott 4 aljzatot. De azért Wifi nélkül nem lenne IP-telefon, stb....
Az is igaz, hogy ha nem használom, kikapcsolom az AP-t a TV tetején. Fölöslegesen ne sugározzon. Amúgy is beszűrődik a szomszédból 8 másik...
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#2045 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 11. 23:05

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 21:34

Vagy esetleg a ZyXEL NBG-460N-et. A UPC tesztelte, és azt mondták, ez igen!! A 300Mbps tényleg megvolt és a gigabites portokon valóban hozható a 120 Mbps.

Oszt sessiont is bírja-e? Mert előzőket én is csúnyán meg bírtam hajtani, azok olyan 70 megabitet is mentek, ennek ellenére pár megabiten X sessiontől úgy ki bírtak feküdni, hogy de nagyon.
Make love not Wor.

#2046 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 09:20

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 22:52

... ez olyan, mintha azt mondanád, hogy "van ASR az autóban de kikapcsolom mert az baromság...." ...

Nem egészen, mert az ASR növeli a biztonságot, míg a wifi ugyan plusz szolgáltatást ad, de a biztonságot nem igazán növeli. Az ASR nem olyan, mintha a a CD_lejátszóban multi-tálca volna, amibe több lemezt is be tudsz tenni egyszerre: na az csak szolgáltatásában nyújt többet. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2047 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 16:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 0:05

Oszt sessiont is bírja-e? Mert előzőket én is csúnyán meg bírtam hajtani, azok olyan 70 megabitet is mentek, ennek ellenére pár megabiten X sessiontől úgy ki bírtak feküdni, hogy de nagyon.

16K sessiont kezel, 4k/host, 2000 körüli biztosan megy rajta, ezt teszteltem.

#2048 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 19:30

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 15:06

16K sessiont kezel, 4k/host, 2000 körüli biztosan megy rajta, ezt teszteltem.

Jahnonak is szol a valaszom, de igazabol en szegyelnem magam zyxel supportos letemre nem ismerem az eggyetlen ingyen reklamos helyet a neten.Nezzetek csak meg.
Hihetetlen nagy kapcsolatszam, de azert gyenge a wifi-je.  :)
Joeapi

#2049 Felhasználó inaktív   ocsi26 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 21. 13:20

Egy új routert szeretnék venni. Fontos lenne, hogy menjen rajta a WOL is.

A WOL-hoz ugyebár az alábbiak egyike kell:
- UDP broadcast belső hálóra
- beépített WOL feature

Linksys WRT54 családban gondolkoztam, de azt mondták, hogy az már régi, és vegyek valami újabbat. Pl. wrt120N.
A DD-WRT fw miatt mégis csak a WRT54 felé hajlok, de félek, hogy lehet lassú lesz?  :think: (Lassabb mint egy újabb típus.)
Újabb Linksys-ekre azt hiszem nem megy fel a DD-WRT...
(csak azért rágódok ezen a firmware dolgon, mert azt olvastam, hogy ezzel biztosan megy a WOL)

Kb. 10.000 Ft-ot szánnék erre az akcióra.
Milyen routert javasoltok ebben az árkategóriában, ami megbízható, gyors, és tudja a WOL-t is?

Köszi előre is  ;)

#2050 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 21:51

Idézet: ocsi26 - Dátum: 2010. Jan. 21., Thursday - 13:20

Egy új routert szeretnék venni. Fontos lenne, hogy menjen rajta a WOL is.

Lesz (max 1 heten belul) egy elado WRT54GL-em :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2051 Felhasználó inaktív   ocsi26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 22. 11:46

Idézet: padawan - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 21:51

Lesz (max 1 heten belul) egy elado WRT54GL-em :)

Lehet, hogy érdekel.
Még nézegetek addig, de mindenképp dobj egy privit, ha eladó lesz és megbeszéljük a részleteket.

#2052 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 19:08

Létezik olyan hálozati eszköz olcsón, ami tud torrentről tölteni hálózati meghajtóra?
Beteg ötlet, de a Linksys wrt160nl nem tud torrentezni egyenlőre, szimpatikus annak ellenére, hogy a egy linksys-t fogok a falhoz csapdosni mindjárt. A fonerával azért vannak fenntartásaim, bár lehet hogy alaptalanul.

#2053 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 01. 25. 19:25

Idézet: Primary - Dátum: 2010. jan. 25., hétfő - 19:08

Létezik olyan hálozati eszköz olcsón, ami tud torrentről tölteni hálózati meghajtóra?
Beteg ötlet, de a Linksys wrt160nl nem tud torrentezni egyenlőre, szimpatikus annak ellenére, hogy a egy linksys-t fogok a falhoz csapdosni mindjárt. A fonerával azért vannak fenntartásaim, bár lehet hogy alaptalanul.

ha szereted a linnyux-t, meg a dd-wrt-t, akkor van. asus rt-n16. vagy az öregebb kistesói az 500-as sorozat. olcsónak épp nem olcsók. bár, kinek mi az olcsó.
ha nem rúterre gondolsz a prohardveren láttam cikkben vmi usb-s printserver storage adaptert, ami utp + 2 usb és tudott torrentet is, valami 12k-ért.
http://prohardver.hu/teszt/ujdonsagok_mind...n/vegyesen.html
egy linksys modemrútert szétöklöztem tavaly. a hivatalos verzió, h ráléptem szerelés közben  :Đ

Szerkesztette: avman 2010. 01. 25. 19:31 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2054 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 20:07

Idézet: avman - Dátum: 2010. Jan. 25., Monday - 19:25

ha szereted a linnyux-t, meg a dd-wrt-t, akkor van. asus rt-n16. vagy az öregebb kistesói az 500-as sorozat. olcsónak épp nem olcsók. bár, kinek mi az olcsó.
ha nem rúterre gondolsz a prohardveren láttam cikkben vmi usb-s printserver storage adaptert, ami utp + 2 usb és tudott torrentet is, valami 12k-ért.
http://prohardver.hu/teszt/ujdonsagok_mind...n/vegyesen.html
egy linksys modemrútert szétöklöztem tavaly. a hivatalos verzió, h ráléptem szerelés közben  :Đ

Bar nemismerem a szobanforgo Asus-t , de meg 128 rammal is tud igen nyogvenyelos lenni a torrentezes. Szal sztem nem feltetlen routert kene erre befogni. Fileszervernek minden tovabbi nelkul jo viszont :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2055 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 20:51

Szóval párezerért nincs jó megoldás, szimpatikus ez a fonera router, szerintem őt választom. Nemrég megbeszéltük, hogy itx alapon jó dolgokat lehet csinálni, de most nincs erre pénz, most az másra kell.

Szerkesztette: Primary 2010. 01. 25. 20:52 -kor

#2056 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 18:20

Idézet: Primary - Dátum: 2010. jan. 25., hétfő - 19:08

Nem tudom mireis gondolsz..
Ha torrent akkor mit akarsz routerrel meg pendrive-al ?
A mobiltelefonomra is telepíthető ingyenes torrent kliens, de mégse használom..
Egy NAS szerver - DNS-323 bele két hdd néhány TB tárhellyel - már hasznosnak mondható szerintem..

#2057 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 19:46

Torrentezés alatt nem torrent szervert akarok, hanem rendszeresen belefutok olyanba, ami alig csordogál, arra szerintem tökéletes lenne. Nem vagyokmén akkora torrent fogyasztó.

#2058 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 16:54

Sziasztok!

Lecseréltem a router-em és olyan problémába futottam, hogy letöltés közben nem tudok netezni. Mintha rossz lenne a prioritás kezelése, egyszerűen nem ad elég sávszélességet a böngészőnek, hogy az betöltse az oldalakat.

A kérdésem az lenne, hogy lehet ezt valahol állítani? Nem arra gondolok, hogy a letöltő kliensben vegyem vissza a sebbeséget, hanem konkrétan a prioritásra. Azt szeretném, hogyha egyszerre csinálom a kettőt, akkor a böngészés élvezzen elsőbbséget.

Előre is köszönöm a segítségeket! :respect:
MSI GX701

#2059 Felhasználó inaktív   nexuspolaris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 17:28

Sziasztok!

30Mbit/s -es netem van otthon, ehhez akarok venni egy wifi routert. Nincsenek nagy igények, tudja az n-es szabványt, a 300Mbps-t, lehetőleg legyen 10k alatt.

Milyet tudnátok ajánlani? (ezt néztem ki:link - vélemény?)

Szerkesztette: nexuspolaris 2010. 01. 27. 17:28 -kor

#2060 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 20:17

Idézet: nexuspolaris - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 18:28

Sziasztok!

30Mbit/s -es netem van otthon, ehhez akarok venni egy wifi routert. Nincsenek nagy igények, tudja az n-es szabványt, a 300Mbps-t, lehetőleg legyen 10k alatt.

Milyet tudnátok ajánlani? (ezt néztem ki:link - vélemény?)

Normális N-es router nem nagyon van 15-20k alatt.
Én ajánlom a Linksys WRT320N típust, gigabites, N-es és bírja a 120Mbps-es UPC Fiber Power 120-at is teljesen.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.